Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (58)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Da, eu port 37.
Uite dovada: burta vazuta de sus:)))
http://good-times.webshots.com/photo/2911821760103891086hzbJHQ

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui irina726

Nu mai e nimeni onligne?????
Fetelor, la voi cum e cu miscarile bebelusului??ca la mine parca are zile de pauza, si nu ore, imi fac griji, am fost in 5 saptamani de 4 ori la urgente pt.ca nu l-am, simtit pe ala micu, dar el era acolo sanatos, dar am impresia ca se misca mai mult noaptea.De 2 zile vad ca e activ ziua, sa vedem pana cand:-)

Irina (si eu ma numesc tot Irina), mesajele tale apar mai tarziu pt ca esti inca sub moderare, de aia ai impresia ca nu-ti raspunde nimeni, ele apar cam cu doua pagini in urma.
Noi am cumparat pt bebe, ideea e ca dc e sa se intample ceva, se intampla si cu si fara hainute cumparate, insa noi sa fim optimiste si sa ne gandim frumos la viitor.

Ecografiile alea imi sunt asa de dragi, am facut un album special pt bebe cu pozele de la ultrasound, ultima este de la 24 de sapt, urmatoarea va fi la 28 de saptamani, ma topesc de cate ori ii vad mutrita.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui BillyBilly

Neata surioare!

ira asa te vreau! nu te lasa, cateodata ne speriem mai mult decat trebuie tocmai pt ca ne scapa ceva detalii. O sa te descurci, sunt sigura, priveste-o ca pe sansa ta de a face altceva, de a face o schimbare. Eu mi-am facut obiceiul sa caut avantajul in toate necazurile mele si crede-ma ca daca nu ma pierd cu firea, invariabil gasesc unul si am forta sa merg mai departe. Nu renunta la speranta mai devreme decat trebuie. Si nu pleca din odisee, doamne-fere! Stai cu noi, ne mai sprijinim una pe alta.

Catalina

27+ Ana-Maria ingeras de

Bebelusa

BillyBilly, culmea e k sunt exact genul care ar fi stat la munca pana la data stabilita pt cezariana, data la care as fi predat curat-curatzel toate lucrarile mele, apoi m-as fi dus multzumita sa nasc, evident cu 2 conditii: prima sa pot, dpdv sanatate si a doua sa am o motivatzie puternica, atat financiara cat si datorata apartenentei la un colectiv in mijlocul caruia sa ma simt confortabil, atat in relatiile "pe orizontala", intre si cu colegii avand aprox acelasi grad in ierarhia firmei, cat si pe verticala, cu supraalternii mei.
DAR!
Pt k lucrurile au luat o asemenea turnura, iar persoana desemnata sa coordoneze intreaga activitate a firmei a fost exact aceea care a reushit sa strice lucrurile si mai mult decat erau stricate acum cca 1 an, cand a fost numita in functia de director general, fapt care a generat decizia brusca a actionarului majoritar de a inchide afacerea si de a ne disponibiliza - ei bine, ma vad nevoita sa rezum intreaga mea grija si atentie catre un final cat mai avantajos pt mine, din cat mai multe pdv. Poate k suna urat, insa nu vad ce alta atitudine ar trebui sa adopt. Imi ramane sa fiu atenta pas cu pas astfel incat sa am liniste, atat cat se poate, in urmatoarea perioada.

Stiu k, inevitabil, privesti anumite lucruri (si) din perspectiva unui angajator - pot deduce de aici ca anumite afirmatii ale mele poate k nu au sunat tocmai OK, probabil - si scuze pt asta, daca este nevoie. Insa incerc sa cred k as putea fi inteleasa atat din pespectiva unui angajat cat si din cea a unui angajator, in masura in care atat unul cat si celalat cumuleaza acest statut cu acela de minunata stare de graviditate.

Gresesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Fetelor, o intrebare: din cei 2 ani de CIC la care avem dreptul dpdv legal, cat anume intentionati sa stati acasa cu bebe si de ce? sau: care sunt motivele pentru care v-ati alege sa stati integral cca 2 ani de CIC si care sunt cele pt care va ganditi sa va intoarceti in campul muncii mai devreme de expirarea acestui termen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Ira Doamne-fereste, de ce crezi ca gresesti in cele ce-ti doresti pt tine? Cu atat mai putin in ceea ce ma priveste pe mine, cea cu okiul de angajator? Sa stii ca nu toti angajatorii musca din angajati si poate ar trebui sa nu-ti faci iluzii referitor la motivatia unui om de a-si deschide o firma: este pur si simplu din nevoia de a-si acoperi nevoile materiale PT EL SI IN PRIMUL RAND PENTRU EL. Date fiind acestea spuse, eu nu vad de ce tu ai gresi cand te-ai simti si tu om cu nevoi si ti-ai pazi linistea cat mai bine. Dupa cum vad eu lucrurile, tu esti in primul rand responsabila pt viata ta, sanatatea ta si a copilului tau si apoi vine responsabilitatea catre firma la care muncesti. Inteleg ca esti un om constiincios la locul de munca, este laudabila atitudinea ta, asa am fost si eu in postura de angajat la altii, dar cand m-am saturat sa-mi pun siguranta in mainile altora, am decis ca pot si eu avea propria afacere. Si te asigur ca n-a fost intr-un moment confortabil pt mine, iar primii 2-3 ani au fost un calvar.

Observ ca iti plac lucrurile puse in ordine: in viata, la slujba, etc. Eu am vazut ca lucrurile si circumstantele in viata se schimba cand nu te astepti in cele mai felurite moduri si nu intotdeauna schimbarile sunt de bun augur. Am povestit ieri ca era cat pe ce sa am un accident fatal pt mine, copil si sotul meu. Pur si simplu, toate planurile si oricat am fi incercat noi sa ne asiguram si sa fim in ordine, se duceau pe apa sambetei daca lucrurile mergeau pana la capat intr-un mod tragic. Ce anume as fi putut face? NIMIC. Sa ma lamentez? INUTIL. Sa incerc sa evit? CE? Viata cu totul? Evit liftul si da o masina peste mine la coltul strazii. Asta incerc sa spun: cand apare schimbarea, vezi ce poti scoate bun din ea si mergi mai departe. Instinctul tau de supravietuire si conservare te va scoate din bucluc. Chiar te inteleg si incerc sa te sustin.

Selene simptomele de trim 3, adica ce am observat eu la mine, diferit fata de precedentele sunt cam asa:
- respiratie intensificata, chiar lipsa ei cand fac un efort cat de mic;
- bufeuri de caldura si dupa efort;
- arsuri in stomac;
- un hemoroid
- mancarimea pielii;
- cred ca tensiunea crescuta sau doar pulsul, nu stiu care, dar ma simt diferit;
- dureri pelvine si articulare;
- amorteala membrelor, chiar si in pozitii normale;
- insomnie;
- oboseala;
- urinare frecventa, la doar cateva picaturi.

Pt mine nu are atata importanta cand anume intru in trim 3, poate ca va fi vinerea urmatoare, poate ca a fost deja acum 1-2 sapt, chiar nu-mi bat capul atat de tare. Mai mult de amuzament ma entuziazmez pe aici... sunt mai multe pareri referitor la calculatie, pe site-ul www.babycentre.co.uk zica ca sunt deja de 2 sapt in trim 3, in cartea mea "Pregnancy and birth" (scrisa de un canadian) la fel, acceasi impartire, pe desprecopii.com zice ca din sapt 28. Eu una am simptomele de mai sus de cel putin 2 saptamani... chiar conteaza?

Catalina

27+ Ana-Maria ingeras de

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Ira, eu daca as putea( adica daca mi-ar da statul ceva banuti) as sta acasa doi ani de zile fara nici un sentiment de vina...din cate am vazut si cat mi-au mai spus prietenele mele e foarte important sa stai cu copilul primii doi ani pentru dezvoltatarea lui psihica. In primii doi ani copilul are cea mai mare nevoie sa se simta iubit si sa ii se acorde toata atentia mamei, sa fie mereu cu ea.Din pacate eu nu o sa pot sta decat 6 luni(numai daca nu renunt la serviciu- asta in cazul in care sotul isi gaseste ceva care sa ne poata intretine pe toti 3)

Crisss 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Porumbita nu-i nici un secret: comert electronic.

Ira referitor la CIC, eu angajatoarea, cred ca voi munci non-stop, atata timp cat voi putea. Adica, teoretic imi voi lua 2 ani de CIC, dar practic voi lucra si inainte de nastere si dupa, in masura in care va fi posibil. Adica, altfel spus, daca eu nu-mi dau silinta ca lucrurile sa fie facute, imi pereclitez propriul viitor.

Edit: am mai spus pe aici ca eu lucrez de acasa, deci copilul va fi in vecinatatea mea si cumva ma voi imparti.

Catalina

27+ Ana-Maria ingeras de

Bebelusa

Mergi la inceput

Eu nu cred ca as putea sta acasa 2 ani. As duce copilul in colectivitate macar 2 ore pe zi incepand cu varsta de 1 an, 1 an si jumatate, sa se obisnuiasca si sa inceapa vorbeasca limba engleza.
Asa gandesc acum, dar e posibil sa imi schimb parerea.
Oricum va trebui sa il duc la cresa de la 9 luni, asta in cazul in care nu castig la loto intre timp :)))

Martin Luther King Jr.

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculet spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina726

Anculet
Tu ai 20 de saptamani, eu am incep.27, eu il simt foarte sus, ba chiar sub coasta, dar pt.ca la tine e prea devrem,e, cred ca e normal sa-l simti pe bebe cel mai sus pana la buric.
Ai spsu ca placenta la tine e prea jos, ti-a spus cred doctorul ca nu prea ai voie la contact sexual, nu?????

Buna,si bine-ai venit!

Nu mi-a interzis contactul sexual..desi oricum nu practicam nimic,din lipsa acuta de chef( a se citi ca-i vb de mine).S-a exprimat cum ca n-am voie efort,la modul sa nu ridic greutati;atat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Hihi, si eu visez sa castig la loto ..doar ca nu joc

Crisss 22+

Mergi la inceput