Scoala Waldorf
Buna tuturor!
Acum cateva zile, mergand cu masina prin Bucuresti in zona Pantelimon, am vazut Liceul Waldorf. Nu stiam ca exista un liceu Waldorf in Bucuresti, dar ma intereseaza pe viitor un invatamant alternativ pentru fetita mea, asa ca ... voi ce stiti despre scoala, liceul si metoda Waldorf? Mai ales, stiti copiii care au frecventat aceasta scoala, care sunt impresiile lor si ale parintilor?
Multumesc.
Mai multe informatii sunt aici: http://www.waldorf.ro/
si aici: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/808151/Scoala-fara-catedre-si-restrictii/
dar despre alta scoala, cu clase doar pana intr-a VI-a, in Floreasca.
Raspunsuri
sarahmeghan spune:
Buna Linda,
Am o prietena care are copilul in clasa a II a la Liceul Waldorf. E adevarat ca vine dintr-o gradinita Waldorf, lucru care conteaza (sunt deja "antrenati" in metoda). Oricum, ea e foarte multumita, din ce mi-a spus pare genul de scoala unde copiii sunt respectati de catre profesori, ceea ce atrage si respectul copiilor fata de dascali. Sper ca te ajuta informatia asta. Eu am fost incantata sa aflu ca mai exista scoli asa...
Adina
LindaZ spune:
Merci mult.
Aud multe pareri pro si contra de cand m-am apucat sa intreb.
Fetita mea nu e la gradinita Waldorf, dar e la step by step, deci tot sistem alternativ, nu cred ca va fi problema de adaptare la sistem.
De adaptare imi fac griji in sens invers, de aceea mi-am pus intrebari legate de Waldorf ca vad ca se continua pana la liceu. Step by step se opreste la clasa a IV-a si tot in sistemul traditional ajunge. Ceea ce as vrea sa evit daca as avea cum si ar merita.
Merci.
ankalaura spune:
Eu te-as sfatui sa te duci la scoala si sa discuti direct cu una din invatatoarele de acolo. Tot personalul este realmente DEDICAT muncii pe care o face - acum, poate ca sunt subiectiva, dar sunt de parere ca prea multi dascali din sistemul nostru clasic de invatamant sunt blazati, si mai degraba plictisiti de ceea ce fac, adica ajung sa faca meseria asta din intamplare, si nu prin alegere... Ma rog, parerea mea....
Daca vrei o mana de ajutor, trimite-mi un PM si te pot pune in legatura cu verisoara mea care este invatatoare la scoala pe care ai vazut-o in Pantelimon, si sa va intalniti acolo si sa stati de vorba.
Inainte insa de a te duce, ar fi bine sa citesti mai multe despre sistem. Chiar si aici, pe DC, au fost cateva subiecte deschise despre gradinitele Waldorf. Gasesti usor informatii.
Succes!
Anca mami de Eliza si Erika