Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (57)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

dark bendis, am ramas fara aer cand am citit cat costa la voi.
La noi coste 300€ pentru 40 ore pe saptamana, nu mai trebuie sa aducem noi decat pampersi si laptic, restul, inclusiv mancarea mai tarziu e inclus in pret.

Ioana

22+ cu Lucas

Poze samburica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Aici preturile variaza in functie de oras, in New York sau alte metropole daycare-ul ajunge si la 1200 de dolari/luna, la noi in oras e cam 600-700 (8 ore pe zi) cu masa inclusa si grupe f mici de copii (6-7 copii de ingrijitoare). Eu as vrea sa stau acasa pana la 6 luni, apoi sa vina mama pana la 9 luni si de abia dupa aceea sa-l dau la cresa.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

uau,
incep sa apreciez sistemul de aici!
noi nu avem incotro...trebuie sa mergem la cresa de la 7 luni.Sotul meu e student, ai mei sunt in Bucuresti, la servicii, socrii sunt tot in campul muncii, tineri si ei. Dar ne descurcam noi, numai sanatosi sa fim!

Ioana

22+ cu Lucas

Poze samburica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Am si eu o intrebare la voi..daca stiti sau puteti afla,pt ca eu sunt in ceata totala.Aveam reteta compensata cu nospa si utrogestan,sunt singurele compensate,in rest tratamentul inclusiv de urgenta si tot ce am eu de luat si zau ca nu-s putine le iau cu banii jos.Acum,cica nu se mai da nici nospa compensat.A fost al meu la farmacie si nu se ma da!De cand?Eu nu inteleg,cica dr mea s-a uitat in calc cand i l-a pus la grupa B,adik nu e compensat 100%..tipa de la farmacie care ma si cunoaste s-a uitat in calculator si ea,a sunat si la sediu..Eu pe cine cred?Acum sunt doar curioasa pt ca de voie de nevoie mi l-am luat,dar sunt curioasa..ce doamne iarta-ma se mai da compensat? gravidele mai primesc ceva sau nu?

POZE
Minunica mea
24+ cu David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

cadia, leditia multumesc de intrebare; din fericire ma simt excelent de la inceputul sapt (nu stiu dc e efectul utrogestanului sau nu, dar sper sa tine); insa sunt extrem de prinsa cu munca si cu schimbarile pe care le facem la firma (adica nu am plecat mai devreme de la 21 de la munca, nu ca asta ar fi o noutate totusi )

am citit ceva din urma, dar am pierdut vreo 2 capitole.. sper in wk sa va citesc cu atentie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ledi eu doar utrogestanul il am compensat... dar de nospa nici nu am intrebat

criss 30 si tuchi mult sanatate!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Motanul meu a venit ieri de la scoala cu 3 desene. In toate 3 erau 2 copilasi si il intreb cine sunt si el: eu si fratele meu:))
Azi am fost la dr si surpriza, pe hartie scrie ce cred ei ca este bb….. Si este….. Fratiorul motanului:)))
Mai, copilul asta a fost dorinta lui fiu-miu cap coada. Eu sunt tare fericita, ca noi parintii nu aveam preferinte. Acuma oricum o sa mai merg si pe 11 daca tot am programare.
Fug la treaba ca si asa am venit tarziu. Aveti grija de voi si bebei.

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Daiopri, am inteles eu bine sau o sa ai un baietel?
Felicitari, sa fie sanatos si sa creasca mare! O sa-ti manance urechile doi motani!Dar daca asta a fost dorinta baiatului, Doamne Doamne l-a ascultat pe el.
Dar nu inteleg de ce nu ti-au spus atunci?

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Multumesc miere. Ce sa imi manance urechile, ca nu mai am demult de la primul:))
Cred ca de nebuni. Aici in principiu nu se zice, dar tehnicianul ala care mi-a facut eco a parut ca vrea sa imi zica dar ca nu vede sigur. Apoi am sunat asistenta dr si am nimerit-o pe alta nu pe aia cu care vorbisem, si m-a cam repezit, ca daca nu m-au sunat, e ok si tralala. Eu ii zic ca asa am stabilit cu dr, sa sun si ea sa imi zica, zice stai nitel dupa care imi zice ca "they couldn't tell". Ceea ce se batea cu ce a zis tehnicianul. Cine sa mai stie.
Treaba e ca nu e rau deloc, din punctul meu de vedere e mai bine asa. Plus ca fiu-miu mi-a oferit toate cele:))), e un adevarat baiat asa ca stiu ce am de facut. Oricat de energetic este (ca asta e practic problema- da si noi suntem cam batranei) el e un copil durere de dulcel si fain. Are un caracter tare fainut si nu am avut probleme cu el. Doar ca nu tinem pasul:)))
Singurul dezavantaj ;) ar fi ca o sa fiu singura care lasa capacul jos la wc:))
Abia astept sa ma vad cu 3 flacai mari si frumosi!

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Asparagus, felicitari pentru aranjamentele cu cresa! Si aici e foarte greu... si foarte scump... noi am inceput sa ne uitam... dar la ce preturi sunt, probabil vom aduce au-pair din Romania (deja i-am zis mamei mele sa se intereseze de doritoare). Cat costa la voi cresa? Trebuie sa va aduceti "de acasa" pampersi, baby wipes, laptic etc? Aici ar fi in jur de 800 de lire pe luna + totul de acasa(deci in jur de 1500 de dolari/1000 de euro doar costul de baza) ceea ce mi se pare tare mult. Mai vedem.

Dark Bendis

25+ cu "Huckleberry" Baby

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Asparagus, felicitari pentru obtinerea locului la cresa. Si eu m-am inscris in saptamina in care am facut testul pozitiv si la Francesca si la bebedoi.
DarkBendis, aici cresa Francescai ma costa 190 euro net pe luna (brut cred ca e cam 700, diferenta e platita de stat) pentru doua zile pe saptamina. Nu duc nimic, duceam laptele meu inghetat cit am alaptat-o. Pampers, creme, fructe, paine, supica, biscuiti, etc are cresa. Sunt 2-3 copii la o doamna, grupa e de maximum 9 copii. Dimineata schimba Paul citeva vorbe la predarea copilului (cum a dormit, ce la cit a baut/mincat acasa) si eu sun la amiaza si dupa-masa cind o iau primesc raportul(scris) cit si cit a mancat/ baut, pampersi schimbati, chestii deosebite.(marti de exemplu a impins doi copilasi si i s-a explicat ca nu e voie, saptamina trecuta o data nu a avut chef de joaca dupa-masa, etc). Si normal ca schimb citeva vorbe cu educatoarea. Evident ca zilnic ies afara (si cand ploua) citeva ore, au curte interioara in care se joaca si cu alte grupe, de multe ori cind vin sa o iau si sunt afara Francesca nu vrea sa vina acasa.... eu sunt foarte multumita, nu mi se pare exagerat pretul, dar a fost mai scump acum citiva ani (noi tocmai am prins ieftinirea) si cica se va scumpi iarasi. Pretul acesta nu e pentru toata lumea, e in functii de venitul familiei, la venituri minime se platesc cred citeva zeci de euro pe luna, sume infime.
A, da, la noi nu e cazul dar pentru parintii care isi iau parintii tarziu pruncii, dupa ora 5.30 dupa-masa, se maninca si mancare calda, de seara, dar e adusa de parinti si doar incalzita la cresa. Stiu ca in legatura cu asta am auzit plangeri la seara parintilor, ca nu e oferita mincarea calda de cresa. (imposibil de realizat, li s-a explicat celor 2-3 parinti doritori de asa ceva, probabil prin natura muncii lor)

Mergi la inceput