CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (2)
Raspunsuri - Pagina 15
Ramona J spune:
Eu nici nu vazusem mesajul Anei, cred ca am postat deodata. Foarte bine ati ales momentele importante. Cred ca va pune in incurcatura Tudor citeodata. E dragut si imi dau seama ca nu e nici usor intotdeauna. Ai dreptate, e tare important sa ai sprijinul scolii.
Andreia, mi-am dat seama ca numai v-ati intimidat de inches si Fahrenheit.![]()
Ramona J spune:
M-am gindit ca ar fi interesant sa postam aici temele pentru acasa pe care le primesc copiii. Cred ca in felul asta am face cel mai bun schimb de experienta cu putinta.
Dati-va si voi cu parerea, sper ca vi se pare o idee buna.
helbi spune:
Ramona, ideea e super. Nu stiu insa, cit am sa reusesc sa scanez, pt ca acum am Windows Vista si nu gasesc drivere pt scaner:-( Incerc totusi sa gasesc o solutie.......
La noi la gramatica invata acum trecutul verbelor. Iar la mathe lucreaza mai departe cu banii.
helbi spune:
Se vede ca e vacanta.......slaba miscare :-(((
Ieri am fost cu Bianca si un coleg-prieten + mamica lui la Burg Frankenstein la Halloween. Era plin de americani.![]()
Bianca a fost costumata Hexe=Vrajitoare. Din cind in cind mi-am mai pus si eu palaria ei de vrajitoare, caci mai proteja pe seara de vint Poze am facut putine cu telefon. Aparatul mi s-a stricat, iar telefonul n-am avut grija sa-l incarc si n-am reusit sa facem prea multe poze.
Am vazut masti f. reusite.....Bianca si prietenul ei s-au bagat si in "mormint"
Aici n-am avut baterie sa imortalizez mom.
Au primit autograf de la Frankenstei
A fost dragut si f. bine organizat+securizat. Aveau mare grija de copii sa nu se catere pe ziduri si sa cada, de ex.
Poze aici:
http://entertainment.webshots.com/album/568312534dhpEMs
Vineri avem Halloween Party la scoala, de la 5-7 cu grill si tot tacimul. Apoi, copii inopteaza acolo cu invatatoare ![]()
Pina atunci insa, ne asteapta o dicatre, chiar in ziua Halloween-ului:-((
Vacanta placuta!
Ramona J spune:
N-am mai apucat sa scriu.
Andreia, o sa ma uit la poze.
As fi vrut sa pun exemple cu temele, dar e greu de tradus, apoi pentru altele ar trebui sa scanez. Traduc ce se poate si in rest va spun cam care e tematica saptamina asta. As fi curioasa sa scrieti si voi.
La engleza se ocupa de plural (blanket - blankets, company - companies, inch - inches), diversele reguli care se aplica. Le cere sa ghiceasca si invers, de ex. flies - fly.
Aici invata sa scrie de mina si are de scris si pentru acasa.
Primeste saptaminal o lista cu 20 de cuvinte. Vinerea are test dictare (nu numai cuvintele respective, propozitii intregi). Ca tema a avut de scris opt propozitii in care sa foloseasca unele cuvinte de pe lista. Citeodata le cere sa scrie o mini-compunere folosind cuvinte de pe lista.
La matematica se ocupa de masuratori. In paralel au exercitii simple despre fractii (deseneaza cinci oameni, doi au parul cret
)
Alt exemplu: 800+10+3000+7, sau sa scrie in cifre "three thousand twenty two", repeta adunari de ordinul zecilor, le da cife si apoi le cere sa rotunjeasca, inmultiri (ex: sint sase pungi cu bomboane; in fiecare punga sint cite patru bomboane - cite sint in total? Ca sa rezolve deseneaza pungile cu bomboane.)
Probabilitati?!
Sa scrie un eveniment care e probabil sa se intimple astazi (el a scris sa faca temele) si unul care e prea putin probabil sa se intimple (sa vina dinozaurii
).
Probleme cu bani. Janet are 5 quarters (de 25 de centi), 8 dimes (10 centi) si doua hirtii de un dolar. Alti copii au si ei...diverse sume. Apoi aduna si vede cit are fiecare, in final raspunde cine are mai multi, mai putini, etc.
Alt gen de problema: sint doi oameni si 25 de prajituri. Cite ramin dupa ce le impartim egal?
Mai sint exercitii cu temperatura si altele, care mi-e mai greu sa le explic.![]()
cge spune:
Andreia, frumoase pozele, cred ca v-ati distrat pe cinste.
Ramona, buna ideea cu temele, desi cam complicata.
Victor face conjugari la franceza, imperfectul verbe de grupa 1, a-2-a si neregulate.
Si el o lista de cuvinte saptamanala.
Anul trecut o avea de copifiecare zi + dictare vineri.
Anul asta, o are de copiat numai lunea, in celelalte zile are de citit, ori la matematica.
Are si el teme la engleza, cate o poezie de invatat, cuvinte de copiat, diferite jocuri: ieri a avut un schelet si trebuia sa ii scrie partile corpului.
La matematica, si el socoteste centi, dolari, si el deseneaza ratele cand trebuie sa le gaseasca picioarele
.
Mai au niste probleme cu tabele in care sunt 30 numere sa zicem, trebuie sa gaseasca toate combinatiile de cate 2 ore care dau 100 de ex. In final, ramane un singur numar stingher.![]()
Mai fac niste adunari de cate 5 termeni din care lipseste unul cu sute trecere peste ordin.
Si sa inventeze adunari, scaderi care sa fie adevarate sau false.
De citit citeste mult, 2 romane pe zi asa se lauda (sunt carti subtirele). Au un proiect: 'Cine a fost inaintea noastra ?' si tot studiaza istoria indienilor, citeste carti despre asta.
Sapt. asta e nebunia cu Halloweenul, maine merge deghizat, vad un film 'Casa bantuita', dau o dictare
, au un concurs de decoarat dovleci intre clase.
Aici exista o carte 'Reussir ton 3eme année' si mai lucram din ea.
Cum e in vacanta ?
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ramona J spune:
Probabil ca nu reuseste ideea asta a mea
, dar e interesant sa comparam din cind in cind. La voi se aseamana destul de mult cu programa de aici. Eu tot sint geloasa pentru ca mai peste tot se pare ca se preda deja a doua limba.![]()
CristinaT spune:
Ramona, nu am timp sa scriu deloc ... zugravesc, si nici nu fac temele cu copilul pentru ca e in vacanta... dar o sa incerc sa scriu maine ceva... mie imi place!
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
helbi spune:
Intai, cu putina intarziere, La multzi ani, Sebi de Alma!
Sa cresti mare, sanatos si sa ai numai succese la scoala!
Si la noi e maine dictare + Halloween Party![]()
Aici, la germana fac trecutul verbelor, la partea de gramatica. Apoi, primesc f des diverse compuneri. Azi au avut de scris despre ei. La "citire", isi duc carti de acasa sau isi iau de la scoala diverse foi, le citesc si apoi, scriu intr-un caiet, rezumate.
La mathe au facut banii si acum facu adunari si scaderi pina la 1000. Ieri au invatat sa adune 2 nr unul sub altul. Primesc diverse exrcitii cu adunari/scaderi sub forma de piramide. Au avut ex. de genul: clasa 3-a are 25 copii. Ei pleaca cu trenul intr-o excursie. In fiecare compartiment sunt 6 locuri. De cite compartimente au nevoie?
(asa exerseaza impartirea cu rest).
Nu au facut nici probabililtati, nici geometrie (decat ceva notiuni generale) si nici temperatura.
La Sachuntericht (cunoasterea mediului) toata sapt. au povestit/ vazut filme despre diverse razboaie (ca de ex. cel din Kosivo). A venit f impresionata acasa.......
La religie ea sta in clasa, si aude ce fac ceilalti. Saptamina asta s-a vorbist despre diversele tipuri de religie si li s-a spus ca, religia ortodoxa este cea mai "dura". A venit acasa si m-a intrebat daca e adev. si, cind a auzit ca da, a inceput sa strige "Yupi!!!!"![]()
Nu am inteles de ce se bucura![]()
La muzica studiaza flautul si maine, la Halloween Party vor avea o serbare si vor cinta si la flaut.
La Kunst (desen/ lucru manual) nu stiu ce fac acum, pt ca e "cadoul lor de Craciun pt noi"![]()
La engleza au invatat vremea si zilel sapt. si au avut ca tema, sa scrie fiecare zi a sapt. + vremea corespunzatoare (cu exceptia zilei de ieri,a scris peste tot. It´s cold and rainy!"

Saptamina asta inca n-am intrat sa fac aexercitiile de pe link-ul dat de Ramona. Maine doarme la scoala, asa ca, numai simbata mai poate sa faca.
columbiana spune:
La Multi Ani Sebi!
Andreea, am vizionat pozele, sunteti doua frumoase!
Ramona, asa e, uneori imi vine sa-mi iau cimpii, dar incerc sa nu-mi pling de mila si sa iau partea buna, adica ar fi putut fi mai rau;
Teme: la noi a fost saptamina cu prezentarile, a doua o are miine "Un Peur"/O teama , a trebuit s-o scrie el si s-o memoreze;
la matematica tot se macaie cu situatii-problema de genul: pe o hinta sunt trei animalute: doua de pe o parte cintaresc cit cealalta, cele doua impreuna: una are cu 5 kg mai putin ca alta; cite kg are fiecare, cit au in total; mai fac probleme de genul: o piramida, pe fiecare rind un cerculet in care scrie: nspe unitati/ atitea dizaines- zeci/atitea centaines-sute; si le da sa faca diferite calcule intre ele; eu am inceput cu el impartirile, si ii plac; la gramatica au o carte de exercitii, sunt tot la omonime+ exercitii in care trebuie sa acorde adjectivele cu subiectul/gen/numar, saptamina asta au studiat tipuri de fraze: interogative, exclamative, etc- si radical+terminatii grupa intii de verbe, prezent; la franceza a avut doua texte (textele lor sunt pe trei grupe de complexitate-unul era pe 1 si unul pe doi, copii le-au avut diferite), unul despre cum sa reactionezi cind esti nervos si altul cum e cu gelozia pe jucarii, si solutia sa le partajezi; filosofeli quebecoase;
ce carti si-a adus fiu'meu de la biblioteca saptamina asta
:
o carte de retete din care citim in fiecare seara, i-am promis ca facem una amindoi in weekend;
cartea: Circuitul apei in natura;
si a treia: Sistemul solar;
Cristina, n-am mai gasit chilotii, or fi la scoala in cutia cu haine gasite dar sunt atit de multe acolo si cam murdare, ca n-am avut chef sa rascolesc; culmea e ca n-am gasit chiloti de sport din bbc prin magazine ca-i iarna si i-au scos, iar la magazinele de sport erau din aia de nylon ce au fotbalistii
, asa i-am pus unii purtati peste vara, sper sa nu-i piarda si pe astia;
la noi e tare frig, ii dau haina de iarna, a plins ca nu i-am gasit manusile, trebuie sa cumpar altele in weekend (merg vreo trei patru perechi pe iarna intre pierdute si rupte
), si-i dau ghete waterproof, in scoala se schimba in adidasi.
un weekend placut!
Ana
http://www.floriinro.ro/