Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (95)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana69 spune:

De multa vreme nu am mai intrat pe forum si ma bucura progresele tututor bondareilor si albinutelor.
Fetita mea nu este chiar in regula cu ea, si acum vomita si are o greata permanenta si tare ma mai chinui cu ea cu mancarea.
I-am facut niste analize si i-au iesit cam naspa la ficat si nici mancarea nu o digera, cu toate ca mananca inca pasat.Face si acum 3-4 scaune pe zi si i-am facut tot felul de analize si la sange si la scaun si toate au fost in regula in afara de cele de la ficat.In ultimile 10 luni a luat doar 600g in greutate si mi se pare f.putin.
De mancat mananca mai mult de regim, i-am scos si glutenul din alimentatie si laptele praf de vaca dar vad ca nu este nici un rezultat, nici nu stiu ce sa mai cred.
Bebeii vostri cat au mai luat in greutate in ultima perioada?
Pe Kitty chair vroiam sa o intreb cum mai este cu micuta Giulia ca stiu ca si ea avea niste probleme digestive.Pana la urma care a fost cauza problemelor digestive ca stiu ca la un moment dat i-a facut analize si pt.fibroza chistica dar au fost ok.
Pana la urma cum ai reusit sa ii rezolvi problemele?
Eu din nou trebuie sa merg undeva cu ea ca nu mai rezist psihic sa vomite aproape la fiecare masa si apoi sa ii dau din nou sa manance.
Le doresc multa sananate tuturor copilasilor indiferent ca-s bolnaviori sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikuta spune:

'neata!
cu suzetele se joaca doar si ii mai dau la culcare cate una. dupa ce o pierde in somn n o mai intereseaza oricum.
incaltaminte: eu nu reusesc sa i bag degetu' ala la spate. dar tin cont de:
- crestere. deci, cu un numar mai mare.
- anotimp. daca e iarna stiu ca la noi nu e si frig. si atunci pun doar ciorap gros, fara sosete etc, daca sint imblanite. si cum eu nu suport prea multe pe mine(nu va ganditi la prostii), si cum ce mi face mie rau ii face si ei, ca si ea e om si simte ca mine, ii ajung doar ciorapii.
- marca. si eu sint fan geoxx. da' tampitii n au scos anul asta nimic de iarna pe nr fiica mii. asteptam inca. dar sint deschisa si la altele, daca ma atrag.

ela: tu esti din regnul persevereaza pana ia de te bulverseaza . cu cat o investigheaza mai adanc, cu atat te incurci in diagnostic...lasand gluma pe de laturi, multa sanatate ptr thea!
carmen94: da, e dezghetata. si descarcurcareata fata. are o fire voluntara, stiu. doar ca tre' sa gaseasca alte solutii decat muscatul si sucitul nasului pentru apararea intereselor sale. si aici tre' sa intervin eu, cu perseverenta, ca ea nu prea asculta, cel putin pe moment. si pe mine ma paralizeaza uneori cu reactiile ei, cred ca partial din jena, partial din surprindere. credeti ma ca o educ sanatos, eu n am o fire belicoasa si nu de la mine a invatat comportamentul asta. poate e doar o faza a varstei si asta, cum au fost attaea pana acum...
carmenefr: felicitari ptr reusita la gradi!
laura-oana: de la nana un ptr vorbaret, ptr suferinta de seara!
kitty: ce sa abordezi, ma, cu raul? subiectu' ala? si nu ti e teama ca l plictisesti, ca e ca la bancurile alea pe care le ai mai auzit de zece ori si te ia cascatu' a unspea oara? . poate sa ti spuna el cum e cu subectu'!!
diana: fiica mea avea o doctorita, medic kinetoterapeut, care mi povestea de fata ei, patise ca voi cu varsatul la fiecare masa. si mi a zis ca i a trecut de la sine, cu varsta. eu ce sa ti zic, a mea avea 13,4 kg la 87 cm acum o luna, nu se pune problema greutatii si a cresterii. a avut probleme digestive in urma unei viroze intestinale, o perioada nu digera complet si avea resturi de mancare in fecale. dar cu biotics s a reglat si asta. i ai facut teste parazitare compelte? giardia, tenie etc? regret, nu te pot ajuta cu nimic, doar sa te incurajez . multa sanatate!
mady: nu mai zici nimic de razvanila?

fetelor, ii mai imbracati in body? eu inca i pun, de cand s a racit afara. dar asa as trece la maieuri, ca asta mica nu sta s ai inchei ala intre picioare si asa ma foieste pana o imbrac...mi e teama insa ca maieul iese din bulendre si sta cu burta goala ca miloaga.

mama de papusha si cateodata balaur, Nana
Asa creste o fetita

Varsta mea

Everyday is the right day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biky spune:

Buna fetili!

Fiind urat afara si frig in birou, am zis sa-mi incalzesc macar ochii cu cateva poze ale dragalasilor nostrii
Si ce vad? O dulcica de fetitza, pe care nu am mai vazut-o de multisor, adicalea Timi, care este una din cele mai adorabile fetitze din stup, nu mai vorbesc de pletele-i blondine pe care le invidiez!
Oh, si Nora, alta blondina scumpica, mare jonglereaza!

kitty- mah, norocoasa ce esti tu... mi te si inchipuiam cat de mandra si cocheta erai tu cu baietii tai la teatru!!!!

diana69- imi pare rau prin ce treci cu fetitza ta, chiar daca a luat putin in greutate nu este ceva de speriat, bine ca a luat si nu a dat jos... si Caterina a luat doar 500 gr in 7 luni! Nu inteleg insa ce inseamna analize rele la ficat!!! Oricum, eu va doresc muuuuuuulta sanatate si sa auzim de bine!

fitzoasele mamei Caterina 22.03.2007 si Andra 20.11.1995

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Diana69, ce analize spui ca i-au iesit prost la ficat? nu v-a dat tratament?
Daca vrei sa vii la Buc. pentru investigatii mai amanuntite te pot pune in legatura cu o pediatra f. buna la sp. de copii IOMC.
Sau daca iti e mai aproape la Iasi, te pot pune in legatura cu un medic neonato la maternitatea Sf. Maria. Macar sa iti spuna unde sa mai mergi.
Si Petru este printre cei care din aprilie pana acum nu au luat mult in greutate, numai 6-700gr. Dar acum a inceput sa ia, poate ii face bine ca a trecut caldura aceea mare.
Cred ca iti e tare greu sa vezi cum vomita mereu. Ai incercat sa stai de vorba si cu un psiholog pentru ea?
sanatate

Mergi la inceput

Analize rele la ficat in sensul ca are TGO 83 in loc de maxim 48 si la echo la ficat i-a iesit ficat cu structura neomogena granular.
TGP este normal.
I-a mai iesit la sange:bazofile 3.9 si e max 2
Iar la proba de digestie i-a iesit fibre musculare nedigerate RAR si Amidon nedigerat frecvent.
Tratament ne-a dat Liv 52 si Reglacid, ii dau de 10 zile dar nu am vazut inca nici o diferenta.Trebuie sa ii repet analizele saptamana viitoare si voi vedea daca este vreo diferenta.
Mi-a mai dat si Zentel ca cica astea manifestarile de la lamblia, dar in analize nu i-a iesit nimic ca ar avea lamblia. Vineri astept rezultatul de la antigen lamblia sa vad daca se confirma ca in scaun nu i-a iesit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Diana, eu banuiesc ca la Giulia a fost de la dinti si poate un pic de sensibilitate. pt ca in cele 3 luni de diaree intermitenta in care am facut o caruta de analize si de nervi i-au iesit 4 masele, iar acum in 2 saptamani de diaree in septembrie i-au iesit 2 canini. Dar ea nu a vomitat niciodata. Oare nu are reflux? Nu a pus nimeni un diagnostic?

Si Giulia facea nedigerat.

Intre timp a fost bine, dar mananca f putin si ia f incet in greutate. adica in ultimele 6 luni cam jumatate de kg. A ajuns cumva la 10 kg.

I-ai dat ceva pt refacerea florei intestinale- gen biotics? De cand e asa? si eu am tinut-o pe tot felul de regimuri, fara lactoza, fara cruditati, fara gluten, am ajuns ca a mancat 3 saptamani numai carne fiarta si orez si morcov fiert si apoi mi-au spus sa scot si morcovul. Nimic nu a functionat. Si apoi a mancat de toate si a fost ok. Acum se intampla sa manance dimineata struguri si sa bea iaurt si nu are nimic.

Si eu spun sa mergi la ceva dr bun.Te inteleg ca esti la capatul puterilor, imi amintesc ca eram absolut disperata, nu mai stiam ce sa fac. Multa sanatate ii doresc!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Fetita mea face scaune mai multe si vomita de pe la 2 luni si jumatate. Dar in primul an a luat foarte bine in greutate chair prea bine ca la 1 an avea 11.800 kg dar tot timpul m-am chinuit cu ea cu mancarea.Am mai fost o data la Iasi cand avea zece luni si nu i-a gasit atunci decat un reflux gastro-esofagian dar secundar.Si daca ea arata foarte bine chiar daca vomita si atunci cred ca doctorii au zis ca eu sunt nebuna ca spun ca vomita.Dar de la 1 an nu prea a mai luat in greutate chiar daca in inaltime a crescut bine.Pana la 1 an avea cam 5-6 scaune pe zi dar totusi crestea foarte bine in greutate.
Pe mine cel mai tare ma deranjeaza ca i-au iesit analizele la ficat mai rele si ca nu digera mancarea.Degeaba ii dau mancare ca nu digera.
Ii este asa de greata ca uneori si cand simte numai un miros de mancare vomita.
Cand ma vede ca ii pregatesc mancarea se duce si se ascunde in dormitor numai sa nu ii dau.
Nu stiu ce sa mai fac.
Flamanda nu am lasat-o dar parca nu ma indur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Dar are maselute? are cu ce sa mestece?
Of, imi e tare mila de ea, e rau sa-ti fie sila si de la mirosul mancarii. Incearca totusi sa vorbesti si cu un pediatru-psiholog, poate ea are o repulsie generata de ceva care se intampla in imaginatia ei.
Dar daca ii dai alimente fara miros? sau ai incercat sa ii dai fara grasimi, gen carne, ulei?

Mergi la inceput

Fara carne nu am incercat, dar fara grasimi mananca intotdeauna. Singura mancare la care isi face greata doar 1 sau de 2 ori sunt borcanelele cu carnita si pireu de legume de la amiaz. Ca daca ii gatesc mancare vomita de la prima lingura si nu vrea sub nici o forma. Si la alte sortimente:lapte de soia cu orez sau banana cu branza vomita de fiecare data.Si bineinteles ca-s pasate.Uneori dimineata ii dau mancare cu lingura mai mult prin somn si atunci isi face greata mai putin.S-ar putea sa fie si o problema psihologica.Dar daca nu ar iesi asa de des cu scaunul as mai spune ca e o problema psiho, dar asa nu stiu.
De azi incerc sa ii scot si branza sa vad ce se mai intampla.Ca laptele praf de vaca i l-am scos de la 7 luni si glutenul de vreo 2 saptamani.
Sa vedem cum se mai comporta.
De mestecat nu mesteca nimic si nici nu baga nimic singura in gura chiar daca il vede pe frate-sau ca mananca.Si daca baga ceva imediat isi face greata.Parca ar avea ceva in gat si nu ii da voie mancarii sa treaca mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

eu beau cafeau si de ieri(ca am fost absenta)si de azi......

suzeta......noi am stat fara ea vreo 4 zile si in urmatoarea noapte s-a trezit urland de nu stiam cum sa-l mai potolesc.atunci a zis soata sa-i dau suzeta sa nu-l las sa planga in halul ala.a avut perioade cand ziua nici nu o vroia chiar daca o vedea.o lua numai seara inainte de somn.adormea si apoi o scuipa cu bolta.
acum,pe zi daca vede suza se infinge in ea,dar daca nu o vede uita si nu-i trebuie.ziua i-o ascund si eu si i-o dau seara inainte de somn.

body.......inca mai purtam.tot in ideea ca se agita,alearga,trage de bluze pana ramane cu burta si spatele gol.eu am cautat sa-i cumpar maieuri stil body.nu am gasit decat intr-un singur magazin si cea mai mare marime e de 18 luni.i-am luat un set de 3,dar ii vin la fix acum.luna viitoare sigur nu-i mai vin

cu vomitatul .....nu a vomat pana acum deloc.in schimb are obiceiul sa-si bage degetele pe gat pana la cot si asa isi mai face senzatia de voma,dar nu vomita,doar tuseste.

noi avem alta problema.............nu mesteca.nu ca nu ar sti,cred ca s-a invatat sa inghita ca pelicanul nemestecat.ma lupt cu el sa-l fac sa mestece si degeaba.......
in rest el e bine.mananca,face boacane,alearga prin casa....de vorbit ......ciripeste numai in limba lui.....si a inceput sa ne certe.daca eu ii spun ca trebuie sa-l schimb si el vrea sa se joace are un debit la vorba mai rau ca o moara,dar numai el stie ce zice.
jucariile nu a inceput sa le strice.suntem tot la faza cu aruncatul.cu masinutele se joaca frumos pana se plictiseste ca apoi le arunca si pe alea.
noi pe 26 avem controlul de 1 an jumate.sa vedem ce ne zice.

sanatate bolnaviorilor!

Mergi la inceput