Cum scot mirosul din carti?

Cum scot mirosul din carti? | Autor: Anderra

Link direct la acest mesaj

Buna ziua si va multumesc anticipat.

E vorba despre mirosul acela greu de vechi din biblioteca. Azi m'am apucat de curatenie in biblioteca si nu stiu cum sa fac si ce sa fac?
Sa las cartile o zi doua in balcon la aerisit? Am sters mobila, lemnul cu pronto ..insa acum a ramas problema cartilor.. nici gand sa le duc la tara sau sa le arunc, sunt cartile mele de suflet, multe dintre ele scriituri clasice, literatura universala, autori alaturi de care am crescut.
Ajutat'ma daca aveti o solutie: cum scot mirosul greu, de vechi, de statut din carti?

va pup,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Nu stiu sa-ti raspund..si eu am aceeasi mare problema..am mai postat si eu un topic asemanator..dar nu am primit nici un raspuns..

Eu le mai sterg ocazional cu apa+domestos+un bucata laveta f. bine stoarsa - pe fete si pe cant...dar..nu e o solutie de durata.

Poate..de data asta..mai vine cineva cu vreo idee..

O alta solutie (de mai lunga durata) ar fi..re-copertarea&imbracarea cartilor..si atunci am avea o biblioteca ca in filme..cu niste minunate carti in acelasi ton...dar nu pot sa-ti spun cat de extraordinar de scumpa e toata treaba..acum vreo 2 luni mi-au cerut la legatorie intre 40 si 80 ron/bucata (in functe de dimensiunea cartilor)...daca faci un calcul..ajungi la faliment..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu stiu daca in Romania exista "dryer sheets", pentru masina de uscat rufele. Sint un fel de servetele mirositoare, se pun printre rufe.
Citisem undeva ca poti sa pui cite o foaie din asta in fiecare carte si le inchizi intr-o cutie pentru citeva zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu una nu cred ca ar putea sa existe vreo solutie de durata..poate pentru moment sa le aerisesti putin. Cartea veche ramane veche si gata, pentru ca nu ai cum sa o speli. Doar asa probabil ar iesi un miros.Si totusi ...cat de urat pot sa miroasa niste carti??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Nu scoate mirosul, lasa-l acolo!
Mie in general imi place mirosul cartilor, asta fac prima data cand primesc carti, le miros. O fi vreo problema de care ar trebui sa intreb la cabinetul psi?

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

eu le mai scot din raft si le mai las "la aer". am o problema in special cu cele de la anticariat dar vorba deianirei, mirosul face parte din farmecul lor .

sa nu-i uitam!

Mergi la inceput