Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(85)
Raspunsuri - Pagina 19
nebunica-zapacica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramo2007 Si de epidurala mi-e frica...brrr...dar stiti ce nu-mi dau eu seama? Epidurala se face in coloana, nu?Se monteaza un cateter si-ti tot baga anestezic...dar cum naiba stam intinse pe masa cu chestia aia in coloana? Deja ma gandesc la scenarii... |
Ramo exact aceeasi nelamurire avea si sotul meu si la cursul prenantal am intrebat-o pe moasa care ne-a raspuns ca acel cateter si furtunelul prin care curge anestezicul sunt lipite cu leucoplast de spatele nostru si nu ne incomodeaza deloc, nici nu simtim ca este acolo.
Eu una ma bucur ca avem posibilitatea de a naste cu epidurala, cezariana nu e o optiune, doar daca medicul spune ca asta e singura varianta, altfel eu nu as opta de bunavoie. Aici cezariana se face doar daca are copilul dubla circulara de cordon, daca nu e in pozitie craniana, si asta doar la primul copil, la al doilea nu e o problema pozitia pelviana sau daca sunt semne clare de suferinta fetala si travaliul nu decurge cum e normal.
33+
Victor-NicolasBebe in burtica
Bubu drag
Ramo2007 spune:
Mav, merci mult!
Aia e pozitia in timpul nasterii cu epidurala?Pai si nenea dr. pe unde mai vede bebelul daca nu suntem cracite (scuzati expresia)?Ceva imi scapa...sunt cam cheauna azi, aseara am papat mult si ma miscam in reluare.Pe la 12 am vrut sa ma duc la toaleta si sotul meu se uita la TV in sufragerie si l-am strigat sa vina sa ma ridice, la care el zice:de unde sa te ridic, ai cazut din pat?Nuuu, din pat sa ma ridici ca nu pot...asa ca sunt cam zombi si percutez mai greu...
Ramo
28+ 
Puiutul meu scump
flori76 spune:
Alexa,Monica
si multumesc pentru primire.
Eu,ca si VenHelen
,n-am luat nimic pentru bebe.Initial,datorita presiunilor din familie,am zis ca nu vom lua nimic decat dupa ce nasc(sa cumpere sotul).Insa serile trecute discutam cu sotul,ii spuneam ca cumparaturi faceti voi si am ajuns impreuna la concluzia ca macar cu cateva saptamani inainte de nastere sa pregatim si noi cum se cuvine venirea lui bebe.E clara treaba ca-s mult prea multe de cumparat si sotului i-ar fi taare greu sa cumpere singur absolut tot.
Plus ca toate lucrusoarele trebuie spalate si calcate inainte si chiar daca stiu ca ar avea cine s-o faca(mama,sora,soacra)....vreau sa fac eu asta,prea mult am astepat aceste momente ca sa le ratez.
------------------
Flori
26+ 
babyzapi spune:
Fetelor eu nasc cezariana si nu mi-e frica deloc. Nu am nici-o teama legata de operatie, stiu ca in 15 minute bebitza e teafar afara si eu o sa ma refac repede. Daca nasteam normal cred ca eram speriata : ore prelungite de agonie si durere, gandul ca ma coase pe viu dupa ce ma taie acolo jos...brrr. Am citit mai multe povesti de nasteri naturale la "nasterea unei stele" care mi-au dat fiori...deci cu cezariana eu sunt foarte linistita si impacata, doar foarte nerabdatoare....
Isabela
fericita 31+ cu
Rafael Nicolas 
Primul nostru 
mav spune:
Ramo, ....... o www.birthdiaries.com/diary/ext009/" target="_blank">nastere cu epidurala, dar nu te uita daca esti sensibila....![]()
babyzapi
sunt(suntem) ok. Vreau sa termin si eu cu munca si trag taaare pana vineri inclusiv, daca trebuie si sambata... ca de saptamana viitoare vreau sa stau linistita.
35+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
bebecris spune:
fetelor...si eu sunt pe baricade la serv....dar de pe 1 oct vom fi acasa...cred ca ajunge..
32+
DAVID ANDREI 
http://bd.lilypie.com/4s2Jp3.png
http://community.webshots.com/user/bebecris78
Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!
lorellay spune:
Eu am o cezariana la activ....Si a fost foarte bine...
Anestezie generala..si acum tot asa am de gand, pentru ca mi-e frica de anestezia in coloana...rahi..iar in epidurala nu am incredere...Oricum pica orice intepatura in coloana.
Dupa cum mi-am planuit vreau sa nasc pe 10 nov, sper sa se poate..in principiu da, se poate.
Oricum nu pot sa intru prea mult in nov..am DPN pe 21-22 nov, da cum o sa nasc la 250 km distanta...nu pot risca sa ma apuce vre-o..."nastere instantanee".Al meu nu e in stare sa ma duca nici la cel mai apropiat spital..ar chema salvarea in caz de ceva.
Apropo voi pana cand mergeti la servici?Cand intrati in prenatal?
Sorana 
30+ si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">
sunt...lo1.
Ramo2007 spune:
Mav, merci mult...m-am uitat...oare tanti aia nu auzise de epilat?!?!?
Ce tare, n-am vazut pana acum asa pas cu pas cum e scos bebe...emotionant 
Ramo
28+ 
Puiutul meu scump
malinas spune:
VonHelen, leeloo, multumeesc de raspunsuri
. Deci...halat de baie sa fie.
monicabo, ma bucur sa te vad
.
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
33 s +
poate Vlad (dar mai negociem)
bebecris spune:
fetelor...plec si eu prin titan sa mai iau una alta...niste lucrusoare pt bebe, camasa de noapte pt mine si poate iau si lenjeria de patut..sa vad...acum trebuie incheiat bagajul lui bebe
32+
DAVID ANDREI 
http://bd.lilypie.com/4s2Jp3.png
http://community.webshots.com/user/bebecris78
Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!