CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (2)
Raspunsuri - Pagina 4
oanagabriela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lala_D Sa imi laud si eu copilul : - ieri a fost ales Presedintele Consiliului Elevilor pentru clasa a IIIa O zi excelenta ! Lala. Fratele mai mare! Baby Andrei ! (27.12.2007) Poze |
Felicitari proaspatului presedinte si sa mearga tot asa pina la sfirsitul scolii

De bine ce m-am laudat ieri ca are lectii usoare si putine, ne-a luat aproape 2 ore sa le terminam si ieri si azi
Este inca tare inceata si nu vrea sa lucreze singura...
Mi-am aruncat un ochi in cartea de gramatica si m-am ingrozit, ne-asteapta zile tare grele
La matematica inca nu indraznesc sa ma uit
cge spune:
Oana, si Victor are lectii din ce in ce mai grele.
Asta seara am bunghit substantivele cu adjectivele numai cu dictionarul.
Si la matematica a avut un exercitiu greu, mi-a cerut ajutorul azi.
A fost haios, la final ,mi-a decretat ca el credea ca nu va reusi niciodata sa faca asa exercitii grele.
In rest, si Victor invata ptr examene, am vrea sa ii schimbam scoala ptr clasa a-4-a si se intra pe baza de examen.
E f. responsabil de cand a vazut ca are examen.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ramona J spune:
Felicitari copilasilor destepti. Noi n-avem cu ce ne lauda, Alexandru se vaita de cite ori trebuie sa faca lectii. Citeodata e in toane mai bune si merge treaba rapid, alteori sta cu ochii pe pereti si viseaza in loc sa faca temele.
Eu nu stau linga el, n-am stat niciodata. Mai trec prin zona si incerc sa bag un pic de viteza in el.
Temele mi se par usurele, dar in clasa fac chestii mai grele. Cred ca e asa cu temele pentru ca se vaita parintii. Eu chiar intentionez sa ma vait in sens invers, adica sa le dea ceva mai greu.
Au lista cu cuvinte de invatat, la sfirsit de saptamina sint incluse intr-o dictare. De obicei una dintre teme este sa aleaga cuvinte de pe lista si sa faca un desen reprezentativ (ex: bicicleta). Pai astea-s lectii de clasa a treia?
In schimb la scoala le da o propozitie scrisa complet gresit. Trebuie sa schimbe timpul, sa elimine cuvinte in plus, sa puna litere mari si semne de punctuatie. Citeodata sint destul de grele, ca nu sint nici eu intotdeauna sigura cum e bine.
Dar astea nu le primeste la teme, desi de obicei are greseli in clasa.
Pentru prima data a primit material de invatat acasa pentru un test. Ceva de genul: materia poate fi lichida, solida sau gaz. Apoi trebuie sa stie sa explice ce sint masa sau volumul etc. Vad ca fac si tot felul de experimente la scoala, cred ca ii place partea asta ca s-a descurcat bine cind i-am pus intrebari si imi povesteste mereu despre partea asta de materie.
La matematica e foarte usor, zice ca se si plictisete. In fine, de aia tot face greseli. De la treaba cu visatul i se trage.
Acasa facem chestii mai grele (mie nu mi se par, dar in sensul ca mi-a zis ca la scoala nu le-a invatat inca) si se descurca bine.
Peste vreo doua saptamini am intilnire cu invatatoarea, apoi primeste pentru prima data si note. Intre timp le vad pe site-ul scolii, am observat o imbunatatire, ar fi cazul sa-si intre si el in ritm inainte sa se termine anul.![]()
helbi spune:
Hai mai, Ramona! Asa sunt toti copii........visatori
Tu chiar crezi ca ai nostri nu stau cu ochii pe geam?! Daca ai stii cite avioane vede Bianca pe zi ?![]()
Acum, lasind gluma la o parte, toti au zile bune si mai putin bune. Dar, si eu ca si tine, nu stau in spatele ei la lectii. Din clasa 1-a si le face singura. Eu o verific, o ajut, dar nu stau linga ea.
Ei buchisesc acum la gramatica "vocale" si "consoane", dar nu in sensul ca "A,e,i, o, u" sunt vocale, ci le tot da "teorie" despre cum se pronunta, ce urmeaza dupa o vocala scurta, cum se scrie consoana care vine dupa vocala scurta, etc. Si nu le spune "Vokalen" ci "Selbstlaute"
, ca asas nemtii......prefera sa spuna cuvintul inventat de ei, si nu cel "international"
(desi, le au in vocabular si pe cele internationale).
La mathe au facut chestii de genul : unde se situeaza 149? (e mai aproape de 100, decat de 200) Dar 384 ? (asta e, de ex. mai aproape de 380 decat de 390) si tot asa........invata tabela pina la 1000 + operatii cu nr. pina la 1000.
La Sachunterricht au invatat despre "rima", "dinozauri" si "sapun" ![]()
La noi mai sunt exact 3 ore de curs azi, (vor face sport si nu mai stiu ce, ca nu si-a luat decat penarul azi) si de la ora 10.25 intram in vacanta! 
Mult succes tuturor!
cge spune:
Sunt haiosi cand fac lectii.
Victor face lectiile singur din clasa a-1-a, dar are zile cum a fost ieri cand a cerut sa stau lg. el.
Si el decreteaza ca nu poate gandi daca nu bea apa, dupa ce bea apa vrea la baie, si dupa ce a fost la baie a uitat ce trebuia sa gandeasca.
El fiind la scoala internationala, are un modul de "recherche" fac diverse proiecte. Acum au proiecte cu ameri-indienii, e tare incantat.
Oana, distractie placuta Antoniei in tabara.
Lala, felicitari ptr. Bogdan.
Andreia, vacanta placuta.
Partea asta e tare frumoasa cu vacanta.
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
columbiana spune:
Noi terminam de obicei temele pentru clasa in weekend, le da destul de putin si nu e greu; distractia incepe peste saptamina cind lucram din culegeri; ce constat eu e ca la franceza trage mult mau mult de ei cu exercitii si lectii tot mai complexe, iar la matematica nivelul e destul de slabut; nici macar n-au inceput inmultirea/inpartirea, dar au in schimb texte la literatura pline de arhaisme care numai in dictionare mai exista, din vorbirea curenta franceza au disparut; iar gramatica e dificila pentru
nivelul lor, si mult mai complexa decit anul trecut;
noi lucram 80%din timp pentru franceza, la matematica am inceput acasa inmultiri, sa se dezmeticeasca un pic pe cind incep in clasa; bine ca sunt proteste mari de fiecare data cind fac acasa ceva ce nu s-a predat in clasa, dar incerc sa-mi astup urechile.
ma bucur ca nu-l incurca activitatile, dimpotriva vad ca il stimuleaza si ii plac (bine ar fi sa-i placa si sa faca teme macar jumatate) desi la pian mie mi se pare deja chineza intre stacato, allegro, mina stinga, dreapta, game
, el munceste in weekend, duminica cam doua ore pentru tema la pian, si miercurea inainte de curs inca o ora.
Ramona, offtopic iti spun aici sa nu fac valuri dincolo ca te admir cu cita eleganta raspunzi la atacurile peste si sub centura de pe topicul de la generale ![]()
http://www.floriinro.ro/
Ramona J spune:
Multumesc Ana, ai dreptate. Imi place sa dezbat idei, nu stiu de ce trebuie sa ne suparam ca gindim diferit. Acolo-i toata frumusetea! Ma ia valul citeodata, mersi ca m-ai tras de mineca.![]()
Vad ca mai sint si alti copii visatori, credeam ca numai al meu e asa. Plus ca se vaita de cite ori ii spun ca trebuie sa faca lectii. Eu nu inteleg, stie ca trebuie facute - de ce trebuie sa ne tot tirguim?![]()
Asa e si aici Ana, pun mult accent pe engleza. Acasa am ignorat sa lucram in plus si se vede, ca face greseli. Acum am inceput sa-i dau cite un pic de lucru, poate si de asta s-au imbunatatit notele.
Vad ca si pe la voi e la fel de usor la matematica.
Noi facem inmultiri acasa, au cite ceva si la scoala, dar prea putin.
I-am mai dat si impartiri deghizate in inmultiri
:
_x9=36
Chestii de genul asta.
S-au nimerit citeva inmultiri cu cifre peste 10 (una din ele) si le-a dat de capat singur. Asa ca i-am mai dat.
Ce ma deranjeaza pe mine e ca nu-i impinge sa faca mai multe chestii. Bat pasul pe loc la nesfirsit. Nu ca vreau sa stie inmultiri, impartiri, fractii sau mai stiu eu ce. Imi place sa vad cum "se misca rotitele". Am observat ca daca are probleme mai grele de rezolvat se concentreaza mai bine si de multe ori le da de capat singur, chiar daca vede tipul ala de exercitiu pentru prima data.
Cind are lectii usoare se uita pe pereti si sigur le greseste.
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramona J Multumesc Ana, ai dreptate. Imi place sa dezbat idei, nu stiu de ce trebuie sa ne suparam ca gindim diferit. Acolo-i toata frumusetea! Ma ia valul citeodata, mersi ca m-ai tras de mineca. Lume multa, oameni putini |
Care topic Ramona , ca am impresia ca l-am sarit
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
oanagabriela spune:
Miine facem bagajul si luni la ora 8 trebuie sa depunem copilul in fata autocarului.
Off, tare imi este greu cind pleaca, 4 zile fara ea vor trece tare greu...Este la a treia tabara deja dar tot nu ma obisnuiesc.
Azi a fost o zii mare: si-a infrint frica si a sarit de la trambulina in apa adinca si a inotat singura pina la mal. De citeva saptamini tot vorbim de asta si de fiecare data imi spunea ca ii este frica. Ne-am hotarit si ii mai luam 5 lectii private de inot (pina nu vine iarna de tot). De cind a inceput aceasta serie, a facut progrese considerabile, si ca technica si ca incredere in ea.
Am inteles ca a luat numai note f.bune saptamina asta, dar in emotiile plecarii nu a adus nici un caiet acasa
asa ca nu am putut verifica.
Un weekend placut.