Ce drepturi au profesorii la concediul prenatal?

Ce drepturi au profesorii la concediul prenatal? | Autor: Ciresica5

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Am si eu o problema pe care nu a reusit nimeni sa ma lamureasca.
Sunt profesor suplinitor de limba franceza, dar cu concurs de titularizare dat in 2007 la limba romana si sunt angajata cu contract determinat de munca pana la 31 august 2009. Sunt insarcinata si la finalul lunii martie 2009 urmeaza sa nasc. Inca nu am instiintat scolile la care activez dspre situatia mea si mi-e teama de reactia directorilor.
Problema mea este ca din luna ianuarie as vrea sa intru in concediu prenatal, dar nu stiu daca este posibil, daca este prea devreme...Oricum cert este ca dupa vacanta de iarna nu mai vreau sa ma duc la scoala.

Deci, care este numarul maxim de zile calendaristice pe care il pot lua pentru concediu prenatal si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez in continuare???

Va multumesc din suflet si astept nerabdatoare raspunsurile voastre!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ciresica, de ce nu pui tu intrebarea la subiectul special facut de Marius, la http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126667 ? El chiar a muncit ca sa faca ordine aici... .

Acum, raspunsul la intrebarea ta il puteai gasi peste tot pe-aici, ciudat ca "nu a reusit nimeni sa ma lamureasca"... Poti lua maxim 126 - 42 = 84 zile calendaristice de concediu prenatal. Primul pas este sa anunti angajatorul/i ca esti insarcinata, nu are de ce sa-ti fie teama de reactia lor, sa fim realisti si maturi, doar nu faci o prostie intentionat!

Mergi la inceput