Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (14)
Raspunsuri - Pagina 6
Cr3@t@ spune:
am si eu o intrebare ...un chiuretaj dupa 3 ani si jumatate se poate vedea la un control ginecologic...poate dauna sarcini...am luat utrogestan pana in sap a 10 si acu lam terminat il mai contiunui..doctorei mele nu iam sp de si ma intrebat...si simt ca nu am facut bine....pt ca am crezut ca nu poate fi chiar asa de important...voi ce sp...trebuie sa ii sp chiar daca au trecut 3 ani si jumatate....vreau ca sarcina sa decurga ok...insa imi este o oarecare rusine pt ca este un lucru intim...va rog sa imi raspundeti si ce ma sfatuiti sa fac....specific nu am avut complicatii nici dupa avort nici acu cand sunt insarcinata nu sangerari nu nimic
miruna22 spune:
creata, doctorul tau trebuie sa stie tot! nu exista lucru intim, in ceea ce priveste ginecologul!! el trebuie sa iti stie toata istoria medicala! nu este neaparat sa iti afecteze sarcina asta chiuretajul trecut, dar nu e bine sa ascunzi medicului tau fapte medicale!
9+ sau nu conteaza, sanatos sa fie
Cr3@t@ spune:
UFFF asa am sa fac ....am sa imi iau inima in dinti si am sa ii sp...iti multumesc mult de tot...cam asta aveam si eu de gand insa cu mici/mari retineri :) ufff asta e daca trebuie sa sp am sa sp...iti multumesc pt sfat
MADYN spune:
Creata e bine sa-i spui ginecologului istoricul tau. El e acolo sa te ajute nu sa te judece, ca doar nu e popa. Pe mine toti doctorii ginecologi la care am fost, fie ca a fost vorba de sarcina sau de control de rutina, m-au intrebat de numarul de sarcini, de avorturi, de nasteri. Numai bine !
La eco a fost bine, bebe e in grafic nici mai mic, nici mai mare.
m(10+) & m - (1-aug-2006)
silvia4 spune:
Fetelor, sunt cam speriata! am contractii zilnic desi fac tratament cu no spa si buscopan...Eu nu am realizat ca e ceva asa periculos pana cand am vazut discutiile fetelor cu uter hipercontratil si mi-am dat seama ca bebele meu e in pericol!!! Azi merg la medic si mi-e foarte frica de ce-mi va spune! Sper sa fie totul bine...nu am putit dormi toata noaptea de grija...Abia astept sa-l vad la ecograf, sa ma asigur ca e sanatos si in crestere! Sper sa vin cu vesti bune!
Silvia 13+
Cr3@t@ spune:
asa am sa fac ...aveti dreptate...si silvia...si eu am avut in sap 9 ceva contractii de contractii...am luat 4 no sp la interval de juma de ora si am stat in pat....si mi-am pus si o batista cu spirt pe burtica...mie mi-a facut bine...ia no spa la greu si 7 pe zi daca e nevoie dar nu in fiecare zi decat cand vezi ca te apuca ...mie asa mi-a fost recomandat...nu te speria ...nu e doza mare.....
.....ufff am sa ii sp doctorei mele tot numai sa stiu eu ca e bine bebe si ca va fi ok pe viitor...multumesc mult pt sfaturi
doranna spune:
Buna!
Cr3@t@, parerea mea e ca e o greseala sa ascunzi asa ceva... eu am observat ca de fiecare data cand merg la un control gin. ma intreaba dr. daca am avut nasteri, avorturi, etc. orice amanunt cate de mic poate fi important.
astazi am facut echo de 11 sapt si 4/7 si am aflat ca de fapt bebe are 12 sapt si 3/7; va trebui sa-mi refac intreaga planificare de ecografii/ consultatii
mi-au recoltat si proba de sange pt dublutest si a trebuit sa completez un formular in care intrebau, printre altele, de nasteri, avorturi, etc.
Maria_K, te rog sa modifici la mine DPN - 03.04.2009
ma lupt in continuare cu greturile.... offfff, am obosit, o tin asa cam de 6 saptamani si sunt infioratoare, pt ca nu sunt doar greturi de dimineata, ma tin toata ziua...
mananc... nu neaparat prost, dar diferit de ceea ce mancam inainte: biscuiti, covrigei, batoane de cereale, paine - inainte nu mancam si acum numai cu astea imi pot potoli greata; mananc si mancare gatita, dar numai daca e facuta de altcineva, pt ca nu pot sta la bucatarie; fructele... uneori le "duc", alteori tb sa vars.
am slabit 2kg si in mod normal ar fi trebuit sa iau 2-3 kg, avand in vedere ca aproape tot ce mananc ingrasa. cel mai rau e ca nu pot manca lactate.
atat dr. cat si alte mamici spun ca dupa 16 saptamani o sa fie mai bine, dar am intalnit si fete care s-au simtit rau pana la nastere (Doamne, sper sa nu fie cazul!)
am citit mesajele voastre despre haine... eu inca mai intru in hainele mele obisnuite, dar tot astept sa.. nu mai intru
as vrea sa va intreb la cate saptamani a inceput sa se observe burtica la voi?? eu am 12+ si inca nu se vede, dar sunt realaxata pt ca la echo totul a fost in regula
toate cele bune!
doranna 12+
silvia4 spune:
Eu am contractii de mai bine de 3 saptamani, zilnic...De-aia sunt ingrijorata..Acum o luna am avut cateva zile f urate, nu mai puteam sta pe scaun sau in picioare de durere, simteam presiune, parca bebe iesea afara...am facut tratament si am stat in pat si mi-a trecut cam in 4 zile. M-am bucurat ca mi-am revenit si nu am mai luat in seama contractiile astea cu care ramasesem, pt ca erau nimic pe langa ce patisem inainte...Sper s afie bine!
Creata, nu-ti face probleme cu medicul, nu sta el sa te judece, doar e invatat cu lucrurile astea! Succes!
Cr3@t@ spune:
multumesc mult dar ce cum se manifesta contractiile la tine...sunt continuu sau de cateva ori ( x ori pe zi) pe zi ...si eu am avut acele stari de durere si presiune insa nu ai de ce sa te ingrijorezi cica sunt pana se fixeaza el bine si daia sunt modificari esentiale...in orice caz nu te impacienta si eu am contractii nu zilnic dar am si iau no spa pana simt ca mi-a trecut definitiv...ma repet poti lua in contitia ta pana la 7 no spa pe zi ...nu dauneaza e pt asa ceva pt contractii...stai linistita ca nu iese bebe...ai avut sangerari ceva...daca nu nu ai de ce sa iti faci probleme...asa suntem noi speriaose si grijuli foc....
rodica2008 spune:
salut burticilor!va pe toate si ma bucur pt cele care si-au vazut puii la eco stiu ca sunt niste sentimente minunate!Eu mai am de asteptat pana am sa-l vad abia pe 11 oct dar am rabdare!Si eu sunt de acord ca trebuie sa ii spui medicului tot pt ca doar asa poate sa te ajute!Apropo de haine chiar nu stiu ce am sa fac pt ca nu am gasit nimic dragut,numai pantaloni de catifea,cu o croiala aiurea care nu face decat sa arati ca un elefant .Noroc ca inca pot sa imbrac hainele de anul trecut,apropo voi ati luat in greutate pana acum?.Aveti grija de voi si de puii vostri feriti-va de frig.Doamne ajuta!
+9 Rodica