Reclamatie pentru meniu in gradinita
Raspunsuri - Pagina 2
onitza spune:
Am aflat ce li se ofera copiilor la masa (scuze daca fac greseli, ma grabesc) de la doamnele educatoare, una din dansele are copil mic de aproape 3 ani in grupa lui fi-miu, si ele erau ingrijorate si nemultumite, asta le-ad eterminat sa ne spuna cum sta treaba, au zis ca nu e de datoria lor sa ia masuri, ci a noastra ca parinti. Directoarea de doua zile nu este de gasit in gradinita, am cautat-o sa vorbesc cu ea sa propunem parintilor sa mareasca pretul meniului pe zi sa primeasca copilasii mancare mai buna. Meniul este de 7 ron/zi. Li se da f des ciocolata, de ce oare nu le da fructeeee?? DUpa ciocolata amaruie, copiii sunt agitati, fiind mamici stiti bine cacaoa agita...fi-miu n-a dormit ieri la pranz, nu l-am certat stiind adevaratul motiv...fi-miu e pedepsit la grad ca nu mananca pizza, e pus pe scaunul pedepsei...si multe altele....dar asta e....prin comunicare sper sa se rezolve....in bine..
Multumesc pentru raspunsuri.
Oana
si
Paul Constantin (28.11.2004)
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
cris-cris spune:
| Citat: |
| La noi de dimineata scria la meniu Pateu |
Ceelasi la noi la gradi tot pateu era de dimineata si nu stiu ce branza telemea...Iar la pranz maciorba de pui si mancare de rosii cu masline
Sunteti cumva la gradi prin Berceni, pe la Brancoveanu?Noroc ca fi-miu nu manaca NIMIC..De fapt, uneori noroc( in functie de meniu), alteori imi pare rau ca nu mananca si el ca alti copii..
nona_denis spune:
La sedinta cu parintii directoarea a intrebat daca suntem multumiti de meniu, daca sunt mancaruri cu care nu suntem de acord, daca le place copiilor mancarea. Asa se procedeaza la noi. Asa e normal sa se procedeze. Vad ca in alte parti e altfel.
Fimiu are 5 ani, deci mananca aproape orice. Asa procedam acasa. Sunt intradevar si chestii care le primeste mai rar.
La fel si la gradi. Am mai vazut in meniu de exemplu si pui sanhai, branza almete. Eu nu am nimic impotriva lor, dar poate o mamica a unui copil de trei ani nu e tocmai fericita. Totusi se intampla rar.
Mare parte a hranei o vad dimineata ( nepregatita), pentru ca masina de alimente ajunge la gradi odata cu noi, este o singura poarta, asa ca o vad cand este carata spre bucatarie. Asa ca stiu ca directoarea a fost sincera atunci cand ne-a zis ce primesc copii.
Meniul nostru:
Dimineata - ceai cu paine si cascaval/ cereale cu lapte / lapte si tartina cu branza
Pranz :
Felul 1 - ciorba de vacuta, ciorba a la grec, ciorba de pui, ciorba taraneasca, supa
Felul 2 - mamaliga cu smantana, spaghete, pui cu legume sote, mancare de fasole verde cu pui, pui sanhai cu piure de cartofi. O data am vazut si carne de porc la mancare. Cel mai des pui si cam o data pe saptamana vita.
Desert: o zi compot, o zi fructe proaspete
Supliment:Produse de patiserie ( o zi da , una nu- din bucataria proprie)biscuiti, napolitane.
Daca iau copilul inainte de culcare, dupa masa de pranz, suplimentul i se da la pachet.
Nu e ceva super, dar in mare sunt multumita.
Mami de Denisache
ramiris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui onitza Am aflat ce li se ofera copiilor la masa (scuze daca fac greseli, ma grabesc) de la doamnele educatoare, una din dansele are copil mic de aproape 3 ani in grupa lui fi-miu, si ele erau ingrijorate si nemultumite, asta le-ad eterminat sa ne spuna cum sta treaba, au zis ca nu e de datoria lor sa ia masuri, ci a noastra ca parinti. Directoarea de doua zile nu este de gasit in gradinita, am cautat-o sa vorbesc cu ea sa propunem parintilor sa mareasca pretul meniului pe zi sa primeasca copilasii mancare mai buna. Meniul este de 7 ron/zi. Li se da f des ciocolata, de ce oare nu le da fructeeee?? DUpa ciocolata amaruie, copiii sunt agitati, fiind mamici stiti bine cacaoa agita...fi-miu n-a dormit ieri la pranz, nu l-am certat stiind adevaratul motiv...fi-miu e pedepsit la grad ca nu mananca pizza, e pus pe scaunul pedepsei...si multe altele....dar asta e....prin comunicare sper sa se rezolve....in bine.. Multumesc pentru raspunsuri. Oana si Paul Constantin (28.11.2004)PUIUTUL MEU, PAUL Varsta Paul |
Educatoarea a pedepsit copilul pt. ca n-a mancat pizza?
Ce Dzeu metoda pedagogica e asta? Poti sa fii sigura ca n-o sa manance pizza multi ani de-acum inainte, o s-o asocieze cu pedeapsa :).
Copii au si ei gusturi, ca si noi, lucruri care le plac si lucruri care nu le plac.
Pe Luca, atunci cand era la gradi (acum e bobocel la scoala) l-au obligat sa manance varza, un aliment pe care el nu-l suporta, nici macar mirosul...Sa nu intelegeti ca i-au bagat-o cu forta pe gat, nu.
I-au spus "trebuie sa mananci, nu se poate sa nu mananci" iar copilul a ascultat, pentru ca s-a considerat prea mic sa contrazica "autoritatea".
M-am dus si le-am explicat educatoarelor ca prefer sa nu manance la pranz decat sa manance fortat, daca nu vrea, nu e o tragedie ca sare o masa. Au inteles si nu s-a mai repetat.
dennise spune:
Luca este la o gradinita de stat , 9 ron pe zi. La aceeasi gradi a mers si Geo fratele mai mare timp de 3 ani. Niciodata n-am avut probleme cu mancarea , se gateste foarte bine acolo.Gradinita se numeste "101 dalmatieni" in sect 4 pe strada Aliorului. Acolo se ocupa cineva permanent de alimentatia prichindeilor, pana anul acesta au avut si saptamanal acolo , iar parintii copiilor de la sapt. erau multumiti.Tin sa va precizez ca n-am vazut in acesti 3 ani si ceva pe meniul baietilor mei niciodata pizza.Ciocolata da , dar foarte rar. In schimb foarte multe fructe si prajituri de casa gen : placinta cu branza dulce , cu mere , cu visine de asemenea mai des compot. Toata stima si respectul , pt ca se vede ca cineva se preocupa de sanatatea copiilor

flavia maria spune:
Si noi am primit la CRESA (grupa mica, 1 an si 10 luni) la gustare CIOCOLATA AFRICANA DE 100 GR 
Astept sedinta cu parintii sa-mi spun nemultumirea...
are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)![]()
monica70 spune:
ONITZA nu stiu daca o sa rezolvi ceva,eventual daca v-ati alia mai multi pariniti ... atunci cred ca ati avea sanse.
Si pe mine ma intereseaza subiectul,ca fetita a inceput in premiera gradinita la grupa mica din 15 septembrie.Afara e afisata lista cu meniurile pe toata saptamana si o lista cu caloriile
Mie mi se par ok pana acum,e un meniu variat cu multe legume,care din fericire fetitei mele ii plac.Si Diana ca si ceilalti copii am inteles de la educatoare ca mananca foarte bine acolo (si chiar m-am convins de asta vazandu-i productia de la ... 
).La desert au aproape zilnic fructe,dar au mai primit si produse gen:un pachet de biscuiti cu crema de cacao ,pateu cu branza dulce proaspat si bun (am apucat sa gust) ,eugenia ... Dimineata am vazut orez cu lapte,sau ceai cu tartine cu branza,sau mai stiu eu ce.Au avut supa de pui cu taitei,supa de conopida cu morcovi,supa de rosii cu carnati,supa de cartofi,supa de fasole verde,ciorba si multe altele - specialitati locale.La felul doi de obicei carne cu orez,paste,cartofi,alte legume sau mamaliga cu branza.Ce m-a mirat,zilnic langa felul doi au ceva salata sau ... muraturi!
Fetita mea mananca de obicei foarte variat (dar putin) si s-a adaptat bine pana acum la meniurile alea.Oricum dupa cum ne-au zis mananca majoritatea copiiilor foarte bine,se indeamna unii de la altii.
Am uitat sa precizez ca e tot gradinita de stat destul de mare ca are si cresa si platim 7 lei pe zi.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele."
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
GabrielaG spune:
La sedinta cu parintii pe gradinita ne-au anuntat ca au venit normele cu aliomentatia si pe zi un copil tb sa primeasca doar 15 g de zahar si aveau o problema cand trebuia zahar in ceai, ceva dulce peste painea cui unt, desertul de la pranz si suplimentul de la ora 16...ca iesea mult mai mult decat norma. Apoi nu se vor mai face sniele, ca-s prajite, parjoale iar nu...chiar sunt curioasa care va fi meniul.
Se pare ca s-a miscat ceva acolo sus cu noua lege privind alimentatia copiilor in scoli si gradi, asa ca poate se actioneaza si in favoarea copiilor.
Sanatate multa la bb-ici,
Gabriela si baietii
onitza spune:
GABRIELA f frumos din partea cadrelor didactice ca v-au anuntat normele prvind alimentatia copiilor, se vede interesul din partea celor de acolo!
MONICA, ce bine ca s-a obisnuit Diana sa pape din toate!! Lasa ca e bine, pare mancarea ok, nu te ingrijora!!!
SUnt f suparata, nu dau de directoare am cautat-o tot restul sapt care tocmai a trecut, niciun parinte nu ia masuri, se vede din privire ca asteapta sa ma duc eu si sa vada "rezultatul", le e fica de directoare, ca "se uita urat pe ei" asa mi-a spus o mamica. Cu meniul nu s-a schimbat mai nimik, intr-o singura dim am vazut pt prima data ca le-a dat cereale cu lapte, in loc de vesnicele ceaiuri cu sandvisuri cu margarina....
Imi spunea cineva ca ii e greu sa creada ca le da margarina in fiecare zi!!! DAAAA! IN FIECARE ZI!!!!!! E culmea culmilor: in meniu v-am povestit apare diferit, de ex scrie: tartina cu cascaval, dar e paine unsa cu margarina si cascavalul ras, la fel tartina cu salam!!!!
Fetita educatoarei care e in grupa cu Paul a varsat sapt asta in clasa...ea mananca 2 mese la gradi, mi-e clar ca din cauza acestei alimentatii....nu stiu ce sa mai zic....sunt f trista, eu oricum sapt care vine, luni ma duc iar sa o caut pe directoare sa vorbim...nu se mai poate....
Multumesc dragi mamici pentru raspunsuri.
Inca o intrebare: daca nu rezolv cu vorba buna, ce fac?????? Vreau sa merg mai departe, sa iau masuri....
Oana
si
Paul Constantin (28.11.2004)
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
cgeea spune:
Imi pare rau onitza sa aud ca sunt astfel de cazuri.
Si as zice ca daca nu reusesti sa vb cu directoarea, sa treci peste capul ei si sa mergi mai sus. Asta nu e de lasat.
Acu, ce sa zic, la noi e cum a zis Gabriela (btw, la ce gardi sunt baietii, ca-mi suna cunoscut? ), ne-a zis ca de cand cu noile norme vor schimba mult din menu. Acum astept sa vad, ca la noi abia azi a fost prima zi la gradi, am ineceput mai tarziu. Si totusi, dimineata am vazul al micul dejun paine cu branza topita!!
. Cred ca voi intreba cu o zi inainte care e meniul de dimineata, sa stiu daca ii dau acasa de mancare sau o las sa manance la gradi, ca fii-mea e alergica la aditivi alimentari, iar branza topita e o catastrofa.
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
pozele noastre