Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(83)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

neata la gagici.
pe ultima suta de metri, ha?
am trecut si eu sa mai dau binetze.
din pacate de la ultima mea interventie am facut asa: raceala, spital, medici, tuse, acasa, alergie, spital, iar doftori peste doftori.. o saptamana acasa, apoi iar raceala.

nu eu le-am facut pe toate.. pe rand, ba eu, ba Alexandru

aaa, sa nu uit, intre toate virgulele alea punetzi si niste contractii, de condimentare.

amu' sunt calma, linistita... de la 32 de sapt incolo, STIU ca bb are sanse de supravietuire... optimista, nu?

am citit doar asa, in fuga, ulimile pagini....
dopul, "vestitul" e roz.. daca- alb, nu-i dopul; dar nu va puneti mari sperante in el, ca eu nu am eliminat nici un dop la Alexandru, si nici apa nu s-a rupt.

ca de fiecare data imi propun sa intru mai des... macar pt majorete, nu?

MAv, u're right.... fetele care sunteti la prima sarcina.. trageti tare cu somnul ACUM, si cu cititul despre bebe, la fel; eu am aterizat ca din pom prima data, si bine n-a fost.

bine ca am cartzi de psihologia copilului, poate le vor citi baietzii mei la clasa I....

incerc sa fac un update, cat m-o lasa bb, ca sa nu fi nimerit pe-aici in cine stie ce furtuna
pup burticile

Spiridusul 32w+ Alexandru 02.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Pai cam exact asta ziceam si eu Diana.
Sa nu cadem in extreme , nici intr-una nici in alta. Ca fiecare proces - nasterea si ingrijirea bebelului - are importanta lui. Cam asta am vrut sa spun cu "Sa ii dam cezarului ce-i al cezarului."
Nu iti impartasesc opinia despre definitia esentialului data in cuprinsul mesajului. Cind ajungi sa consideri ca numai bebe este esentialul ajungi intr-o extrema. Esentialul este amandoi ca unul fara altul este egalul dezechilibrului pentru ambii.

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Citat:
Tot asa e si cu nasterea si ingrijirea bebelusului. Hai sa ne concentram pe bebe si pe noi mai la urma sau deloc. Ca asa e normal - mama sacrificatoare a tot. Si a fiintei ei , si sotului si job-ului si atot . Ce sa mai vine bebe e prapad !

Mirtha, da' n-a zis nimeni sa nu mai citim despre sarcina si sa citim NUMAI despre bebe. Doar ca Mav, ca si mine, suntem de multi ani pe forumul asta si am vazut nspe mii de mame care, desi active in perioada sarcinii, au tinut-o din gafa in gafa cand a venit bebe acasa. De ce? Pt. ca au omis sa se informeze si despre asta. Si uite-asa...bebe a fost lasat sa planga in patut pe motiv ca devine rasfatat daca e tinut prea mult in brate, a fost diversificat la doua luni pe motiv ca nu e bun laptele ei si nu mai satura copilul, etc. La asta cred ca s-a referit Mav. Nu trebuie sa nu mai citim despre sarcina, e aberant sa facem asta, insa nu e bine sa ne focusam NUMAI pe asta si sa omitem esentialul, de fapt: copilul si nevoile lui, fizice si afective. E bine sa stii cine e bebe, cum se formeaza atasamentul, ce importanta are tinutul in brate, etc. inca de la inceput, pt. ca relatia cu puiul sa inceapa cu dreptul.

Revin!

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 32+

Asa creste bebe

Mirtha 35 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

AMR 5 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Ginye, esti foarte frumusica, dar, in acelasi timp, si foarte trista !

Amalia, eu nu ma pricep la ap. foto, insa pot sa iti raspund la cealalt pb. Am un robot de bucatarie Braun (ca al Madutzei si ca al Mirthei, vad ca ), care face piureuri super, super, pana si carnita o face pasta, iar storcator de fructe am luat separat. Nu am vrut sa am un singur aparat imens, sa nu pot sa-l iau nicaieri cu mine...asa, blenderul e micut (cu mixer vertical) si incape in bagaje cand plecam in concedii cu bebe. Fara storcator de fructe putem trai o perioada, pt. ca suculetul il putem inlocui cu piureul de fructe, dar fara blender, mai greu.

Apropo de borcanele, ca tot a deschis Cata subiectul. Stiu ca exista borcanele, care sunt o super inventie, insa prefer, cand pot, sa-i gatesc eu in casa. Pentru ca piureul de fructe din borcanele, de ex., este un fel de dulceata. Majoritatea au zahar in compozitie si sunt pasteurizate (adica fierte). Vitaminele distruse prin pasteurizare sunt apoi inlocuite cu vitamine sintetice. Iar cele cu legume contin prea mult amidon (toate au si amidon in compozitie) si unele dintre ele, sare. Iar eu nu sunt de acord cu sarea (sau zaharul) in alimentatia unui piciulica de sase luni. Asa ca prefer un piure poraspat, din fructe crude, atunci cand se poate!

Mav, foarte reusita poza de la eco, esti o norocoasa ca l-ai vazut pe bebe. Al meu nu a vrut sa ne arate mai mult de o ureche...care, e drept, e a mea , da' tot nu-s eu multumita ca nu i-am vazut inca mutrita bebelusheasca!

Gynie, eu nu am eliminat nici un dop data trecuta! Mie mi s-a rupt apa in timp ce dormeam, pur si simplu. Fara nici o durere, fara nici un semn! Si nici contractii nu avut deloc in timpul sarcinii. Durerile au inceput abia la spital, la cateva ore de la internare!

Citat:
Miercuri cred ca nu va fi eco ci va fi marele control , mult dorit si mult asteptat de toate femeile planetei cind merg la gineco - tuseul !

Mirtha, curaj, trebuie sa mai fie si astea neplacute, prea te-ai invata cu binele ! Eu, amarata, am beneficiat de astfel de practici barbare de fiecate data, adica o data pe luna !

Spiridusul, multa sanatate iti doresc, nasol cu racelile asta tocmai acum ! Si eu sunt varza, si fiica-mea tuseste ca magarusul de doua sapt...nu stiu ce sa mai fac!

Cat despre dop, sa stii ca nu e musai sa fie roz, poate fi si incolor daca, atunci cand se elimina, nu se rup tesuturi sau mici vase de sange din jurul colului.

_

Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 32+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Carmendu! Cum a fost la gratar?
Si eu am robot Braun ca al fetelor, dar eu am si cap de vidare la el. Mai am unn robot din ala mare, cu masina de tocat carne, diverse chestii de tocat si mai am si storcator de citrice si un storcator de fructe. Mama....acum ca am scris imi dau seama cate am . Eu tot cumpar aparatura pt bucatarie si ma plictisesc de ea si o uit intr-un dulap.
Legat de camere foto. Noi avem un Canon super tare, dar care e greu de carat si si costa destul. Asa ca ne-am luat si un Panasonic micut de care suntem multumiti si care a costat doar 400 de lei.
Fetele care ati fost la targ, sa stapaniti sanatoase cumparaturile.
Eu astept cu nerabdare sa vina mobila bebelinei si produsele comandate din SUA. Vreau sa comand si eu de pe Bimbomarket niste produse, dar mai studiez.

==========
Corina 29+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Mirtha, scuza-mi ignoranta, dar ce e ala tuseu???

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea 30+
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Diana, multa sanatate. eu nu mai iau nimic de raceala.. m-am saturat
racita de 2 luni.. las' ca iau dupa ce nasc
monicus, daca nu te-a ajutat nimeni, iti zic eu pana la final cum e cu PM..... io-te ca au fost fetele pe faza.
madutza... whaaaat???, educatoare i-a dat o palma fetitezi tale... si educatoare este still alive? mah, daca se atinge careva de copilul meu, mor cu el de gat. nerusinata naibii, sa isi verse nervii in alta parte, nu pe puiutzii de om !!! chiar daca nu schimbi gradi, te rog eu muuuult, macar ia-o oleaca la rost pe madama

uite si AMALIA zice sa o muti....

OtiliaV sf ANA nu-i pe 09.sept? mai este si pe 09.12.... sa stiu cand imi sun Anele de la multi ani.. verific !

mey, nu mai puneti melodii triste ca eu sunt intr-o continua depresie de vreo 7 luni...

leeloo, e normal sa se miste mai putin acum bb, pt ca nu mai are asa mult spatiu... io il gadil cu apa minerala cand vreau sa il simt...... ia incearca tu un umidificator in camera, poate te ajuta
Amalia, Otilia, mie nu imi convine cand Alexandru se trezeste tarziu, pt ca se duce tot programul in balarii... poi ieri s-a trezit la 10 jumate.... si seara a adormit la 11.. ce-i asta? bar de negrii?

madutza... noi suntem mai mici, Alex are 1.7anisori.... de nurofen ma feresc .. cam face rau la ficat; ii dau doar in caz de febra. ii dau vitc redoxon, este efervescent, 500mg.. 2 pe zi.. in vara ii dadeam fiole de vit c.. ii placeau muuult, dar erau luate de la bulgari.. romanii nu le mai fabrica... oscilococcinum, e ok, daca e tuse seaca zyrtec, apoi ceaiuri... macese, echinaceea, lamaie multa, si multa, multa dragoste

ioi Amalia, pt diversificare e ok un blender... la robot speli juma' de ceas
la 42 de sapt o venit David? mah eu daca vad ca pana la 39 nu misca, dau ture de bucla in drumul taberei, pana se hotaraste bb ca vrea sa vada care-i nebuna de-l leagana atata

CArmendu, la multzi ani, sa iti dea DD numai bucurii si multa sanatate.

trimit mesajul acum, la jumatate, ca sa apuc sa ii urez fetii azi

spiridusul 32 s+ Alexandru 02.02.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Diana, Bravegirl multumesc frumos pentru raspunsuri!
Vad ca marea majoritate aveti robot din acela de la Braun. Diana ai dreptate, la concedii nu ma gandisem..ca o sa am nevoie de ceva practic si usor de carat.
Sa vedem daca pana la urma nu vom lua storcatorul de fructe separat..
Va pup, eu ma retrag la nanic ca maine sunt la 6:30 in picioare pentru a incepe o noua saptamana de scoala cu David (noroc ca pe el in scol la 6:45..mai doarme ceva )

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 34+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madutza

Mirtha, scuza-mi ignoranta, dar ce e ala tuseu???

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea 30+
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

tuseu e controlul pe masa, la ginecolog
adik treaba aia naspa, bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Citat:
Cind ajungi sa consideri ca numai bebe este esentialul ajungi intr-o extrema. Esentialul este amandoi ca unul fara altul este egalul dezechilibrului pentru ambii.

Mirtha, corect, sunt de acord cu tine. Insa, o sa vezi in curand, in primele saptamani nu vei avea timp si chef de NIMIC altceva decat de copil, vei fi foarte obosita si numai de citit nu vei mai avea chef. Asta ziceam noi, profitati acum, ca dupa ce vine bebe, cititul, mersul la coafor si la cosmetica, mersul la sala...sunt vise, nene, vise!!! Vorbesc de primele saptamani, maxim luni, nu a la long !
Uite, eu de-abia dupa ce fetita mea a facut doi ani am reinceput sa citesc literatura, de ex. Si crede-ma, imi place enorm sa citesc, sa vad un film bun...Nu am avut timp pt. asta!!!

Citat:
madutza... whaaaat???, educatoare i-a dat o palma fetitezi tale... si educatoare este still alive? mah, daca se atinge careva de copilul meu, mor cu el de gat. nerusinata naibii, sa isi verse nervii in alta parte, nu pe puiutzii de om !!! chiar daca nu schimbi gradi, te rog eu muuuult, macar ia-o oleaca la rost pe madama

uite si AMALIA zice sa o muti....

Madutza, eu nu am mai scris pt. ca eram plina de draci cand am citit. NU E POSIBIL ASA CEVA!!! Eu, pe tema asta m-am certat cu soacra-mea (a fost prima data si ultima, sper, ca eu o respect pe soacra-mea si nu vreau sa am coinflicte cu ea). Si nu a dat in copil, ci doar a zis "ca-i da na, na". Deci eu am luat foc pt. atat! Mai mult nu zic...
_

Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 32+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Spiridusul nu stiu ce ai prins din discutie legat de somn, dar David in veci n-a dormit pana tarziu dimineata..cel mult pana la 8-8:30. Ceea ce ziceam eu astazi este ca a fost un dulce si m-a lasat pe mine sa dorm ca valiza..
Cat priveste nasterea, stai linistita ca de pe la 40 de saptamani daca n-am urcat si coborat la trepte (stateam la etajul 5), doar-doar...sa nu mai spun si ca aveam liber la orice..si dai si lupta...noroc ca nu avea nici o treaba sotul (lasa ca are acum, acum l-a gasit teama spre disperarea mea)
...am intors casa cu fundul in sus cata curatenie am facut si tot cand a vrut el a venit..daca nu se nastea atunci, in 3 zile inducea doctorul nasterea .

Citat:
citat din mesajul lui spiridusul

[
Amalia, Otilia, mie nu imi convine cand Alexandru se trezeste tarziu, pt ca se duce tot programul in balarii... poi ieri s-a trezit la 10 jumate.... si seara a adormit la 11.. ce-i asta? bar de negrii?

ioi Amalia, pt diversificare e ok un blender... la robot speli juma' de ceas
la 42 de sapt o venit David? mah eu daca vad ca pana la 39 nu misca, dau ture de bucla in drumul taberei, pana se hotaraste bb ca vrea sa vada care-i nebuna de-l leagana atata

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 34+ Luca Gabriel

Mergi la inceput