Incuie gradinita la 8.30......
Raspunsuri - Pagina 5
Lala_D spune:
Adina Iulia ce frumos spus 

O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
anacami spune:
Donia,educatoare nu sunt pentru ca nu mai sunt "pe piata muncii", nu din lipsa fondurilor pt. angajare. Nici macar la gradinitele particulare nu se mai inghesuie cele calificate, sunt gradinite particulare (unele cu pretentii) la care educatoarele (multe necalificate) se schimba si saptamanal...
Portarul nostru este angajatul unei firme de paza,mie mi se pare util.La fel si asistenta,cred ca este necesara pentru ca ...suntem romani si ducem copilul la gradinita chiar daca este f. bolnav si,mai grav,un focar de infectie pentru toti colegii lui...
Eu ma intreb ce ati zice daca si educatoarea ar intarzia-ca doar este om si ea si poate a avut o noapte proasta sau sa ia exemplul unor parinti- ca si ei intarzie fara sa le nimeni capul.
Daca ele spun ca nu pot face fata la un program haotic la un numar asa mare de copii,ce ne intereseaza pe noi? si nu sunt doar copii de 3-4 anisori, ci si prichindei de 5-7 ani; mie mi munca extrema sa ai grija de atatia copii,daca la birou mai iei o pauza de cafea,mai freci menta o zi, la atatia copii trebuie sa fii in priza permanent,sa ai nervi de otel
Si sunt sigura ca s-a recurs la aceasta metoda nu din cauza la unu-doi intarziati,ci pentru ca acesta a devenit un obicei,iar daca nu avem reguli clare nu respectam nimic-vorba aia "las' ca merge si asa".
mami de Sebastian
si Stefania 
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
Porumbita spune:
personal consider masura asta drastica bine venita... sa vii mereu in intarziere e o lipsa crasa de bun simt si respect fata de ceilalti parinti si copilasi care vin la timp...
nu-ti convine... ai de ales in muta copilul la o particulara flexibila (si dc il duci la una de stat probabil ca financiar nu e f accesibila una particulara)
sau pui mana si iti reorganizezi programul ca sa nu mai intarzii vesnic.. iar pt situatii deosebite exista intotdeauna telefon (desi la cum vad ca sunt unele mamici pe aici s-ar apela saptamanal de 2-3 ori si la telefon pt 10 min de somn in plus)
Carmen_So spune:
Propun sa continuam subiectul dezbatand urmatoarele doua intrebari (adiacente subiectului) care nu au primit raspuns pana acum?
Ce ar fi daca ar intarzia educatoarea? pusa de Anacami
si
Ce ar fi daca la serviciu ni s-ar inchide usa la 8.30? pusa de mine
Marina spune:
la mine la gradi s-a intamplat sa intarzie si educatoarele...si ce? poate chiar nu a dormit bine, poate chiar a avut o problema. atat timp cat nu e o chestie frecventa si o alta educatoare /diretoarea/ingrijitoarea/asistenta supravegheaza copii nu vad de ce ar trebui sa-mi smulg parul din cap.
Si da intarzii...intarzii in mod frecvent la servici. Ajung la 9 doar daca am meeting atunci, daca nu 9:30- 10. Nu lucrez in institutie publica sa zici ca am program la 9 si tb sa deschid ghiseul, nu sunt medic nu sunt profesor. Atata timp cat imi fac treaba, nu sparg usa la ora 5 , nu vad de ce ar tb sa fiu constransa la program .
Si mi se pare absolut nesimtire faza cu inchisul usii. Banuiesc ca Doamnei directoare nu ii pika mana daca preia un copil astfel incat sa nu deranjeze educatoarea din experimentul de fizica atomica pe care se pare ca il tine la ora 9, ca asa important pare
Donia spune:
Pana la urma fiecare traieste in lumea care i se potriveste.
Eu nu sustin ca e ok sa ajungi tarziu si sa iti faci din asta un mod de viata. Dar gradinita are drept scop educarea copiilor, si nu a parintilor, si ar trebui sa aiba interesul copiilor in minte in primul rand.
Voi insa sunteti mai preocupate de educarea celorlalti parinti, in detrimentul copiilor...
Carmen_So, daca educatoarea intarzie ar putea sa o suplineasca celalalta educatoare, platita din banii asistentei
... sau ar putea sa supravegheze copiii chiar directoarea, la gradinita fetitei mele se mai intampla lucrul asta.
In privinta intarzierii la servici, aici sunt mule locuri unde cei care intarzie stau peste program si recupereaza, si nici un sef nu sta cu ochii pe ceas sa vada cat de mult a intarziat fiecare sau cat de mult a stat dupa program. Se stie ca pot sa fie probleme in trafic, asa ca intarzierile nu sunt o problema, atata timp cat treaba merge bine.
anacami, si aici copiii raciti sunt dusi la gradinita. Daca nu au febra mare si daca au o stare generala buna, de multe ori ii vezi cu mucii verzi sau tusind... Eu chiar nu inteleg nevoia de asistenta sau medic la gradinita, ca doar nici acasa nu ne crestem copiii avand asistenta sau medic la fata locului.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
mandruta spune:
Orice gradinita, ca si alte institutii de stat, are un program de functionare. Si cred ca este destul de accesibil, tinand cont ca se primesc copii intr-un interval de o ora sau mai mult, nu trebuie sa ajungeti la ora fixa. In primul rand ca la ora 9,00 (la noi) se serveste micul dejun si trebuie sa se stie numarul de portii. In functie de numarul copiilor se scot alimentele si se pregateste masa pentru pranz, se comanda gustarile. Daca fiecare ar veni cand se trezeste, ar fi un haos. Si copiii au nevoie de un program de masa si de somn. Este institutie, nu pur si simplu un loc in care va lasati copiii cand nu are cine sa stea cu ei.
Mai mult, cred ca nu stiti ce inseamna sa lucrezi cu 30-35 de copii si care ar fi atmosfera daca fiecare ar veni cand are chef. Se fac, totusi, activitati instructiv-educative, si deranjati o grupa intreaga. Si chiar daca nu cunoasteti regulamentul de ordine interioara, exista bunul simt...
Marina spune:
si sincer mie una mi se pare total aiurea sa inchizi cu cheia gradinita. Unul ca nu e inchisoare , parintele ar tb sa aiba acces la directoare non stop asa ca o chestie de comunicare si de respect si doi daca doamne pazeste e incendiu sau cutremur? Au iesire de siguranta?
luxe spune:
hmmm, am citit si eu ultimele postari,hmmm ! Eu ce sa va zic,anul trecut eram la o gradi particulara...aveam timp de la 8 la 9 sa o ducem pe fetita...iar la iesire puteam sa o iau dupa 3.30 cand vroiam !!
Acum suntem la stat ! Intrarea de la 8.30 la 8.45 si iesirea de la 11.15 la 11.30 ! avem cate un sfert de ora la dispozitie,dupa care se inchid usile !!!!! Asta da regulament...m-am cam infiorat cand l-am citit...dar asta este, incercam sa-l respectam!!!
anacami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Marina si sincer mie una mi se pare total aiurea sa inchizi cu cheia gradinita. Unul ca nu e inchisoare , parintele ar tb sa aiba acces la directoare non stop asa ca o chestie de comunicare si de respect si doi daca doamne pazeste e incendiu sau cutremur? Au iesire de siguranta? Marina |
Pentru ca la o gradinita de stat cu 500 de copii,chiar daca pe usa ar scrie cu litere de-o sciopa ca nu pot primi copiii mai tarziu de 8:30, tot s-ar gasi cateva zeci de parinti si bunici care sa forteze usa si sa treaca peste cadavrul portarului
mami de Sebastian
si Stefania 
" Life is a journey! Enjoy the trip!"