Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(83)
Raspunsuri - Pagina 14
diana21 spune:
| Citat: |
| mah eu daca vad ca pana la 39 nu misca, dau ture de bucla in drumul taberei, pana se hotaraste bb ca vrea sa vada care-i nebuna de-l leagana atata |
Acolo stai??? Adica...suntem vecine
Amalia, sa stii ca si prietena mea a patit fix ca tine. 40s si bebe nimic...si facea, saraca, ture pe scari de la et. 4, doar, doar...Si pana la urma tot la inducere a ajuns.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Stefan
32+ Asa creste bebe
criss703 spune:
Ginye , Mirtha multumesc de felicitari si incurajari
.
Ginye esti f. draguta in poze chiar daca nu esti zambareata
...si apoi se derula si un meci de fotbal la tv.
, te inteleg .
Mirtha si tu sa vi cu vesti bune miercuri , chiar sunt curioasa ce urmareste medicul la control la 35 saptamani (pe masa si nu eco)
Mariana28 asteptam poze 
Criss
30+
http://community.webshots.com/user/criss703
carmendu spune:
dragele mele,
va multmesc inca o data pentru urari.
sunt franta. am cam exagerat azi cu efortul. am invitat cam multi pieteni (vreo 25) si am facut cam multe drumuri din bucatarie pana afara in curte. am avut noroc ca nu a plouat.
am avut invitate 3 prietene si ele gravi. am facut un club cu burtici.![]()
am bagat preventiv nospa si un gynipral, da' tot am avut contractii.
maine stau cuminte in pat, toata ziua.
acum ma duc la 
31+
Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA
spiridusul spune:
Mirtha, intr-adevar gatitul cu aburi pt bb e maaaare inventie. exista oale speciale, sau steamere....avantajul este ca astfel legumele isi pastreaza vitaminele.
Amalia, revin: eu am folosit blender pt pasat; storcator de fructe pt suc.... k asa mi-a fost la indemana. in principiu suc i-am dat doar dupa 1 an, am preferat fructele pasate pana atunci... e doar o parere, dar pana o sa ajungem noi acolo, muuuuuuuult mai este
catamyky, sunt ok si borcanasele pt bebei, numa' ca la romanica ajung dupa 1 an de la fabricatie, si nici nu avem toate sortimentele de la voi; eu una le-am considerat salvatoare in momente de restriste (deplasari sau cand nu reuseam sa fac mancare)
mirtha, iubita, borcanasele se tin la temp camerei... doar daca ramane neconsumat il bagi la frigi pt a doua zi (maxim) si trebuie incalzit.... io una le aruncam direct.. o sa va povestesv eu odata cum decurg mesele la noi.....
sau.....
daca aveti chef sa va speriati, luati de : www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryId/99/Default.aspx" target="_blank">colea
situatia s-a mai schimbat acum, ce-i drept, pe ici pe colo, prin partile esentiale dar a ramas e chestie de principiu: copilul meu considera ca viata nu e facuta sa mananci. punct.
cata, sper sa nu aflam niciuna ce-s alea ragade.... exista si cazuri fff grave, in care nici mama lu' garmastan nu te ajuta
MAAAAAAAAAV acum am citit mai atent, moama m-au luat emotiiile, sa vezi ce o sa ne mai examinam "pilotzeii" de-acum incolo.
sa stiti ca eu la prima sarcina vroiam sa ma fac elefant sa tin bb-le 2 ani in burt, mi-era o fricaa, moama-moama
diana Doar ca Mav, ca si mine, suntem de multi ani pe forumul asta si am vazut nspe mii de mame care, desi active in perioada sarcinii, au tinut-o din gafa in gafa cand a venit bebe acasa. De ce? Pt. ca au omis sa se informeze si despre asta. Si uite-asa...bebe a fost lasat sa planga in patut pe motiv ca devine rasfatat daca e tinut prea mult in brate, a fost diversificat la doua luni pe motiv ca nu e bun laptele ei si nu mai satura copilul, etc. La asta cred ca s-a referit Mav. Nu trebuie sa nu mai citim despre sarcina, ar fi absurd sa facem asta, insa nu e bine sa ne focusam NUMAI pe asta si sa omitem esentialul, de fapt: copilul si nevoile lui, fizice si afective
am pus cu verde ca nu mai stie mintea creierului meu cum este cu quote
doamne ca mare dreptate mai ai... eu una nu comentez, pana la urma fiecare face ce vrea.. daca vrea sa ii toarne suc de mar la doo luni, n-are decat, dar in sinea mea, tare ma necajesc, k in secolul asta exista medici care recomanda asa ceva
ce zici? cu dopul? ca poa' sa fie si alb? omu' cat traieste invata tx de info. notat
Amalia, scuzele mele, acum m-am prins ca David e baiat serios, bobocel de clasa 1, si stie pe ce lume traieste;
eu obisnuita cu ale mele, somn doar daca doarme si Alex... la mine in casa daca e liniste, SIGUR face o prostie... maine daca nu uit va pun poze cu peretzii mei- tot o mazgaleala e pe ei
Diana21, chiar langa piata v ialomiztei stau; deci ne vedem la impins carucior prin zona
gata, sunt la zi... cel putin pe capitoul asta. a durat doar o ora juma.
ma duc sa evacuez una bucata gupil din patul conjugal, sa tusesc 30 de min, si apoi somn.
gravidutze dragi, va pup, si daca aveti chef sa ma aveti prin lista de mess, da-ti un pm, ca sa nu ne etalam aici adresele de mail
Otiliav spune:
Wow ce ati mai scris.
Ma bag si eu in discutie. Eu am incercat sa citesc cat mai mult despre bb inainte de nastere. Si cand m-am trezit cu bb acasa plangand si singura in casa cu el, rasfoiam toate revistele mami si ce mai primisem prin spital si raspunsuri tot nu aveam la orice. Perioada de acomodare este destul de dificila, trebuie sa inveti cat mai repede sa-ti cunosti bebelusul si numai instinctul de mama te poate ajuta.
De exemplu nu citisem deloc inainte despre criza hormonala la fetite, pentru mine a fost o surpriza neplacuta. Am observat ca are sanii umflati, am mers cu ea la doctor si mi-a aratat ca are laptic acolo dar nu stiam care sunt alternativele sa se rezolve, asa ca am facut ce mi-a zis pediatra, comprese cu rivanol in continuu pana isi revin. Iar acasa nu aveam internet si ce mai aveam prin casa nu ma ajuta deloc.
Dopul, nici eu nu am apucat sa-l vad desi am fost destul de rabdatoare, ca am nascut la 42 de saptamani. Si eu tot degeaba am urcat scari, plimbari lungi prin oras, bai calde, program incarcat cu sotul, nu a vrut sa iasa si pace. Problema nu este ca se induce nasterea ci sa fie o inducere cu succes.
Ragadele se pot trata cu mai multe unguente care sunt recomandate pentru rani. Insa nu toate se pot aplica inainte de alaptat ca practic bb pune gurita pe sanul uns. Asa ca daca folositi un unguent pe care bb nu are voie sa puna gurita, trebuie sa il folositi doar dupa alaptat si spalat bine sanii inainte de urmatorul alaptat. Motiv pentru care am preferat unul care poate fi folosit oricand, mai ales cand bb trece prin puseele de crestere si sta agatat la titi toata ziua. Eu am facut la inceput pana s-au obisnuit sanii sa fie molfaiti toata ziua, poate si bb nu a fost pus corect. Ma astept si acum sa fac la inceput pana se obisnuieste pielea.
Cat despre borcanele si mancare bb, eu am fost destul de exagerata. Am zis ca daca am timp, atunci sa incerc sa ii formez cat mai bine stomacul. Si toata ziua stateam sa fac papa in portii mici pentru ea cand avea 3-4 mese solide. Pentru ca fructele se paseaza/rad exact inainte de masa. Piureul de legume la fel vroiam sa i-l dau proaspat, branzica de vaci tot zilnic faceam ou fiert sau ficat/spanac la fel imi placea sa fie proaspat. Cand a crescut mai maricica, aproape de 1 an, am inceput sa fac 2 portii de mancare si una sa o congelez. Cu pasatul nu m-am chinuit prea mult. Am inceput diversificarea destul de tarziu, ea era mare si infometata si cred ca 1 saptamana poate i-am facut piureul la blender. Dupa aceea i-l faceam cu furculita si ea nu a comentat, oricum pana la urma trebuie sa invete sa mestece numai ca ea nici nu avea dinti dar mesteca cu gingiile. Unii copii insa nu-s usor de invatat sa manance bucatele solide.
Eu nu i-am dat mancare sarata pana la 1 an, doar oua/pui de casa de la mama sau strabunica ei. Ouale cat mai proaspete, mama imi trimitea saptamanal si imi scria si data pe ele. Pana si legumele pentru ea le aveam de la mama ca sa fie cat mai bio. Acum nu cred ca mai pot face asa, dar atat cat pot voi incerca. Dar mi-e clar ca fiind un copil mai mare in casa automat vor fi si produse nerecomandate celui mic, pe care el insa va vrea sa le deguste.
In primul an a mancat 3 borcanele primite cadou si pe care le-am folosit cand am mers la intalniri cu mamicile in parcuri mai indepartate. Eu la fel stiu ca sunt pline de zahar si au si sare.
Amalia, eu am Canon, nu sunt foarte scumpe si calitatea pozelor este destul de buna. Imi place ca are o functie Kids&Pets si poti face poze copilului in miscare. Pozele facute pe Auto ieseau neclare cand se misca, de cand folosesc setarea aceasta nu a mai contat ca s-a miscat putin. Imi mai place ca fac filmulete de cateva minute cu el, asa ca nu am achizitionat camera de filmat pentru ca ne-am descurcat asa.
Spiridusul, bine ca acum sunteti sanatosi, voinici.
Da, este Sf. Ana si pe 9 decembrie si cred ca mai este in timpul anului. Nici noi nu serbam pe 9 decembrie dar a fost un motiv perfect sa aleg Ana daca exact asa era DPN. Bine ca si acum ar fi 6-10 decembrie, dar Ana nu se mai poate, cred ca ar trebui sa ne gandim mai serios la Nicole pentru ca este Sf. Nicolae pe 6 decembrie. Dar poate iese totusi de Sf. Andrei, ca Andreea ne place tuturor.
Mav, ca tot spuneai ca Sebi a ales Antonio, asa si Ana a crezut ca si ea poate alege. Si a inceput cu Andreea dar de cand suntem in Norvegia a mai venit si cu alte variante care mai de care mai ciudate de m-am enervat si i-am zis gata, tu sa alegi nume cand vei avea un bb. Si nu a mai comentat.
Carmen, sper ca nu ati ratat ocazia si ati facut poze cu burticile.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
29+
Pozele noastre
monicus spune:
Otilav exact asa am avut optat in profile (inainte de explicatii), dar nu inteleg de ce nu se activeaza.. mai incerc...
Multumesc frumos..
| Citat: |
| citat din mesajul lui Otiliav Monicus, mergi la Profil Personal, apar cateva meniuri si apesi Editeaza Profil. Jos de tot, unde scrie Optiuni Profil apesi pe semnul ± si acolo trebuie sa bifezi Da la intrebarea Mail de la membrii?. Deasupra, tot acolo iti poti scrie o Semnatura si sa o faci Semnatura auto daca bifezi Da. Spor la jucat cu informatiile de la profil Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 29+Pozele noastre |
http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta
27+ 
AMR 13 saptamani
monicus spune:
Multumesc frumos de informatii Amalia.. sper sa mearga.. voi incerca pana va merge..... 
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui Amalia Monicus intra in profil personal, la a treia optiune "mesaje private". Acolo te duci la "Options" si selectezi " activeaza mesajele private". Sper sa-ti iasa! >apoi ti se va trimite si PM cu parola si contul, fi fara grija!
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1 si 34+ Luca Gabriel |
http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta
27+ 
AMR 13 saptamani
madutza spune:
Buna dimineata
,
Acum ne-am trezit. Fi-mea cu guturai rau de tot si subfebrila. Insa trebuie sa ma duc cu ea la facultate, ca a inceput sesiunea de re-examinari si nu mai am decat vre-o doua zile sa imi dau restantele. In vara nu am fost apta sa ma duc la nici un exament in nici o sesiune. Sa vad daca m-or primi profesorii acum, daca nu, inghet nul, asta este. Imipre rau ca trebuie sa o trambalez pe fi-mea dupa mine, dar nu am cu cine sa o las si la gradi nu o duc racita. Dupa aia vreau sa ma duc cu ea la gradinita particulara, sa vad daca au locuri si o primesc.
Ragade: facut, trecut, nu este una din cele mai rele chestii ale nasterii si vietii cu nou-nascutul. Dar eu suport durerile destul de bine.
Mancarica la borcanel vs. preparata in casa: eu sunt pentru cea preparata, in principiu. La deplasari i-am dat Anei si borcanele, dar nu i-au placut deloc.
Citit inainte de nastere: bagat citit inainte, dupa, repetat dupa cateva luni....La a doua nu prea mai am chef. Parerea mea este ca este bine sa citesti, sa iti faci o parere generala. Copilul este cel care dicteaza! Nu toate treburile se aplica tuturor copiilor si trebuie sa iti inveti copilul, sa adaptezi preferintelor lui.
Madutza
,Mariuca
(17 Mai 2004) si Andreea
30+
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community
oceanborn spune:
Buna dimineata!!
si cornuri pentru toata lumea!
Am schimbat si noi semnatura!!!
si mai mult de atat prefixul!!!
nu-mi vine sa cred!!!
Am vazut ca vorbiti despre electrocasnice, intamplator am si eu un robot Brown pe care l-am folosit cam putin dar mai bine asa, macar pe cand va veni vremea diversificarii va fi ca si nou... si nu demult am primit cadou un vas de gatit la aburi Kenwood, cadou de casa noua
de la niste prieteni care nu stiau ca renovam si au venit neanuntati. inca nu stiu cum se prezinta vasul, nu l-am incercat pt ca n-am avut vreme , e tot in cutie, cand se vor linisti apele aici ii voi face o proba si va voi spune, in caz ca va intereseaza.
Sambata am fost sa-mi scot rezultatele la analize m<am socat..globulele rosii si cele albe nu se incadreaza in limite...cele albe sunt peste cele rosii sub...sapt asta merg la ginec sa vedem daca e vb de anemie sau nu..oricum, prenatale iau cu constiinciozitate, de mancat ma indop cu tot ce-i sanatos...om vedea..
Saptamana trec am uitat sa va zic ca dupa testul de glicemie provocata care a iesit foarte bine...toata ziua am fost ca un zombi...am mancat din ora in ora si intre mese am dormit
, eu care nu reusesc sa adorm ziua..
Cu toate ca nu am bebe, nici pe mine nu ma prea incanta omogenizatele. da, in caz de deplasare sau in situatii in care nu ai alta varianta. O sa am timp sa-i prepar eu...papa bun. In plus am vazut cateva tipe pe aici care deja exagerau cu borcanelele..copil care e deja capabil sa muste dintr-un mar , para, ce o fi ...sa primeasca piure de frucre din borcan!!!...deja e exagerat. scuza mamei? pai nu-i plac fructele, nici sa muste din ele si nici sa i le razalesc eu...s-a obisnuit asa cu omogenizate...
pai copilasul ala la 1 an jum cred ca deja a ajuns la concluzia ca nimic ce nu-i pasta de culoare urata nu-i bun!! si asta multumita mamei..
Va doresc o saptamana plina de vesti bune tuturor!!!!!
30+
Thomas 
oceanborn spune:
Madutza insanatosire grabnica micutei!
Ma sochez cand citesc de educatoare care si-n ziua de azi au aceleasi povesti si apucaturi pe care le aveau cele de acum 20 ani! or fi aproape de pensie????
30+
Thomas