PCOS (10)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Fetelor si eu am avut 2 chisturi acum 5-6 ani- maricele
Si am facut trat cu AC: 6 luni novynette si 6 luni desorelle

Mi-au disparut chisturile dupa trat cu AC- de atunci nu am mai avut niciun chist.

Fiecare organism reactioneaza diferit.

Elly

Astept, astept si iar astept .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns persephonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui elly_me

Fetelor si eu am avut 2 chisturi acum 5-6 ani- maricele
Si am facut trat cu AC: 6 luni novynette si 6 luni desorelle

Mi-au disparut chisturile dupa trat cu AC- de atunci nu am mai avut niciun chist.

Fiecare organism reactioneaza diferit.

Elly

Astept, astept si iar astept .....

Stiu ca PCOS-ul poate luat ff multe forme si iar sansa ca una din noi sa fie identica cu alta...este mica .

Asa cum am mai zis, eu sunt slaba iar probeme cu greuatatea nu am avut niciodata.

La mine PCOS-ul se manifesta prin ciclurile neregulate si lungi, ovarele cu aspect de sireag de margele si putin marite, probleme cu cosurile, pilozitatea mai pronuntata dar nu foarte, durerile ovarelor la ovulatie, etc. Acum incerc sa descoper daca doar astea sunt problemele mele. Sunt ff cuioasa cum o sa imi iasa glicemia.

Inteleg ca tratamentele difera de la persoana la alta si ca nu ceea ce ii face mie bine, iti face si tie bine. Eu intrebam de chisturi pt ca, la mine s-au format fff multe intr-un timp relativ scurt.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marijan90 spune:

Persephonna, eu am luat AC 6 ani si le-am inrerupt in august 2007. In martie m-am dus la control si aveam ovarele pline de chisturi,mi-a dat utrogestan intravaginal,dupa care in mai mi-a spus sa iau iarasi AC (diane) doua luni. Am inceput in iunie si in august dupa ce am terminat si dupa CM m-am dus iarasi si mi-a spus ca nu este nici o schimbare si mi-a spus sa iau alte doua luni AC (yasmine). Eu nu am mai luat m-am dus la alt dr. care mi-a dat metformin pe care il iau in continuare. Deci la mine AC nu isi mai fac efectul daca imediat dupa ce le-am intrerupt chisturile pe ovare au reaparut in nici o saptamana.Eu AC am zis ca nu mai iau, dar totusi daca asta este singura cale sa raman insarcinata...nu stiu ce sa fac.
A, dr. meu este Tanase Eugen de la CFR 2. Si cealalta doctorita este Carmen Radulescu de la mediplus. O sa ma duc in decembrie la ea la control si o sa vad ce imi zice si ea.Oricum va multumesc din suflet ca sunteti alaturi de mine conteaza f.mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

persephonna,

Sa-ti dea trimitere la endocrinolog, nu ginecolog. PCOS-ul se tine sub control la endocronolog, preferabil la un endocrinolog specializat pe endocrinologie reproductiva. Chiar daca dureaza mai mult programarea catre un reproductive endocrinologist, de un astfel de medic ai nevoie.
Glicemia este f posibil sa-ti iasa bine pt ca esti tipul non-obese PCOS. Asta-i inca un punct care demonstreaza ca trebuie sa mergi la un RE care are experienta in PCOS si care stie sa "vada" si sa trateze si cazurile de PCOS care nu sunt clasice.

marijan90,

Parerea mea despre ACO am tot spus-o, dar eu una nu pot sa-ti spun nu lua cand tratamentul ti-a fost prescris de un medic care-ti cunoaste cazul. Pot sa-ti spun insa ce i-am spus si persephonnei: mergi si vezi ce zice si un endocrinolog bun care are experienta in PCOS.
Si mai pot spune ceva legat de afirmatia: "cu ovarele astea nu o sa ramai tu niciodata insarcinata.Nu ai cum ca nu o sa ovulezi in veci". Nu mi se pare nici umana, nici foarte profi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaraluca spune:

Buna fetelor!PSJ merci ca ti-ai adus aminte de mine ,va pup pe toate !
Eu nu am mai facut nimic in sensul asta,astept sa treaca sarbatorile de iarna si apoi voi vedea incotro voi apuca!
De la stimularea din iunie care sa incheiat cu un test negativnu am mai facut nimic,mi-e si frica sa incep iar o stimulare ,nu mai am nici o tragere de inima sa fac ,dar trebuie sa merg mai departe oricare ar fi rezultatul!Mi-e frica rau de ce m-o mai astepta dar asta e..!Trebuie sa fim tari sa putem sa ajungem sa ne tinem copilasul in brate!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Lasa, ca poate 2009 e cu noroc! Si nu se stie de unde sare iepurele de sarbatori.

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bryny spune:

buna fetelor!daca aveti timp sami cititi povestea si sa ma ajutati cu un sfat va mutumesc anticipatam 33 de ani sunt casatorita de 5 ani imp cu sotul de 7 ani.prima si ultima sarcina acum 13 ani exact cand miam inceput viata sexuala.au urmat difetite tratam cu antibiotice pt anexita diferite infectii vagianle la diferiti doctori inainte de a ma casatori ,dupa ce mam casatorit in 2004 mam dus la un medic vestit in infertilitate si sau descoperit chisturi pe ambele ovare de 6cm OD SI 7cm OS mama operat clasic si au urmat 2 ani de tratam cu anticonceptionale cu o pauza de 3 luni de duphaston...si iar au aparut chisturi descoperite la med life de prof.Ronell...mam operat la cfr2 laparoscopic in 2006,mi se recomada dupa 6 luni fivnu am vrut atunci nu prea stiam eu mai nimic despre asta si am refuzat.deci in 2007 incep stimulari cu clomifem,estrofem,orgamentril si pregnil fara niciun rezultat,au urmat 2 inseminari,nimic.mam inervat si nu mam mai dus la medic de atunci...luna trecuta mam dus la insistentele unei prietene la medicul ei din Bucuresti DR.Pana(eu intre timp nu vam sp.ca vroiam sa merg la viena pt o consultatie pt FIV)SI SURPRIZA DR.Pana descopera chist pe ovarul stang de 6 cm si lichid pe fundul desac...dumnealui sp ca chisturile mi se formeaza de la acel lichid SI BOMBA se final.eu singura de capul meu ma duc sami fac toate analizele hormonale si la sange se descopera chlamidia...va vine sa credeti sau nu niciun medic nu mia recomandat in toti acesti ani sa fac aceasta analizaEu am vazut la fetele de la fiv viena ce analize leau cerut austrieci si eu mam dus frumusel si mi leam facut si surpriza chlamidia pozitiv.eu sunt sigura ca acesta infectie o am de ani de zile si pt asta nu ramaneam eu insarcinata si lam mai inbolnavit si pe sotul meu care in tot acest timp i sa deteriorat spermograma in fiecare an ai scadea nr. si mobilitatea.am inceput tratam cu antibiotic amandoi care va dura pana in ianuarie si apoi dr.Pana mia recomandat o punctie sa traga lichidul acela din duglas si mia dat marvelle(anticoncep)mia sp clar ca sau facut greseli enorme cu mine ca mau operat cu acesta chlamidia si el nu se atige de mine pana nu ma tratez.intrebarea mea era incotro sa o apuc?ce sa fac?eu stiu doar ca vreau sa fac fiv pana la urma la viena dar ce fac cu acest chist???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Buna bryny,
Tu ai pcos sau doar chisturi ovariene? Cum ti-au iesit analizele hormonale? Ai ciclu regulat? Sper pentru tine sa nu ai pcos.
Chlamidia din ce stiu eu poate afecta trompele, bine ca ai descoperit.
Tu ai facut monitorizari pentru ovulatie?
Poate ar trebui sa mergi la consultatie daca nu ai ajuns deja la medicul cu care vrei sa faci fiv si in functie de cum arata chistul si analize probabil va lua el/ea cea mai buna decizie.

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sprijina visul unor oameni de a deveni parinti

Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreeeaNogy spune:

Buna fetele...Eu ma numesc Andreea sunt din Sibiu si am 27 de ani.Sunt noua pe forum si m-am hotarat sa ma alatur voua din motivul urmator:am fost diagnosticata cu sindromul ovarelor polichistice acum 3 ani.Am luat Diane35,apoi Duphaston(acestea la indrumarea medicului ginecolog) iar acum medicul endocrinolog mi-a prescris Metformin.Am avut 94 de kg si am slabit 11 kg cu ajutorul unui regim alimentar prescris de medic si un regim medicamentos(cu reductil)javascript:insertsmilie('')
bang ....insa dupa ce am terminat tratamentul cu reductil(totul la sfatul medicului!!!) m-am simtit foarte rau si am intrat in spital la cardiologie unde am fost diagnosticata cu angina pectorala de efort,obezitate,etc.Aici vreau sa fac o paranteza si sa spun tuturor aspirantelor care doresc sa slabeasca(indiferent ptr. ce scop)sa nu recurga la medicamentul REDUCTIL pentru ca doctorul cardiolog imi spusese in spital ca eram a nu stiu cata persoana care vine cu probleme cardiace dupa ce a urmat o cura cu REDUCTIL.
Ca sa revin la ce am de spus...in prezent medicul endocrinolog(pe care l-am schimbat evident) m-a indemnat sa iau metformin(ptr. ca doresc sa raman gravida).Inainte i-am aratat toate analizele pe care le-am facut:TSH,LH,PROLACTINA,CORTIZOL,PROGESTERON,ESTRADIOL,FSH,TESTOSTERON,ECHOGRAFII PELVIENE,etc.In final mi-a cerut sa mai fac testul de glicemie provocata(la 2 ore).Acum astept rezultatele acestui test dupa care interpretarea medicului si urmeaza sa iau metformin....Voi credeti ca sunt pe drumul cel bun?Sunt cam disperata...Imi doresc enorm de mult BB...ca voi totate(aproape toate)de altfel...Am sa va tin la curent cu ce se mai intampla daca ma primiti in "clubul vostru" bineinteles si ma iertati ca am scris foarte mult asa deodata...insa trebuia explicat...Va pup si va doresc numai bine si BB-ei sanatosi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Citat:
citat din mesajul lui AndreeeaNogy

Buna fetele...Eu ma numesc Andreea sunt din Sibiu si am 27 de ani.Sunt noua pe forum si m-am hotarat sa ma alatur voua din motivul urmator:am fost diagnosticata cu sindromul ovarelor polichistice acum 3 ani.Am luat Diane35,apoi Duphaston(acestea la indrumarea medicului ginecolog) iar acum medicul endocrinolog mi-a prescris Metformin.Am avut 94 de kg si am slabit 11 kg cu ajutorul unui regim alimentar prescris de medic si un regim medicamentos(cu reductil)javascript:insertsmilie('')
bang ....insa dupa ce am terminat tratamentul cu reductil(totul la sfatul medicului!!!) m-am simtit foarte rau si am intrat in spital la cardiologie unde am fost diagnosticata cu angina pectorala de efort,obezitate,etc.Aici vreau sa fac o paranteza si sa spun tuturor aspirantelor care doresc sa slabeasca(indiferent ptr. ce scop)sa nu recurga la medicamentul REDUCTIL pentru ca doctorul cardiolog imi spusese in spital ca eram a nu stiu cata persoana care vine cu probleme cardiace dupa ce a urmat o cura cu REDUCTIL.
Ca sa revin la ce am de spus...in prezent medicul endocrinolog(pe care l-am schimbat evident) m-a indemnat sa iau metformin(ptr. ca doresc sa raman gravida).Inainte i-am aratat toate analizele pe care le-am facut:TSH,LH,PROLACTINA,CORTIZOL,PROGESTERON,ESTRADIOL,FSH,TESTOSTERON,ECHOGRAFII PELVIENE,etc.In final mi-a cerut sa mai fac testul de glicemie provocata(la 2 ore).Acum astept rezultatele acestui test dupa care interpretarea medicului si urmeaza sa iau metformin....Voi credeti ca sunt pe drumul cel bun?Sunt cam disperata...Imi doresc enorm de mult BB...ca voi totate(aproape toate)de altfel...Am sa va tin la curent cu ce se mai intampla daca ma primiti in "clubul vostru" bineinteles si ma iertati ca am scris foarte mult asa deodata...insa trebuia explicat...Va pup si va doresc numai bine si BB-ei sanatosi!!

Anda

Buna Anda si bine ai venit pe

Eu cred ca esti pe drumul cel bun. Iei metformin pt PCOS, ai slabit si vei slabi in continuare ceea ce ajuta enorm atat la scaderea rezistentei la insulina si implicit in echilibrarea PCOS-ului cat si la proiectul , ai un medic endocrinolog care-ti monitorizeaza boala.

Din pacate Reductilul are un risc cardiac. Este mic, dar si cand intri in acea categorie nu ti se mai pare mic ci monstruos de mare. Este motivul pt care dr endocrinolog la care merg nu prescrie Reductil pt scaderea in greutate ci cel mult Xenical.
As adauga eu ca si Regenonul intra cam in aceeasi categorie de risc cu Reductilul.

Eu personal am ales sa nu iau astfel de medicamente sau mai bine zis sa nu mai iau pt ca evident ca le-am incercat si eu. Mie Reductilul si Regenonul mi-au dat niste paltitatii horror asa ca le-am oprit dupa cateva zile. Poate asta a fost norocul meu. Organismul a reactionat urat de la inceput si atunci luand pt foarte putin timp medicamentele nu am ajuns sa dezvolt probleme mai mari.

In legatura cu TTGO. Vezi ca s-ar putea sa-ti iasa mult mai bine decat in mod normal pt ca esti dupa un tratament cu metformin care imbunatateste clar analiza, plus regim alimentar care tinut corect si prescris corect, tintit pt PCOS de asemenea imbunatateste vizibil analiza.

Mergi la inceput