Nou stil de viata (228)
Raspunsuri - Pagina 6
danielag spune:
Hai, Anky, ca nu e chiar asa de calorica reteta Andei . E vorba de toate alea amestecate si puse in scobitura cotorului... Cat poate sa intre intr-un cotor de mar? Cred ca nu prea mult.
Tumpi, eu cred ca e o greseala sa ne infometam toata ziua si sa mancam seara (chiar daca din lipsa de timp si eu mai fac asta cateodata, dar nu sar chiar toate mesele pana seara). Pentru ca transmitem organismului nostru un mesaj: ca suntem in perioada de foamete. E adevarat ca o calorie e o calorie, indiferent cand o mananci. Dar exista si partea cealalta a balantei: metabolismul, indeosebi cel bazal (adica cel care dicteaza ce se intampla cu caloria respectiva, daca o consumam sau o stocam). Metabolismul depinde de multi factori si eu cred ca infometarea are ca efect faptul ca organismul nu mai tureaza motoarele la maxim, economiseste si el pe unde poate. Asta e ceea ce cred eu. si sa nu te superi pe mine, te rog.
Revin.
Daniela
tumpi spune:
Mamidulce, am o reteta data de fetele de la WW,daca vrei ti-o trimit pe PM, ca sa nu o scriu aici ca e in germana si sa nu incurcam fetele.Eu mai fac si placinta cu mere,cred ca merge sa o faci,mai ales daca ept familie,dar poti manca si tu o bucatieca mai ales daca faci foaia cu unt mai slab sau din cel cu iaurt.
Eu am papat, mi-am facut un ness si acum mi-am mai revenit, asa ca ma apuc de treaba si sa vad ce-i pot gati si consortului.
Offtopic complet:ma oripilez cand vad ca lumea in loc sa foloseasca normal usa de la intrare intra prin balcon/terasa mai exact.Sefii mei s-au mutat in bloc cu mine si tocmai am vazut-o pe dansa venind cu copila de la sc si in loc sa intre prin scara intra prin terasa,astia s-au obisnuit ca la ei la tara in romania.Abia astept sa ma mut de aici sa nu-i mai vad.Aseara il sunase pe al meu care ii spunea ca nu e acasa, el ca nu ca e acasa(probabil vazusese lumina), la care al meu ii spune:"probabil e Ioana acasa".Vai viata mea, astia ma monitorizeaza.
Gata m-am descarcat, trimiteti-ma la munca.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
anky spune:
Daniela,eu nu merg pe teoria caloriilor.Pentru mine teoria caloriilor nu e relevanta.Daca ar fi sa ma iau dupa calorii, as putea sa maninc zilnic la MC.Donalds(un meniu de 1600 calorii) de ex, sa maninc si seara iar in restul zilei sa nu maninc nimic.E clar ca m-as face cit casa,exact ceea ce a spus si Tumpi.E foarte adevarat,si nu,eu nu sint nutritionist dar am unul in jurul meu la sala ,care mi-a explicat foarte clar treaba asta.
No offence,dar am hotarit sa discutam deschis despre parerile noastre,iar eu m-am referit strict la o persoana care vrea sa slabeasca,nu care vrea sa se mentina.
P.S imi place si mie reteta data de Anda
danielag spune:
Anky, in cazul mentionat de tine e posibil sa te faci cat casa, cum spui , pentru ca organismul incearca sa stocheze cat mai mult, daca il infometam. Cel putin eu asa cred. Teoria caloriilor e doar o fateta a unei monede. Eu cred ca poti judeca corpul uman ca pe un sistem: cat intra si cat iese. Teoria caloriilor se refera doar la cum estimam ceea ce intra. Ceea ce intra are in principiu urmatoarele mari destinatii:
- energia necesara pentru metabolismul bazal
- energia necesara pentru exercitiile fizice
- energie care e stocata pentru mai tarziu (sub forma depozitelor adipoase)
In cazul in care limitam excesiv aportul de mancare (deci intake-ul de energie), nu stim cu siguranta care e raspunsul organismului. Se poate ca organismul sa decida ca anumite functii nu sunt vitale, si sa le suspende sau sa le reduca la minim. Si sa hotarasca ca surplusul de energie economisit astfel trebuie stocat pentru mai tarziu. Din pacate aici e toata problema in nutritie. Ca nu putem estima cu certitudine cum raspunde un organism sau altul cand limitam ceea ce mancam si mai ales e foarte greu de estimat care este consumul de energie, cum este el distribuit, catre ce destinatii.
In plus, teoria caloriilor se refera numai la estimarea energiei pe care o introducem in organism. Nimeni nu spune ca la acelasi intake de energie, e egal ca mancam sanatos sau preparate de fast-food. Evident ca sunt importanti si nutrientii de care are nevoie corpul, mai ales ca pe unii dintre ei nu-i putem sintetiza, sau ii sintetizam in cantitati insuficiente.
Nici eu nu-s nutritionist, dar unele lucruri de mai sus le-am testat pe pielea mea si mie mi se par logice.
Hai ca m-am intins iar ca o placinta.
Daniela
Edit: Cele de mai sus sunt ceea ce cred eu despre nutritie, nu e obligatoriu sa creada toata lumea la fel . E doar ce "face" sens pentru mine.
anky spune:
Daniela,de acord cu ce ai spus si tu.Problema e ca nici nu sintem toti la fel si asta joaca un rol important.Unii pot minca orice si tort,si inghetata si prajituri sau chiar toata ziua la Mc.Donalds si nu se ingrasa, pentru ca au arderi rapide,altii au un caracter agitat,mereu pe fuga ,unii sint mereu stresati,in timp ce altii sint mai calmi, deci e clar ca nu poti sa indrumi pe oricine sa manince prajituri,tort sau inghetata si sa si slabeasca in acelasi timp.E ca si cum as veni eu sa va spun:"Pai daca aveti copii,fugiti dupa ei, ca sigur veti slabi",depinde..nu.?? Desi, imi vine sa rid de fiecare data cind aud chestia asta.
roxana1974 spune:
Salutare dragelor! Sunt la Stuttgart acum, am carat laptopu cu mine si am reusit cu greu sa ma conectez la net din hotel..cu perpietii dar merge! Am cedat nervos de foame si am mancat la ziua de proteine un pic de orez cu lapte...ziceam ca e proteina, iar deseara voi manca doar o salata cu branza si probabil ceapa, sper sa rezist, tineti-mi pumnii. In plus sunt putin necajita ca dpa raport, eu m-am cantarit din nou si am pus 600 de grame inapoi, cantrul mi-a aratat de dimineata 59 de kg...poate ca am retinut apa, ce sa zic, ca de mancat eu nu am mancat....cu atat mai putin 600 de grame...
Caro, zau ca nu ma apuca depresiile, mi-am setat rau in creier ca vreau s-o tin si iaca incerc sa respect pe cat se poate. Mi-e frica si mie de yo-yo effect insa mi-am propus ca dupa cele 90 de zile sa nu mananc oric si oricand si oricum si atunci teooretic nu va fi cazul de yo-yo effect. Vreau sa continui sa mananc fructe la micul dejun, iar pe arcursul ilei sa am o dieta echilibrata, sa nu mananc intre mese si sa combin mancarurile ok...adca teoretic sa continui sa mananc cat de cat disociat. Mai mult, vreau sa continui sa nu mananc dulciuri deloc, daca tot nu-mi mai trebuie, nu are rost sa ma mai amagesc cu ele...sper sa fie bine. Am energie, fiindca ti-am zis, sunt intr-o perioada de optimism, ma rog sa ma tina, iau spirulina si coenzima Q10 cu carnitina. Cel putin spirulina si-a facut efectul, carnitina o simti dupa vreo 3 - 4 saptamani, iar eu sunt doar in prima saptamana de carnitina...
Eu nu merg la Dans Express, nu mi se potriveste cu orarul meu, doar booty, pilates, cycling si abdomene. Sunt fan toate aceste programe, cycling imi place cel mai tare-fat burn si extensive intervals...am sa incerc si maratonul, dar de saptamana cealalta...
Delia draga, te duc la sala vineri seara daca vrei, eu am zis ca poate vrei sa iesim in oras...sambata nu prea-mi plac programele, dar daca vrei tu, mergem, eu bag iscina si sauna si tu te delectezi cu ce gasim, program de cycling, in w/e e doar duminica dimineata de la 10...
Mai vin, merg sa-mi desfac bagajele ca acu tre sa ma intalnesc cu oamenii aia si eu am stat doar la pc...
Pusi ei mai vin!
Roxa
tumpi spune:
Am revenit si eu, am terminat treaba, mancarea e aproape gata,eu sunt multumita.
Acum pt sta linistita in we si daca vremea e frumoasa poate trag o fuga pana la Oktoberfest.
Daniela, acum sa nu-ti inchipui ca faceam foamea, poate se intampla intr-o zi sa nu-mi fie foame, iar daca dormeam pana la 11 si imi beam atunci cafeaua pana spre seara nu-mi mai era foame.In perioada aia nu munceam si atunci gateam seara, in jur de 6-7 si normal ca gustam mancarea,dar asta nu se intampla in fiecare zi.La mine masa in timpul zilei era cafeaua,eventual un castron cu cereale si iaurturi,iar mancare mai consistenta seara,de aceea zic ca mancatul seara ma ingrasa.Si mai ales in jur de 10 cum mancam noi.Mananc haotic si recunosc asta, cand e vb de mancare nu ma pot organiza,recunosc sincer ca mi-ar place sa fie cineva sa-mi faca de mancare,atunci as manca si eu pe zi cum trebuie.
Da asa eu dimineata mananc pe fuga, si cam la fel si in restul zilelor,sunt si zile cand imi fac meniurile dinainte si ma tin de ele, zile cand nu.
Azi de exemplu am mancat dimineata o bucata de sunca de curcan si doua bucatele mici de branza frantuzeasca, la pranz peste la cuptor cu lamaie,capere si fulgi de migdale,iar pe seara habar nu am.Poate am sa gust si eu un polonic de supa,in functie de cum imi e foame.
Va salut pe toate si va urez o dupa amiaza placuta, fug sa ma pregatesc de munca.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
danielag spune:
Inca una si ma duc (se pare ca am logoree astazi): vorbeam la un moment dat cu un coleg despre diete. Si a facut o observatie de bun-simt, dar care nu pare evidenta la prima vedere. Zicea ca atunci cand ne cumparam un automobil cautam ca acesta sa consume cat mai putin. Adica sa fie cat mai eficient, tinand cont de tehnologiile existente. Cand vine vorba de noi insa, ne asteptam ca propriile organisme sa fie cat mai ineficiente, adica sa mancam cat mai mult si organismul sa consume tot si sa nu depuna nimic . Mie mi-a placut comparatia. Pentru ca mi-a dat de gandit.
Mai vin.
Daniela
Edit: Am uitat sa va multumesc pentru sugestiile de alimente cu proteine . Peste mananc, cu icrele nu prea ma impac (mananc cam de doua ori pe an). Carne de curcan o sa caut data viitoare la magazin.
roxana1974 spune:
whoa, tumpi,Oktoberffest, am nostalgii, anul trecut am fost si eu acolo si am fost la concert la Sting...Roooo-xaaaaane! Ce frumos mi-a cantat
Daniela, draguta comparatie, chiar da de gandit...
carolinah spune:
Roxa, eu la cycling n-am fost inca... de teama. Ma gandesc sa-mi mai intru putin in forma, ca eu cred ca acolo e rupere. I-am vazut pe aia prabusiti pe acolo dupa 1 ora. Tu ai rezistat, sa inteleg?