Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (55)
Raspunsuri - Pagina 7
BillyBilly spune:
miere sunt mare rau, am cu doua sapt mai mult decat tine
mai nu cred ca foloseste nimeni interfonul la atatea sute de m de copil, adica nici prietenii nostri nu plecau prea departe de hotel. Copilul (2 ani) dormea la ora lui normala de somn, i se auzea fiecare foire, cand se intorcea de pe o parte pe alta sau gangurea, era in patutul lui iar parintii erau cu urechile ciulite, gata oricand sa dea fuga. Este cumva o solutie de compromis ca sa pleci in concediu si cu copilul mic, sa-i respecti programul de somn cu care este obisnuit si tu totusi sa iesi din camera pentru scurt timp. La un moment dat iti cunosti copilul, stii cat spatiu poti sa-i dai singurel si cat nu. Nu cred ca tine la toata lumea, dar totusi din cate familii cunosc (mai de varsta noastra), toti au apreciat monitorul. Pana la urma 800m cat acopera unele modele inseamna o casa la curte cu cateva sute de metri bune. Daca stai la curte, este foarte posibil sa fii pe afara cat doarme copilul.
Catalina
26+ Ana-Maria ingeras de
Bebelusa
Iris2002 spune:
Buna fetele,
Billy, si mie mi se pare ca au mare curaj parintii aceia...si eu imi cunosc fata dar in concediu am stat unul acasa (sau la hotel) cu ea, nu as lasa-o singura in camera de hotel nici o secunda...cand era bebe mic eram si mai paranoica, cand faceam dus o duceam cu mine, ii faceam culcus pe jos in baie si o supravegheam in timp ce ma dusuiam (desi unde sa fuga pruncul de citeva saptamini?) Insa m-am mai lecuit, o lasam singura in boxa sau pat cand a mai crescut si faceam dus.... insa recunosc ca in perioada de concediu de maternitate (cele 3 luni) preferam sa fac dus dimineata la 6, cit era al meu acasa, si nu mai aveam problema asta in timpul zilei....
Stiu ca nu as lasa-o si nu am sa ii las cand vor fi doi nici o secunda in camera de hotel, ca sa merg la plaja sau terasa sau whatever...
Miere, si rezisti tu cu tiramisu-ul in frigider? Si chiar ca unde-s kilogramele, ca la mine se vad dublu!
Edinutza, cu familionul in vizita deci! pai cand sa mai ai timp de noi?
Delia, saraca de tine, cu arsuri la stomac... si eu am avut in sarcina trecuta, dar parca mai incolo incepeau.
miereamara spune:
Iris, nu am rezistat, acum imi fac procese de constiinta:)))Mi-am taiat o feliuta mai mica.
Mai e naspa testul asta cu glucoza, ditamai sticloiul, nu trebuie sa manaci nimic cu doua ore inainte, la o ora dupa ingerarea substantei tb sa iti ia sange si dupa aceea nu mai stiu ce se intampla, mai este inca un test?
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
crisspoliss spune:
oh, ce nasol cu testele astea...eu deja m-am saturat de teste.
Dar am o intrebare care ma macina. Aici in State( nu stiu cum e si in Romania) imediat ce nasti iti ia copilul sa-i faca ceva vaccine. Desi iti cere voie, doar ca daca esti ametita rau dupa ce nasti, sigur nu pricepi ce vor de la tine. Mie mi-au zis niste cunostinte ca ele au refuzat, si ca si la 2 luni copilul a avut reactii foarte nasoale de la injectiile alea. Voi ce parere aveti?
P.s. la mingile alea mari ptr sport sunt marimi diferite in functie de inaltimea si greutatea ta, daca o alegi pe cea potrivita si nu sari aiurea pe ea nu ai de ce sa iti faci griji.
Crisss 21+
miereamara spune:
Crisspoliss toate chestiile astea trebuiesc discutate dinainte de nastere cu pediatrul care se va ocupa de copil. In principiu tu trebuie sa iti alegi un pediatru care va fi prezent la nastere sau va veni imediat dupa nastere sa consulte copilul.
Ma mira faptul ca tocmai aici unde tb sa semnezi zeci de mii de hartiute ca sa-ti dai consimtamantul pt diverse proceduri, sa iti ia copilul asa....fara sa-ti explice nimic. Bineinteles ca poti alege sa nu faci vaccinele copilului, dar o faci pe riscul propriu, si bineinteles pe riscul copilului. Cred ca cea mai buna sursa de informare o reprezinta medicul, el e cel mai in masura sa iti explice pros si cons in ceea ce priveste orice procedura.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
Aidan
miereamara spune:
Asa....am fost la eco, din pacate bebe era f f activ si nu a vrut domle sa stea cu fata la noi, tot timpul a avut manuta pe fata. Mi-au dat un Cd cu tot filmuletul, vreo 30 de minute si cateva fotografii, dar m-au reprogramat peste o luna, cand o sa am 28 de saptamani, ca sa poata face mai multe fotografii. M-am gandit ca o sa-mi ceara sa platesc din nou, dar se pare ca va fi gratis, intra in pretul sedintei de azi. Pt mine a picat super bine, ca oricum voiam sa mai fac o programare pt o luna mai avansata de sarcina.
Cabinetul este f f dragut, au un ecran f mare ca de cinema pe care vizionezi ultrasoundul, canapele, parca eram la cinema
Aveti aici o fotografie, dar cum v-am spus nu e tocmai reusita, ca Aidan a stat cu manuta pe fata.
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/2871164920/
Martin Luther King Jr.
Aidan
Daiopri spune:
Si eu cu intarziere, Tuchi, Ioana LMA. Si cine s-a mai sarbatorit.
Slava Domnului ca nu am eu dr lui Miere, sau a fetelor la care le mai atrage atentia dr de kg. Desi ma pot lauda ca luna asta am fost cumintica, si eu cum ziceam dupa 6 nu mai mananc. Si nici nu mi-e foame chiar (inca).
Solutia aia care zici mie chiar mi-a placut:)) E ca un suc.
Ne-a plecat si noua bunicul si parca mi-a parut rau ca a plecat. Desi in mod clar parca ma simt mai linistita nitel ca vin acasa si stiu ce gasesc si cum.
Noi suntem mai bine cu raceala desi nu ne-a trecut. Motanul inca tuseste. Si apropo de perle, ii explicam copilului ca la anul dupa ce vine bb mergem si noi in ro ca bunicul. Iar aseara se uita el la burta mea si zice ca a mai crescut burta, la care eu, creste bb, si el uraa, creste bb si mergem in ro:)) Pana mai deunazi imi zicea ca a crescut burta din cauza ca mananc:)) Apoi s-a sesizat si de balcoane, deci va dati seama cam ce dotari am daca si un copil de 5 ani vede ca sunt mari…
In rest vesti bune, am vrajit dr si ma duc pe 11 octombrie la eco din nou:)) Saraca nu stia ce sa scrie pe hartie si trecuse ca bb cam mic, si i-am zis ca nu e bine, ca iesise mai mare:)) Asa ca acum nu stiu ce a scris. De data viitoare ii arat eu lui ca daca nu o sa il agit cu totul…
Miere felicitari ca ai vazut baiatul:)) Sa va fie de bine.
Wk placut si aveti grija de voi si bbei.
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
lisa79 spune:
de luni incep lucrul pe timpul zilei si al meu de lunea viitoare sunt fericita ca am reusit sa il conving! ce sa fac,daca ma iubeste
mire,frumoasa poza cu piticul,sa iti traiasca!
crisspolis eu una cred ca vaccinele alea se dau cu un scop,eu am incredere in doctorita mea csare e pediatra specializata in gine deci va fi la nastere. daca ea zice ca e ok...inseamna ca e!
21S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
crisspoliss spune:
Ce fain Miere ca ti-ai vazut puiul, ce cool se vede la 4D..mie mi-a facut doar 2D, dar si asa sunt fericita.
Daiopri, succes la noua ecografie, sunt curioasa ce-o sa vezi :)
Lisa, felicitari si tie cu slujba. PAna cand vrei sa lucrezi?
mie azi mi-a zis seful ca si daca nu vreau s ama intorc dupa 3 luni la serviciu, sa le zic la HR ca ma intorc numai ca sa-mi dea ceva banuti( asa da sef). Ca veni vorba de sefi, oare DarkBendis pe unde mai e?
Eu intrebam de vaccine tocmai ptr ca parerile doctorilor sunt impartite..aia mai "naturali"( gen homeopati) zic sa astepti- ca nu e obligatoriu in primele 2-3 luni, pe cand majoritatea zic sa le faci, dar unii copii au niste reactii adverse foarte urate, si in multe tari nu se fac la inceput tocmai de aia. Asa ca vroiam si eu sa stiu, in Romania se fac?
Am pus si eu un capitol pe ianfeb2009 cu exercitii de facut in graviditate, daca aveti chef sa va miscati putin
Crisss 21+
lisa79 spune:
azi am fost la cumparaturi,sunt asa de ce de haine frumoase! asa,am cumparat: 1 set de 3 paturi de infasurat,1 paturica infasurat mai grosuta,1 prosop de baie din ala cu gluga,1 patura galbena cu un broscoi pe ea, 4 body-uri albe cu maneca lunga si 4 din alea ce se dau peste intregi cu capse intre picioare si in fata(frumoase foc),aste a pt nou nascuti. 2 bodyuri pt 0-3 luni si 2 pt 3-6. si o pijama care e buna pana la 9 luni,e din aia timp sac de dormit!!! aaa, si sosetuteeeeee.
foarte frumoase. trebuie sa imi fac lista sa vad ce mai trebuie sa nu sar calu'. plus vreo 6 babetici care am inteles ca numai de la 3 luni se folosesc. bun...atat
21S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!