CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (2)
Raspunsuri - Pagina 11
Ramona J spune:
Se schimba in fiecare duminica. Cred ca voi le-ati facut pe cele de saptamina trecuta, deci acum e un set nou.
oanagabriela spune:
Antonia are si ea vacanta o saptamina, incepe de vineri
. Va sta acasa cu bunica...
In timpul saptaminii, ea aduce carti si caiete acasa, in functie de temele pe care le are, iar vinerea le aduce pe toate si trebuie sa semnam ca am luat cunostinta de ce a facut in clasa. Notele le primeste pe ce face in clasa, pe caiete, cu o nota finala pe trimestru si pe materie de studiu.
Si la noi exista regula cu teme care dureaza 30 min max. Dar la noi dureaza cam o ora, fiindca trage de timp...
Nu are de invatat inca pe de rost decit poezii (dar nu f.des) sau tabla inmultirii, in rest sint teme de scris.
Am auzit si eu ca, clasa a III a ar fii grea, dar la Antonia inca este f.leger si fara multe lectii, poate dupa Craciun sa devina mai serios.
Despre televizor, ea se uita dimineata, cit maninca o felie de piine si bea o cana de lapte, cam 30 min. Cind vine acasa se mai uita poate o ora, pina venim si noi acasa. Si ultima transa este cind maninca masa de seara, cam inca o ora. La noi problema este ca este extrem de mofturoasa si am folosit TV ca mijloc sa o tinem pe loc sa manince...
In weekend se mai uita dimineata 1-2 ore, cit mai facem fiecare treburile casnice.
Au pus citeva poze din tabara pe situl scolii:
http://www.mariedefrance.qc.ca/siteweb/nouvelles.cfm?nid=1BD0FE87-9D6B-226F-4412E90F1E0F35D9
Ramona J spune:
E foarte diferit la voi. Asta e scoala publica sau privata?
Alexandru n-a avut de memorat poezii. Nici tabla inmultirii. Ei o invata logic, invata s-o calculeze si nu trebuie sa memoreze.
Asa minca si Alexandru, la tv. Dar am renuntat la chestia asta. Acum incercam sa mincam impreuna la cina, e cam singura masa cind ne adunam cu totii. Fara tv mai vorbim una-alta.
Aici temele cica dureaza 20 min. Alexandru a inceput sa fie mai rapid, nu ia asa mult. Dar s-a intimplat de destule ori sa se intinda si cite o ora. Cred ca s-a prins ca are mai mult timp liber daca nu se lalaie.
Ma duc sa vad pozele din tabara.
oanagabriela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramona J E foarte diferit la voi. Asta e scoala publica sau privata? Alexandru n-a avut de memorat poezii. Nici tabla inmultirii. Ei o invata logic, invata s-o calculeze si nu trebuie sa memoreze. Asa minca si Alexandru, la tv. Dar am renuntat la chestia asta. Acum incercam sa mincam impreuna la cina, e cam singura masa cind ne adunam cu totii. Fara tv mai vorbim una-alta. Aici temele cica dureaza 20 min. Alexandru a inceput sa fie mai rapid, nu ia asa mult. Dar s-a intimplat de destule ori sa se intinda si cite o ora. Cred ca s-a prins ca are mai mult timp liber daca nu se lalaie. Ma duc sa vad pozele din tabara. Lume multa, oameni putini |
Este scoala privata, pe sistem francez (din Franta) si memorarea face parte din metodele de invatare.
Legat de masa, in timpul saptaminii noi, parintii, mincam cind ajungem de la servici, pe la ora 6 seara, iar ea este obisnuita de cind este mititca sa manince pe la 8 seara...Cam de un an, in weekend mincam si noi cu totii la masa, si fara TV
Joi se duce costumata de Halloween, pentru ca pe 31 oct ei sint in vacanta...
Ramona J spune:
Ati reusit si voi deci. Eu credeam ca nu-l mai dezvat pe Alexandru de mincat la tv, pina la urma a mers. Pe Anuta n-am invatat-o asa deloc. Dar acum face mofturi de-mi vine s-o pun la tv!![]()
Programa voastra seamana cu ce faceam in Romania. Aici cica ii invata sa gindeasca si de asta nu memoreaza nimic. Ii invata diverse metode de a afla raspunsul.
Mi-e greu citeodata, dar vad ca functioneaza sistemul si nu vreau sa-l incurc pe copil.
cge spune:
Si Victor memoreaza poezii la engleza.
Invatatoarea lor a subliniat ca nu e de acord cu metoda asta de invatare, dar ca profesoara de engleza o prefera.
Adevarul e ca Victor are o profesoara de engleza dintr-o bucata si se cunoaste.Deja se ajuta cu engleza cand nu stie un cuvant in franceza.![]()
Victor avea si el 1 ora de TV in care "se odihnea" inainte de teme iarna trecuta.
Acum au stat mai mult pe afara, danseaza, picteaza amandoi cand se odihnesc.
Vineri seara mai inchiriem cate un film si ne uitam toti 4.
Presimt ca de cand cu vremea urata se va mari si programul de TV.
Noi avem televizorul separat la subsol, si nu ne sta asa tot timpul in cale.
Nici Victor nu are vacanta, asteptam ziua pedagogica de pe 5 noiembrie si bineinteles Hallowenul.
April, mie imi place ca ii lasi Andradei timp de joaca. Programa din Ro este tare incarcata, stiu ca si Victor avea mult mai multe teme acasa.
Oana, si Victor are teste la engleza vinerea din cuvintele sapt. Asa ca repetam la greu.
Vacanta placuta tuturor copiilor.
Alina, ce fac fetele ? S-au adaptat la noua scoala ?
CristinaT, Mercedes, si va mai stiti voi, ce mai fac puiutii ?
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ramona J spune:
Chiar m-ai facut curioasa: cum reusiti sa va uitati cu totii la un film? Ce ingerasi ai tu la casa?![]()
april spune:
mersi Ramona pt exercitii, sper sa ma descurc, o sa citesc in amanunt ca i-ai scris Andreei.
Andrada
cge spune:
Ramona, o fi de la pop-corn cumintenia ?![]()
Dar se uita si Anca daca e un film cu copii sau animale.
Mai pleaca, mai vine, mai pune intrebari, dar in mare parte sta.![]()
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005