Reclamatie pentru meniu in gradinita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Daca n-ai sustinere din partea macar a vreo 2-3 parinti, te lupti cu morile de vant!
O sa fie cel mult o discutie cu directoarea si apoi poate o reclamatie la inspectorat semnata doar de tine (ceea ce va genera un fel de: doar un parinte e nemultumit?!)..... E adevarat ca poti cere nr de inregistrare si raspuns conform termenului legal (adeca 30 de zile) dar mai mult de atat nu cred.....
Si eu la gradi fetei celei mari primea 1/2 banana desi la meniu scria o banana, sau 1-2 sferturi de mar si la avizier scria mar, la fel imi povestea fata ca din iaurtul primit se lua din fiecare pahar cateva lingurite care n-a stiut ea sa-mi spuna ce faceau apoi cu ele..... iar culmea culmilor stii care mi s-a parut? Ca la felul doi cand au avut chiftele marinate, a primit jumatate de chiftea ; am intrebat-o atunci daca era cumva mare chifteaua (ma gandeam la parjoale!), dar nu, nu era mare, in descrierea ei ceva asa ca un pumnisor mic de copil.... Deci nemultumirile mele au fost diverse, insa la sedinta cand am ridicat problema erau parinti care nu cunosteau marimea portiilor de mancare si de fructe ale copiiilor. Discutia cu directoarea a fost toata numai zambete si mai avea nitel si-mi spunea in fata ca al meu copil fabuleaza, dar si ca va verifica/remedia situatia. Rezultatul discutiei a fost ca a 2-a zi a primit marul intreg; dar apoi s-a revenit la injumatatire.... Fata mea spunea odata ceva de genul: "pune deoparte si pt dna educatoare vreo 2 mere ca doar trebuie sa manance si ea, nu? ....." Am propus directoarei atunci ca sa se scrie la meniul zilei exact cantitatile oferite, adica jumatate mar, jumatate banana, etc.... extraterestrul cred ca era privit ca mai pamantean decat mine....
Oricum, incearca sa misti lucrurile, dar din experienta traita de mine, dupa discutia cu directoarea (la care daca nu poti merge cu 2-3 parinti si vei merge singura), daca mai vrei sa mergi mai departe, incearca sa faci rost de cat mai multe semnaturi pe reclamatia ta. Asa vor trebui sa faca ceva! Mult succes in ceea ce intreprinzi!

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Onitza, problema ta e absolut justificata in conditiile date.
Din experienta mea de parinte care vrea sa face pe don Quijote in relatia cu gradinita, si uneori reuseste, alteori nu, ai nevoie sa convingi si sa strangi semnaturi ale parinttilor. Nu doar cei din grupa, ai parintilor in general. Se vor gasi cativa care sa te sustina, trebuie doar sa fii convingatoare pentru ca sunt multi care nu se lupta ca le e teama, daca se lupta altul pentru ei se baga.
Si poti face sesizari la Primarie, la Sanepid... aceste institutii sunt obligate sa verifice conditiile de alocare a hranei pe fiecare copil. La voi e mai mult de o abatere minora, meniul nu respecta nici o regula si atunci da, ai dreptate.
Daca vrei, vorbim pe privat si te invat ce sa faci.
Dar primul lucru este sa faci campanie de strangere de semnaturi. Fara ele nu esti decat un parinte, nu reprezinti parintii.
Iarta-ma daca am pus si eu sare pe rana la inceput de topic crezand ca exagerezi, nu mi-e rusine sa recunosc cand gresesc si sa imi cer scuze.
Daca ai nevoie de ajutor, striga. Nu am pile la primarie, am doar atestate in oratorie si don quijotism cronic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns me_mom spune:

SALUT, SUNT NOUA PE FORUM SI AM VENIT DEJA CU RECLAMATII! EU DIN IUNIE AM BB-UL DE 2, 11 ANI LA O GRADINITA PARTICULARA. SE NUMESTE BAMBY GROUP SI ESTE PE STRADA CALOIAN JUDETU SI AZI AM RENUNTAT SI AM OPTAT PENTRU O GRADINITA DE STAT. AM MERS LA PARTICULARA IN IDEEA CA DAI MAI MULTI BANI SI SUNT ALTE CONDITII DAR DE UNDE????????? DESEORI AM TRECUT CU VEDEREA MENIUL.....IL LUAM DE LA GRADINITA SI INTREBAM, NORMAL, DACA A PAPAT TOT SI CE? SI-MI SPUNEAU CU NONSALANTA CA A MACAT TOT SI SINGUR CA SI=A PAPAT TOATA OMLETA....HOPA? OMLETA? PAI NICI ACASA NU=I DAU OMLETA....IN ALTA ZI A MANCAT MANCARE DE ROSII....PANA LA PUNCTUL CULMINANT: CARNACIOARI DUPA CARE MI-AFACUT SI O ENTEROCOLITA SI AM STAT CU EL IN SPITAL 2 ZILE CU VOMA SI DURERI DE BURTA....MI-A MAI VENIT INTR=O ZI DE LA GRADINITA SPUNANDU=MI CA L-A BATUT DIRECTOAREA CU PALMA PESTE FATA....DIRECTOAREA NU RECUNOSTEA BINEINTELES SPUNAND CA EI SUNT MICI SI MAI MINT, DAR EU NU AM AVUT NICIODATA PROBLEME DE GENUL ASTA....EL NU MINTISE PANA ATUNCI, DIN CONTRA SPUNEA TOT CE VEDE SI AUZEA....SI APOGEUL: A LIPSIT 2 SAPT DE LA GRADI PT CA A FACUT O BRONSITA LUATA TOT DE PE ACOLO PROBABIL PT CA SUNT PARINTI CARE-SI LASA COPIII CU MUCII IN BARBA SUB PRETEXTUL CA NU AU CU CINE SA-I LASE..SI AZI CAND AM SUNAT NE-AM TREZIT CA NI S -A OCUPAT LOCUL PENTRU CA N-AM VENIT 2 SAPT ...NICI MACAR NU AU SUNAT SA NE ANUNTE....IN FINE, LIPSA TOTALA DE PROFESIONALISM...ASA CA VA SPUN CU MANA PE INIMA CA ACEEA NU E GRADINITA, SA VA FERITI DE EA, DIRECTOAREA E CHIAR MEDIC PEDIATRU SI E FFFF GRAV CA APROBA ASEMENEA MENIURI IN GRADI...CARNACIORI, OMLETE....INTR-O ZI L-AM LUAT LA ORA 16 CAND LI SE DADEA GUSTAREA SI CEI DE LA GRUPA MARE AVEAU PE FARFURIE UN BISCUITE ROTUND SI CEI MICI JUMATATE DE BISCUITE....DECI SA NU CREDETI CA LA GRADI PARTICULARE SUNT INGRIJITI SAU MANANCA MAI BINE...SUNT TOTAL DEZAMAGITA...CRED CA PANA LA URMA E MAI BINE CA AM RAMAS FARA LOC SI ASA MA GANDEAM SERIOS SA SCHIMBAM GRADINITA....ASTEPT PARERI! VA PUP!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

me_mom avand in vedere ca e prima ta postare pe forum, iti uram bun venit, dar te rugam sa nu mai scrii cu litere de tipar. Pe internet scrisul cu litere de tipar echivaleaza cu tipete catre interlocutori. In plus, contravine regulamentului site-ului.

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Pai sa va spun noutatile: am cautat-o in fiecare zi, nu a fost de gasit, in schimb ieri, fiind singura zi in care nu am putut sa o astept, am fost la conferinta imp, a venit doamna si a si stat la borou; a pus afis pe usa sa plateasca parintii contribuitia pe sept si oct pt eu-rile pe care le primesc copiii..in fine, o mami ca de la grupa lui fi-miu, s-a dus sa plateasca pe sept, pe oct nu avea banii pregatiti, in ideea in care nesimtita lumii cerea banii pana pe 1 oct pt luna acesta ...bun, ce credeti ca i=a spus "doamna" direcotare? Va poftesc afara, mai intai platiti pe oct si apoi vorbim de mancare!!!!! ...

ELENA iti multumesc pentru sustinere, da , voi lua masuri..am sa te rog mult sa ma inveti cum trebuie sa arate acea foaie pe care apar semnaturile parintilor?? In doua-trei zile eu zic ca ma misc binisor sa strang cat mai multe semnaturi. Ce titlu tb sa aiba plangerea si cui tb sa i se adrese reclamatia? Ei, directoarei, nu? Mi-ar prinde bine un continut mai elevat.....multumesc tare mult

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Oana, iti dau acum PM. am scris cererea, dupa ce imi dai mail cu adresa ta ti-o trimit.
succes si sa ne tii la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Eleni, ti-am trimis mail, pupicei.

Fetelor, voi stiti de unde pot descarca lista cu alimentele "rele" care nu au ce cauta in gradinite??????

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris-cris spune:

Revin si eu cu o intrebare legata de meniul piticilor de la gradi: credeti ca e OK sa li se dea tochitura din carne de porc? Asta aveau azi in meniu si mi s-a parut cam aiurea, mai ales pt.cei de 2-3 ani, care cred ca sunt inca mici pt.astfel de grasimi.Stefan al meu ma indoiesc ca va manca, deoarece nu i-am dat pana acum carne de porc si oricum nu cred ca i-ar place(e cam mofturos).Pana acum au avut la gradi numai carne de pui (nici macar vita nu am vazut) si azi brusc:porc!Voi ce ziceti, piticii vostri au asa ceva in meniu la gradi?
Noroc ca mai avea si o ciorba de zarzavat inainte, ca altfel cred ca ar fi stat saracii copii nemancati (unii !).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mi se pare putin absurd. Probabil ca legeea nu e aceeasi pentru toate gradinitele? Sau sunt scutite cele particulare?

Eu am baietii la o gradi de stat. Din octombrie s-a aprobat legea cu mancarea in scoli si gradinite si au trecut in extrema cealalta. Nu au voie sa dea porc si vita. Doar pui si peste. Pestele e periculos datorita oaselor, asa ca mananca pui pana vor face ca gainile.
Nu mai au voie nimic prajit - aici chiar sufera toata lumea, ca tare erau bune snitelele si gogosile - 1 la 2 saptamani nu cred ca era o problema. De asemenea, deoarece nu mai e voie sa primeasca decat o cantitate infima de zahar, nu le mai pot da decat o prajitura /saptamana, la gustare - si faceau niste prajituri cu mere sau branza de vaci delicioase! Ma bucuram cand nu vroia vre-unul sa o manance. Si vine sanepidul in control. Nici parintii nu au voie sa mai aduca in gradinita tort/suc de ziua copilului.

Eu zic ca ar trebui sa vezi legea si daca gradinitele particulare intra sub incidenta ei - poti chema si sanepidul in gradinita, sau macar stii cu ce sa o ameninti.

Daca copiii nu mananca fructul sau prajitura la gradinita, sunt puse la dulapior, alaturi de lapte si corn, astfel incat parintele poate verifica mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelaf spune:

Buna mamici
Mi-am inscris piticul de 3 ani si 7 luni la gradinita 131 sec 2, apropo inca mai locuri deoarece vor deschide in ianuarie alta cladire in aceeasi curte.
Dar as dori sa stiu de ce obstacole ma voi lovi sa citesc undeva legea cu privire la gradinitele de stat sa ma pot apara sa stiu cum sa raspund in caz ca,, v-a fi nevoie daca aveti vre-un link www.
va multumesc mult

Mergi la inceput