Esenta de rom
M-a aprovizionat mama pe 15 ani cu esenta de rom din Romania, acum 6 luni cred....problema e ca expira luna viitoare...ce fac cu esenta?
Ceva retete interesante cu gust accentuat de rom? (ea mi l-a adus pt prajitura cu foaie sfaramata, dar tocmai de copt foi parca nu ma duce capul...)
Ceaiul de zahar ars cu rom cum se face?
Se poate pune esenta de rom si la carne in cuptor?(la fel cum fac cu cognacul sau cu vinul alb?) Cum folositi voi esenta? accept idei si sfaturi inclusiv daca-i bun la lustruit clantza
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
Raspunsuri
philip spune:
eu vreau numai sa zic ca tocmai am treminat de facut un tort de ciocolata la care am folosit esenta de rom adusa din ro acum 4 ani (!). stiu, mult, dar am mai folosit-o si-n trecut fara probleme.
philip&andreea
principe spune:
Singura problema e ca poate sa-si piarda din putere(miros,gust)in rest alte riscuri nu-s.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Mindy spune:
Esti o norocoasa ca aia asa de mult rom, eu mereu sunt in criza.
Eu il folosesc la salamul de biscuiti(pun mult), la insiropat blaturi, la tiramisu - pun putin in cafeaua in care insiropez piscoturile. Imi place gustul de rom in orice dulciuri.
Il poti folosi expirat fara probleme.
De rom la carne inca nu am auzit, incearca pe o bucatica mai mica de carne ca sa nu strici toata friptura, poate e chiar bun.
Ceaiul cu zahar ars il facea si bunica, carameliza zaharul intr-o olicica si lua de pe foc, apoi turna apa rece si amesteca pana se dizolva zaharul caramelizat- din nou pus la foc moale, la final o lingurita sau doua de rom depinde cat vrei de aromat.
Dbunny spune:
Multumesc de raspunsuri, deci nu-l arunc...
La carne m-am gandit ca-i bun la fragezit, dar daca nimeni n-ati auzit, mai astept opinii ...
Chiar la tiramisu am uitat ca se poate pune
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
Dbunny spune:
Am facut sambata o budinca...si daca tot am treaba cu romul am asezat in cupe niste piscotui insiropate in sirop de rom (apa, esenta si zahar) si deasupra am asezat 2 doamne ciresele din dulceata
www.flickr.com/photos/dbunny/2892109932/" target="_blank"> Dovada
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...