Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (15)
Raspunsuri - Pagina 5
cocufan spune:
ada, multumesc pentru interes dar sa sti ca pot beneficia de indemnizatie si daca intru in somaj. este dreptul meu. ar fi prea crunt sa pot fi data afara si in plus sa nu beneficiez de indemnizatie dupa ce in ultima jumatate de an (aveam contract de 4 ani) am muncit si am platit tot la stat.
15+
cocufan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ZoRi Fetelor voi ati fost toate si pe la medicul de familie? Ca eu n-am reusit inca sa ajung. Desi cred ca ar trebui sa merg cat mai repede sa ma ia in evidenta. ZoRi 15+ cu ![]() |
ar trebui sa mergi pentru ca trebuie sa te monitorizeze si in plus beneficiezi de analize gratuite (inclusiv cele optionale).
in plus de la el obtii toate hartogariile necesare la job.
15+
doranna spune:
ZoRi,
ma refer la un control ginecologic in sensul clasic...
crezi ca echografiile sunt suficiente? tie ce ti-a spus dr. care iti monitorizeaza sarcina?
vreau sa merg si la policlinica pt ca de acolo o sa-mi iau adeverinta, concediile medicale, etc. nu cred ca-mi da medlife asa ceva
Leeloo21 spune:
nu am mai scris de cateva zile..dar am recuperat ce am pierdut acum
pisik felicitari pt fetita..vad ca avem acelasi dpn
si eu imi doresc fetita..probabil o sa vad pe 8 cand ma duc la eco
abia astept!
bun venit noilor viitoare mamici
apropo de somnul de noapte..si la mine era intrerupt de nevoia urgenta de a merge la toaleta..dar acum m-am autoeducat..si ma duc seara cand ma culc si dimineata..asta in functie si de cat d emulte lichide beau in ziua respectiva..am fost sfatuita insistent de dr mea sa beau suc de lamaie..limonada cu o lingurita de miere si apa..in fiecare zi neaparat! asta k sa combat gripa sau raceala..si am observat k iti curata lamaia foarte bine vezica..incercati si voi!
cand ati vorbit de control ginecologic am banuit ca va refereati la un control interior..am inteles ca din trim2 de sarcina(dupa 14 sapt) nu mai este asa indicat..insa eu am fost vinerea trecuta..si m-a controlat cu un degetel acolo..si m-a pus sa-mi pun manuta pe galmita mea din uteras sa ma calmez ca este foarte sanatos si ca si-a facut un culcus foarte bun in interiorul meu
am mai intrebat insa inca mai caut raspunsuri..poate fetele mai noi am ajuta..voi cat platiti si unde mergeti pt ecografia morfologica de trim 2? eu m-am programat la polisano..si am mai sunat si la medicover..la ambele este 320 ron..va rog spuneti-mi si mie unde ma pot duce pt o ecografie la fel de buna,dar un pic mai ieftina! am citit de o eco de 14 sapt ce costa 200 ron?..unde mai exact?
fetelor..sunt nascuta in 05.09.1987..k in listuta apar doar cu anul 197
dar nu sunt suparata..insa am zis sa modific daca se poate.
scuze k am scris asa mult!
pupici pe burtici,
Cristina
cu bebe mic 14+
Monnvas spune:
Doranna, depinde de medic. Doctorita la care merg in mod curent nu m-a mai suit pe masa de la primul control, la 5 saptamani, cand mi-a si luat secretie pt diverse analize. Dar pe la 14 sapt am avut eu un pitic sa ma duc la Filantropia si nu numai ca m-a suit pe masa, dar avea si o mana greeaaaaaa
Leeloo, eu am fost la Medlife la eco de 13 sapt (aveam 13 si 4-5 zile) si m-a costat 150 lei - transvaginala; daca era abdominala era 170.
si o seara calduroasa! Eu ma duc sa ma cuibaresc in plapuma![]()
16+
Monik
+ 
Leeloo21 spune:
legat de durerile de cap..sper s ase rezolve si la voi ca si la mine cu un masaj incet..si relaxare in pat..sau cum va relaxati voi![]()
iar baie in cada..fac..cam o data pe saptamana..este foarte bine si placut si pentru bebe
..si o sa va simtiti farte usoare si finute..apa doar sa nu fie fierbinte..si sa nu stati ore..nu de alta..dar se raceste apa
va pup si va invit sa citit mai multe despre nasterea in apa!
Cristina
cu bebe mic 14+
nasterea in apa http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120185&whichpage=1
Ciresica5 spune:
Buna seara burtici,
Petrean, felicitari inca o data pentru bebeii tai! Mi-au dat lacrimile de emotie...de-asta te rugasem sa-mi descrii ce-ai simtit!
Doranna tu la ce medic mergi la Medlife? Si eu merg la Medlife, dar numai pentru ecografii.
Leeloo, eu am facut ecografia de final de trimestru I la clinica Medlife si chiar mi-a placut acolo. M-a costat intr-adevar 200 RON si am facut si bitestul care a costat 150 RON.
Fetelor, eu as vrea sa intru in concediu prenatal dupa sarbatorile de iarna! Adica cam cu 80 de zile inainte de nastere...asta in cazul in care bebe soseste la termen! Credeti ca este posibil acest lucru?
Pupici pe burtici!
14 + cu 
florinela79 spune:
Buna drage burtici!
Nu am mai intrat de ceva vreme, am avut o stare depresiva foarte accentuata.
Mi se trage de la serviciu(sunt inginer, lucrez in birou cu 4 barbati - deci muncim cot la cot, ba chiar ..in plus eu care sunt angajata de 2 luni, pana acum am reusit sa fac fata volumului de munca, dar nu prea mai pot, iar cerintele de munca sunt la acelasi nivel inalt)la asta se adauga si unele ingrijorari medicale(placenta jos inserata -inca nu se pune diagnostic de placenta previa si tensune de 13 cu 8 - usor marita).
Eu cred ca tensiunea vine de la oboseala(ma trezesc la 6.45 si ajung la 18.30 acasa), stresul de la concentratea,acomodarea(de la noul loc de munca, incerc sa ma ridic la inaltimea asteptarilor - atat cat pot, dar se pare...ca imi fac rau).Am vazut ca si alte fete au pb cu somnul noaptea, la fel si eu, desi obopsita, fac dus apoi beau un ceai cu lamaie, degeaba de la 4.30 pana pe la 6 nu mai reusesc sa adorm, adorm cand suna ceasul - COSMAR.
Cand am vazut ca nu mai fac fata, am mers la medicul de familie, pentru un medical(numai ca medical pentru oboseala si stres, tensiue marita - nu-ti da nimeni chiar daca esti gravida), in sfarsit mi-a dat medical pe alt motiv(fereasca Bunul Dumnezeu de rele)din suflet sper ca starea mea sa nu-i faca rau lui bebe mic.
Medicul ginecolog, a zis sa nu ma ingrijorez, m-a consultat(bebe e ok), mi-a dat de facut: analize pentru citomegalovirus, toxoplazmoza, etc...o analiza de secretie a colului si triplu test (stiti ce scumpe sunt.........dar nu are imp. eu si copilul sa fim bine).
Sotul meu imi zice sa-mi depun demisia(cu acordul partilor), pentru ca nu am cum sa fac fata (avem o mica afacere, de care se ocupa el mai mult, deci pot depune cartea de munca la firma noastra micuta - bineinteles nu cu 3000RON pe cartea de munca cat am acum....ca nu ne permitem ). Medicale sa iau asa cu alte motive parca imi este frica sa iau (stiti cum, Doamne fereste...).
Voi ce ma sfatuiti?!
Sper sa aveti rabdare sa cititi totul...
Florinela
14+....Va pup!
fbruma
Ciresica5 spune:
Florinela, sunt convinsa ca tu stii foarte bine ca stresul nu face bine deloc lui bebe! Mie mi-a zis medicul ca atunci cand suntem stresate se elimina un hormon specific care ajunge la bebe si care nu-i face bine! Incearca sa te linistesti cumva, sa te odihnesti si sa te relaxezi!
Tu ai anuntat la servici ca esti insarcinata? Daca da, sa stii ca angajatorul nu are niciun drept sa faca presiuni asupra ta. Si daca totusi o face, sa stii ca tu ai acum mai multe drepturi decat el si ai avea numai de castigat.
Pe cale amiabila nu se poate face nimic? Chiar nu te intelege nimeni ca esti insarcinata???
Te pup!
14+ cu 
florinela79 spune:
Eu am anuntat de la 2 luni, am zis ca asa mi se pare ok.
Cand m-am angajat nu stiam ca sunt gravida. La inceput au zis, ok,
nu-i pb. este un eveniment firesc in viata oricarei femei, nu are de ce sa te incomodeze in evolutia profesionala.
Si peste doua saptamani,cand a intrat un coleg in concediu, mi-a zis: ca stii acum in perioada asta este nevoie sa ramai cateva ore peste proigram macar 2-3.
Aaaaaaaaaaaaaaa? adica sa stau pana la 20 sa ajung la 21 acasa?
fbruma