Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (55)
Raspunsuri - Pagina 10
Alina1976 spune:
Lisa, fa-te bine repede! Ai grija de tine si de BB!
Alina25+ cuEMAde ianuarie
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
lisa79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina1976 Lisa, fa-te bine repede! Ai grija de tine si de BB! Alina25+ cuEMAde ianuarie Mami de printesa BB2 e pe drum Bebe din burtica |
inep sa imi revin dejamultumesc! iar tu,nu mai fi amarata ,gandeste-te ca are cine sa iti cumpere tot ce vrei.e bine sa ai pe cineva in state
21S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
Carmen_Marieta spune:
Salutare burticutze,
Cami relax mama, daca la echo ti-a spus ca bb este ok de ce te stresezi?? O sa-l simti cat de curand si in afara... la mine bebelina misca(falfaia) am dedus ca e ea, eram si eu stresata, dar m-am abtinut sa-mi fac griji. De azi dimineata de cand m-a trezit are ora de aerobic,tae-bo si cred ca si putin balet ca nu sta o clipa locului, si de data asta miscarile se simt mai tari.
Eu zic ca nu ai de ce sa-ti faci griji..
Alina intr-adevar timpul este urat afara, dar tu nu trebuie sa fii trista... prietenii tai sigur se vor gandi la tine asa cum si voi va ve-ti gandi la ei.. si dupa cum au zis si fetele, acum puteti vorbi foarte des...
Lisa insanatosire grabnica!!!
Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png
18+ Maria-Alexandra
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.
tuchi123 spune:
Buna dimineata!
Imi pare rau ca nu retin mai nimic din ce citesc, dar va citesc, asa pe o parte in patul acesta ingust de spital.
pe toate si sunt inca pe aici cu voi
23+BogdanDoamne ajuta
flowerbee spune:
Neata,
Tuchi, scumpa de tine, tot in spital? Lasa ca trece, mai e putin si totul va fi bine!
Lisa, ai grija de tine!
Alina, nu mai fi trista! Prietenia adevarata nu tine de distanta, ci de suflet. Eu am lasat in Belgia niste prieteni dragi, finii nostri, insa ii simt langa mine tot timpul. O vorba e suficienta sau un mesaj scris.
Noi am fost la nunta si am dansat in trei, apoi ne-am zbantuit si nu m-am putut abtine nici de la o hora. Dar si picioarele s-au umflat...deh...tocuri.... A fost frumos.
Acum ne odihnim si incercam sa ne revenim.
Pupici.
Bee21+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
Iris2002 spune:
Buna fetele,
Sper ca aveti si voi o zi frumoasa ca cea de care ne bucuram noi in Haga.... ne-am plimbat mult de dimineata, am fost si la bazin, si acum prunca doarme si Paul si Pa(tatal lui) se uita la fotbal asa ca eu am zis sa muncesc un pic si sa trec si pe la voi.
Miere, draga de tine, lasa cu mustrarile de constiinta...eu tocmai am dat gata doua felioace din checul facut de Pa si tot nu am mustrari. Tu chiar arati bine si nu ai pus mult, super daca poti sa te abtii, dar cand si cand o mica placere, c`mon.... Nu stiu cum face testul la voi, mie doar mi-a luat sange la o ora dupa ce am luat glucoza si gata....
Crisspolis, eu stiu ca aici dupa nastere (la vreo doua zile) au venit acasa si au luat sange din calcai pentru teste. La 2, 3, 4, 11 si 14 luni au fost vaccinarile. Francesca nu a facut niciodata reactii la vaccinari, doar la ultimul a facut (asa cum prezisese doctorul) febra la 10 zile dupa vaccin. Pe de alta parte vaccin impotriva TBC nu i-am facut, desi era recomandat inainte de a merge in Ro.... prima data am mers pe neasteptate, am avut un necaz, deci nici gand de vaccinare. A doua oara la fost la trei saptamani si la fel am mers....a treia oara nu am mai vrut eu sa ii fac vaccin. Eu cred ca e bine sa discuti cu doctorul, sa intrebi pentru ce e vaccinul, daca el personal il recomanda, ce reactii poti sa astepti.
Daiopri, bravo tie ca mergi mai devreme la eco.... si ce scumpic e flacauasul tau!
Lisa, ce frumoase cumparaturi, sa va bucurati de ele!
Alina draga, te inteleg cu plecarea pentru ca si eu am plecat....la un moment dat insa prietenii se mai raresc, cei care raman sunt adevaratii prieteni. Si cum prietenii acestia ai vostri asa sunt, nu veti pierde contactul cu ei. Poate va fi o frumoasa ocazie sa ii vizitati, va vor vizita si ei, veti crea alte momente de neuitat....
Leditia si Billy, aici nu prea se recomanda aparatorile, nici nu am vazut patuturi cu aparatori.... noi nu am avut si nu le-am dus lipsa... Baldachin eu am avut, unul superb, pina cand fata il tragea peste ea l-am folosit..acum va fi pentru bebedoi.
Miere, daca tot esti cu filmele romanesti, iti recomanda California Dreamin`. Bietul de Luc, de 6 ani nu a fost in Ro? Si noi care ne plangeam ca nu mai mergem anul acesta, dar am fost de 3 ori in ultimele 9 luni....
Cami, nu te stresa, aici spun doctorii ca e normal ca dupa 22 saptamini sa simti bebele, mai ales la prima sarcina.
Liris, ce surpriza!!!!! Hahaha, pe vremea aceea nu aveam copilasi, nu, si eu nici macar nu stiam ca vreau sa am! Si acum iarasi cu burta mare, cine ar fi crezut! Ce mai face Robert, cred ca e flacau in toata regula!!!! Si cum te-ai adaptat la viata americana? Sa lasi tu ploaia olandeza pe soarele californian!
DarkBendis, si voi la mesterit? Si noi la fel, inclusiv eu cu indicatii pretioase...diferenta e ca al meu mestereste la camera Francescai, bebe mic primeste camera surioarei... Insa Francesca are deja o camera vopsita roz (inchis), covoras alb-smantaniu, mobila la fel...asteptam patul de oameni mari si mai trebuie sa cumparam veioze si ceva decoratiuni pentru perete...am emotii cu mutarea, dar trebuie sa o realizam in curind, ca Francesca sa nu perceapa venirea bebe-ului ca momentul in care ea a trebuit sa isi paraseasca spatiul.... nu stim cum va reactiona, mai ales ca la 2 ani trece si la alta grupa la cresa (am vorbit cu educatoarele si poate mai lungim trecerea, sa nu aiba toti factorii stresanti deodata) si va trebui dintr-o data sa imparta atentia noastra cu bebe mic. Fetele cu copilasi, nu aveti emotii pentru intalnirea dintre bebe mic si fratiori/surioare mai mari? Francesca are uneori reactii(poate perfect normale) dar care ma pun pe ganduri...iesim la plimbare in trei si desi de obicei vrea sa se plimbe singura, inaintea noastra, cand are toane vrea de mana cu amindoi, si zice apasat: mama mijn si tata mijn....adica mama mea si tatal meu.... si daca mai e vre-un cunoscut (mama mea, Pa) cu noi il impinge, ca pe un intrus. Sau vine si ma pupa si apoi il striga si pe tati sa il pupe si apoi ne impinge pe noi doi sa ne pupam(no problem) si zice: mijn...adica suntem ai ei...
Poate o fi normal si eu sunt paranoica....(nu m-ar mira).
Alina, sa poarte fata incaltamintea sanatoasa!!! 3 perechi de ghete!!! Eu am cumparat in mai cizmulite pentru Francesca, si acum descopar ca ii sunt prea mici.... asa ca voi cumpara iarasi.
Tuchi, tot la spital saracuta de tine? Multa sanatate!
va pup pe toate
Alina1976 spune:
Lisa, Carmen, Bee . Aveti dreptate fetelor! La urma urmei nu se duc de tot si oricum au zis ca vin in aprilie si stau o luna :-)
Trebuie sa ma gandesc la ei ca o sa le fie bine si daca nu o sa le fie or sa se intoarca ca nu ii tine nimeni cu forta acolo.
Azi dimineata m-am dus in Carrefour si am dat nas in nas cu ei!! ca sa vezi coincidenta...nu credeam sa-i mai vad pana pleaca. Erau veseli si increzatori si m-au binedispus si pe mine. Mi-au zis ca nici sa nu ma gandesc ca nu vor fi la botezul bebelinei!
Tuchi, ne bucuram ca esti cu noi. Desi imi dau seama cat de greu iti este sa stai in spital atata timp...gandeste-te la bebe si timpul va zbura...ca nu-l tine nimeni in loc....
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
Alina1976 spune:
Iris, sigur ca despartirea asta de moment ne va face sa ne dorim si mai mult sa ne revedem. Pentru ca prietenie adevarata greu mai gasesti in zilele noastre...asta asa e.
Legat de ce ziceai tu, cu reactia primului copil, la mine inca nu e prea concludent pt ca Ana are 2 ani peste 2 sapt. si inca nu-si da prea bine seama ce se intampla...ii plac bebelusii, ii cauta prin toate revistele si afara in parc daca vede unul ca plange se intristeaza si ea si vrea sa-l mangaie.
Acum si eu am emotii de cum se va simti, purta fata de cea mica...eu din tot sufletul imi doresc sa le iubesc la fel de mult, sa nu fac nici o diferenta si ele sa se iubeasca enorm una pe alta. Asa cum mi-as fi dorit si eu sa am o sora....
Stiu cum e cu crescutul piciorului...dar daca nu m-am putut abtine...ce sa fac?! I-am luat 3 perechi!
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
Iris2002 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina1976 Iris, sigur ca despartirea asta de moment ne va face sa ne dorim si mai mult sa ne revedem. Pentru ca prietenie adevarata greu mai gasesti in zilele noastre...asta asa e. Legat de ce ziceai tu, cu reactia primului copil, la mine inca nu e prea concludent pt ca Ana are 2 ani peste 2 sapt. si inca nu-si da prea bine seama ce se intampla...ii plac bebelusii, ii cauta prin toate revistele si afara in parc daca vede unul ca plange se intristeaza si ea si vrea sa-l mangaie. Acum si eu am emotii de cum se va simti, purta fata de cea mica...eu din tot sufletul imi doresc sa le iubesc la fel de mult, sa nu fac nici o diferenta si ele sa se iubeasca enorm una pe alta. Asa cum mi-as fi dorit si eu sa am o sora.... Stiu cum e cu crescutul piciorului...dar daca nu m-am putut abtine...ce sa fac?! I-am luat 3 perechi! Alina25+ cuEMAde ianuarie Mami de printesa BB2 e pe drum Bebe din burtica |
Alina, pai si Francesca are 1 an, 9 luni si aproape doua saptamini! Si ii plac si ei bebelusii, cand vede copii mici ii striga: beeeeeeeeeeebiiii si ii saluta: dag bebi! (buna ziua bebelus)....insa bebeii aceia nu cer atentia mea....
Ei, va fi bine, neindoielnic... sunt eu paranoica....
Cat despre emotiile tale, am identific cu ele... Ma tot gandesc cum e posibil sa iubesc pe inca cineva cit o iubesc pe Francesca. Sper ca e. Paul a zis ca el nu poate si cind m-a vazut ca ma apuca plansul a zis ca a glumit...dar nu stiu daca a glumit... adica poate pentru el e si mai abstract bebele acum, in stadiul asta, in care el simte doar din cand in cand la burtica ceva... pentru mine e parte din mine, si simt deja multa dragoste pentru mogaldici, insa ma intreb daca e la fel de multa ca si dragostea pentru Francesca.
OK, au vorbit hormonii mei si nu e (neaparat) nevoie sa imi luati in seama zapacelile....
andre_ea spune:
Buna ziua!
Uf, am citit tot, si n-am retinut aproape nimic!
Tuchi, esti si vei fi cu noi pana la final de an. Prevad eu ca bb tau vine prin decembrie.
Fetelor, si eu imi fac griji cum va fi cand va veni bb. Parca vad ca o sa dorm eu cu copiii si sotul exilat in sufragerie.
Ma rog, planul acum este sa aranjam camera pentru Tudor si sa il mutam acolo inainte de venirea lui bb. Da' io stiu daca ne iese?
Cat despre cum va primi Tudor pe bb, sigur vor fi gelozii, desi nu da semne acum. Acum vorbeste despre bb drept "bb meu", nu e al nostru, e doar al lui.
Planuiesc sa-i iau ceva lui Tudor "din partea lui bb" cand se naste, ca am citit pe aici ca-i bine. Da' zau ca n-am idei, mai ales ca vine imediat dupa Mos Craciun. Si am sa ma straduiesc sa-i acord lui mult mai multa atentie decat lui bb, desi stiu ca va fi greu. Noroc ca o am pe mama ajutor in privinta asta.
Oricum, din ce am citit, copiii mai mici de varsta accepta mai usor venirea unui fratior, la fel si cei de peste 5-6 ani. Tudor e exact la varsta critica, dar sper eu sa fie intelegator.
Io nu m-am gandit niciodata ca n-am sa pot iubi pe bb2 la fel de tare ca pe primul. Cu toate astea ma surprind ca nu ma gandesc foarte mult la bb din burtica, toata atentia mea e pentru Tudor. E la o varsta adorabila, e mort dupa noi, ne zambeste dimineata in zilele de week-end, asa frumos! E asa fericit cand stam cu el. E iubaret, e dulce. Din pacate sufera destul de mult cand noi suntem la serviciu.
Cand am intrat la Baby expo, ma intampina o dra. la usa:"sunteti gravida?", si-mi dau seama ca da, am uitat ca sunt si gravida, ma vedeam numai mama de Tudor.
Ce sa zic, la mine iubirea de bb a venit treptat. Adica io n-am plans in sala de operatii cand s-a nascut baiatul. Io eram putin debusolata. Imi aduc aminte ca mi-am zis in gand "gata, sunt mama?". Asa ca presupun ca si la bb2 va fi la fel, pe rand, intai sa ne cunoastem "face to face".
Si impresiile despre Baby Expo: Haine de gravida destul de urate. Am vazut ceva bluzite colorate, dar doar atat. N-aveau haine de toamna-iarna (doar ceva plovorase neinteresante). Inca o dra. mi-a zis ca se vor gandi si la asta. Adica nici macar nu luasera in calcul ca o gravida in luna mare are nevoie iarna de palton.
Pentru copii mai mari nu merita Baby expo. Pentru bebelusi gasesti multe lucruri, dar scumpe. Merita doar sa mergi sa iei lucruri mari gen: carut, patut, scaune de masina si de masa. La astea mai gasesti reduceri.
A, si am constatat ca e mult mai rentabil acum sa faci copii. Cand l-am nascut pe Tudor erau foarte scumpe carucioarele, si salariile mult mai mici. Acum am vazut preturi mai bune.
Si o alta faza tare: ma uit dupa niste ciorapi lungi pentru Tudor. Aveau la un stand intr-un cos. Vad unii bleu cu flori si cer lamuriri despre marime. Ma intreaba: "cati ani are fetita dvs.?" Zic "e baiat". Si-mi zice ca pentru baieti au alti ciorapi si scoate dintr-o punga niste dresuri culoare inchisa maro spre negru, ceva de genul. Am ramas masca. Cine zicea ca se gasesc culori frumoase pentru baieti in RO?
Pup toate fetele!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.200523+ Am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta