Vacanta cu un prichindel de doi ani

Vacanta cu un prichindel de doi ani | Autor: minou

Link direct la acest mesaj

Salutare, tuturor!
Va adresez si eu o intrebare, in speranta ca voi primi sfaturi utile, legate de viitoarea noastra vacanta. Am vrea sa mergem la vara in strainatate, impreuna cu fetita noastra, care atunci va avea 2 ani. Intrebarea noastra e urmatoarea: ce locatie sa alegem, astfel incat Buburuza noastra sa fie incantata? Nu as putea alege o tara unde merita sa mergi si sa vizitezi / muzee, palate, gradini si alte asemenea - gen Italia - pentru ca prichindelul s-ar plictisi maxim. Si cred ca ar fi si obositor. Iar de Grecia si Turcia, nu stiu ce sa zic...poate aveti voi parere, din experientele personale, sau ale apropiatilor.

Va multumesc, si va doresc vacante placute tuturor!
Minou

PS Stiu ca e aiurea sa cer de pe acum sfaturi pentru vacanta de la anu'...dar e bine sa stii din timp macar unde vrei sa mergi, ca sa iti planuiesti cu grija si bugetul. Asa ca nu dati cu rosii. Doar cu sfaturi, daca aveti...:))

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

eu sincer ti-as recomanda Bulgaria; este aproape, nu mergi mult cu masina, distractii pt copil gasesti o gramada, si pt inceput e ok;
noi anul am iesit din tara prima data, am fost in bulgaria, la kaliakra, si am fost f multumiti; pitik s-a simtit super!! mereu ma intreaba cand mai mergem la Albena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Turcia, un complex cu multe facilitati pentru copii.

Ioana 8+ si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

depinde si de buget. daca iti permite, mergi in Franta, la Disneyland.
e mai costisitor, dar daca planuiesti de pe acum, poti gasi o oferta convenabila....
noi am fost acolo, copii aveau 3 si 4 ani, au fost foarte incantati, luni de zile au vorbit apoi despre frumusetile vazute acolo.
am mai fost acum doi ani, dar doar in trecere!
eu zic ca merita efortul!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Turcia as recomanda si eu si astfel va puteti bucura si de valurile marii. Parcurile de distractii cred ca sunt obositoare la 2 ani chiar daca copilasul il simpatizeaza pe Mickey Mouse.

www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Depinde de buget.
Pediatrul nostru a insistat sa mergem odata pe an la mare... De preferat numai la mare si de mai multe ori pe an, pt. aerosoli... in orice perioada a anului, de preferat cand nu e f.f. cald (mai/septembrie).

Pt. un buget mai mare, in Turcia (all-inclusive) cu avionul, intereseaza-te bine despre hotel si ce mancare au... de multe ori gatesc tot cu tarhon si multa oaie... Dar daca afli despre hotel de la cineva care a fost e totul ok. Ai tot ce-ti trebuie in interiorul compexului, nu trebuie sa mergi pana la plaja si inapoi...
Mancare de toate felurile, pt. voi, pt. copii...

La un buget mai mic... Bulgaria cu masina... sau Grecia cu masina... Dar e cam obositor pana in Grecia...
Anul asta noi am fost in Grecia (Halkidiki) cu baietii de 1,5 ani si fata de aproape 4 ani. S-au comportat f. bine pe drum, e adevarat au mai si plans, dar am mers 12 ore cu opriri si pierdut prin Sofia 2 ore... ma plictisisem eu... dar ei
La capitolul mancare la Greci, cu all-inclusive e foarte scump si de proasta calitate. Iar sa mananci la tavernele lor... nu prea ai ce sa-i dai copilului... la noi asta a fost o problema pt. fata... baietii au mancat borcanase.
Iar mancarea nu e f. ieftina. Noi am cheltuit intr-o sapt. pe mancare, sucuri si inghetate 700 de euro. Aveam micul dejun de la hotel. 700 de euro n-eua costat 2 mese, 3 persoane / zi, uenori seara mancam in camera ca fii;mea vroia iaurturi si branza. E cam mult totusi. Si asta pt. ca am cautat si am gasit cateva rest. unde preturile erau ok. Ca am mancat si pizza cu 15 euro

Apoi... Bulgaria e aproape, si am inteles ca e ok la all-inclusive... Numai ca aici, la marea neagra, e cam riscant sa mergi in mai sau sept. (cand preturile ar fi mai mici).
Dar au vazut ca incepe sa le mearga f. bine si au mai crescut preturile, fata de cele din primii ani...

Una peste alta, eu cu un copil as alege turcia... Ajungi sa platesti cam cat dai in Grecia pe drum, cazare, mancare...
Eu cu 3 pici patesc numai avionul 1000 de euro si nu ma primeste nimeni in camera dubla cu 3 copii
Deci am depasi 2500 de euro...
Daca pitica o sa aiba pana in 2 ani (chiar si fara o luna) avionul e gratis... Cazarea si mancarea la fel...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Daca vrei "vacanta" subscriu la Disneyland.

Daca vrei la mare: Spania. De fapt, eu nu am fost in alta parte la mare. Acum 4 ani am fost in Spania, pe Costa Brava (Calella) si de atunci am impresia ca nici nu ma mai uit la alte oferte (eu ma uit, studiez, dar am impresia ca, inconstient, nu iau in considerare decat Spania). Am mai fost in Tenerife (Plaja de las Americas) si anul asta pe Costa Dorada (Pineda de Salou). In toate aceste trei locuri sunt foarte multe distractii pentru copii, locuri de joaca, aqapark-uri cu zona pentru copii - inclusiv tobogane mici-mici si posibilitati de a vedea tot felul de animale si pasari. In toate cele trei locuri erau supermarketuri in apropiere de unde puteai cumpara lapte, borcanele de bebe, iaurt si...pampers. Si - ca o "deformatie" a cuiva care a fost ani de zile pe litoralul romanesc - nimeni, niciodata nu iti face reprosuri pentru micile "probleme" ale copilului: ca tipa pe strada sau la restaurant, ca pune mana pe vitrina, ca i-a scapat mancare pe jos sau ca a adus nisip in camera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana210773 spune:

Si eu as recomanda Bulgaria sau Turcia! In Bulgaria la Albena! Acolo e mai pt familisti cu piticuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Insulele canare sint grozave, si pentru copii si adulti. Si spania e faina. Copilul e prea mic pentru Disneyland. Mai bine va duceti cind o fi mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns minou spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Probabil ca vom alege Turcia. Sau Spania, daca ne va permite bugetul.

Vacante placute tuturor!

Minou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Pt Disnay e mic copilul. Nu va "armine" cu nimic. Am fost cu fata de 2 ori, odata cind avea 1 an si 3 luni si a doua oarala 3 ani. Acum are 8 ani jumate si spune ca vrea acolo, pt ca din primele excursii nu isi aminteste nimic.

Cind avea 1 an si jumate am mers la mare in Italia, in Bibione. Dar si Liodo di Jesolo e super ok pt familii cu copii mici. Nu se va plicisi pitica in nici una din cele 2 locatii.

Anul asta am fost in Mallorca la un club. Distractie pt copii de la 10 dimineata la 9 seara. Nu era nevoie sa iesi din complex, avind acolo tot ce doreai. Oricum, plaja era la 2 min. si "centrul" la 3 min. de mers pe jos. REcomand cu caldura acest club Es Talayal in Cala DŽOr.

In Turcia nu am foste decat in trecere, dar am ramas placut impresionata. Si in Grecia a fost ok. dar nu prea a avut pitica distractie (avea 2 ani si 10 luni).

Mergi la inceput