CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (2)
Raspunsuri - Pagina 6
Ramona J spune:
Cristina, sper sa fie toate bune. Daca nu trebuie gips e de bine.
Oanagabriela, suna bine tabara aia. Vreau si eu!![]()
Noi nu prea avem noutati. Vremea e superba, imi pare rau sa-i dau lucru suplimentar. Asa ca l-am iertat, am petrecut toata ziua afara, am mincat si cina in curte.
oanagabriela spune:
Ramona, vroiam sa-ti multumesc pentru pontul cu pantofii pe Amazon
. Ne-am contaminat si noi, asa ca acum facem calcule si cautam benevoli, ca in Canada nu au aceleasi oferte si daca comanzi pe Amazon US pentru Canada, risti sa platesti vama destul de mare.
Voi unde locuiti? Imi imaginez ca mai la sud, daca vorbesti de asa vreme super
La noi a venit toamna, a fost chiar frig (1 grad noaptea
)...
Ramona J spune:
Oana, eu am cumparat 15 perechi
si pe urma au mai facut niste reduceri, cred ca mai sint vreo patru perechi pe drum. Sint de groaza! Cred ca daca e comanda sub o anumita suma nu platesti vama. Poate stiu la customer service, incearca sa iei legatura cu ei. Cind intrati in Canada nu primiti formular de vama unde scrie pina la ce suma nu platesti vama?
Noi sintem in Texas. Vara e prea cald, nu prea reusim sa stam in curte. Toamna e perfect, maximele sint sub 30 si minimele cam intre 15-20. Acum sint 26 de grade.
april spune:
Ieri au avut o vizita (
excursie)la o scoala din mediu rural (un loc foarte frumos din judetul nostru) unde au cunoscut copii din clasele primare. Au vizitat un muzeu iar apoi au fost la Sangiorz Bai. Si-a adus apa de la izvoare, ii place tare mult. A ajung la 8 aseara, franta de obosita dar fericita ca nu i-a fost rau pe masina.
Au mai vizitat o cariera de piatra si casa memoriala Liviu Rebreanu.
Azi au evaluare la romana din ultimele 3 lectii. Era tare suparat dimineata ca doamna n-a vrut sa amane evaluarea pe luni.
Se apropie vacanta
....si mai e putin si incepe luna cadourilor (ei, mai este dar noi ne tot gandim ce si cum). Ii place enorm luna decembrie: Mos Nicolae, ziua ei, Mos Craciun. Inca nu stie ce vrea de ziua ei...ma tot intreaba pe mine
...nici eu nu stiu. Daca aveti idei le astept cu placere. Mai mult, trebuie sa am in vedere si cei 2 mosi 

Ramona J spune:
April, ce frumoasa excursie!
Eu nici n-am inceput sa ma gindesc la cadouri. Cred ca mai caut niste jocuri pentru Wii. Chestia e ca nu s-a mai atins de el de nu stiu cit timp. Nu are timp, cu scoala, activitatile extra si in perioada asta sintem foarte mult pe afara.
Ieri a adus Alexandru o multime de hirtii notatte de la scoala. La multe a avut 100, dar la una a avut 85. La engleza au intrebari la care trebuie sa raspunda. In loc sa formuleze frumos raspunsul, trinteste ceva scurt acolo (ex: iau apa din fintina - in loc de - ana si george scot apa din fintina cu galeata). Nu stu de unde am scos exemplele astea
. L-a taxat si bine i-a facut, ca tocmai ii atrasesem atentia pentru chestia asta.
La testul de la Stiinte a avut doua greseli si a luat 90. Acasa a stiut toate raspunsurile...
oanagabriela spune:
In sfirsit aseara a revenit copilul acasa
intreg si nevatamat
. De cind a coborit din autocar nu i-a tacut gurita o clipa...A fost o experienta deosebita pentru ea, cu multe lucruri bune: fel si fel de activitati in padure si pe lac, joaca non-stop cu prietenii si unele lucruri mai putin bune: nu i-a placut mincarea, care a fost super quebecoaza (gen putine, clatite cu sirop de artar, pizza locala), nu i-a placut ca a fost frigut in camera si au dormit pe intuneric bezna (ea este obisnuita cu o lampa mica) ...Are picioarele pline de vinatai, i-a cazut un dinte chiar in prima seara...Dar in final a venit absolut incintata si cu un aer de independenta de speriat
M-a impresionat ca si-a aranjat bagajul f.bine, totul era ordonat si la locul lui.
Antonia este la a treia tabara: prima data a fost cind avea 5 ani abia impliniti, a doua oara la 6 ani si acum la 8 ani. Cel mai greu ne-a fost evident prima data, cind a fost plecata 5 zile. Mi s-a parut tare lung...Insa a venit asa de incintata si deja putin mai emancipata, incit nu mi-a parut rau. Atunci au fost intr-un loc unde era amenajata si o ferma de animale. Asa ca a putut si ea sa vada animale domestice de toate felurile si de aproape, ce de, este copil crescut doar la oras. A facut chiar si calarie
.
Acum deja a devenit rutina. In clasele mai mari fac voiaje adevarate (la Toronto, Vancouver si pentru cei si mai mari in Europa). Sa fim sanatosi si sa ajungem acolo.
Ramona J spune:
Bravo! Ajuta mult taberele astea, copiii devin mai independenti. Eu n-am avut curaj sa-l trimit pe Alexandru
, dar stiu ca eu am fost in prima tabara (10 zile) pe cind aveam sapte ani. Cred ca am fost asa impresionata, ca si acum tin minte o multime de detalii.
april spune:
Am gasit ceva foarte frumos despre copii si parinti.
Zece porunci ale unui copil pentru parinti
1. Manutele mele sunt inca mici, de aceea nu va asteptati la perfectiune cand fac patul, cand pictez un tablou sau cand arunc mingea.
2. Picioarele mele sunt inca mici, va rog frumos nu faceti pasi mari, ca sa pot tine si eu pasul cu voi.
3. Ochii mei nu au vazut lumea asa cum ati vazut-o voi, asa ca va rog lasati-ma sa aflu totul, fara sa ma pedepsiti pentru curiozitatea mea si nu ma limitati inutil.
4. De lucru va fi intotdeauna suficient, eu nu voi fi pentru multa vreme copil, de aceea faceti-va va rog timp si pentru mine, explicati-mi ce stisi despre lumea aceasta frumoasa si faceti lucrul acesta bucurosi si plini de dragoste.
5. Sentimentele mele sunt inca foarte gingase, fiti va rog sensibili la nevoile mele, nu ma cicaliti toata ziua, tratati-ma cum ati dori sa fiti tratati.
6. Eu sunt un dar deosebit din partea lui Dumnezeu, va rog ingrijiti-ma foarte bine, asa cum ar vrea Dumnezeu sa o faceti, trageti-ma la raspundere pentru ceea ce fac dandu-mi indrumari clare, conform carora sa pot trai, iar daca este necesar pedepsiti-ma cu dragoste.
7. Pentru a creste am nevoie de incurajarea voastra, va rog sa va abtineti de la critica. Ganditi-va: puteti sa-mi criticati faptele fara sa ma criticati ca persoana.
8. Va rog sa-mi acordati libertatea de a lua singur decizii, lasati-ma sa fac si cate o greseala ca sa pot invata din ea. Numai asa voi fi in stare sa iau hotararile cerute in viata.
9. Treaba pe care am facut-o eu, va rog sa nu o faceti inca o data. Voi simti ca nu am facut fata asteptarilor voastre. Nu ma comparati mereu cu fratii mei.
10. Nu va fie teama ca, odata, la un sfarsit de saptamana, sa ne lasati singuri. Copiii au nevoie si ei sa-si demonstreze ca sunt pregatiti pentru viata de adult.
helbi spune:
CristinaT, imi pare rau de accidentul Oanei. Cum se mai simte? Sa stii ca, daca trebuia sa-i puna mina in ghips, i-o puneau. Aduti aminte ca anul trecut Biancai i-a pus un coleg piedica si si-a rupt mina, pe care a avut-o in ghips 3 sapt. Nu i-au legat-o de git, desi si eu ma asteptam la asa ceva.
Oanagabriela, f interesanta tabara Antoniei.
Ramonaj, fa-tzi curaj si lasa-l pe Alexandru in tabere. O sa vezi ce incintat vine si cit de "responsabil" e cu lucrurile lui. Si a mea a fost in 2 tabere si mai vrea![]()
Alina, ma bucur ca ii place Melisei la noua scoala. Salutari la fete de la Bianca!
Lala, felicitari lui Bogdan pt "titlul" obtinut!
Noi am revenit din vacanta de 10 zile petrecuta in Elvetia, la prietena mea. Am stat in Geneva, dar am colindats i zona. Am facut bai termale, am vizitat fabrica de ciocolata Nestle din Gruyere. Apoi ne-am plimbat prin Lausanne, Montreaux si in Franta la Yvoire (superb orasel medieval, unde am prins "sarbatoarea" magarului
, asa ca s-a plimbat copila si pe magar
). Am fost la carting, ne-am plimbat cu hidrobicicleta si cu trenuletul solar. Am vizitat un muzeu al ceasurilor lucrate manual (superbe creatii), am fost la ONU.
Am mincat fondue de brinza si de ciocolata 
De azi Bianca a mers in Hort (after school), apoi a avut antrenament la tenis. Maine ii duce la piscina, miercuri la padure iar joi inopteaza in Hort si au "serbarea dovleacului" , un fel de Halloween nemtesc![]()
Nu a facut nimic in vacanta. S-a jucat cu mitza prietenei, ne-am plimbat zilnic pe jos cite 4-5 ore......a citit putin numai in tren, ca se plictisea.
Nici eu n-am idei de cadouri........sigur va fi WII FIT de Craciun, dar vine si Mos Nicolae si ziau ei.asa ca, astept si eu sugestii.
Un gind bun si pt fetele care intra mai rar si pe care le asteptam cu vesti.
Ramona J spune:
April, dragut.
Cristina T, cum mai e Oana?
Helbi, bine ati revenit. Ce vacanta frumoasa!
N-avem nu stiu ce noutati. Miercuri ma intilnesc cu invatatoarea, sa vedem ce zice.
Alexandru a reinceput lectiile de tenis, e si mai incintat de instructorul asta. Acum nu stiu ce ne facem, ii place si la scrima. Nici la pictura nu vrea sa renunte. Vai de noi! Macar stim ca de dansuri ne-am scapat. Nici cu inotul nu e incintat, la ala imi pare mie rau sa renunte.
M-am inscris pe un website care are exercitii la matematica gratuite. Copilul le face pe computer si le transmite saptaminal. Exista lectii asemanatoare la engleza sau la stiinte, dar alea nu sint gratuite. Daca este cineva interesat, dati-mi adresa de e-mail sa va recomand (in felul asta primesc exercitii in plus).
Sint teste pentru clasele 1-5, alegeti pe care vreti, sau inscrieti mai mult de un copil. Eu ma gindesc sa trec un nume fictiv si sa facem si exercitii de clasa a patra.![]()