Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (14)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Simina, mi-a inghetat sangele in mine cititnd prin ce ai trecut tu. Te admir pentru forta ta si iti doresc sa ti se indeplineasca dorinta cat de repede.Lysbeth, parca am citit ca amniocenteza implica niste riscuri, de aceea nu se recomanda decat daca e cu adevarat necesara.La multi ani Annablue, sa fii iubita si sa ai o sarcina usoara, plina de surprize placute.Vad ca vorbiti de dublu si triplu test. Si eu sunt indecisa referitor la primul, dr mi-a recomandat sa fac numai triplu test. Ma mai gandesc...Problema cu hainele o am si eu, momentan pot purta doar doua rochite, pantaloni nu am deloc, doar o pereche de jeans, care imi fac o multime de nervi cand ii iau pe mine, pentru ca ma strang putintel.Ana-Maria 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

nu mi-e teama de ace. ma enerveaza in schimb sa fac teste inutile care pot fi evitate.

11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floryela spune:

pe mine triplul test m-a costat: 70 ron ecografia si 100 ron analiza propriu-zisa. o zi buna tuturor si sa aveti cit mai putine greturi (ceea ce imi doresc si mie, din pacate n-am scapat de ele) va pup

15+

Mergi la inceput

Momentan am rezolvat-o cu hainele. De la 52 de kg la care ajunsesem pana saptamana trecuta dupa 5-6 zile de stari superbe de greturi, numa matinale nu, am ajuns la 48 din nou. Presupun ca inca o luna mai am ce purta. Din pacate nu am vazut nimic sa-mi placa in bucuresti ca si haine de purtat pt noi. fetelor eu va spun: nu se mai fabrica haine normale. Numai zdrente de materiale eventual cu mult sclipici auriu sau argintiu :-s

11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

lysbeth dublul si triplul test nu sunt recomandate de toti medicii. medicul tau ti-a cerut sa la faci? al meu nu, cel putin de dublu nici nu s-a pus problema, la triplu mai vedem. idee e ca daca la peste 30-32 ani se recomanda sa le faci. decat sa te stresezi inutil, nu le face, pentru ca tot ecografiile sunt cele mai relevante. eu le fac pentru ca am obtinut sarcina greu, cu tratamente si multi nervi si nu vreau sa risc absolut nimic.
oricum, mi se pare normal ca analizele astea nedecontate sa ramana la alegerea noastra.

diana 12+

Mergi la inceput

Medicul meu nu mi-a recomandat inca aceste teste, dar probabil o va face in seara asta. O sa discut cu el de posibilitatea de a face doar amniocenteza. in alta ordine de idei si la amnio trebuie sa shtii ce cauti. Adik testezi anumite boli genetice dar nu le poti testa pe toate.
Ma intreb cand au devenit lucrurile atat de complicate in sarcina:-s
Cu cat stii mai multe cu atat iti dai seama ca defapt nu shtii nimic si ca ce poti face e prea putin fata de cat vrei sa faci

11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

lysbeth, cum am mai spus si la capitolul trecut, eu nu fac nici dublu nici triplu test si nicidecum amniocenteza dar daca tu crezi ca e bine ptr tine vorbeste cu medicul tau.
eu consider ca trebuie ca fiecare sa faca tot ce crede de cuviinta ca sa fie impacata sufleteste.

silvi 13 +
http://community.webshots.com/user/flovivi

Mergi la inceput

Impacata sufleteste nu o sa fii niciodata orice ai face. Intotdeauna te vei gandi dak ai facut to ce se putea. Nu numai acum si dupa ce il nasti si dupa ce termini cu gradi, scoala, liceu , facultate etc

Ce ma nedumereste pe mine este intrebarea: ce rost au dublu+triplu test dak ele nu sunt validate de amnio si dak faci amnio de ce sa faci dublu si triplu inainte. E un cerc vicios.

Eu cred ca dublu si triplu test erau utile inainte cand nu se folosea amniocenteza. O data ce s-a inceput practicarea acestui tip de analiza eu cred ca celelalte doua trebuiau uitate.

11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iza79 spune:

Buna fetelor!Nu stiu ce are netul asta cu mine, dar de dimi pana acum a mers maxim 5 min si s-a oprit. Sa speram ca acum isi revine.Ieri am fost nevoiti sa mergem pe jos cam 1 km, ca am ajuns intr-o zona unde nu se intra cu masina si azi avem...febra musculara. Pai de cand nu am mai mers noi atat Da trece repede, ca stiu cum e.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

asta e problema lysbeth, ca nu ne simtim noi impacate la gandul ca nu am facut toate analizele posibile. nu trebuie mers nici pe ideea lasa ca alta data nu erau nici ecografii, dar parca se exagereaza cu toate tonele astea de analize. suntem intepate si cautate in orice orificiu posibil-si stiti ca nu exagerez- de uneori uitam sa ne bucuram de copil pur si simplu. ca si daca e vreo problema( si fetele care au trecut prin pierderi de sarcina stiu la ce ma refer) mi-e frica sa nu-mi reprosez toata viata ca nu am facut o zgaiba de analiza.
oricum, haideti azi sa ne bucuram de bebeii nostrii, sa-i pupacim in doza dubla ca sa mai uitam de probleme. eu abia astept sa vad gandacelul maine dimineata la eco si sa va aduc vesti bune, sa ne mai descretim fruntile.

diana 12+

Mergi la inceput