M-am hotarat.........adoptie-cap.51

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cons spune:

Fete dragi, mai intru si eu pe aici ca tare drag imi este sa aud vesti bune. Eu am trecut demult prin ceea ce treceti voi, dar inca mai citesc randurile voastre puse aici si ma bucur din inima cand apare in viata unui copil abandonat o mama, iar o mama isi gaseste copilul demult cautat.
Cellya si Claudia, ma bucur pentru crestinarea fetitelor voastre. DD sa va fie alaturi pretutindeni.
Maine este in 8 octombrie, daca nu ma insel DICIU are o noua infatisare. Haideti sa-i spunem ca suntem alaturi de ea si o asteptam cu vesti noi. Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Cellya, felicitari pt botez!

Anca, nu-mi vine sa cred ce probleme v-a facut maternala! A noastra vrea sa tinem legatura, sa o mai vada pe micuta...nu stiu ce sa zic, nu ma simt deloc confortabil:(.

Asi, chiar ca e o surpriza, la o varsta asa de mica sa stie de mami si tati! Noi nu am progresat asa mult, doar ne recunoastem si ne jucam:)!

Maine noi avem incredintarea, am emotii mari, dar incerc sa ma incurajez singura. Oare cum va decurge? Ne intreaba cineva ceva sau doar mergem acolo ca asa trebuie, sa fim prezenti?

deMiruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Irene mergeti si eventual va intreaba daca vreti sa o luati in incredintare dar tot asa de bine ar putea sa nu va intrebe nimic.Abia astept si eu sa avem incredintarea.
Noi nu vom tine legatura cu maternala,asa am fost si sfatuiti si asa ne-am gandit si noi.Pe acest motiv am fost catalogati ca si oameni reci dar nu conteaza.Prin maternali se poate ajunge cel mai usor la copil si nu vreau asta chiar daca ne desparte o distanta considerabila.Le sunt recunoscatoare ca au crescut o perioada copilul dar dupa ce ajunge acasa ei nu mai au nici un rol.Copilul va avea o familie adevarata si nu vreau sa aiba nici o legatura cu trecutul pana cand nu va hotara singur.

Diciu suntem alaturi de tine.

Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Felicitari fetelor, va admir tare mult si mi-e tare drag sa va citesc!

Vroiam sa raspund la intrebarea referitoare la vizitele neanuntate ale celor de la DPC. Si aici ma refer la toate vizitele, indiferent ca-s facute la familia naturala, la familia adoptatoare, maternala etc. Da, sunt normale si chiar indicate! Trebuie sa va ganditi ca ei au in vedere interesul copilului! Una e sa dai inainte telefon si sa anunti vizita, iar cand ajungi acolo ca gasesti un copil curat si o atmosfera impecabila, si alta sa te duci neanuntat si sa ai poate surpriza sa gasesti un copil cu pantalonii uzi, ca nu l-a schimbat nimeni, cu nascul curgandu-i pana la brau, poate cu ochii in lacrimi, intr-o incapere friguroasa s.a.m.d. Eu zic ca n-ar trebui sa va deranjeze, caci ei binele copilului il urmaresc, ca si voi de altfel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Irene, curios e ca e o persoana de la care chiar aveam pretentii. Studii superioare, 60 de ani, cu o situatie financiara foarte buna si care reusise sa ma surprinda cu bunavointa si deschiderea ei. Tzeapa!!!
In primele 2 saptamani o tot sunam s-o intreb diverse lucruri, legate de preferintele ei culinare, de ce-i placea sa faca etc. Parea incantata sa ma ajute, pana cand mi-au zis copiii de la bloc ca a venit sa faca ancheta daca o spal, daca-i dau sa manance, daca o bat (de parca, daca eram vreo psihopata care vroia sa se distreze batand copilul, o faceam in fata blocului).
Ma rog, bine ca am scapat de ea, dar nu sunt complet relaxata, pentru ca e apropiata de biologica si ma astept la orice.

Bafta maine, iar in cazul nostru sa stii ca ne-am intrebat daca suntem de acord cu plasamentul, ca s-a consemnat acordul nostru si ca la urmatorul termen nu mai e necesar sa fim prezenti.
Am inteles ca, la majoritatea, s-a terminat la prima infatisare, dar probabil ca noi aveam fete mai dubioase.

Claudia, felicitari, mami!

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salviae spune:

Anca Wish,bine ar fi daca ati stii de ce sunteti pusi la aceasta incercare din partea maternalei

Azi la sediul DPC am facut un test (Freiburg?)de 1oo de intrebari si am raspuns la intrebari similare ce ne erau puse si acasa. Nu am desenat si nici nu am scris nicio propozitie,desi m-am pregatit eu cu stilou si cu hartie,dar degeaba...Poate data viitoare...

Mariaa,cam cati ati fost la curs?Cum era atmosfera?Ralaxanta? Deschisa?

Asi,in cat timp veti termina cu actele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

am fost 3 familii. cursul a tinut cam 4 ore, nu am notat mai nimic, am ascultat/discutat. ni s-a prezentat cursul procedurii de adoptie, pasii ce urmeaza sa fie facuti.
AS stia de asociatia infiintata de Asi si zau daca nu am o retinere si eu acum sa scriu tot. o sa incerc in mare sa explic.
mie mi s-a parut interesant de urmarit cum reationeaza si cum justifica fiecare decizia adoptiei. mi s-a mai parut interesant de urmarit cum blameaza/intelege fiecare cuplu de ce copilul care urmeaza sa-l adopte a fost abandonat la un mom. dat. mi s-a mai parut interesant de urmarit cum vede fiecare ca poate face cunoscut/sau nu(!!!) copilului ca este adoptat.
AS a fost simpatica, calda si in mare ne-a facut sa pricepem ca ne va sustine pe toti sa ne gasim copilul cautat!
felicit si eu mamicile cu evenimente in viata copilasilor in ultimele zile si maine tin pumnii si eu lui diciu!

pentru Emma

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Am intrat si eu sa ma alatur grupului de sustinatori ai lui Diciu! Bafta maine, am pumnii stransi pentru voi!

Asi, sa stii ca ori ti-am visat pe Maria ta, ori ma asteapta si pe mine o fata Maria. Azi noapte am visat ceva tare ciudat, erau 2 copii (un baiat si o fata, baietelul mai mare, fetita in jur de 1-1,5 ani, bruneta, cu parul usor ondulat, frumoasa foc si tare vesela) si 2 iepuri albi. Am tot cantarit (trebuia sa aleg dintre ei) si am decis sa iau fetita, pe care stiu ca o chema Maria, si unul din iepuri. Nu stiu ce o insemna dar m-am trezit foarte linistita si asa, cumva bucuroasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Va citesc mereu si sprijinul vostru ne face tare bine. Speram si noi ca lucrurile sa mearga spre bine de data asta.

Va multumim tuturor foarte mult pentru sustinerea voastra!

Succes si mult noroc si voua!

anda

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Diciu si eu, si eu!!

Irene stai linistita, o sa fie bine, ai sa vezi

Aissa io cred ca vei adopta o fetita, dupa care....surpriza:
cred ca inseamna !!

Anca eu cred ca maternala a tinut mult la ea, dar de la o grija aproape materna la "112 politia in actiune" mi se pare cam mult. Cum crezi ca ar reactiona daca i-ai spune in fata ce stii ca a facut?

Asi uite asa ca sa te incalzesti! Si la botezul urmator vezi sa ai si tu putine pacate acolo, pe fund, ca sa fie babele fericite

Prietenie de suflet

LOC DE DAT CU CAPU'

Mergi la inceput