Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(85)
Raspunsuri - Pagina 21
mav spune:
O sa ma luati la bataie (bine ca doar virtual
), dar chiar sunt ffff curioasa, imaginile astea de la o www.birthdiaries.com/diary/birth001/" target="_blank">cezariana nu va socheaza cel putin la fel de mult?!
35+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
VonHelen spune:
lasati imaginile..daca tot vreti sa vedeti ce ne asteapta uitati-va la filmulete pe youtube; sunt atat cu cezariana cat si cu nasteri naturale!
vizionare placuta! poate schimbam opinii dupa...
31+ 
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin
flori76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mav O sa ma luati la bataie (bine ca doar virtual |
Aoleu,Mav
,ma crezi ca mi-e frica sa ma uit???Mi-e teama ca ma ia groaza detot si pana in decembrie numai cu gandul la asta o sa stau...Mai stau putin,poate prin curaj.
E naspa rau?

------------------
Flori
26+
mav spune:
nu e chiar asa "naspa rau"
cumva... cumva... tre sa iasa si bble din burta...
da' eu cand ma gandesc.... sa-mi baga toate chimicalele alea in mine (anestezicul ajunge si la bb!) si sa-mi taie toate alea prin burta si efectiv sa-mi scoata uterul din burta, sa mi-l "aranjeze" si sa-l bage la loc...
plus ca dr mea zice ca la ceza... plamanii lui bb abia scos din burta... sunt ca un burete plin cu apa... si ca in mod normal, bb trebuie intubat ca sa-i scoata lichidul din plamani...
pt ce sa-mi supun bble si sa ma supun si pe mine la asa ceva?!
35+
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
nebunica-zapacica spune:
| citat din mesajul lui vrajitoarea buna ,am aparaut si eu dupa mult timp.am 35 -36 sapt,dar nu mi-a fost bine toata sarcina de aia nu am scris.in plus ma lupt cu niste caderi de calciu ,atacuri de panica nu mai stiu nici eu ce sunt dar ma tin in casa de o luna jumatate.nici la control nu am mai fost ,dar fetita misca binisor.mi-e frica mare de nastere ,trebuie sa fac cezariana ,e a doua ,cu anestezie generala.si am schimbat doctorul pt ca m-am mutat la parinti in alt oras-timisoara-si in loc sa fiu mai linistita ca la primul unde am fost doar cu sotul,sunt mult mai fricoasa ,imi trec niste ganduri negre prin cap ca nu stiu cum sa le mai fac fata ,mai ales ca nu am voie sa iau calmante pana nasc.voi ati patit asa ceva ,oare trece dupa ce nasc?are legatura cu faptul ca nasterile sunt apropiate ,o sa fie la 2ani distanta fix.mai vorbiti si cu mine daca puteti ,poate imi trece frica.va pup.mi-e frica de cezariana pt ca la primul baiat mi s-a parut ca nu pot sa ma trezesc desi m-am trezit imediat ,dupa o operatie de o ora dar nu am dormit deloc noaptea aia ,mi-era frica sa nu dorm de tot si mi-a crescut si tensiunea.acum nu stiu cum o sa fie. diana mami de andrei(19.10.2006)si 26+ |
Vrajitoarea, imi pare rau pentru problemele pe care le-ai avut in sarcina si cu siguranta si ele contribuie la amplificarea temerilor referitoare la nastere. Eu iti doresc sa treci cu bine prin saptamanile care mai sunt, mai ales ca ii ai pe cei dragi langa tine. Eu sunt tare fricoasa de felul meu, dar in privinta nasterii stiu ca tot se va intampla si depinde si de mine sa fac din ea o experienta placuta sau sa ma panichez si sa dauneze copilului meu. Gandeste-te ca BB simte starile prin care treci si il afecteaza direct.
de la noi sa te mobilizezi si sa treaca toate fricile!
33+
Victor-NicolasBebe in burtica
Bubu drag
babyzapi spune:
Mav foarte bun si link-ul cu cezariana. In ambele cazuri (natural si cezariana) se lasa cu taieturi si sange. La nastere normala durerile sunt in timpul nasterii dar si dupa avand in vedere ca te taie jos acolo. Cezariana e fara dureri in timpul operatiei dar durerile sunt mari dupa ce se duce anestezia. Cum o dai si o intorci fetelor asta este NASTEREA! Va trebui sa induram putina durere, dar totul este pt a ne tine puiuitii in brate.
Fetelor care v-ati chinuit sa aveti un bebe, care ati asteptat cu atata nerabdare sa ramaneti insarcinate, dupa atata patima si dorinta de a da viata unui suflet, sange din sangele vostru, mai va cramponati de ideea ca o sa fie nasterea dureroasa? BEBICII NOSTRII SA FIE SANATOSI ca o sa trecem noi cu bine si de etapa nasterii.
Fiti curajoase si optimiste fetelor...toate trairile si gandurile noastre se duc si la bebelusii nostri.
Isabela
fericita 31+ cu
Rafael Nicolas 
Primul nostru 
vrabiuta spune:
otilia - sling-ul pare destul de simplu de facut, dar eu nu ma incumet
inelele acelea sunt speciale, tin greutati mari (daca bb cand mai creste se intinde dupa ceva sau se impinge in joaca), iar pe umar materialul are adaugat un burete subtire, ca sa fie mai confortabil pentru mama. si materialul cica ar permite o buna circulatie a aerului. acuma cat e reclama si cat e adevarat... om vedea.
cu articolul despre jocuri am facut o prostie si nu am salvat linkul... am doar textul in engleza, il caut si ii dau copy paste.
vad ca vorbiti de cezariene si nasteri naturale. eu sper sa nasc tot natural si de data asta. in afara beneficiilor multiple pentru bb, ma gandesc si la mine. in maternitate ma uitam la mamicile care nascusera cu cezariana... nu li se instalase lactatia, una se plimba cu drena, aveau perfuzii, unele vomitau, nu aveau voie sa manance mai nimic. eu am impins 10 min dupa care m-am dat jos singura de pe masa (ca eram viteaza, noroc ca statea moasa pe-aproape
). a doua zi de dimineata eram ca o floricica (numai ca nu prea puteam sa stau in sezut de la epiziotomie), imi amintesc cum am mancat un snitel delicios facut de mama, repede sa nu le zapacesc pe mamicile cu ceza... am avut laptic imediat, iar in 48h eram acasa fara probleme, fara interdictie la dus, fara medicatie. eu am trecut prin trei operatii cu anestezie generala, pentru o fractura urata de clavicula, si m-am simtit tare rau dupa fiecare (a treia operatie facuta in super clinica privata de chirurgie estetica), asa ca ceza e ultima ultima ultima optiune.
pt viitoare mamici de fetite - m-a intrebat asistenta in spital daca vreau sa ii fac drei lia gaurele in urechi dar nu am vrut sa o chinui... era asa de mica. la botez a primit doua perechi de cercei super frumosi si am tot zis ca o duc sa ii faca gaurele, dar ma gandeam ca se va speria de zgomot. pana la urma m-am gandit sa o las sa decida ea cand o sa vrea sa isi puna cercei... deocamdata o intereseaza subiectul doar ipotetic si cred ca e o faza care mai dureaza. asa ca daca sunteti pregatite sa aveti fetite fara cercei la 4 ani
faceti ca mine.
o seara frumoasa tuturor!
impresii de calatorie
mav spune:
babyzapi, AMIN SI DOAMNE AJUTA!
35+
vrabiuta spune:
Babies are eager to learn, and preschoolers are full of knowledge they're eager to share. Put the two together, introduce these activities, and watch what happens! As a preschooler "teaches," he cements his knowledge, and gains a sense of mastery, too. If your preschooler ignores any baby in his orbit or prefers not to be the center of attention you can step into the leading role at first. You may find that he's soon ready to join in the fun.
Easy as ABC: Using flashcards, have your bigger kid show the baby the letters of the alphabet, reciting each one and talking about its accompanying picture.
Show Off Shapes: Help your preschooler draw different shapes on pieces of construction paper. Then present them to baby, with a running commentary on each one. Babies love to hear voices, and the preschooler develops her language skills.
Show and Tell: Have the preschooler gather some of her favorite things from around the house and present them to the baby. A simple demo provides exciting stimulation and interaction for both.
Dance Dance Revolution: By 6 or 7 months, babies enjoy rhythm. Play some favorite songs and let preschoolers dance, while baby claps and watches the fun. If you want to join in, take baby in your arms and dance too.
Shared Stories: Babies are learning to predict, which makes books with windows or flaps so much fun. Ask your preschooler to find some of his favorite flap books. Let him "read" the book, using whatever words he likes and revealing the surprises to delight the baby.
Turtle Race: As baby begins to crawl and explore, the preschooler can imitate his actions. She can place an object across the room and encourage baby to get it, or just have fun maneuvering around the room side by side. Your baby may be surprised to find he has a "pal" on the ground with him.
Make Some Noise: Objects that make noise intrigue babies. Encourage your preschooler to punch pillows, tap on pots and pans, or shake a box of oatmeal talking to baby all the while. Or make a noise box that both children can kick.
Funny Faces: At 3 or 4 months, babies like to look in the mirror, and at other people's faces. Suggest that your preschooler make funny faces by sticking out his tongue, trying on hats, and making wide eyes to get baby's attention. Little ones can also tear pictures of people from magazine covers and show them to baby, make up stories about each one, and describe what each person is wearing.
Cause and Effect: Babies are learning that their actions can make things happen. Preschoolers can knock on the door, ring the doorbell, turn on the light switch or water faucet, or roll a ball to knock over plastic bowling pins. When something "happens," encourage her to make a big deal of it. Baby is sure to smile.
Play-by-Play: Challenge your preschooler to tell the baby about everything he is doing. Ask him to whisper, clap, and sing. Babies will be fascinated by this running commentary.
The Great Old-Fashioneds: Blocks, plastic containers, and stacking cups never lose their appeal. Set them out for baby and preschooler to nest, sort, pile up, and tip over.
impresii de calatorie
flori76 spune:
| citat din mesajul lui babyzapi Fetelor care v-ati chinuit sa aveti un bebe, care ati asteptat cu atata nerabdare sa ramaneti insarcinate, dupa atata patima si dorinta de a da viata unui suflet, sange din sangele vostru, mai va cramponati de ideea ca o sa fie nasterea dureroasa? BEBICII NOSTRII SA FIE SANATOSI ca o sa trecem noi cu bine si de etapa nasteri |
Eu sunt una dintre cele care s-a chinuit 6 ani sa aiba bb si am reusit cu fiv.Sincer??Ma gandesc si la nasterea in sine,insa cel mai mult ma gandesc sa fim sanatosi si eu si bb si...abia astept sa-l vad si sa-l tin in brate!!

Am incercat sa ma uit la pozele cu cezariana,dar..mai bine nu!Mi-e de-ajuns sa stiu din ce se povesteste,nu vreau sa vad....
------------------
Flori
26+