CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (2)
Raspunsuri - Pagina 2
helbi spune:
Cristina, si de ce nu-tzi iei concediu sa te refaci? Multa sanatate!
Bianca duminica a fost la o aniversare la teatru. Azi au test la engleza, vineri iar la mathe si curind (inca nu stiu eu, dar e anuntat deja) dictare la germana. Ieri, cind am luat-o de la inot, mi-a zis invatatoarea ca ea is inca o colega vor avea rolul sa stimuleze copii care dau examen la inot, caci ele n-au ce sa mai dea.
Eram eu si mama fetitei asteia acolo. Un copil f. bun, de altfel, dar care, la testul de la mathe, pt ca a uitat de test si nu arepetat, a luat 3. Nici n-a apucat sa faca tot, si nici ce-a facut, nu a fost corect. Mamica ei era f suparata ieri si incerca cumva, sa arunce "vina" pe invatatoare, ca de ce nu le da mai multe teme pt acasa; de ce nu au primit vineri teme (v-am zis ca a fost a 2-a oara in 2 ani jumate cind n-au avut teme pe WE); ca sa de-a foi extra si cine vrea sa lucreze, bine, cine nu, nu! Ca fac putin in clasa.....Una peste alta, vor primi mai multe teme. Sincer, nu prea stiu de ce mamica respectiva nu lucreaza extra cu fata acasa, ca ea se plinge ca "sunt" lentzi. Pb. e ca, fata, ca sa nu fie certata de ai ei,a spus acasa ca Bianca si cealalta fetita cu care sunt ele in competitie au luat 2 la mathe
, desi ele au luat 1. Chiar am ramas surprinsa sa aud asta si m-am bucurat ca n-am facut eu, sau invatatoarea vreo afirmatie referitoare la test si la notele Biancai. Insa, asta mi-a confirmat ce vazusem mai de mult si-mi spunea si Bianca. Fetita asta e mereu trista. Nu-i vezi un zimbet pe buze.....niciodata. Am senzatia ca e f. des certata de ai ei. De altfel, Bianca mi- a povestit ca, dupa o cearta cu mamica ei, fata i-a zis ca nu se simte iubita (e singurul copil) si ca, sa-si faca alt copil. Iar anul trecut, cred ca v-am mai zis, mama ia aruncat intentionat un fel de "minijurnal"......in care copila nu scrisese mare lucru.........la "carnaval" a fost singura necostumata, ca nu a lasat.-o..........Asa-mi pare rau de ea, ca e atit de duolce, si un copil f. bun la scoala!
cge spune:
Cristina, multa sanatate.
Andreia, e trist ce ne-ai povestit despre prietena Biancai.
Acum inteleg de ce Victor mi-a zis ca el a avut decat 2 greseli la dictare, dar sa stau linistita ca "el vine de la Accueil si e normal sa mai greseasca si ca prietenul lui (care a fost si el la Accueil anul trecut) a avut 4 greseli". Poate o fi facut perfect prietenul lui, eu nu am semnat decat dictarea lui Victor.
Ca tot vorbeati despre activitati extra, Victor vrea sa il inscriem la ..Ceramica.
Se organizeaza la scoala, sa vedem daca reusim sa ne organizam cu orarele ca sa il lasam.
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
columbiana spune:
uite, de aceea imi place mie sistemul de aici de invatamint: competitia asta la virste mici cind nu stii sa-ti gestionezi frustrarile face mai mult rau decit bine; nu ti se spune nicodata de la scoal: stii, al tau e primul, x a luat nota mai mare, y a luat nota mica, doar la sfirsitul anului- in scolile unde se premiaza copii vezi rezultatele- si nici atunci nu s-a strigat locul 1, locul2, etc, au fost numiti alfabetic pe rind copii premiati, li s-a dat diploma si medalia, si s-a vazut doar ca steluta de pe diploma era diferita, in functie de locul pe care era clasat copilul;
imi amintesc ca si mie mama imi dadea mereu peste nas cind o colega lua note mai bune,si de ciuda o tot chinuiam si trageam de codite pe copila, desi era o fata tare buna.
http://www.floriinro.ro/
helbi spune:
Ana, nici aici nu se anunta notele. Invatatoarea afiseaza pe tabla doar un Spiegelnote: adica: 2 copii cu nota 1, 4 copii cu nota 2, etc. Ea nu anunta care sunt copii aia. Numai ca, ei se intreaba unul pe altul..........si asa se afla notele.
Aici nu exista notiunea de premiu! La sf. fiecarui semestru, incepind cu clasa a 2-a se dau diplome cu note. Exact in ultima ora, inainte de vacanta. Nu se anunta notele din diploma! Toate info pe care le aflam sunt de la copii.
Azi au dat test la engleza, vineri au iar dictare si luni test la mathe. De joia viitoare, dupa ultima ora de curs, se intra 2 sapt si 3 zile in vacanta de toamna
E atit de asteptata vacanta asta dupa exact 2 luni de scoala......
Edit ca am uitta sa-i zic Cristinei ca mi se pare super interesant cursul de ceramica! poate reusiti sa i-l inscrieti pe Victor!
Ramona J spune:
Ana, nu prea erai cuminte!![]()
Cristina, votez si eu pentru ceramica.
Nici eu nu stiu cum se claseaza Alexandru printre ceilalti. Pina acum nici nu s-au dat note! De premii nici vorba!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
columbiana spune:
Andreea, am inteles! eu credeam ca spune invatatoarea in clasa notele copiilor; ce bine ca au deja vacanta, la noi e tare lung din august pina in decembrie fara intrerupere!
Ramona, eu intreb mereu invatatoarea, si ea tot ce imi spune e ca se afla in primul esalon al clasei; primesc acasa in plic buletinele cu note, iar anul trecut la sfirsitul clasei am avut surpriza sa vad ca au Gala Laureatilor cu diplome si spectacol;
ei, eu n-am fost deloc cuminte la scoala
, noroc ca invatam bine si cu asta mai echilibram problemele de disciplina :-); din pacate fiu'meu imi seamana bine la caracter, si nu-mi face viata prea usoara....
http://www.floriinro.ro/
oanagabriela spune:
Parca v-am spus ca Antonia a inceput lectiile private de inot si merge f.bine. La ora la care merge ea este singura in toata piscina cu instructoarea...In 2 sedinte a facut progrese cit in cel putin 5 lectii de grup. Acum reuseste sa inoate aproape o latime de bazin fara oprire. Cu siguranta vom continua si la primavara, iarna prefer sa facem sporturi de sezon. Simbata si duminica am mers cite o ora cu bicicleta, si vom continua cit se mai poate sta afara fara sa inghetam.
In rest facem lectii, deocamdata nu a avut dictari, a lucrat mai mult la vocabular si la citire, la matematica fac probleme, putina geometrie, adunari (dar cu metode mai evoluate, nu ca la pitici), tabla inmultirii. Deocamdata a venit cu note bune, dar din cind in cind nu este atenta si atunci vine cu un purcelus...Dar a inceput sa fie mai constienta de importanta rezulatelor si notelor (ca forma de recompensare a efortului facut), cind face ceva bine si mai si este laudata de profesoara este tare mindra...
Nu a avut nici teste...Inca ritmul este rezonabil, desi am auzit despre clasa a III a ca este tare grea. O sa vedem ![]()
april spune:
CristinaT sanatate!
Andreia, felicitari Biancai, o admir sincer 
Oana dupa cate ore Antonia reuseste sa inoate o latime de bazin fara oprire?
Cristina, mie mi-a placut mereu olaritul
Deja la noi au inceput evaluarile, ieri la mate.
Teme au zilnic. Intr-una din zile au pana la ora 1. Cam mult....
In curand reincepe inotul. Cam atat deocamdata.
Ramona J spune:
Am gasit lectii de tenis linga noi. Sint doar trei sesiuni pe an, mai completam noi cumva. Pentru 14 ore (nu stiu cit de mare e grupul) platesc $155. Daca aflam mai devreme mai era o reducere de $10. Pretul e bun, depinde si de calitate.
Mi-am dat seama ca de saptamina viitoare Alexandru va avea activitati in fiecare zi, mai putin miercuri. E prea mult, noroc ca tine doar o luna calvarul asta. Apoi termina cu inotul si se elibereaza inca doua zile.
O sa-l las mai moale dupa tura asta.
Am inceput sa-i dau mai mult de lucru la engleza, de cind am insistat pe matematica a inceput sa faca greseli de gramatica.
Acum avem acces pe site-ul scolii la mai multe informatii, inclusiv notele copilului. N-are 100 (perfect) la nimic! E mereu neatent, de cele mai multe ori greseste la chestiile usoare. Mai sare peste cite o intrebare "ca n-o vede".
The best thing you can do for your children is to love your wife.
helbi spune:
Ma bucur ca Antonia a progresat f repede la inot, iar lui Alexandru i-atzi gasit acel curs de tenis aproap ede voi. La noi e departe, dar se merita ca se vad rezultatele. De joia viitoare incepe al 5-lea saison (face 2 ani de cind joaca).
April, merci mult!
Azi am avut o discutie "interesanta" cu mamica (nemtoaica) a unui coleg al Biancai (e a 2-a nemtoiaca din calasa, care ma "abordeaza"). M-a intrebat ce-i dau eu Biancai sa manince si sa bea, de are rezultatele astea la scoala
S-a "mirat" auzind ca si Bianca greseste, ca orice copil......mi-a cerut sfatul cum sa procedeze cu fiu-su ca e f lent la mathe........Si zicea ca, "are asa nelamuriri pt ca, pt Bianca e si mai greu, ea nefiind nemtoaica
". I-am explicat eu, cum ca, Bianca e mai fleunta in De decat in RO, dar tot "mirata" era:-))) Zicea ca ea mai are un baiat de 15 -16 ani......deci, exeprienta cu scoala are........si ca pe asta mic l-a dat la Kumus din vara, si ca de atunci, e mai bine. Ce am inteles (poate ne explica Ramona, daca stie) e ca acest sistem Kumus a fost descoperit de un japonez, al carui baiat era f slab la mathe si s-a gindit cum sa-l ajute. De la tipa asta am inteles ca baiatul ei are un caiet, si ca lucreaza zilnic inmultiri, astfel incit, sa capete "rutina" si sa calculeze mai repede.
Noi azi, dupa ore, mergem la a doua sedinta de engleza. Au avut de invatat o gramada de animale
, pe care le stie mai bine ca mine![]()
Maine avem o prietena de-a Biancai la noi, inopteaza la noi, iar duminica usntem la o nunta! Luni la prima ora, are test la mathe
WE placut si insorit! L anoi a ieist soarele, desi bate totusi vintul!