Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(85)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

cata miky, vad ca te-au depanat fetele cu bagajul de spital.... depinde mult si de dpitalul in care nasti, am auzit eu ca pe afara, ai tot ce iti trebuie, unii au inclusiv prosoape...
eu bagaj nu fac pana la 37 de sapt.. las' ca stiu eu ca, virgula, daca am dusmanu in casa ma apuca nascutul.

epidurala, ma iertati da' nu mai stiu pe unde am citit intrebarea.. intrebati-va medicul.
la cfr2, de ex, nu trebuie cumparata, cel putin asa a fost cazul meu, doar spaguita asistenta.; dar am avut colege la acelsi medic care au cumparat-o;

Ramo sa ne fereasca Dumnezeu pe toate de asa ceva.. exista cazuri peste cazuri
babyzapi, bravos, asa atitudine vreau; io-s nepieptanata de 1 luna, cred
bebecris unde ai gasit tu lenjerie cu 33 de ron?.. aaa. ai raspuns.. too far, nu imi misc turuletzul pana acolo pt lenjerie
fetele, faceti de acasa tampoane , rupeti fasii de vata si inveliti-le in tifon... nu va lasa, si nici nu e confortabil cu tampoane gen always, libresse, in primele zile; iar la maternitate nu o sa stai sa confectionezi la ele; e drept ca iti dau ei de rezerva unul, doua, din acelea sterile, dar stiti prea bine ca majoritatea asistentelor/ingrijitoarelor sunt o specie aparte de acrituri

hai sa va amuz.. stiati ca? in spital tre sa stai cu tamponul ala fara pilotzei pe tine?, k nu sta nici tata-mare dupa tine jos chilotzii sus chilotzii cand vor sa te controleze...

cata.. io zic sa iti iei si un tacam, ceva.. de mancat trebuie sa manaci, mie imi aduceau de acasa, dar de ex.. la 1 ora de la nastere a inceput sa faca fitze o asistenta, k de cenu mi-a adus nimeni mancare de acasa, ca de-aia lesin si le tin patul ocupat, k nu am mancat.....
asa ca sotul a comandat o ciorba la un resto din apropiere si a cerut o lingura de la o tanti infirmiera.. numa ca, mananca daca poti, .. la orizontala... ce bun ar fi fost un pai

zairra, si io, si io.. mancam lapte praf cu apa.. mah ultimile tendinte in materie de alaptat sunt alaptat exculsiv pana la 6 luni, si apoi mesele de seara/dim pana la 2 ani.
ia arata-mi-ii pe ashtia de au zis trei luni, sa le dau material de documentare.

Amalia,
multumesc de incurajari
vrabiutza, orice info e binevenita.. da-i tare cu articolul
carmendu, bravegirl ati fost de aur aseara. eram pe aratura rau de tot cu gynipralul ala.
azi vad ca a fost ok, l-am luat pe la pranz

baby zapi merci de sustinere

acuma, nah, sper ca nu imi iau rosii in cap.... eu am avut si voi avea. k e inca functional, un banal carucior de la Primii pasi...
pe langa faptul ca am oroare sa umplu casa cu lucruri multe, ca sa fie, asta fu bun... n-are landou , dar se intinde la orizontala.. e cam tanc, ce-i drept, si cum la romanica iesitul afara e o aventura, nu tu rampe, nu tu trotuare si gropi cat cuprinde, sa vedeti distractie cand trebuie sa iei in brate carut+gupil+bagaje..
a si criteriul pe care l-am cumparat a fost .... centimetrul... ca sa incapa in lift, k stau la 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Ma mai tineti minte? Eu va citesc aproape zilnic,dar cum aveti un spor la scris,ceva de invidiat..pe bune daca pot tine pasul cu voi.
Pana mai zilele trecute stateam la desktop si nu puteam sa stau prea mult,insa acum mi-a instalat sotul laptopul la pat,asa incat sper sa fiu mai activa.
Noi suntem bine,crestem si dam din picioruse(uneori mai puternic,alteori mai incet-azi,de exemplu),am facut si morfofetala la 23 sapt,totul ok cu bebe.
In continuare la mine-s probleme cu colul,asa ca iau gynipral la greu(acum iau 1/8ore,dar am avut perioada in care am luat 1/6ore).M-am obisnuit cu el si nu-mi mai este rau decat daca-l iau fara sa mananc inainte.

Mirtha:multumim mult pt informatiile despre cezariana.Acum..zic si eu ca si Alexa:eu cum nasc,fratilor??? Ca mie cezariana mi se parea floarela ureche si cand colo....

VonHelen si mie mi s-a zburlit parul cand am auzit de faza cu legatul mainilor si picioarelor Am intrebat-o insa pe sora mea,care a nascut vara trecuta prin cezariana si mi-a spus ca pe ea nu au legat-o,insa sonda i-au pus.Mi-a spus ca e ok sonda,ca primele 2-3 min e mai nasol pana te obisnuiesti cu ea...Nu stiu ce sa zic,sor'mea e mai curajoasa si nu prea se vaita....

Oti:am citit de Ana si patania ei si tare m-am intristat...Sper sa se faca bine cat mai curand,mititica

Pupici si sper sa revin curand.

------------------
Flori 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Spiridusul:stiam eu ca a intrebat cineva recent de ginypral,dar nu-mi mai aminteam cine anume.
Eu iau de vreo 3 luni si intr-adevar la inceput mi-a fost tare rau de la el(doar ca tremuram,probleme cu tensiunea n-am avut).Acum,ori s-a obisnuit organismul meu cu el,ori nu stiu ce sa zic,insa nu mai am probleme,decat,asa cum ziceam,daca nu mananc inainte.
Te pup si sper sa te simti bine si sa nu fie nevoie sa iei prea mult timp.

------------------
Flori 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

salutare.
gata m-ati bagat in sperieti.cum domne sonda?ce clisma ca eu mor .deja nu mai vreau sa nasc deloc.nu poate sa il scoata prin alta parte sa nu doara?eu sunt rea de dureri si ma vait de parca as fi o baba si daca ma doare capul.
cit despre anestezie eu as vrea epidurala dar inca nu stiu .de la anestezia gen eu devin agresiva cind ma trezesc si zau ca nu vreau sa fac neamu de ris prin spitale de germania.si asa noi romanii suntem comparati cu rromii desi nu avem nici o treaba cu ei.
mai am facut bagajul sa fie facut ca mie ca ma apuca si in nebunia aia uit ce tre sa iau cu mine.e adevarat aici iti dau de toate si voi fi in salon cu inca o mamica desi soata vrea sa ma puna la rezerva.dar eu voi sta in weekend in spital si va imaginati ca o sa dau in benga singura in rez.mai tre sa imi pun in bagaj certificatul de nastere ca sigur il uit si ma credeti sau nu nu stiu sa folosesc sterilizatorul pt biberoane s pot pune si o suzeta dea mea,desi imi dau ei de acolo pt BB cit stau in spital.

34+
Man-Dat Christian
AMR 3 sapt
http://community.webshots.com/album/563380163SLyzHI?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

Flori76,,,,,,Cum sa nu te tin minte ubita?!?

...Vine unla mami...

...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...

LAURA 32+ Deniel Alexi
-----------------------------------------------

AMR 7 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1402 spune:

Mirtha, Micky ea, asteptam vestile bune...

In legatura cu cerceii... Eu stiu de la o prietena ca i-au pus fetitei inca din spital niste cercelusi sterili, iar dupa nu stiu cate zile au putut sa ii puna ei ce au vrut. E bine de intrebat la spital daca au asa ceva in dotare.

Monicus, eu cand am fost gravida cu Radu nici nu se auzise de estimarea greutatii. Si oricum e mai important sa aiba toate organele bine dezvoltate decat multe gr.

Mariana, parca tu intrebai de sonda? E obligatorie! In primele ore nu te poti misca, si lichide elimini... ca esti perfuzata la greu...In plus trebuie sa iti monitorizeze diureza (cantitatea de PP) pentru a vedea daca rinichii iti functioneaza normal.

Eu nu am fost legata la nici o operatie, dar ai mainile ocupate... la una esti perfuzata, pe cealalta ai tensiometrul, dar nu e incomod

Simona, mamica lui Radu (3 dec 1997),
31+
AMR cel mult 9 pana la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

a cit despre carut si eu am luat tot un tanc .eu stau la et 2 dar il las la parter sub scari ca doar nu is nebuna sa il car in casa.ar fi culmea.
operata sa car carut+copil+cumparaturi.si asa o sa le duc pe rind in casa.si ca sa nu mai zic,m-am pricopsit si cu ciinele acasa dupa ce nasc

34+
Man-Dat Christian
AMR 3 sapt
http://community.webshots.com/album/563380163SLyzHI?vhost=community

Mergi la inceput

lorena, imi pare bine ca a fost alarma farsa... si ne ierti ca am sarit toate pe tine aseara
monicus

Citat:

Bine andutza 02.... ma bucur ca ne reusim sane intalnim....
pana acum cele care s-au arat interesate de intalnire sunt...monicus, andutza 02, micky, malinas......cine se mai arata interesata.. va rugam sa scrieti pe forum.. sa vedem cat ne strangem. Suntem 4 gravodutze pana acum....pentru intalnirea de la Plaza Militari pentru saptamana viitoare.

bravooo, se misca rotile, haidetzi sa propunem si o ora, ca sa vedem cum ne coordonam.

von helen, pai ce sa faci cu muncitorii... doar nu-i pui sa te moseasca .. ii dai afara.. daca le zici ca te doare burta sa vezi ce fug ei de buna voie... offff, contractiile; ma crezdeti ca eu n-am stiut ce-s alea la prima sarcina? ce bine a foooost

monicus, nu-i bai daca nu stii greutatea; doar daca tii neaparat, poti sa te mai plimbi la o ecografie si sa specifici ca vrei sa stii si acest lucru

diana am auzit si eu de vaccinul pt rotavirus, si am avut "colegi" de scutece care au avut rotavirus anul asta... numai ca prima doza se face undeva in primele ore/zile de la nastere.. si nu stiu sigur daca la noi exista
eu stiu de vaccin de la cineva din state..

ideea e ca e tratabil, doar sa te duci cu copilul la spital la timp, sa nu se deshidrateze; nu prea e boala de rezolvat singur acasa

miky
Citat:
Domnule doctor, am venit sa ma ajutati si pe mine. Am incercat tot felul de medicamente dar tot n-am ramas gravida!
- Stati, s-o luam metodic! Poate e o chestiune de ereditate. Mama dumneavoastra a avut copii?

diana azi a fost ok cu gynipralul, l-am luat, si am fugit repede in pat la somn, langa fi-miu

eli, m-am zapacit? parca trebuia sa mergi la dr? sa stii ca mie mia dat scobutil (supo-yach!!!) pt durerile de spate, oase.. ce-or fi alea

brave girl , eu pe alexandru l-am tinut in prima luna in body cu maneca lunga+pantaloni cu botosi, eventual sosete peste, k nu statea botosii aia bine... inclusiv in spital.. si fara manusi, ca i-am taiat unghiile din prima zi, ca se zgaria, si imi placea sa ii pupacesc degetelele, asa ca... no manusi..., no caciulita

fluturasa
Citat:
Stiti cumva unde se gasesc cercei pentru copii? In ce magazine?
pai... la orice bijuterie.. doar sa fie mititei, de strumpfitza... la bucur obor gasesti sigur

in timp ce eu scriu cu sarg , Alexandru a deschis un dulap si imi mazgaleste cartile, si agendele.... bine ca l-am prins cand ma admira in poza de pe pasaport... Doamne va dati seama ce harmalaie o sa fie la mine cu 2 misculentzi d-astia?

mey, diana, nu vii si la mine sa imi faci bagajul? ca mie mi-e lene.... teoretic as avea de toate, doar vointa mi-ar mai trebui

sunt la pag 13.. ufff, albinutzelor.... trimit mesajul asta asa, ca mi-am amintit ca am o ciocolata in frigi, sa ma duc sa halesc pe ascuns....

brb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Diana, multumesc pt. informatiile legate de vaccin.
Fetelor, vad ca frica de sonda si de durere e problema generala...si cum adica nu toate epiduralele sunt bune???

Ramo 28+

Puiutul meu scump

Mergi la inceput

von helen, ma bucur tare ca esti mai bine.
daaa, clisma... alta frumusete de procedura la nastere yach
flori multumesc pt detalii cu privire la gynipral

Ramo.. io zic asea, dupa mintea mea: toate epiduralele sunt bune.. numa ca difera anestezistul si mai d9ifer-a si pacie-*tul-----

Mergi la inceput