Comori de nov-dec 04(186)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Buna seara, fetele!
Am reusit sa ma mobilizez sa scriu acuma ca in restul timpului sunt ocupata destul de mult.
Din august o tot tin langa cu motiile de tot felul, cand de bucurie cant de frica sau suparare.
In primul rand, am inscris fata la gradinita din Plevnei, au admis-o, iar cand ne-am interesat cum e cu deschiderea ne-au spus linistiti ca nu mai figureaza la el pentru ca au renuntat la grupa mica din lipsa de spatiu. Cica pe timpul verii au vandut o parte din curte si cazarma de la strada. Asa ca, in septembrie, in loc sa ma pregatesc de dus copila la gradi eu cautam gradi. Am nimerit, intr-un final, tot cu pile si spagi la Electromagnetica. Aici sunt uimita si trista ca, desi gradinita si educatoarele sunt bune, colectivul lasa mult de dorit. Nu voi ramane aici, incerc un transfer mai incolo, dar pana atunci,,, nu-i bine.

A doua problema, a fost si inca va ramane finisarea casei si aranjamentul ei. Bla, bla ca am si obosit sa mai vorbesc despre asta.

Apoi, am dat examen foarte greu si amanuntit pentru incadrarea pe un post bunut. Imi iesisem din mana cu invatatul si mi-a venit destul de greu, in plus, invatam legi, adica "da mama cu biciu'n mine".

Pentru dosarul de inscriere a trebuit si Cartea de Munca. Ei, aici, au inceput emotiile mari! Mi-o pierdusera. De fapt, fiecare functionar intrebat cum s-o scot la cap, ma trimetea la altul si tot asa, iar cand dadeam de unul pe care il stresam, pur si simplu, imi motiva ca e la scanat. Am avut cateva momente cand chiar intrasem in panica. Se pare, ca Dumnezeu e sus si pentru mine si am recuperat-o, dar treaba nu mi-am facut-o pana la capat, adica nu mi-au lucrat-o.

Fii-mea dupa 2 zile, avea 40 febra, asa ca, a stat acasa. Mi-a dat raceala si mie, care am cazut efectiv la pat. Am fost mult mai rau ca ea.

Ce mai tura vura, am fost super incarcata si inca mai am treburi nerezolvate.

Am sa citesc acuma din urma cat pot si va pup pe toate si toti!

Sanatate celor bolnaviori si numai bine!
O noapte minunata la toti!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Wow a aparut Miria, zau ca-i saptamana revenirilor in forta. Vad ca esti si tare albastra la nume . Rabdare si putere ca se rezolva toate! si pentru Damiana pe care am avut ocazia sa o admir de cateva ori la pozele membrilor.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 29+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Aaa, buna Oti, ce-ti mai face sarcina?!
Doamne ajuta, sa fie totul bine pana la capat si dupa aceea la fel!

Cand ai zic ca-s albastra, m-am dus sa ma uit la mine ca nu stiam la ce te referi.

Am eu rabdare, dar nimeni nu sta dupa mine. E un lant de persoane si situatii si, teoretic, fiecare trebuie sa participe pe felia lui. Dar dupa ca-i un sistem birocratic foarte anevois, mai dam si de oamnei ignoranti care pur si simplu ajung sa-si bata joc de tine cand vad ca ai nevoie de ei.

Ce mai, traim intr-o tara a umilintei sub toate aspectele ei!

Mergi la inceput

Stati ca va mai zic ceva si dupa aia plec ca mi-e somn.
Ca maine iar mergem la gradi.

De Sf. Marie am mers la cimitire la mamele noastre. Dami alerga prin verdeturile de pe alei ca-n parc. Sub un tufis statea 4 catelandrii si se jucau. Unul dintre ei, a venit la fii-mea. Nenorocul lui! Pentru ca, in cateva minute avea labuta din fata fracturata. Damiana, fara intentie, s-a impiedicat de el, care statea numai in picioarele ei si asa nesigure si l-a calcat. A fost un moment tare rau pentru toti! Si acuma se roaga noapte lui Doamne ca nu-i mairupa piciorului lui Ham. Am botezat-o (ca-i fata) Marita, ca tot era in zi de sarbatoare.
Deci, dupa momentul respectiv, nu ne-am indurat sa o lasam asa si am plecat cu ea in masina.
Acolo, i s-a facut rau de masina. Va scutesc de detalii ca-s neplacute. Am dus-o la medic, i-am facut radiografie, apoi, operatie, am deparazitat-o si pe dinauntru si pe dinafara. Acuma este ca un caine de rasa. Labuta i s-a vindecat, i-am scos duminica firele. Nu mai vorbesc cati bani am bagat sub coada ei, ca-s o doamna.
Este frumoasa, cuminte tare, curata si buna!!

Cand vom merge la tara cred ca o voi duce acolo, desi i-as fi gasit pe aici un camin bun, ca la tara sta mult singura si nu stiu daca stie sa se descurce ca-i micuta.

Daca stiti pe cineva care vrea caine, i-o dau eu pe Marita ca tare mila mi-e de ea.

Acuma o tin pe balcon, dar nu-i asta solutia.

Gata, cu ispravile si cu povestitul!

Pe maine, ca nu mai vad bine!

Pupici mici la pitici si furnici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Buna dimineata!

Otilia ; daaaaaaaaaaaaaaaaa, ea a avut maaaaaaaaaaari probleme la inceput de scoala; a fost lovita, inpinsa si inca muuuuuulte vorbe urate la adresa ei precum ca-i o straina; straini sunt muuuuulti, doar asiatici, dar ea este singura europeanca; scoala se arata taaaare neinteresata de situatiune, dar ea era taaaare stresata, caci la un mamonet dat nu mai dorea sa mearga la scoala, precum ca ii este teama; ajunsem sa fiu strigata cand mergeam pe strada "hei strain-o!"; i-am spus sotului care efectiv nu a luat nici o masura, asa ca am amenintat sa apelez la politie, si ca voi actiona pe cont propriu; bine, nici acum nu sunt sigura 100% ca-i in siguranta, dar sa spunem ca s-au mai linistit spiritele????!!!!; stiu si sunt suta in mie de sigura ca nu va fi acceptata de ei; ea este altfel si mai ales ca-i copilul meu si nu admit nimanui sa atinga de ea un deget!!!; am invatat-o sa raspunda cu aceasi moneda la toate ractiile celor din jur. ma rog ar fi muuuuulte de scris dar nu mai timp, fuuuuug cu fata la scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Doamne Ionela ce fel de oameni...
Din punctul asta de vedere brazilienii sunt jos palaria, fie scoala/gradinita publica fie privata(ruxi e la gradi publica...alex la scoala privata)...te preiau toti dar absolut toti sub aripa lor ocrotitoare si pana nu te invata limba si obiceiurile lor...nu te lasa nici de frica toti vor sa fie prietenii copilashilor mei, toti isi dau efectiv silinta ca sa fie bine ca alex sau ruxi sa nu se simta "un strain" acum amandoi sunt laudati si de profesori si colegi ca se descurca fff bine si mai ales alex este primul din clasa/scoala chiar pot spune tot timpul este dat exemplu la toate reuniunile(caietele lui sunt trimise la expozitii, la concursuri)...dar am sa le multumesc toata viata ca numai lor li se datoreaza lucrul asta, eu nu am putut din pacate sa-i ajut prea mult...acum amandoi cred ca stiu portugheza mai bine decat mine

ca sa va dau un mic ex...cand ruxi plangea dupa mine la gradi si am dus-o in clasa toti copilashii stateau pe jos in cerc...si d-na a spus cine merge dupa ruxi sa o ia de manuta, cine e prietenul ei? si ea crezand ca o sa se duca poate o fetitza ...unul...dar unul nu a ramas pe jos...toti au sarit sa o ia pe ruxi de manuta...toti vroiau ca ea sa se integreze...si au reusit...acum ea se supara daca ma duc sa o iau mai repede de la gradi ca vrea sa stea cu tia ei (un fel de tanti...aici nu li se spune d-ne educatoare ca la noi)
La alex la scoala la fel...nu sunt delok invidiosi dimpotriva il felicita sincer pe alex.
Au un sistem super...toti copilasii isi serbeaza zilele de nastere la scoala cu banii colegiului si daca parintii vor sa mai contribuie ok...daca nu...nu(fiindca unii poate sunt saraci si nu-si permit sa faca acasa o petrecere) se aduc mici cadouri de catre cei invitati, vin parinti, profesori si petrecerile astea ii unesc asa de mult...povestea o d-na ca la sfarsitul liceului erau ca fratii cei din clasa...pacat ca alex peste 2 ani nu o sa mai fie cu ei...

Acasa stiu ca nu o sa mai fie primul(sau poate o sa fie dar nu asta-i cel mai important) ca asa am zis si aici ca nu o sa se descurce si uite ca se descurca f bine...dar acasa sunt mult mai exigenti profesorii si alta programa...noi incercam de-acum din toamna sa respectam si programa de acasa si sper sa fie totul ok...Doamne ajuta

Miria, ma bucur ca ai scris... imi pare tare rau ca a trebuit sa alergi dupa gradi in ultima clipa...violeta69(mamica lui Mihnea) poate iti da mai multe amanunte despre gradi de la Electromagnetica fiindca acolo a fost Mihnea...din cate stiu...nu a fost f multumita...dar paote voi aveti mai mult noroc.
Aici mi-au primit=o pe ruxi fara spaga sau altceva...fara insistente si era si mai mica cu 1 an decat ceilalti...doar le-am spus ca in Ro gradinita incepe de la 3 ani si au zis ca e ok...daca asa incepe in Ro sa o aduc si pe ea...chiar daca la ei se incepe la 4 ani
pe Marita...nu stiu cui ai putea sa o dai

Oti, 6 km(dus-intors) ca doar nu ma antrenez pentru maraton si=asa imi ia aproape o ora depinde cat de repede ma misc...si stii ca am mai citit despre efectuarea celor 15 000 de pasi(asa cum ziceai tu la un moment dat) cica abia atunci slabesti...ori eu am facut intr-o zi un mic calcul cam cati pasi merg in astia 6 km si mai mult de 7000 nu ieseau nici de frica

mama mia cat m-am lungit...fug sa le dau copilashilor sa pape de seara si intram in nebunia dinainte de culcare

pe toate

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

MIRIA... cd am citit la tine... m-am simtit eu.. intr-o zi obishnuita... Poate daca am timp.. am sa va povestesc si eu...
Ce rasa e catelul?... As vrea... dar nu pot intrebam de curiozitate... si mai mult sa am idee de marime...

Apropo... Paxela... mi s-a parut mie sau nu am mai vazut catelul???? ultimele dati??

IONELA-ROXANA... bine ai revenit... chiar voiam sa stiu ce mai faci... tu si cucuietele... m-a uimit ce am citit la tine... imi pare tare rau...

MONICA... ma bucur ca la voi e ok si copii sunt atat de uniti-saritori

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
pozele noastre,
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Buna dimineata!

Ce ma bucur sa gasesc lume noua. Ionela imi pare rau ca treceti prin atatea neplaceri. Da' eu nu pricep, sotu' asta al tau de ce nu "tine" cu voi mey, ca sunteti familia lui, asa europence cum sunteti, doar stia ce ia cand v-ati luat? cred ca ti-e cumplit de greu si te admir ptr ca rezisti eroic in lumea aia dezlantuita. oare nu-l poti convinge sa veniti in Ro, cred ca pt fete ar fi de 1 mil de ori mai bine...desi nu cred sa-l convingi, din ce mai spuneai tu despre nationalismul lor. Va si as aveti grija de voi, ce face Emily? Merge la gradi?

Monica jos palaria, pai ce spui tu acolo, aproape ca atinge idealul. Copiii tai is norocosi (bine si voi la fel) ca ati reusit sa cunoasteti asa o natiune, asta imi doresc si eu mereu, sa nu mai existe/vad rautatea oamenilor, invidia si dorinta de a rani. Am fi mult mai fericiti. la micii "brazilieni" Alex si Ruxi.

Onitza isoprinosina este un antiviral, nu i-l dau ptr tuse neaparat si asa cum spuneau fetele ajung la medicatie doar daca se ingroasa gluma, daca is doar muci, vit C, sirop de patlagina, ceai si servetele

Miria bafta multa cu gradi, ce ghinion. se vor rezolva toate problemele, doar ca uneori crezi ca e un sir infinit.

Try daca iti spun ca te-am visat, si ce mai filozofam...si tu povesteai despre Adrian, cat de greu ti-a fost si uite ca acum e maricel. Parca ne stiam de-o viata.

Cu gradi suntem ok, se descurca bine, n-avem probleme nici la trezire, doar cand il iau, mereu imi spune ca vin prea repede...a inceput sa cunoasca copii, au diverse activitati...e bine.

Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Am pus si eu o intrebare aici, daca aveti timp si aveti un sfat, va rog sa-l scrieti. Noi in familie nu avem experienta cu fracturile, nu vreau sa exageram dar nici sa ignoram daca este cazaul sa facem ceva in plus.
Monica, asa aveam si eu dus-intors la servici, numai bine pentru gimnastica de intretinere. Cu pasii incercam sa am 10 000 zilnic, cel mai usor ii faceam la shopping .

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 29+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Neata!

Am citit cu placere amintirile voaste din copilarie! (apropo, Try, eu eram exact pe dos fatza de tine, muream de ciuda pe copiii care aveau bunici la tara si isi petreceau vacantele acolo, eu cu o bunica la Bucuresti si cu una la Targu Mures in oras ma simteam totalmente frustrata);

Ma bucur ca Alex e asa incantat de gradinita, dar nu am inteles cum de merge dupa amiaza, intre ce ore?

Monica, ce frumoasa atmosfera la copilasii tai la scoala/gradinita, super ati nimerit; cred ca sunt tare incantati ca sunt asa bine primiti .
A, si sa nu uit: cand i-ai scos lui Alex dintii de lapte cariati, ce fel de anestezie i-a facut stomatologul? si mai ales cum l-ai convins sa stea/cati ani avea? Ca lui Mihnea i s-a mai rupt un dinte pe care reusisem sa-l plombam, si iarasi tot face abcese, e ca naiba, sincer, eu as merge sa ii scot dar nu-l pot convinge.

Astazi iar a plans la gradinita pana am iesit pe usa, apoi gata. E de groaza, ieri am reusit sa-l pacalesc si a fost fara lacrimogene.
Culmea e ca de altfel vine foarte incantat de acolo si imi povesteste diverse, cred insa ca nu suporta momentul despartirii.

Ionela, ma bucur ca iti mai gasesti timp sa scrii, cred ca esti tare dezamagita de balamucul de la scoala. Mi se pare totusi incredibila o asa debandada. O sa ai ceva de furca sa o convingi pe domnisoara sa isi vada de treaba si de studiu, printre atatea rautati si exemple proaste. Dar la cum te stim noi razbatatoare, sunt sigura ca o sa reusesti . Emily ce mai face? o poza, ceva nu ne mai arati si noua?

Otilia, de ghips personal habar nu am, noi nu am avut fracturi in familie (inca, si sper sa nici nu avem). Nu te poate sfatui pediatra ta din Romania? Ce-ti mai face burtica?

Apropo, Fulguleatzoooo, iarasi disparusi?

Miria, ce neplacut cu gradinita, sunt de groaza si astia pe la noi. Iti tin pumnii sa le rezolvi pe toate.

Bianca e foarte incantata la scoala, a inceput sa aiba si lectii (bastonase, punctisoare, etc), pe care le face cu constiinciozitate (deocamdata), nu-mi place ca are un ghiozdan foarte greu mereu, dar o cam las sa-l duca in spate sa se invete un pic.
De saptamana viitoare nu mai au voie parintii sa conduca copilasii pana in clasa, vor trebui sa mearga singuri. Singura treaba care nu-mi place e ca au sala de clasa la etajul 2, dar asta e.

Am plecat sa-mi castig existenta intr-un mod cinstit, drept pentru care va doresc o zi buna!

Roxana&Co

Mergi la inceput