CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

helbi, ce frumoasa vacanta a avut Bianca. Asa este cu visele, ne creaza citeodata o agoasa nejustificata... Eu am frecvent cosmaruri, si asta de cind eram mica si stiu ce inseamna...

Ramona, cred ca am mai scris odata, am cumparat si noi 4 perechi de pantofi de pe amazon. Ni le va aduce un prieten din America, ca sa nu platim vama.

Multumim pentru incurajari, in final testul a fost mult mai usor de cit am crezut noi. Acum sper ca a facut totusi bine

Un weekend placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Oana, ma bucur ca ai luat pantofi. Sper sa va placa. Pe care i-ai ales?

Andreia, daca ai doua persoane inscrise recomandate de tine te poti inscrie si la alte teste (un semestru). Au matematica avansata, stiinte, engleza... La voi e mai greu sa va inscrieti pentru unele din ele, ca sint in engleza.

Weekend placut. Ah, sa va spun si voua ce mi-a facut Alexandru. Si acum imi creste inima cind imi amintesc.
I-am dat aseara niste ciocolata amaruie si el ma intreaba: what's this, dark chocolate? I-am zis ca da si el zice: it tastes like sadness.
Are gust de tristete. M-am topit instantaneu.

Ana, frumos ca Tudor e talentat la muzica. Poate ca am renuntat prea usor la pian si noi. Chestia e ca aici n-am gasit lectii sub $50/ora si mi-e putin cam greu. Asta e, mergem cu sportul. Alexandru si picteaza destul de frumos, ma obliga sa-l inscriu si la pictura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Despre ce pantofi vorbiti voi? Ca m-atzi facut fff curioasa

Ok Ramona. Am inteles.......De recomandat la altii nu-i pb. Pb e inca cu engleza.....ca-i abia la inceput si eu n-am mereu timp sa stau linga ea sa-i traduc. Oricum, continua, macar cu testele carea apar saptaminal:-)

Oana, sigur a facut bine Antonia. Stai linsitita! Bianca a avut de invatat pe vacanta o poezie in engleza

WE placut. Aici a fost soare toata ziua, desi recisor. Voi ati vazut vreuna filmul Wall-E? E si la noi acum, dar din descriere nu ma tenteaza deloc:-(((

Mergi la inceput

Lui Alexandru i-a placut mult Wall-E. L-a dus sotul meu, a zis si el ca a fost bun.
Pe Amazon am gasit pantofi europeni la preturi bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Iaca vine si vacanta
Andrada va merge la bunici. O saptamana in care vreau sa se odihneasca, sa se joace si sa doarma cat mai mult dimineata.
Pentru fetele din tara: voi cum percepeti programa de anul asta? Mie mi se pare mult prea aglomerata. Are de invatat aproape toata ziua, temele le rezolva repede insa cu invatarea lectiilor pierde mult timp. Inca nu stie sa invete. De ex. la educatie muzicala i-au trebuit vreo 2 ore sa invete. Sa stie ce e ala portativ, cheie sol, cate calitati are sunetul muzical, bla, bla....parca ar fi la scoala de muzica
La religie iarasi, termeni grei, incarcata materia. Nu mai are timp de nimic altceva.
La da zilnic evaluare din inmultire, asa ca vreo juma de ora repetam tabla inmultirii.
Apoi o gramada de poezii de invatat, aproape zilnic. La stiintele naturii termeni pe care nu-i intelege, stai si explica-i fiecare ce inseamna.
Nu stiu, dar mi se pare prea mult pt clasa a IIIa. Poate e doar parerea mea, poate ea invata mai greu. Daca ar fi doar temele ar fi ok, dar nu e asa.
E franta seara. De extrascolare pur si simplu nu mai are timp si nu vreau sa o fortez prea tare. Are nevoie si de joaca, de iesit afara ca doar e copil.

Mergi la inceput

Anto, nu as vrea sa pun paie pe foc. Insa, tu esti sigura ca invatatoarea le explica clar notiunile? Intreb pt ca si la noi au facut notele si cheia sol si habar nu mai am ce la muzica. Studiaza Flautul care are note speciale.....si, cu toate astea nu am repetat cu Bianca nimic acasa. Totul a invatat in clasa. La fel si la celelalte materii. Rar de tot se intimpla sa mai repetan la gramatica anumite notiuni (pe care le invata in clasa, dar eu, ca sa ma asigur ca le stie, o intre ) sau la cunoastearea mediului.

Mi se pare f aiurea ca la clasa a 3-a sa aiba atit de mult de invatat acasa. L anoi au zis 30 min pt fiecare materie (daca depasesc timpul si nu au "visat" cu ochii pe geam, sa anuntam invatatoarea).

De ieri a reinceput scoala aici. Ieri au avut la cunoasterea mediului teme TV si Timp liber. Au povestit ce ua facut in vacanta si li s-a spus ca, la varsta lor sa incerce sa nu stea mai mult de 30 min. la TV ca au nevoie de miscare multa. Asa ca, a mea, care iubeste TV-ul mi-a declarat de ieri ca nu va mai sta decat 30 min si sa o anunt cidn expira timpul Dac ati stii de cite ori i-am spus pina acum ca 30 min sunt ok si abia ieri, dupa ce a auzit de la invatatoare a "capiert" si ea:-) Bianca are zile in care nu se uita deloc la TV si zile in care se uit si 3 ore la rind.....(pe WE sau in vacanta, ca in timpul sapt. nu are cind).

Ai vostri cit de mult stau in fata TV-ului?

Mergi la inceput

Aveti vacanta deja? Ce bine! Noi am inceput scoala la sfirsit de August si nu e vacanta pina la Craciun. Dupa Revelion incepe scoala.

Alexandru nu are de invatat acasa, nici nu aduce carti. Are teme si atit. Daca n-a priceput ceva se vede la teme.
Prima data a avut de invatat acum vreo saptamina, pentru testul despre materie, la Stiinte. N-a fost nevoie de mare lucru, au repetat mult si in clasa. Dar e un inceput.

Mi-a placut ca ieri a invatat despre economie, mi-a explicat cum e cu cererea si oferta, cum se regleaza preturile.

Ia cineva testele alea online? Ma bucur sa vad pe unde se situeaza Alexandru. Se descurca sa rezolve, dar dureaza cam mult timp.
Andreia presupun ca si la voi a luat mult timp, dar din cauza ca trebuia sa traduci.

Cind vine de la scoala Alexandru are jumatate de ora liber, se uita la TV. Asa m-a lamurit el, ca trebuie sa se relaxeze. Apoi nu prea mai apuca, doar in weekend daca are timp mai mult pentru tv.
Azi n-are timp nici pentru jumatatea aia de ora, ca are doua activitati dupa-masa.

Mergi la inceput

Ramona, si aici la fel: repeta mult in clasa. Ei au carti, le aduc si acasa, dar lucreaza mult si pe extra-foi.

Noi am facut exercitiile aloea:-) Clasa a 2-a si a 3-a. Nu stiu insa unde pot vedea clasamentul dsi, da, la noi dureaza din cauza de traducera. Si am facut si eu o greseala la tradus ca nu stiu banutzii de la voi

Mergi la inceput

Pe prima pagina (homepage) ai informatiile despre saptamina asta si saptamina trecuta (saptamina 9).
In medie saptamina trecuta rezultatele au fost 35 (din 40) si timpul mediu 13.09 min.
Pentru saptamina curenta da cel mai bun scor (40) si cel mai bun timp (3:07 min.).
Saptamina trecuta am uitat scorul cel mai bun, a fost 38 sau 39 si timpul cel mai bun a fost peste 7 min.
Apoi daca mergi la My Page apesi pe Honor Roll, alegi clasa a treia si vezi acolo la lista de Math. Sint trecuti primii 100 de copii. Probabil ca multi reusesc sa rezolve exercitiile, in final conteaza viteza de lucru.
Sper ca am explicat bine, daca nu mai intrebati please.

Mergi la inceput

Ramona, am inteles! merci mult!

Da, cred ca viteza conteaza. Insa, pt noi a fost interesant de rezolvat:_)

Cind schimba exercitiile?

Mergi la inceput