intrebare pentru fetele din USA

intrebare pentru fetele din USA | Autor: Laura _Oprescu

Link direct la acest mesaj

a venit soacra mea care gateste minunat...sunt produse pe care eu nu le-am cumparat pana acum si as vrea sa stiu..care e echivalentul branzei dulci aici( ce fel de branza dulce e similara celei din tara la pachet pentru placinta cu branza)...de asemenea, ce orez luati voi si e asemanator celui de acasa( pentru pilaf si alte chestii)...
astept raspunsuri , multumesc...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AncaBianca spune:

Draga Laura, cottage cheese e branza pe care o vrei pentru placinte, iar cat priveste orezul cel mai simplu pe care il gasesti in magazin e asemanator cu cel din tara.
Pofta buna :)

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaEma spune:

Eu cumpar de la magazinul international, desi e facuta aici, dar nu am gasit-o decat acolo, e un fel de cas romanesc zdrobit, e foarte buna , eu o mananc goala, e fff buna. FARMER CHEESE scrie pe ea, e in cutie transparenta, la 1LB(453g), nu e mare cutia si e scris cu albastru pe capac. Sper sa o gasesti e foarte buna si are gustul casului din Ro.
Daniela

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Da si eu stiu ca Farmer Cheese, este ca si branza dulce de vaci din Ro., iar Cottage Cheese este un fel de branza cu smantana. Orezul il poti gasi in orice supermarket, este si din ala lunguiet, si de ala mai rotund , toate sunt un pungi si le vezi. Se gasesc cam de toate pe aici acum trebuie sa le mai stii si locurile. In ce parte a SUA stai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Orezul cel mai bun si care se aseamana cel mai bine cu cel din Romania (nu e fainos ca cel lunguietz) este cel italian si-l gasesti fie la ethnic food, fie linga farina (adica grish), fie linga uleiul italienesc de masline. E un pic mai scump, vine in pungi vidate (ca cele de cafea) dar e rotund si bun, se fierbe relativ repede, sa aiba grija sa nu-l fiarba prea mult ca devine cleios
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Initial creeata de Laura _Oprescu

a venit soacra mea care gateste minunat...sunt produse pe care eu nu le-am cumparat pana acum si as vrea sa stiu..care e echivalentul branzei dulci aici( ce fel de branza dulce e similara celei din tara la pachet pentru placinta cu branza)...de asemenea, ce orez luati voi si e asemanator celui de acasa( pentru pilaf si alte chestii)...
astept raspunsuri , multumesc...

Laura


Eu uneori folosesc si Ricotta Cheese, e super la placinta de branza cu stafide. O gasesti la orice supermarket.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

stau in Indiana..... maine ma duc la cumparaturi si sa vedem cu ce venim..mi-am notat ce mi-ati spus ..multam fain!
apropo, vinetele cum vi se par aici? au un gust aparte sau numai noua ni s-au parut asa?
icrele cum le cumpar? iN Canada aveam la dispozitie o gramada de magazine romanesti ...le stiam fir-a par...aici acum le dibuiesc...
mai voiam sa stiu ceva in afara de icre..macrou congelat se gaseste?...dupa cum v-am spus ma paste ingrasatul daca gasesc toate astea...dar abia astept..ador sa gateasca altcineva si bine inca!astept vesti de la voi...multam ..maine mai verific o tura emailul poate ati trecut pe aici!!!!!!!! noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Are balta peste! :-)
Macroul se numeste mackerel si il gasesti afumat in cele mai multe din cazuri, eu nu-mi aduc aminte sa fi vazut si congelat; eu fac o salata de peste cu macroul asta, nu e la fel de bine afumat ca cel pe care il cumparam acasa, dar, cu distanta asta mare, am invatat sa am macar pretentiile mai mici.
Vinetele mi se par ok, in masura in care stiu ca nu le fac pe aragazul cu flacara, deci n-au cum sa iasa ca la mama la bucatarie. Insa la cuptor, in tava acoperita cu folie de aluminiu, cand pe bake, cand pe broil, ies bunicele.
Spor la cumparaturi si mai ales la ingurgitat bunataturi! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Si mie m-i s-au parut la inceput vinetele cu alt gust, dar coapte pe gratar, la foc uite, curatate imdeiat, raman albe si frumoase, si facute cu maioneza, o ceapa mica tocata si o lingura doua de smantana, ies un deliciu. La care se mai adauga paine si devin astfel un capriciu!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evadindeva spune:

Orezul pe care il folosesc eu pentru pilafuri si sarmale ca la mama acasa e calrose rice, daca vreau o garnitura de orez simpla folosesc jasmine rice care e bun si parfumat. Branza cea mai buna pentru placinta e farmer cheese dar merge si cottage small curd dar trebuie foarte bine scursa fiindca are mult zer (poti sa pui chiar mai putine oua in compozitie). Pupici multi!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

saru'mana
multamim de sfaturi
...ca sa ma revansez, va dau o reteta mai mult decat bestiala de la mama-soacra: este vorba de un aperitiv cald-rulada cu cascaval(mentionez ca poate fi si cu ciuperci, carne tocata etc)
750ml lapte
250g unt
200g smantana
5 oua
250g cascaval
250g faina
1lg. sare
se pune laptele la fiert impreuna cu untul si sarea.Cand da in clocot, se adauga faina toata odata, se da deoparte si cu un tel se bate bine sa nu se faca cocoloase.Se lasa compozitia sa se raceasca si din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn.Cand s-a racit,se incorporeaza galbenusurile pe rand , iar albusurile se bat spuma tare.Se incorporeaza albusurile usor cu coca, amestecand cu lingura de lemn de jos in sus.Se toarna compozitia in tava special pregatita(in prealabil unsa si tapetata cu faina).Coca se intinde cu lama unui cutit.Se baga la cuptor, cand se rumeneste, se scoate.Cu lama unui cutit se da de jur imprejur ca nu cumva sa fie prinsa...si se rastoarna pe o carpa de bucatarie curata umezita si stoarsa bine.Se pune smantana deasupra si se intinde pe toata suprafata,la fel si cascavalul (ras pe razatoare marunt), iar cu ajutorul carpei se ruleaza,,si se pune din nou (rulata) in tava , cu doua trei cubulete de unt in tava :deasupra se pun doua trei linguri de smantana, de la un capat la altul se presara cascaval si se baga 10 minute la cuptor.Se serveste calda (merge si rece)
Pofa buna! sa imi ziceti daca va iese ...eu personal nu am facut jamais, dar sotul meu face si e buna de mori!
va mai zic din ale soacrei retete(daca imi povestiti si de icre nepreparate )hihi/...pupici era un esprit de gluma.......


Mergi la inceput