CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Politichie, Lala.

Oana, felicitari Antoniei pentru progresele de la inot. A inceput si Alexandru saptamina asta, dar ieri a si lipsit ca a fost la dentist pentru o extractie. M-am gindit ca nu-i o idee buna sa ia apa aia in gura cit are inca rana deschisa.

Am si eu vesti bune. Alexandru a dat un test la scoala (se da pe tot statul, dupa asta se evalueaza scolile din tot statul) si a facut foarte bine. De pe la 600 de puncte se considera "Advanced High", el a avut vreo 750. Uite asa mai imi vine si mie inima la loc.
Miine are scrima si incepe si pictura. Ma gindesc ca am vrut sa-i iau si cursuri de spaniola, ar fi fost tot Simbata. Bietul copil!
Astazi am fost toata dupa-amiaza in parc, avem o vreme superba. Au avut si undite pentru pescuit, biciclete, loc de joaca, erau prastie de obositi pe cind ne-am intors acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Felicitari tuturor pt calificativele excelente
Legat de selectia in clase specializate se mai discuta, asa ca poate scapam
De maine incep inmultirile. Pana la 5 au facut la sf clasei a IIa, insa o iau de la capat pt ca atunci nu s-a cam invatat. Au avut deja 2 evaluario la mate.

Aici ploua, e urat. Stam in casa azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Lala_D, ce super. Felicitari. E cum era pe vremuri un fel de comandat de clasa? Detasament? Nici nu mai stiu. La noi nu e asa ceva.
Si nici nu a fost niciodata la un concert. O sa facem si noi asta odata. Si tot ce super ca ati intrat in paine… noi inca nu (sau poate doar eu! abia ma dumiresc ce si cum).

Ramona J, wow ce rezultat super!
Si tot timpul lucrati pe foi?? Le tineti in dosare? Nu au nevoie sa se uite in urma? Si la scoala lucreaza tot pe foi?
Nici eu nu stiu cunm se claseaza Oana printer ceilalti copii. Daca o intreb pe doamna ea zice ca e bine si nu are nimic de adaugat decat ca e Ok.
Ramona, si noi la fel, la exercitii usoare greseste aiurea… nu am pomenit, poneste cu unitati si le scade (corect!), dar zecile le aduna. Se vede cum intre timp a plecat sic and s-a intors nu si-a mai adus aminte.

april, nici noi nu mai avem nici un fel de caiet special.
Legat de organizare, noi avem asa:
Trezirea 6.30
Scoala 8.00-11.30 (sau 12.15 in unele zile)
Afara de cand iese de la scoala pana la 13.30
Somn 15.00-17.00
Activitati extra :17.00 – 19.00
Teme 19.00 – 20.00
Film/citit 20.00 – 21.30
Somn – 22.00
La voi se da examen in cls a 4-a? Noi inca nu am inceput inmultirile.

Helbi, felicitari pentru notele Biancai.
Si ce insemana Hort?
Pe 27 septembrie a citit si Oana prima cartica in lb engleza, cu cei 3 purcelusi. A ascultat-o taica-su, asa canu stiu prea multe, dar el parea multumit (nu e prea usor de multumit!)
Si mie imi pare rau de colega Biancai… pacat ca unii parinti nu-si inteleg copii, sper ca eu sa reusesc sa o inteleg.
Sunteti in vacanta acum?? Distractie si odihna placuta. Cu cine o lasi acasa?
Ce bine ne-ar fi prin si noua o vacanta acum.
Ati fost la nunta? Pe acolo se fura mireasa?

Ana Stroe, la noi in clasa este asa cum ai povestit tu. Au doar unele teste la care li se citesc notele. Li se dau note si nu calificative. Mia mult de anul acesta notele nu mai sunt 9, 10, 8, etc, ci 9.85; 9.65… etc… 10 nu prea mai ia nimeni. Mi se pare super ca lucrati suplimentar, noi nu lucram, adica eu nu prea ma simt in stare. Ne limitam la ce face la scoala. Din pacate e obisnuita asa, si nici ea nu vrea sa faca suplimentar.
Pune-mi si mie un link, te rog, sa vad si eu pe ce subiect discutati, ca eu nu intru decat sa ma cert.

oanagabriela, felicitari. Ma bucur ca Antonia a progresat f repede la inot, noi abia dupa 2 sapt am fost la acest nivel. Ce super unde este locul taberei. Ce frumos trebuie sa fie. A 3-a tabara??? Wow ce tari sunteti.

cge, felicitari ca sunteti responsabili. Dar nu e cam devreme pentru examen? De ce trebuie sa schimbati scoala, pare super scoala asta.

Mi-am luat concediu, dar m-a intors raceala, tare rau mi-a fost. Acum sunt bine!Dar am plecat la munte, am ajuns cu bine, cand am ajuns Oana s-a gandit sa se catere pe o scela de capita, i-am spus ca se rupe, apoi m-am intors cu gandul sa vin sis a o dau jos. Nu am mai apucat ca ea s-a si asezat cu fundul pe batul respective, care s-a rupt asa ca a cazut de la inaltime. Am gonit 3-4 ore spre casa, pentru ca oricum aveam de mers vreo ora pana la cel mai apropiat oras, asa ca am preferat sa ajungem la bucuresti. Are o mana rupta si prs jumatate de corp in bandaje, nu am inteles de ce nu se s-a pus gips (??), am facut ecografii si le-am si repetat si pare ca este totul ok. Acum este la scoala…. Iar eu am o depresie… pe care ma chinui sa o depasesc.
Va doresc o saptamana buna.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

CristinaT sanatate Oanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

salut mamici !

Nu a strigat nimeni dupa mine , hmm

Felicitari tuturor copiilor cu rezeultate foarte bune, Cristina sanatate Oanei :)

Melisei ii este bine la noua scoala ,diferenta dintre vechea scoala si asta noua este vizibil mai buna cea din urma .

Spuneati ca ai vostri copii sunt aerieni insa Meli intrece orice limita :nu se concentreaza ,daca lucram la mate suplimentar isi aduce aminte fix in acel moment sa-mi povesteasca ceva ,sau i se face sete/foame etc..

Astept propuneri despre cum pot s-o aduc la realitate

Pe de alta parte , parintii colegilor ei pun o presiune fantastica pe copii :sa invete cat mai mult si cat mai bine, iau meditatii separat si-au inscris deja copii la olimpiade.. no' ma ia durerea de cap:)

Miss'a Melisei este foatre OK (de fapt este vedeta)
lucreaza cu ei pe nivele si avem o comunicare foarte buna ,deocamdata

revin..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

CristinaT, imi pare tare rau de accidentul Oanei, sper sa se refaca cit mai repede...

Antonia a plecat azi dimineata si acum casa este goala si pustie fara ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Critina, sanatate Oanei.
Eu arunc foile, nu ne uitam in urma. N-au caiete deloc. Am cumparat eu, pentru acasa. In loc de foi scrie pe caiete si le arunc cind sint pline.
Nici nu aduce acasa vreo carte, doar temele - tot niste foi. Lunea primeste teme pentru toata saptamina. Vorba vine, joi le duce inapoi si apoi nu mai are nimic de facut pina luni. Ii mai dau eu in plus, dar nu-l stresez prea tare.
Alexandru se trezeste la 7. La 7:30 pleaca la scoala, incepe la 7:45. Il iau la 14:45 si ne oprim in parc in drum spre casa.
Primeste ceva mincare, apoi face lectiile. Activitatile se desfasoara de obicei cam intre 17-18:30 cel tirziu. Apoi mincam, citeste si pe la 20:30 - 21 se da stingerea.
Aici copiii primesc puncte, 100 e maxim. In functie de nr. de puncte primesc calificative. Cel mai bun e E - excellent. Mi se pare ca asta se primeste intre 90-100 de puncte. M-am uitat pe link-ul de pe internet, Alexandru are intre 91 si 98 de puncte. O fi bine, o fi rau?

April, spor la inmultiri.

Alina, n-am nici un sfat ca Alexandru face la fel. Dupa ce se aseaza la lectii il apuca setea, merge la baie, imi atrage atentia la fiecare miscare a lui Anuta etc.

Oana, esti o curajoasa s-o trimiti in tabara pe Antonia. Noi inca n-am taiat cordonul ombilical.

Helbi, cum e in vacanta, ce program aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Ramona, deci se pare ca este normal comportamentul acesta

Meli, lucreaza pe foi A4 ,din caiet mecanic ,pe care le pune in dosar ,iar separat doar unele teme le lucreaza pe caiet studentesc.

La mate, au facut aproximari, rotunjiri si probleme cu rezolvare in 2 moduri. Inca nu stiu cand vor incepe inmultirea/impartirea.

Oana ,stiu ca e greu dar iar timpul trece repede

helbi , vacanta placuta :) nu stiam !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna, astazi sunt mai bine dispusa, parca nu mai e totul atat de urat cum mi se parea ieri. Am fost aseara, iar la urgenta si desi i-am spus domnului doctor ca nici prin cap nu-mi da sa contest parerea doamnei doctor, dar astazi a fost lovita de 2 ori la acea mana si poate ca ar fi mai bine pt ea daca ar sta in gips. Concluzia as fost ca daca era dansul de garda atunci, nu aveam nici fasa respectiva. A mai zis ca ma trimitea sa ii cumpar ceva ca sa ii leg mana de gat. Ma gandesc ca daca au spus deja doi... nu mai am ce face. A incercat sa-mi explice ce si cum... pe moment am parut multumita dar acum... imi trec prin cap alte probleme. Dar o sa le pastrez pentru mine si le voi pune la urmatoarea intalnire… Oana a zis ca ea nu mai merge cu mine.

alina71, bine ai revenit! Pe unde ati fost?

Si eu steam ca olimpiadele sunt diun clasa a 4-a. Anul asta e singurul fara olimpiade.

oanagabriela, AMR 3?? Sau 2???

Ramona, nici nu am pastrat decat cateva caiete sa le pun in cutia cu amintiri.

Iar punctele lui Alexandru sunt …….. de foarte bine.

Chiar ieri m-a “certat” o mamica, notele Oanei sunt oscilante ba 10, ba 8, ba 9,65… ba 9… ca daca nu lucrez suplimentar nu se vad rezultate bune… asaca gata m-am hotarat vom lucra suplimentar, dar de maine ca de azi nu pot.

Helbi, ati plecat in vacanta ? distractie placuta!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

AMR 1 . Noi avem vesti de la Antonia de pe situl scolii, in fiecare zii pun un mic rezumat despre ce au facut. Deocamdata au aerul sa se distreaza f.bine. Vremea este putin racoroasa, dar macar este soare si nu ploua. Ieri vorbeau despre dat pe sirma cu scripetele, plimbari pe lac cu barca, orientare in padure cu busola, studiul arborilor, plimbare cu sareta. Seara au facut foc de tabara, si plimbari cu torte...Azi au continuat plimbarile in padure, plimbarile pe lac cu caiacul, escalada.
Au un jurnal de bord unde trebuie sa scrie in fiecare zii ce au facut. Asa vom stii si noi cu ce s-a ocupat copilul
Miine la 5 ne ducem sa o aducem acasa ...

Mergi la inceput