Mamici norocoase de sept-oct 2008 (154)
Raspunsuri - Pagina 24
Mimihoo spune:
Felicitari proaspetelor mamici! Sa aveti copii cuminti si sanatosi!
Nastere usoara celorlalte fete!
Eu sunt tot acasa si tot cu fetita-n mine. Ce m-au alergat pana acum ca sigur se naste mai devreme, uite ca am 39 de saptamani si ea tot in burtica sta. Am fost astazi la dr. si este totul in regula. Mi s-a spus sa stau sa astept. Dar nu mai am rabdare
Sa fiti sanatoase si bb-ii la fel!
39+ cu
Sofia
Mi
www.flickr.com/photos/mipepitoida
kid2003 spune:
_irina eu as da-o pe usa afara pe pediatra aia a ta, asa, fara politeturi. Cred ca dr Culcer ar muri de inima rea daca ar auzi ce mai debiteaza. Este f f bine 30 de g pe zi...nu te stresa, asta inseamna 900 de g pe luna ceea ce este minunat. In cartea Dr Spock scrie ca sunt unii copii care nu iau decat 600-700 de g in primele luni, deci mai putin decat se zice si tot sunt ok, asa sunt ei. Si Maria mea tot cam atat a luat, si a facut falcute, mananca bine etc. Cum adica nu e laptele bun? I-a facut ea vreo analiza? Are termenul de garantie expirat. Nu mai plange, te rog, fii optimista, papa bine, bea mult ceai de chimen, fenicul si anason si totul va fi ok. Mai ales ca iti simti sanii plini.
Andy_p sanii tari, angorjati si un pic durerosi sunt in primele 7-10 zile de la nastere, uneori 2 saptamani. Tot din cartea dr Spock citire. La maxim 2 saptamani de la nastere se regleaza productia de laptic si sanii nu mai sunt angorjati ci exista o diminuare in marime, ei par moi si goi unei mame neexperimentate. Cu toate astea bebelusul poate sa suga si 200 de ml dintr-un san pe care mama il crede gol, nu forma, marimea sau densitatea lui ofera informatii despre productia de lapte. Asta e de la experti citire.
Nerantula Offf, imi pare rau ca treci prin toate astea....totusi, continua sa alaptezi mai ales ca asta iti ofera o bucurie pe langa toate durerile. Niciodata pompa nu scoate cat scoate bebelusul din san, deci chiar daca tu nu poti scoate, el poate. Si daca sanii sunt angorjati si tari e lapte suficient. Pune bebe la san sa nu faci mastita.
Multi copii sunt agitati noaptea, si eu m-am procopsit cu un astfel de exemplar. Totusi ei nu sunt agitati de foame ci de colici, ii doare burtica. In cartea Dr Spock spune ca multi copii chinuiti de colici isi rod pumnisorii si par a cauta sanul, dar nu pentru ca le e foame ci pentru ca suptul le confera o alinare a durerii. Deci daca papa bine si ziua e linistit, nu inseamna ca noaptea nu mai are ce manca, inseamna ca e agitat si il doare burta. Pe la 3 luni si dupa isi regleaza ciclul zi-noapte, acum multi dintre ei sunt "pe invers"
kid2003 spune:
Eva e un scump Luca si are niste ochisori mortali, va frange multe inimi la viata lui.
Anca Am avut si noi secretia aceea si inca mai este ceva. O curat cu un betigas de ureche inmuiat in ulei pentru copii, asa mi-a zis pediatra, sa nu o irit. Si nu curat decat pliurile, la exterior, desfac usor labiile exterioare si spal in spatele lor. Nu umblu decat la exterior, nu introduc nimic. Si incearca de cateva ori pe zi, la schimbat, sa o speli la fundulet la chiuveta cu apa calda. Servetelele sunt ele bune dar nu curata chiar asa de bine si nu inmoaie bine. Mai ales daca folosesti crema pentru iritatii de scutec, aia se lipeste pe acolo si ramane alb...nu se duce cu servetele.
anca81 spune:
Kid, acum ca te-am prins, spune-mi te rog daca e OK sa stergi bebele cu servetel umed in zona genitala la fiecare schimbat de scutec (cand face pishu).
Mamica fericita de Carla Alexandra 
Povestea puiului meu drag
alexa si mami spune:
kid, esti o
ai niste sfaturi demne de luat in seama. sper sa nu uit si sa ma las dusa de val (adica de formula) asa cum am facut la alexa. pe la vreo luna a venit asistenta dr noastre de fam si m-a indemnat sa-i dau formula, pe acelasi principiu - lapte care nu satura, nu e bun 
anca, ai o minunatie de fetitza
e frumoasa foc, si ce falcutze a facut!!!
nerantula un
mare de la mine. nu mai plinge, ii faci rau si lui bb si tie, mai ales ca ai ajutoare, tu ocupa-te doar de tine si bb.
de babytza, stie cineva ceva?
alexa si
mami
Raluca83 spune:
Fetelor ,e utila pernuta aceea de nou nascuti? Am vazut una tare frumusica de la jane, are cineva? Sau incalzitorul de bibe, e util?
Raluca
37+
Bianca Florentina
kllemi spune:
fetelor am vazut la una dintre voi, intr-o poza o pernuta pe care sa stea bb, intr-o parte in patut, nu stiu daca m-am facut inteleasa (aceea care este o parte mai lunga in spate si una mai scurta in fata, si el poate sa stea intr-o parte, eventual ca sa nu ai surprize in momentul cand doarme, sa mai dea afara) daca nu va este cu suparare, ave-ti idee unde o pot gasi?????? multumesc

37 + mami super fericita de
AMALIA ANDREEA
ce putin mai avem.....nu pot sa cred
andy.p spune:
Kid esti o comoara...azi a supt de fiecare data de la sani si de fiecare data cand suge la unul curge din celalalt,asta sper ca e semn bun...si intr-adevar sanii sunt moi.Nu am experienta cu alaptatul ptr ca la Andy nu am prea avut lapte iar el nu a vrut sa suga deloc,m-am muls o perioada si apoi am renuntat.Acuma as vrea sa fie altfel,sper sa si reusesc.
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
http://good-times.webshots.com/album/563995768RkQYpK
anca81 spune:
Kllemi, vezi ca la w w w . c h i c b e b e . ro au asa ceva, e de la Chicco. Dar foarte bine poti sa-i pui un prosopel rulat la spate sa nu se rostogoleasca ![]()
Mami de Alexa 
ce face Alexa, mai are rabdare pana vine fratiorul?
Mamica fericita de Carla Alexandra 
Povestea puiului meu drag

NOCOM