bebe varsa aproape dupa fiecare masa.
bebe varsa aproape dupa fiecare masa.cand pot sa-i dau din nou san?
Raspunsuri
CHOWPERSA spune:
Sistemul digestiv al lui bebe nu este inca definitivat si adaptat in totalitate nevoilor alimentare, asa ca muschii ce opresc mancarea sa ia calea inversa prin esofag sunt putin cam slabi, iar alimentele amestecate cu suc gastic acid trec din stomac in esofag, producand refluxul. Adesea bebelusii cu reflux varsa dupa mese toata mancarea.
Daca bebelusul tau varsa la fiecare masa, atunci consulta pediatrul- el te va sfatui tot ce este nevoie sa faci pentru sanatatea lui bebe!
principe spune:
Alimenteaza-l can iti cere.
Ai grija sa nu-l manipulezi prea mult dupa ce-i dai san,sa nu-l ridici brusc sa-i scoti gazele.cea mai buna pozitie de alimentare cand bebe are reflux gastric este sa-l asezi pe o perna cu jumataea superioara mai elvata decat restul corpului.dupa ce-l alimentezi il lasi tot in aceasta pozitie,dar ii aduci genunchii un pic catre burtica(doar un pic sa nu faca presiune pe stomacel)si-l intorci pe o parte.astfel bula de aer din stomacel se eleva treptat fara ca atunci cand este eliminata sa atraga dupa sine si continut stomacal.
la "femina intim" se afla subiectul "alaptatul help line" acolo poti gasi multe sfaturi legate de alaptat.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
anca.b spune:
scumpa mea, si eu am patit la fel cu stefan. a avut un reflux destul de prununtat, insa, din fericire, nedureros...pe el n-a parut niciodata sa-l deranjeze. acum are 8 luni si inca mai regurgiteaza citeodata...
iti spun aici ceea ce mi s-a spus de catre medic:
-sa lasi macar o ora si jumatate intre alaptari. daca se poate doua ore.
-copilul sa-l culci pe plan inclinat (ii pui un prosop rulat sau o pernutza sub saltea)
-vigantol ii dai numai inainte de supt. fiind uleios, poate provoca greata la unii copii
-incerci sa-l alaptezi cu capul putin mai ridicat decit orizontala
-sa-l tii sa rigiie dupa fiecare alaptat
-copilul trebuie tinut 10-15 minute dupa ce maninca la verticala, cit mai linistit posibil
-daca accepta copilul, sa-i dai o suzeta dupa ce suge...calmeaza f bine stomacelul (la noi a functionat numai cu imbunatatiri: glicerina, sab simplex...nu voia suzeta "goala")
e bine sa te duci si la un medic, sa nu fie mai grav...sint si medicamente care se pot da, insa cele care se gasesc in Romania sint f puternice si distructive pt organismul lui bb. am o prietena careia i s-a recomandat 30 ml de lapte praf special antireflux dupa alaptat (nu in romania, nu stiu daca se gaseste asa ceva la noi)
in principiu, incet-incet o sa treaca. la inceput mie imi regurgita-voma dupa fiecare masa...acum o mai face o data la citeva zile,de obicei atunci cind se agita mult, umbla, sare etc
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii
Cami08 spune:
Mersi de sfaturi,fetelor.Va multumesc ca nu ati trecut cu vederea acest mesaj,e greu la inceput de drum ca mamica dar iata ca nu suntem singure,ne sfatuim reciproc si e ca si cum am fi o mare familie.
Medeea76 spune:
Anei i-a trecut de la sine pe la 3 luni... Acum (7 luni) elimina putin laptic aproape dupa fiecare masa, insa nu ma mai alarmez, cantitatea e foarte mica.
Medeea, mamica de Ana (14 februarie 2008) si de Tea (17 iulie 2006)
IlincaS spune:
Buna, sunt proaspata membra a clubului de mamici si intampin ceva probleme cu fetita mea de 2 luni jumate. E foarte foarte pofticioasa/mancacioasa si din aceasta cauza trage mult aer(si la san si la biberon - o hranesc mixt). Prin natura ei nu binevoieste sa-l dea afara chiar daca stau si 30 de min cu ea sa o bat pe spate. Atunci cand il da , iese si lapticul. Aproape la fiecare masa aceeasi poveste care se continua intr-un cerc vicios: scoatem aer, varsam, o dam in sughit si iar iese laptic, din cauza ca sughitam nu mai dormim si stam si plangem ca avem aer in stomac si uite asa iar vine ora de masa si o luam de la capat.
Acum nu stiu cum e la voi da' fetita mea mananca cam 150 ml apa=170 ml lapte cam la 3 ore maxim 4(e de-a dreptul disperata cand ii e foame). Nu si-a facut program deloc. Pentru ca ba o ia somnu si doarme 5 ore , ba nu doarme de loc si tot timpul isi muta orele de masa. Apoi mie imi pare ca mananca totusi cam mult mai ales ca nu refuza niciodata bib/san si nici nu adoarme la nici unu.Am nascut-o cu 3550 si acum la 2 luni jumate are cam 6300.Nu imi fac inca griji ca din cate stiu a luat bine in greutate dar...
E ciudat si frustrant sa vad ca tot ce am citit si m-am documentat nu se potriveste la asta mica mai ales ca aud numai de copii care mananca si dorm si stau linistiti... A mea nu stie sa stea linistita in patut si nici nu adoarme singura si asta de cand am adus-o de la spital. Am dat vina pe colici si nici Infacolul Infacolului nu o ajuta
Astept totusi sa facem 3 luni ca cine stie poate dupa o sa fie mai bine. Noroc ca ne mai zambeste din cand in cand , asa ma mai alina si pe mine pentru nesomn si griji
ariel_7000 spune:
noi am folosit gaviscon infant cu succes. numai ca nu se gaseste in Ro...daca ai nevoie te pot ajuta eu, doar da-mi pm
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
anamaria spune:
se intampla imediat dupa ce ii dai sa suga, sau mai tarziu?
mananca la san sau lapte formula, cu biberonul?
varsa in jet, mult, sau doar cand da aerul afara scoate si lapte? (daca doar regurgiteaza cantitati mici nu e asa de grav, dr mi-a spus ca ar fi chiar 'normal'; daca vomita mult, in jet, e alta problema si poate ar fi bine sa intrebi si medicul pediatru despre asta...)
oricum ar fi, sunt cateva secrete de care e bine sa tii cont.
intrerupe-l in timp ce mananca si tine-l in pozitie verticala batandu-l pe spate ca sa dea aerul afara. daca ii dai san, faci asta inainte de a schimba sanul, sau daca se satura de la 1 san, il intrerupi tu dupa ceas cam la jumatea mesei. la biberon e mai usor, vezi dupa cat a supt...
dupa ce termina masa, il tii iar vertical sa scoata aerul. mu trebuie sa se agite dupa masa. (depinde si ce varsta are, in principiu nu ii faci baie imediat dupa supt, nu te joci cu el jocuri 'active', etc)
Edit: uitasem...
daca ii dai san, il alaptezi la cerere, cand plange ii dai sanul, chiar daca suge doar 2 inghitituri sau deloc, e alegerea lui, in functie de ce nevoie are. laptele de san are compozitie diferita, la inceput este mai apatos sa potoleasca setea, apoi devine mai gros pt foame...)
anamaria spune:
ilinca, fetita ta probabil are colici (dureri de burtica la care nu se prea stie cauza). tratament eficient nu prea exista. poti incerca unele ceaiuri - fenicul, musetel, etc. da e cam apa de ploaie.
baiatu meu a avut astfel de agitatie pana spre 6 luni. atunci a inceput sa-i placa sa doarma pe burtica. dadea aerul afara muuult mai usor, nu il deranja din somn. pana atunci, nu prea am reusit sa-l calmam defel...
IlincaS spune:
He he am incercat toate trucurile cu Piccolina mea nu merg. Am facut o proba de supt chiar si la doctor si dupa proba de scos aerul si mi-a zis si pediatra ca acest copil da aerul afara foarte greu. Am incercat diferite pozitii si in afara de cea pe umar in rest la toate se agita.
Varsa lapticul imediat dupa ce scoate aerul (ragaie mai ceva ca un om mare)cantitativ sa zicem maxim 20 ml -am observat ca depinde cat de mult aer scoate de-odata . Daca adoarme se trezeste dupa o ora din cauza ca trage vanturi, se sperie si plange , se agita si o ridic pe umar si imediat da aer afara. Chiar si dupa o ora ea inca ragaie.
Am intrerupt de vreo 2 zile Infacolul si am dat-o pe ceai natural baby calm si nu vreau sa cobesc dar parca nu o mai doare burtica asa tare ceea ce ma bucura pentru ca adoarme mai repede.
Asta e alta problema din cauza ca bebe nu adoarme la san sau cand ii dau suplimentul la biberon tot timpul trebuie sa o adorm. Singura nu vrea sa stea linistita niciodata. Pozitia in care tace e pe umar(probabil ca s-a invatat cand ii scot aerul) iar ca sa stau cu 6kg 200 in brate si sa ma plimb pot dar spatele meu nu prea e fericit in plus nu vreau sa se invete asa:(. O adorm leganata in carucior si dupa o mut in cosulet .
Pana la urma problema e cu mancatul de aici deriva restul: somnul,burtica,agitatia...
Vreau sa cred ca altceva nu are atat timp cat temperatura nu are, pofta de mancare are, scaune face bine. Alte semne de ingrijorare nu am...
Ma mai plimb si eu prin parc si vad numai bebei linistiti in landou care stau acolo si privesc fara sa scoata nici un "ps" iar piccina mea e toata numai maini si picioare pe-afara.Deh, ma gandesc ca si mami si tati tot asa plini de energie sunt ,bebe cu cine sa semene si el?
Mai spuneti-mi cum a fost cu bebei vostrii la partea cu somnul si cu perioadele de veghe, ca bebita mea plange mai tot timpul foarte putin sta linistita si atunci cu cineva prin preajma sa-i vorbeasca sau sa-i arate jucarii - de care oricum se plictiseste repede si iar plange