bebe varsa aproape dupa fiecare masa.
Raspunsuri - Pagina 2
bernix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IlincaS He he am incercat toate trucurile cu Piccolina mea nu merg. Am facut o proba de supt chiar si la doctor si dupa proba de scos aerul si mi-a zis si pediatra ca acest copil da aerul afara foarte greu. Am incercat diferite pozitii si in afara de cea pe umar in rest la toate se agita. Varsa lapticul imediat dupa ce scoate aerul (ragaie mai ceva ca un om mare)cantitativ sa zicem maxim 20 ml -am observat ca depinde cat de mult aer scoate de-odata . Daca adoarme se trezeste dupa o ora din cauza ca trage vanturi, se sperie si plange , se agita si o ridic pe umar si imediat da aer afara. Chiar si dupa o ora ea inca ragaie. Am intrerupt de vreo 2 zile Infacolul si am dat-o pe ceai natural baby calm si nu vreau sa cobesc dar parca nu o mai doare burtica asa tare ceea ce ma bucura pentru ca adoarme mai repede. Asta e alta problema din cauza ca bebe nu adoarme la san sau cand ii dau suplimentul la biberon tot timpul trebuie sa o adorm. Singura nu vrea sa stea linistita niciodata. Pozitia in care tace e pe umar(probabil ca s-a invatat cand ii scot aerul) iar ca sa stau cu 6kg 200 in brate si sa ma plimb pot dar spatele meu nu prea e fericit in plus nu vreau sa se invete asa:(. O adorm leganata in carucior si dupa o mut in cosulet . Pana la urma problema e cu mancatul de aici deriva restul: somnul,burtica,agitatia... Vreau sa cred ca altceva nu are atat timp cat temperatura nu are, pofta de mancare are, scaune face bine. Alte semne de ingrijorare nu am... Ma mai plimb si eu prin parc si vad numai bebei linistiti in landou care stau acolo si privesc fara sa scoata nici un "ps" iar piccina mea e toata numai maini si picioare pe-afara.Deh, ma gandesc ca si mami si tati tot asa plini de energie sunt ,bebe cu cine sa semene si el? Mai spuneti-mi cum a fost cu bebei vostrii la partea cu somnul si cu perioadele de veghe, ca bebita mea plange mai tot timpul foarte putin sta linistita si atunci cu cineva prin preajma sa-i vorbeasca sau sa-i arate jucarii - de care oricum se plictiseste repede si iar plange |
Si la noi a fost identic si la fel... pana la vreo 4 luni cand s-a cumintit brusc pana pe la 8 si iara a inceput agitatia ca vroia numai in picioare.
Dar uite ca fata mea implineste 2 ani intr-o saptamana si a crescut frumoasa si sanatoasa, insa tot "dictatoare" e si acum.
Sanatate si rabdare!
Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)
cellia78 spune:
[size=2][font=Arial]
[size=2]
Buna Ilinca!
Incerc sa impart din experienta personala:
Adelina mea (4 luni si o sapt.) mi-a cam facut la fel o perioada; eu nu am putut sa o alaptez decat 2 zile din pacate (dar asta e alta poveste…); mi s-a recomandat sa-i dau lapte praf, Nan HA ; ei…..cu asta facea “figuri” cam in genul celor descrise de tine; am banuit colicii…….or fi fost si aia …..ca ii dadeam sirop “Colic Baby” si ii mai trecea…..dar de vomat, tot asa, cam dupa fiecare masa….de dormit ……eheeeiiiii, aventura……dupa fiecare masa o tineam pe umar si o ora sa dea aerul afara; o lua somnul intre timp asa, pe umar; se trezea, dadea aerul afara dar, incepea foiala……..cum adormea? Eu sprijinita pe tablia patului, ea pe burta mea sau pe umarul meu; asa da, vroia; adormea si o mutam la locul ei. Pentru ca imi era frica nu care cumva sa faca vreun episod de voma in somn iar eu sa dorm, pana la 3 luni jumate a dormit cu mine in pat; in fine, nici bine nu o lasam pe locul ei si se trezea pt. urmatoarea masa si tot asa……..
Am ajuns cu ea la spital pt. cu totul alta problema, iar dr. pediatra a aflat de starile ei; si mi-a recomandat sa-i schimb laptele; asa ca de pe la o luna si jumatate si pana in prezent mananca Humana AR – este formula speciala pt bebelusi care au tendinta de regurgitare. Din ziua aia au inceput schimbarile in bine : nu a mai vomat de o luna si cateva zile (eu, mami maniaca, notez tot), nu mai sta atat de mult sa dea aerul afara – dureaza maxim un sfert de ora, maxim; in rest, cuminte; mananca, ne jucam putin, vorbim, cantam, o pun in patutul ei si canta si ea cu ratustele de la carusel pana adoarme.
Repet, e doar mica parte din experienta personala cu bebita mea; ma gandesc sa intrebi pe doctorul pediatru si de varianta cu schimbatul laptelui formula cu unul special (am inteles ca pe langa faptul ca alaptezi, ii dai completare).
Si nu am avut nici intentia de a face reclama anumitor produse in defavoarea altora; sunt sigura ca formula de lapte care nu a “mers” la bebita mea merge la multi bebelusi; organisme si organisme…..
Intreaba pediatrul, cere-i o parere…….
…..si poate revii sa povestesti cum s-a rezolvat!
Citat: |
citat din mesajul lui IlincaS He he am incercat toate trucurile cu Piccolina mea nu merg. Am facut o proba de supt chiar si la doctor si dupa proba de scos aerul si mi-a zis si pediatra ca acest copil da aerul afara foarte greu. Am incercat diferite pozitii si in afara de cea pe umar in rest la toate se agita. Varsa lapticul imediat dupa ce scoate aerul (ragaie mai ceva ca un om mare)cantitativ sa zicem maxim 20 ml -am observat ca depinde cat de mult aer scoate de-odata . Daca adoarme se trezeste dupa o ora din cauza ca trage vanturi, se sperie si plange , se agita si o ridic pe umar si imediat da aer afara. Chiar si dupa o ora ea inca ragaie. Am intrerupt de vreo 2 zile Infacolul si am dat-o pe ceai natural baby calm si nu vreau sa cobesc dar parca nu o mai doare burtica asa tare ceea ce ma bucura pentru ca adoarme mai repede. Asta e alta problema din cauza ca bebe nu adoarme la san sau cand ii dau suplimentul la biberon tot timpul trebuie sa o adorm. Singura nu vrea sa stea linistita niciodata. Pozitia in care tace e pe umar(probabil ca s-a invatat cand ii scot aerul) iar ca sa stau cu 6kg 200 in brate si sa ma plimb pot dar spatele meu nu prea e fericit in plus nu vreau sa se invete asa:(. O adorm leganata in carucior si dupa o mut in cosulet . Pana la urma problema e cu mancatul de aici deriva restul: somnul,burtica,agitatia... Vreau sa cred ca altceva nu are atat timp cat temperatura nu are, pofta de mancare are, scaune face bine. Alte semne de ingrijorare nu am... Ma mai plimb si eu prin parc si vad numai bebei linistiti in landou care stau acolo si privesc fara sa scoata nici un "ps" iar piccina mea e toata numai maini si picioare pe-afara.Deh, ma gandesc ca si mami si tati tot asa plini de energie sunt ,bebe cu cine sa semene si el? Mai spuneti-mi cum a fost cu bebei vostrii la partea cu somnul si cu perioadele de veghe, ca bebita mea plange mai tot timpul foarte putin sta linistita si atunci cu cineva prin preajma sa-i vorbeasca sau sa-i arate jucarii - de care oricum se plictiseste repede si iar plange |
IlincaS spune:
Bebita mea mananca(completare) Nan 1 HA la recomandarea medicului pediatru. La control mi s-a zis ca are pielea uscata si ca sa previn un inceput de dermatita atopica sa trec pe Nan 1 HA. Asa am ajuns la el. Mergem la un control saptamana viitoare si poate intr-adevar e de la laptic. Eu incerc sa tin o dieta cat mai stricta fara orice produs care fermenteaza ca lapticul meu sa nu creeaze probleme...
Dar mare parte din aer il inghite cand mananca; e asa disperata nici nu zici ca mananca aproape din 3 in 3 ore. In plus se ineaca la san destul de des cand trage ca vine lapticu cu presiune si lacoma cum e ea nu da drumu.Inghite cu noduri de pofticioasa ce e. Incerc sa o mai temperez, o mai ridic sa-i scot aerul, in timpul asta imi curge lapticul si-mi pare rau ca-l pierd ca doar ma chinui de 2 luni sa o alaptez. La inceput nu vroia sa prinda, dupa aceea adormea la san, acum nu am destul laptic pentru apetitul ei...
La biberon tot asa ..i-am schimbat tetinele , toate sunt pentru lichide subtiri ca cele pentru laptic nu faceau fata la cum manca si mereu se ineca.
In plus din cauza ca ramane aer in stomac, Dumnezeule ce parturi trage!! Se trezeste din somn(dupa ce ma chinui o ora sa o adorm:)) se enerveaza sau o doare cand face vanturi ca direct in plans o da. Cateodata are vrea sa doarma in continuare si e tare comica cum face vanturi se agita si se screme ... dar cu ochii inchisi sa nu-si strice somnu:)))
Oricum mami a incercat de toate. Am vazut ca se mai calmeaza daca e in carucior leganata drept urmare i-am luat balansoar automat cu jucarele cu muzicuta cu lumini... Efectul? ZERO:)) Bine ca se poate folosii pana la un an ca sa imi amortizez cumva investitia ca altfel....:)))
Eh in fine eu in naivitatea mea am crezut ca o sa am un copil cuminte dar mi-am dat repede seama din forumuri si apoi cand am vazut cum decurge treaba cu bebita mea, ca multe carti zau daca nu sunt scrise pentru Wonderbabe:)) Eu cred ca le lipsesc niste studii de caz:))