Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (56)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina1976

Fetelor care sunteti la al doilea BB (Naty, Andre_ea, Roxana, Iris, Lavini...) am si eu o nedumerire, apropo de scaunul de masina. Al vostru bebe sta linistit acolo si nu se plictiseste? ca Ana mea dupa 10 min incepe sa planga ca vrea jos, ca vrea la mamii la tatii...ma dispera in masina!!! la voi cum e? Si ce ati facut sa nu faca asa?

Alina25+ cuEMAde ianuarie

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

Alina, Francesca la 1,5 ore s-a saturat...ne oprim, ne plimbam un pic, si apoi urcam iarasi in masina...asa am facut si drumul pina in Romania in mai, si turul Romaniei...acum am facut cam 4,5 ore pina la Paris, dar Paul i-a cumparat DVD player pentru masina...s-a uitat de doua ori cite 25 minute (adica la fiecare tura de mers cite 25 minute...)..dupa miorlaia ca vrea baby (se uita la bebelusi) insa cantam si ii distrageam atentia. Se plictiseste repede, insa drumuri lungi nu facem aici, cam maximum 20-25 minute, asa ca rezista... asta-vara a fost greu drumul spre Romania, dar a rezistat eroic... nu ma incanta ideea dvd-ului dar acasa se uita de maximum 2 ori pe saptamina (cite 25 minute, dar dupa primele 10 minute se plictiseste si merge sa se joace)... Ma consolez cu ideea ca o sa ne fie de folos DVD player-ul cand va fi mai mare. Nu am de gand sa reiau drumul spre Romania cu masina pina peste citiva ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Buna fetelor,

Am fost si eu azi la eco morfo de 21 de saptamani. E tot baietel, dezvoltat normal, are 375gr. Mi-a recomandat sa mananc mai mult si sa beau mai multe lichide. Cam greu, ca nu prea am timp.
Sunt fericita pentru ca mi-a dat o veste buna: placenta s-a ridicat (ultima data era praevia) asa ca o sa pot naste normal.

Sunt adepta nasterii normale cu epidurala. Prima data (anul trecut) tot asa am nascut si a fost foarte bine, refacerea rapida. Mai greu a fost cu dilatatul colului, a durat 24 de ore dar nu am avut dureri datorita epiduralei si expulzia a fost f. rapida.

Baietelul meu a fost pus in scoica pana la 4 luni (apoi nu mai incapea in ea) in masina, in spatele soferului. Apoi i-am luat un scaun pt 0-3ani si numai asa il ducem cu masina. In general doarme. Sta si linistit pentru ca ii explicam ca asa trebuie si toti purtam centura. Are insa si momente de plictiseala cand mai plange putin sa-l scoatem. Daca se poate, oprim cateva minute si il plimbam, daca nu, il lasam sa se smiorcaie pana ii trece. Trebuie sa inteleaga ca regula e regula si asa e mai bine pentru siguranta lui.

Am vazut un documentar in care explicau ca ultimele cercetari arata ca pozitia din mijlocul banchetei din spate e cea mai sigura.
Vom proceda la fel si cu al doilea copil.

va pup

Mergi la inceput

Va pun cateva poze din vara asta si din concediu:

http://flickr.com/photos/27846704@N06/show/

Mergi la inceput

Aoleu.. acum am citit din urma polemica cu nastere naturala sau ceza. Imi cer scuze daca am pus sare pe vreo rana, citisem numai ultima pagina inainte de a posta si am zis sa spun si eu experienta mea. Nu am nimic cu ceza, este pur si simplu decizia mea de a naste pe cale vaginala.
Acum daca tot am revenit, mai adaug ceva si gata: vaginul nu numai ca nu si-a modificat in sens negativ caracteristicile ci va spun cu mana pe inima ca ceea ce simt e muult mai placut decat inainte. Ma refer la acea situatie intima.

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Alina, noi am fost f linistiti pana pe la 8 luni cand au inceput fitzele si implicit plansul in scaun(scoica).I-am cumparat scaun pt 9-18 kg, sa mearga cu fata, m-am gandit ca se schimba...nope...nimic...asa ca fie plecam atunci cand era ora lui de somn(ma refer la drumuri mai lungi) si in felul asta mai scuteam o parte din drum, fie cantam(io, pana ajungeam la 30 de elefanti-asta a fost recordul), spuneam poezii, faceam bau, etc...Acu vreo luna, la parintii mei fiind si Andrei avand o pasiune pt masina, tata a petrecut foarte mult timp cu el in interiorul ei, la volan, in spate lasandu-l sa se joace, chestii din astea...De atunci e un nmiracol...f. rar se mai miorlaie, se uita pe geam, se mai mira...Altceva nu am facut, se pare ca asta a mers...nici noi nu suntem de acord cu luatul din scaunul de masina cand plange, dar de ex. cand ne-am intors de la mare, spre finalul drumului am facut-o fiindca zbiera de nu ne mai intelegeam om cu om...Io sper sa fie bine de acum inainte.

Lavinia, 18+ si Andrei (11 iunie 2007)

Mergi la inceput

Alaptatul, la mine a fost asa: am visat tot timpul sarcinii ca o sa alaptez, ca o sa-mi tin puiul la san cat de mult, ca o sa fac tot ce pot sa ii dau laptic de la mine.
Din luna 6 am inceput sa fac masaj serios la sani si mai ales la sfarcuri. Am citit ca ajuta pentru a preveni aparitia ranilor. Am citit insa si ca ar provoca contractii, mie nu mi s-a intamplat.
Am avut lapte imediat dupa nastere f. mult si gras, copilul a supt, incat lua in primele luni cate 1-1,5kg/luna. Ca in povesti.
Insa din cauza tiroidei (probleme mari) medicul endocrinolog mi-a spus, in urma analizelor lunare, sa intrerup in luna a 5-a pentru a preveni vreo problema. Am avut o usoara depresie, aveam lapte in continuare dar a fost mai importanta sanatatea copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

[quote]citat din mesajul lui ariya

IRA LIZA ,NU TE DUCE LA BANCEANU!AM PATIT-O SI EU SI OPRIETEWNA DE A MEA ,LA EL!E F DUR!NU STAU SA-TI EXPLIC CE SI CUM,DAR AI INCREDERE!

Buna, Ariya, si multumesc mult pt raspunsul tau; la Banceanu sunt deja, stiu de ce spui k e un dur, nu e prima data cand ii sunt pacienta, el m-a operat si in vara trecuta de un fibrom uriash, ii cunosc stilul; pt cine nu e familiarizat cu genul asta de medici, e intr-adevar mai incomod k stil, poate, insa pt k eu sunt trecuta prin spitalizari (stai sa vezi ce va sa zica aia spitalu' Foreasca! Banceanu ti s-ar parea un dulce!), am ajuns sa ma intereseze strict profesionalismul doftorului si nu neaparat daca imi zambeste k un star de cinema sau nu (mi-or fi scazut mie pretentziile ref la medici...); intrebarea mea e legata de perioada dintre 25 dec 2008 si 05 ian 2009 - perioada in care Banceanu e plecat, iar eu intru in AMR cu asta mica, cica pe 29 dec se implinesc cele 37 sapt de sarcina si trebuie sa ma astept oricand sa nasc, cel putin asa mi-a spus Banceanu -insa daca el e plecat si ma apuca e clar k nimeresc pe mainile altcuiva - PE MAINILE CUI AS PUTEA NIMERI daca nasc in lipsa lui Banceanu? asta e dilema mea. Mia ales k e clar k nu se poate pune problema de nastere naturala in cazul meu - nu k vreau eu, ci k asta stiu de acum 8 ani k va fi, cezariana fara discutie. Off...imi vine sa-i pun dop Lizucai, sa stea acolo cuminte pana dupa 05 ianuarie cand se intoarce Banceanu.

IN ALTA ORDINE DE IDEI,EU NU O SA MAI SCRIU AICI PT CA ,AM OBSERVAT CA ORICE AM SCRIS,A TRECUT NEOBSERVAT!

Ariya,mi se intampla si mie sa simt asta uneori, nu intotdeauna mi se raspunde la orice postez, poate k postez prea rar si astfel inca nu reusesc sa empatizez cu fetele. Fapt e k nu neaparat raspunsurile fetelor ar fi targetul principal. Pt mine e important de multe ori k imi povestesc cate o problemutza, pt k asta ma descarca, chiar si daca nu raspunde nimeni la ceea ce am scris. Dealtfel, stim cu toatele k suntem si ocupate si intr-o stare fizica suficient de fragila incat sa preferam, de exemplu, un somnik bun decat sa stam pe net. In fine, explicatii pot fi multe...

INCA CEVA - DUPA CEZARIANA NU E VOIE EFORT FIZIC(SPORT,RIDICAT GREUTATI PESTE 7-8KG) - TIMP DE 6 LUNI,TIMP IN CARE SE REFACE MUSCHIUL ABDOMINAL...

Well, corect! dealtfel, cine poa' sa faca efort cu ditamai incizia?? efort de orice fel, vreau sa spun; cel putin 2-3 sapt pana scoate medicul firele, semn k s-a legat frumos rana, e incomoda orice chestie care solicita musculatura abdominala, insa ulterior e ok. In fine, o tragedie nu e, e doar putin mai solicitant.

Pupici, Ariya, pupici celorlalte fete, pupici bebeilor nostri.

PS nush de ce, ma cam doare zona din jurul ombilicului, ce agasant!

Mergi la inceput

Se pare ca azi e ziua mea la scris.
Am gasit un site cu informatii pentru noi:
http://tusibebe.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Dragi fetite cucuiete mai apar si eu cu ceva "sfaturi".
Eu zic ca nu e nici o discutie aprinsa despre nasteri. In mod clar fiecare isi spune povestea sau preferinta ei. In fine, nu mai imi amintesc daca am mai zis (deh,….) eu am nascut natural cu epidurala, baiat scos cu forceps si cusuta (nu am intrebat daca m-au taiat ei sau asa m-am aranjat eu) si toate au fost bune si frumoase. Imi venea sa mai merg si a doua zi sa nasc. Sotul nu m-a lasat inca (da nu-I tarziu…), si "dansa" mie uneori mi se pare ca mi-au micsorat-o aia:))) Plus 6 sapt stai pe tusa oricum se pare (de fapt sotii ca noua numai de aia nu iti arde). La capitolul alapatat n-am avut mari probleme, doar cand a venit furia laptelui m-am cam speriat ca imi cresteau sanii vazand cu ochii si nu stiam ce sa fac cu ei:)) Lapte am avut de mi-a zis asistenta sa merg sa donez:)) Asa ca acum astept cu drag si dor aceeasi experienta. Ca sa nu zic ca eram dilatata 1 cand am mers la spital si ziceam numai "epidurala". Cert e ca am fost "normala" marea majoritate a timpului inca imi sunasem prietena sa ii zic ca is dilatata 10 si astept sa imi vina sa imping. La care ea nu intelegea cum de vorbeam la telefon. Drept sa zic as fi putut merge si acasa. Sotul a stat in permanenta cu mine, nu l-am strans de gat, nu am tipat nimic. Numai ca am fost amandoi de acord sa nu stea intre picioarele mele, deci el a vazut totul din alteral, si nu va zic ca aveam o grija sa ma invelesc pe fund sa nu se vada:)))
Acum in actualitate, am o durere de noada de abia merg. Sambata am fost la o petrecere si am tras un dans, ca ma uit pe film si nu imi vine sa cred. Da nici nu simteam ca am burta, aveam doar grija balcoanelor sa nu sare de la locul lor sau sa raneasca retina vreunui tatic:)))
Da acuma o trag nu gluma. Sper sa treaca, nu cum patim cu raceala care se pare ca nu ne trece si pace:((((
In rest munca munca si iar munca.
Ledi imi pare rau ca trebuie sa stai doar in casa, lasa ca va casatoriti voi dupa aia. Ia si tu partea buna,ca nu cheltui pe haine:))
Tuchi tu cum mai esti? Mai fetelor cand vad la unele dintre voi cat de greu este ma gandesc ca de dansuri mi-a ars mie… Ca tare e rau sa nu fii chiar tu insati. Va pup si va doresc sanatate si putere si sa ajungem cu bine la capat.
D-na Anca, bine ati mai venit pe la noi:))
Miere, frumos flacau acolo. Abia astept pozele de data viitoare.
A, si cu carseatul, noi mereu i-am zis ca asta e treaba trebuie sa stea acolo si gata. Nu a facut mereu scandal, dar cum zicea si iris, mai oprim, ne mai plimbam, desi in mare evitam drumurile lungi. In schimb avem fun in avion. De aceea suntem mandri posesori ai unui Play station portbabil. Asta e, ca altfel nu ne mai intelegeam unul cu altul (adeca eu cu sotu).
Cris, crisspol voi pe unde mai sunteti?
Ariya, tu nu vezi mama ca mai toate vorbim singure mai mult sau mai putin? :))) De cate ori sa mai zic? Tztztz.
A, si LMA tuturor sarbatoritelor.
Michelle tu cum mai esti?
Aveti grija de voi si bebei

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Daiopri, am si eu o nunta sambata si abia astept sa trag un dans. mai rau e ca nu stiu cu ce sa ma imbrac sa-mi fie comod. Da' gasesc eu.

Eu nu mai am nici o pretentie sa imi raspunda careva (Roxana e singura care mi-a raspuns mereu) pentru ca intru rar. Atunci cand consider ca am intr-adevar ceva de spus. De citit mai citesc cand ma lasa cel mic.

Mergi la inceput