Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (14)
Raspunsuri - Pagina 15
lysbeth spune:
Silvi, medicul meu mi-a spus ca din saptamana 14 sa incep sa iau elevit. Eu i-am spus in fata ca nici nu ma gandesc:D Mi-a fost mult prea rau de la el. In schimb am cazut la pace si a ramas sa iau centrum materna.
Acum dak stau sa ma gandesc nu inteleg de ce trebuie sa iau vitamine. Analizele au iesit perfecte, in plus am fier peste limita admisa in organism deci anemia iese din discutie. in plus am o alimentatie sanatoasa de ani de zile, mananc fructe, legume, salate...iar despre dulciuri si fastfood pot sa spun cu mana pe inima ca nu le suport. Atunci de ce mi-ar mai trebui vitamine?
11+
silvi8 spune:
zsuzsu, si noi am renovat un dormitor ca sa ne putem muta iar acum fac restul apartamentului cu exceptia bucatariei care nu are nevoie de modificari...spor si voua la renovat si sa va mutati cat mai repede!
lysbeth exact din motivele enumerate de tine, analize bune, risc de anemie nu, alimentatie echilibrata si sanatoasa, dr mea mi-a zis ca n-am nevoie sa iau vitamine. dar am zis sa va intreb si pe voi.
silvi
14 +
VINE BEBE
POZE
ADA1974 spune:
'neata si 
.
LYSBETH, SILVI8, cred ca diferenta intre voi referitor la vitamine tine si de varsta. Eu la prima sarcina (la 30 ani) am luat vitamine cred ca numai pe perioada alaptarii (oricum nu prea multe); in schimb acum (34 ani)mi-a spus sa iau vitamine inca de la primul control (aveam vreo 6 saptamani), si acest lucru mi l-a spus atat dr gineco care m-a urmarit si prima data, cat si dr gineco care mi-a facut eco (si jur ca nu au auzit ce mi-a spus celalalt).
De asemenea, fiecare om are organismul diferit, plus ca si parerile medicilor sunt diferite (si chiar nu stiu de ce)!!
Oricum, de stricat vitaminele nu au ce sa strice.
A facut cineva triplu test la Medlife? Ma intereseaza daca ati platit ceva pentru interpretare?
ada
13+ si gabi
3ani+7 luni
iuca spune:
Buna fetelor, as vrea sa va intreb, e normal sa simti o greutate in burtica? Sa fie oare ptr ca sunt 2 puiuti?
Si inca ceva, uneori simt ca niste intepaturi in zona ovarelor. E normal sau nu ?
dodo felicitari ptr casuta, e intr-adevar mare lucru. Noi inca mai stam cu chirie dar sper sa reusim si noi cat mai repede.
Felicitari tuturor fetelor care si-au vazut puiutii la eco si multa sanatate puiutilor si mamicilor.
Noi pe 1 oct avem programare la eco, vom avea atunci 9 sapt si 6 zile.
Eu am intrebat la munca si mi-a zis ca am dreptul la 16 ore libere / luna, asa ca pe 1 oct ii cer doctorului si o hartiuta pt la munca.
"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown
8+
madymar spune:
salutare fetele
bun venit noilor
,sarcina usoara si bebei sanatosi
eu fetelor ieri si alaltaieri am avut niste zile ingrozitoare la servici asa ca ieri nu am mai rezistat si am rabufnit
care s-au finalizat cu dureri de cap seara. Eu pana acum nu am avut niciodata concediu medical dar daca continua asa o sa imi iau ca puiutul e cel mai important
referitor la nasi, la noi o sa fie tot nasii de cununie,nici nu se discuta altceva,ea e si sora sotului meu si nu mai au nici un finut pana acum,dar pentru bebe 2 atunci cand o sa fie as vrea pe altcineva ca mi-ar placea sa fie si altcineva in afara de ruda
pupici la burtici
16+
ADA1974 spune:
iuca, simptomele tale sunt (cred) normale. Si mie mi-a fost cam rau saptamana trecuta (dureri de burtica), iar cand am fost la gineco, mi-a spus ca e normal sa te mai doara burtica si ovarele, pt ca acum ovarele secreta mai mult progesteron(cred ca asta e termenul), si cateodata sunt mai inflamate. Daca te doare f. rau, sau f. timp indelungat e bine sa vorbesti/consulti medicul.
Si incearca sa te odihnesti cat mai mult, eventual cred ca poti lua si NO SPA, dar nu exagera pana nu intrebi si medicul.
ada
13+ si
ana-gabriela 3ani + 7 luni
ADA1974 spune:
ciresica, pentru semantura: ori scrii la semnatura cuvantul gravi intre paranteze [ ] si apoi nr de saptamani, ori intri sa editezi un raspuns, iti alegi ce emoticonuri vrei si le scrii semnificatia intre [ ], apoi te duci la profilul tau si la semnatura scrii semnificatia iconului dorit intre [ ] .
Bafta
ada
13+ si
ana-gabriela 3ani + 7 luni
silvia4 spune:
Lysbeth, cum adica ti-a fost rau de la Elevit? Te intreb pt ca si eu iau de la inceputul sarcinii si o sa iau toata sarcina. Am o usoara anemie si lipsa de calciu destul de rau. Incerc sa mananc sanatos, dar nu cred ca reusesc sa mananc tot ce trebuie intr-o zi si din toate grupele de alimente.
Silvia
14
georgyiuly spune:
Buna dimineata la toate!
Vroiam sa va intreb daca vi s-a intamplat vreodata cand stranutati sa simtiti niste intepaturi puternice la ovare?Mi-e si frica sa mai stranut!
.E adevarat ca am si o mica anexita ( astept rezultatul la secretiile vaginale si urina) dar totusi parca prea m-a durut azi dimineata.
Mie medicul nu mi-a dat vitamine, mi-a zis doar sa ma alimentez sanatos insa eu am insistat( pt ca nu prea am pofta de mancare, desi nu mi-a fost nici o zi rau) si atunci mi-a dat Centrum Materna, ma gandesc ca rau nu face, nu?
15
georgiana
silvia4 spune:
Am gasit pe undeeva pe site impartirea pe luni a sarcinii. Am notat in agenda si acum va scriu si voua:
Luna 1 - 1-4 saptamani
Luna 2 - 5-8 saptamani
Luna 3 - 9-13 saptamani
Luna 4 - 14-17 saptamani
Luna 5 - 18-22 saptamani
Luna 6 - 23-27 saptamani
Luna 7 - 28-31 saptamani
Luna 8 - 32-35 saptamani
Luna 9 - 36-40 saptamani
Lunile 3, 5, 6, 9, au 5 saptamani, restul 4.
V-am 
Silvia
14