CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (2)
Raspunsuri - Pagina 14
Ramona J spune:
Am raspuns in fuga, revin cu detalii. Cristina T, testele la matematica sint gratuite, celelalte - contra cost.
Am cumparat pantofi pentru copii de pe Amazon. Au si pentru adulti, cel mai mult mi-au placut cei pentru fete. Eu sint intr-o cautare vesnica de pantofi europeni, mai ales daca sint la preturi normale.![]()
April, felicitari pentru Ricky Rocco. Ma tot roaga copiii sa le cumpar un animal, ceva si eu ma tin tare pe pozitii. Nu stiu ce sa cumpar. Astea exotice cica pot sa aiba nu stiu ce boli, pisica nu vreau ca-mi fac griji cu parul lor, toxoplasmoza si alte alea. Ne plac ciinii, dar e scump sa-i duci la medic, sa le faci vaccinuri etc. Problema e ca tre' sa-l punem la "hotel"
daca vrem sa plecam pe undeva. Plus ca sotul a zis ca sigur el va trebui sa se ocupe mai mult si nu vrea deloc. Mai vedem, mai asteptam. Alexandru insa e innebunit, se roaga de unii si de altii sa le plimbe cateii.![]()
oanagabriela spune:
CristinaT, da, a facut bine la testul de engleza, multumim de intrebare
. In vacanta va sta acasa cu bunica, pentru ca nu avrut sa mearga cu colegii la activitati extra-scolare (contra cost evident). A fost azi costumata de Halloween gen sperietoarea de ciori din Vrajitorul din Oz. Mama prietenei ei i-a facut un costum superb si au fost amindoua imbracate la fel
Voi pune poze.
Despre tabara:
A mers si ea pe sirma, dar impinsa de monitoare
...Despre escalada, a facut si ea, dar nu a urcat prea sus
. Cind sint la masa, scriu in jurnalul de bord impresiile din timpul zilei.
Antonia apare in :
http://www.mariedefrance.qc.ca/siteweb/nouvelles_photo.cfm?nouvelleUUID=1BD0FE87-9D6B-226F-4412E90F1E0F35D9&name=img_1736245.jpg
si aici
http://www.mariedefrance.qc.ca/siteweb/nouvelles_photo.cfm?nouvelleUUID=1BD0FE87-9D6B-226F-4412E90F1E0F35D9&name=img_1258891.jpg
Si da, are parul f.lung. Uitati si niste poze mai recente:
http://picasaweb.google.com/Antonia13052000/2008ToamnaLaMontreal#
cge spune:
Ramona, asa a fost si sentimentul meu anul trecut de primul Halloween adevarat, ca parca am fi in copilarie cu colindul.
Cristina, ce raspuns la obiect, ai revenit in forta.
Cum e in vacanta ?
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ramona J spune:
Sper sa fie vreme buna de Halloween, ca deocamdata a venit un val de frig si nu prea sintem obisnuiti.![]()
E frumusica Antonia si ce par lung are! Cum faceti cu pieptanatul? Ana mea are par semi-lung si se vaita in fiecare dimineata de-mi vine sa-l tund de tot!
Andrada spune:
CristinaT ma bucur ca au iesit analizele bune.
Ana Stroe, si la noi e cam la fel la scoala,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
helbi spune:
Vacanta placuta tuturor celor, care au intrat in vacanta!
Noi ieri am avut o lucrare neanuntata la engleza. Au avut pe vacanta de invatat o poezie si ieri le-a dat testare. La fiecare vers, corespundea un desen si ei trebuiau sa uneasca, cu diverse culori, versul cu desenul corespunzator. Iar sub. 2 a fost: aveau poaezia scrisa in cu totul alta ordine, si ei trebuiau sa o puna in ordine corecta. Bianca zice ca a facut.
Aseara la engleza, mi-a zis profa ca si ea si prietena ei se incadreasa f bine in grupa de avansati si ca a luat decizia buna, cerind mutarea lor de la incepatori la avansati.
Ramona, am facut toata ex. Dar, vad ca se insista mult pe exercitii cu unitatile de masura specifice americii: inch, mile, grad Fahrenheit, galon.
Daca ai timp, ne faci si noua o scurta "corespondenta" cu unintatile de masura cunoscute de noi (ma gindesc ca, copii au primit la scoala aceasta coresp.). Eu caut mereu pe google, dar asta maninca timp:-(
Oricum, m-am lamurit ca voi faceti diferit de ce se face pe aici. Am senzatia ca, sunteti mai in "fata": Bianca e incintata de ex. si spune ca-i va fi mai usor la scoala, cind vor invata si ei, stiind de pe acum anumite chestii:-)
WE placut!
columbiana spune:
Cristina, mai am in familie cazuri de talentati la muzica
; sora mea a fost in nu-stiu-ce ansamblu de muzica populara cu care s-a plimbat prin tara si pe litoral in concerte ani intregi; Pe Tudor il sustin la scoala, la sfirsitul clasei inti a cintat in spectacol, acompaniat de doua fete;
apropo de scoala, dincolo de faptul ca nu se prea invata cum as vrea, scoala e nemaipomenita pentru noi, pentru faptul ca Tudor e un copil diferit; eu am avut saptamina trecuta intilnire pentru planul de interventie a lui Tudor; este un program facut impreuna de :invatatoare+acompaniatoare+psihologa+ortofonista scolii;
ce probleme are fiu'meu anul asta
: atinge copii (scarpina in cap colega de banca pe motiv ca-i draguta
spunindu-i t'est mignone ); termina mai repede calculele la matematica si incepe sa spuna in clasa cu voce tare rezultatele; isi pierde prietenii pentru ca nu-si respecta rindul la jucarii, ii bruscheaza, ii impinge si se pune in fata la orice rind; se joaca in timpul orei cu creioanele facind zgomot; ridica mina de fiecare data sa raspunda in clasa, dar de multe ori e pe linga raspunsul corect;
pentru fiecare problema i-au conceput impreuna un plan de masuri coercitive;nu vreau sa ma gindesc ce-ar fi fost cu el in Romania, ce va fi in secundara.....
am pregatit expunerea, am ales: nasterea (aveam citeva poze cu el iesind din maternitate- si faptul c-a venit pe lume dupa ani de asteptare...); la un an-cind a inceput sa umble si sa rastoarne totul prin casa (iar cu poze edificatoare, el intre niste scaune intoarse cu picioarele-n sus acasa
); emigrarea; la cinci ani, cind a absolvit prima gradinita aici; sase ani si primii dinti cazuti; ultima pagina am facut-o cu poze din vacante in Romania sau cu cei din familia noastra aici;
acum e la patinaj, imbracat in Batman; miine mergem sa vedem o expozitie de bostani machiati de Haloween la Gradina Botanica din Montreal.
http://www.floriinro.ro/
Ramona J spune:
A facut si Alexandru exercitiile de saptamina a zecea. Cred ca nu trebuia sa i le dau vineri seara, a cam gresit.
Andreia, nu trebuie sa stii Fahrenheit ca sa raspunzi acolo. Chiar m-am uitat, pur si simplu zice sa scrii cite grade sint. Variantele de raspuns sint cu Celsius sau Fahrenheit, dar pe termometru scrie F.
La cel cu inch sau cm ai inches in stinga, cm in dreapta. Nu trebuie sa stie copilul sa faca transformarea.
Cred ca la cel cu cartonul de juice n-aveati de unde sa stiti raspunsul.
helbi spune:
Ramona, m-am uitat iar pe exercitii si, ai drepotate. Era scris si in cm si in inch, dar eu n-am vazut decat cm
Si la intrebarea cu temp. asa e.......dar, eu vazind Fahrenheit, eram asa de "setata" ca nu stiu echivalentul, ca m-am apucat sa "sap" googleul si am aflat formiula de transformare in gr. Celsius
Asa ca, am pierdut "esenta" intrebarii
Azi am ieist cu Bianca sa-i iau adidasi, dupa care, am bagat-o pe ea la Wall-E si eu m.am mai uitat prin magazine. A iesit incintata. Eu n-am avut chef de filmul asta, nu stiu de ce.
helbi spune:
Revin, ca am uitat sa-i zic Anei, ca e "tare" Tudor!!! Asa m-a amuzat faza cu "scarpinatul colegei"![]()