CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (2)
Raspunsuri - Pagina 16
Ramona J spune:
Cristina T, spor la zugravit. Astept, chiar sint curioasa ce se face in Romania, cred ca nu mai seamana cu ce invatam eu demuuuuult.![]()
Andreia, scary rau pozele alea.
Copiii mei s-ar lecui de Halloween pe vecie daca s-ar intilni cu lume costumata asa.
Recunosc ca sint haioase!
Ana, mi se pare ca se studiaza serios la voi. Nu-s asa usoare problemele alea. Alexandru vine si el cu doua carti in fiecare saptamina. De obicei alege carti despre clima, masini, de-astea. Cam de baby asa, le citeste pe ambele intr-o seara.
Mergem impreuna la biblioteca, avem una in apropiere si de acolo venim cu carti mai serioase. Acum citeste Calatorie spre centrul pamintului - Jules Verne.
Am si cumparat multe carti, nu sintem in pana niciodata.
Atita l-am pistonat cu cititul asta si pina la urma vad ca s-a prins de el, ca initial n-a fost interesat de carti.
Am uitat sa-i dau astazi exercitiile de pe site. Miine! Le-a facut cineva, sint grele? Saptamina trecuta a cam gresit, poate si pentru ca i-am spus ca e important si timpul. S-o fi grabit, il las in pace de data asta.
helbi spune:
Ramona, Biancai nu i-a fost frica deloc de mastile alea. Ba chiar se strimba la ele
Si, am remarcat ca, daca raminei calm si nu urlai de nebun, te lasau in pace. Erai prea.....plictisitor pt ei![]()
Nici noi n-am apucat sa facem ex. de pe site. Maine, ca azi doarme la scoala.
helbi spune:
Am venit acum de la Halloween Party-ul de la scoala. Copii au avut un mini-spectacol si au incheiat cu un miniconcert de Flöte = Flat. Eram toti parinti f incintati de ce a reusit invatatoarea sa faca cu ei in cca 5-6 ore de muzica. Au cintat 3 cintecele absolut superb!
Ei au ramas la scoala sa doarma acolo. Erau nerabdatori sa plecam noi ca sa .......inceapa petrecerea
Urma si un Nachtwanderung......
Maine la 10 ii luam inapoi.
Ramona J spune:
Ce-ti pasa, iti faci de cap!
Au paturi la scoala, cum dorm acolo? Eu sint uimita de chestia asta.
E o chestie cu invatatul instrumentelor. Verisoara mea din Romania a invatat la sectia germana (desi nimeni in familie nu vorbeste germana
) si invatatoarea ei (care a facut ceva cursuri didactice in Germania) i-a invatat sa cinte la fluier. Faina chestie!
Eu mai am citeva minute de respiro, apoi echipam copiii si plecam la Halloween party, intre vecini.
Aici nu le da voie la scoala cu bomboane, sau costumati. Au avut astazi party ca au citit copiii 25000 de minute.
A adus copilul teancul de hirtii saptaminale de scoala, am ramas surprinsa ca a avut o singura greseala, si aia numai din neatentie. Oare se maturizeaza?![]()
helbi spune:
Ramona, pe jos, pe saltele sau pe isoliermatte (de-ale de fitness) si in saci de dormit, au inoptat
Asa fac si cind dorm in Hort, odata pe an. Ca pe vremea noastra cind dormeam in cort![]()
Da, si eu remarc la Bianca.....ca numai greseli de neatentie are. Ieri au dat dictare cu un practicant- Ce e severa invatatoarea lor......dar, asta o intrecut-o mult. Bianca a avut un "e" uitat si , in loc de "ü" a scris "u". A avut 1,5 puncte pierdute, nota 2
Era destul de necajita, si asta, pt ca dictarea a fost luuuunga ( o pagina jumate) si grea. Cuvintele grele le-a scris bine.........Insa, daca eu acasa i-i aratam astfel de greseli, nu le dadea prea mare atentie. Insa, orice greseala de la scoala o trateaza cu maturitate si, la ea chiar afunctionat: "din greseli se invata"! Pb cu ea e ca, pina nu se da cu "capul de pragul de sus, nu-l vede pe cel de jos"
Asa ca, daca o vad ca la explicatiile mele comenteaza o las in pace si, dupa ce e corectata la scoala pricepe.
Noi sapt. asta sigur nu ajungem sa facem ex. alea. Azi avem invitatie la un alt Halloween Party. Nu stiu sigur daca vom ajunge, ca mai avem ceva de rezolvat.
Fetele din RO unde sunteti?! Profitati de ultimele zile de vacanta?! ![]()
WE placut!
helbi spune:
Ramona, am facut ex. si unul l-a facut fara greseala, iar la altul a avut o singura greseala. Mi s-au parut mai usoare ca sapt. trecuta.
Tipul la al 2_lea exercitiu, cel la care a facut fara greseala a fost sub 14 min. Putea fi mult mai bun, insa, e asa de obosita, ca abia a reusit sa se "adune" sa le rezolve azi, ca sa nu piarda saptamina asta.
Aseara la scoala, dupa ce am plecat noi, au vazut 2 filme si s-au culcat dupa 12 noaptea
Azi erau toti fresh si f incintati de seara petrecuta la scoala!
Azi nu am mai ajuns la cealalta Halloween Party.
columbiana spune:
Batman'a meu a mers cam suparat ieri la scoala ca nu au avut voie sa poarte masca; au avut voie insa sa duca bomboane, am cumparat ciocolatele si i-am pus cu el 35 pentru toata clasa; seara cind s-a intors mi-a spus ca de fapt nu aveau voie sa partajeze si le-a mincat singur
; n-a mai mincat nimic pina azi-dimineata si se plingea de burta....mai bine le aducea, ca eu am ramas in pana la sfirsit, am avut foarte multi copii cu colinda, si mici si mari, si cu parinti, si fara;
Andreea, uite ce mi-ar placea si mie sa scap de'a meu, sa doarma la scoala vreo seara da'n-am norocul asta ![]()
Ramona, intr-adevar sunt la matematica unele situatii-problema unde fara ajutorul meu nu se descurca; avut la un moment dat una in care trebuia sa puna el valori-avea virsta unor copii impreuna, si el trbuia sa deduca citi ani are fiecare, si n-a inteles nimic- norocul meu e ca nici ceilalti copii nu zbirnie la astea- sunt chiar aiurea pentru ei; in schimb abia au inceput inpartiri amarite, cu figuri.....am senzatia ca e cam fara logica programa lor.
http://www.floriinro.ro/
oanagabriela spune:
A trecut si saptamina de vacanta...Antonia a stat acasa cu bunica, joi s-a dus cu tati la muzeu (o expozitie despre Napoleaon) si pe urma la film. Vineri a fost la "colindat" de Halloween, dupa cum este obiceiul aici. Am avut citiva copii in vizita, am fost impreuna prin cartier si dupa aceea au venit la noi si s-au jucat...
Marti am avut si prima zapada, Antonia chiar a putut face un mic bulgar...
Uitati citeva poze:
http://picasaweb.google.com/Antonia13052000/2008Halloween#
Despre lectii va scriem de luni...
Ramona J spune:
Faine pozele cu Antonia, mi-a placut mult si costumatia.
A facut si Alexandru exercitiile, cu cite doua greseli la fiecare. Aia cu dreptunghiurile n-a stiut-o, mi se pare ca nici pe cea cu unghiurile congruente. Celelalte greseli au fost aiurea. Iar am asteptat pina aseara sa le faca si era obosit. Ca si timp n-a fost chiar rau, vreun sfert de ora pentru ambele exercitii.
Ana, aici e si mai rau. Nu merg copiii costumati la scoala, nu duc bomboane, nimic. N-am intrebat de ce e asa strict, eu stiu ca ne mascam pe vremea cind mergeam eu la scoala. E drept ca-i taaaare mult de atunci.![]()