Criza financiara mondiala
Raspunsuri - Pagina 29
valentinag spune:
www.hotnews.ro/stiri-international-4710297-casa-alba-este-scandalizata-excesele-directorilor-aig-care-plecat-intr-vacanta-lux-dupa-salvarea-grupului-catre-autoritati.htm" target="_blank">O fi bine de unii?
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
loryi1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie loryi1974 eu nu cred ca lumea toata e crizata rau. Daca te duci la tara si intrebi de criza finaciara nu stie nimeni sa iti spuna ce e aia. |
Cand am spus ca lumea e "crizata rau"m-am referit la economia mondiala,la tarile care trec printr-o criza urata,nu la sentimentele lui nea gica de la bolintin.
sirimie spune:
Tariceanu nu si-a scos banii din banci. Despre o tampenie cat casa, a presei
"Am cautat sa obtin sursa acestei informatii. Si am gasit-o. E o interventie a premierului la Jurnalul TVR. Unde Tariceanu a spus asa: "Si eu mi`am transformat o parte din economii in titluri de stat, garantate 100%". Nimic despre depozite bancare, nimic despre retrageri, ba chiar dimpotriva. In aceeasi interventie, Tariceanu a subliniat ca bancile locale au bani. Ca nu e nici o problema in acest moment. Lucru perfect adevarat."
Ca regula, nimic din ce scrie Libertatea nu e adevarat nici macar in proportie de 50%.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
capcaunul spune:
Titlurile de stat sunt alta gasca in alta traista.
Bancile sunt in comertul asta cu gaste doar intermediarul legal (si percep un comision bunicel pentru asta).
loryi1974 spune:
Tariceanu presupun ca isi tinea economiile in banci,nu sub saltea.Ca sa cumpere titluri de stat,normal ca a retras economiile din banci si le-a dus catre ceva mai sigur.
Chiar daca a declarat asta,tot este o tampenie cat casa.Nu este era momentul potrivit sa declare asa ceva in calitatea lui de premier si in conditiile date.Si 50% daca este asa,este o tampenie venita din partea unui om cu o functie importanta in stat.
Gandindu-ma mai mult la nea gogu din bolintin cred ca am fi surprinsi cat de bine stie de criza.Ma gandesc ca azi satele romanesti sunt populate cu batrani care au copii in afara multi lucrand in constructii,un sector greu lovit.Locurile de munca de afara vor deveni o problema si ea se va reflecta si in viata lui nea gogu dependent de banii primiti de la copii plecati sa munceasca prin strainatate.
Mariaa spune:
din www.zf.ro/zf-24/societe-generale-a-intrat-la-cumparare-sa-stopeze-caderea-brd-3287828/" target="_blank">ziarul financiar
pentru Emma
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
try spune:
Citat: |
Daca afacerea este profitabila strict bazandu-se pe salariile mici inseamna ca nu este o afacere serioasa. Este doar speculativa. Ca poti sa obtii supraprofit este adevarat dar sa spui Ok nu mai am profit pt ca dau salarii "mari"(?) nu este Ok. Sa nu uitam ca venitul mediu brut in Romania exprimat in euro este undeva pe la 400 euro/luna/salariat. |
Din pacate costurile mici determina investitorii sa se orienteze spre anumite piete: americanii (si nu numai) prefera sa faca IT in Ro sau India, centre mari de customer service se muta in tarile cu salarii mici (pt ca astea sunt costurile cele mai mari la un astfel de centru), producatorii prefera sa mearga in China sa faca fabrici ca e forta de munca f ieftina (pai decat sa palteasca 10$/ora, prefera sa palteasca 50 centi - dau un ex. aberant, nu stiu daca e adevarat - unui chinez si ala e superfericit). E o realitate, morala sau nu, cert e ca salariile mici sunt si vor fi o motivatie puternica pt un investitor pe o piata straina.
Citat: |
Try, io din cate stiam explozia preturilor la case in Romania se datoreaza in primul rand speculatiei. |
Speculatia nu ar fi fost posibila daca nu ar fi existat banuti in buzunarele oamenilor. Asa, du-te sa faci speculatie pe piatza chineza de locuite. Nu-ti ies vanzari de 30.000Euro/ap intr-un oras mediu nici batut, ca n-are cine sa iti dea banii pe el. Nu merge, ai sa vezi, doar pt ca te joci cu preturile. Aceste speculatii au fost sustinute de existenta banilor la populatie, bani care nu au provenit din crestere economica. Daca oamenii nu aveau cu ce sa cumpere la astfel de preturi exorbitante, crezi ca ducea undeva speculatia? Ei cereau si tot ei ramaneau cu ochii-n soare. Specualtia eu o vad doar o metoda de crestere a preturilor, nu o cauza a cresterii preturilor caselor in Ro. Cauza care a facut posibila (a alimentat) cresterea preturilor a fost existenta banilor la populatie. Bani de regula adusi din munca in afara tarii (aici vorbesc in general, nu privesc la situatia bucurestiului).
Ai mei au luat un ap. cu 3.000 prin 2000 parca si acum valoreaza pe piatza cam 30.000 euro. De unde intr-un orasel care nu a avut o crestere de probabil nici 50% d-apoi de 1000%? Deci a existat o intrare de fonduri neprovenite din surse locale (servicii, afaceri personale etc.). Oamenii au plecat de la salarii de 100-200Euro si au muncit afara pe salarii de 1000-1500 euro. Normal ca surplusul asta s-a intors in mare parte acasa si asta a convenit vanzatorilor de case care si-au permis sa creasca preturile. Nu uita ca din 2000 incoace emigratia de forta de munca din Ro in strainatate a fost masiva, erau sate unde in fiecare familie era cate unul plecat la munca in strainatate. Ala asigura painea, traiul si prosperitatea intregii gospodarii unde traiau poate mai mult de 1-2 familii. Banii adusi din afara au fost “carbune” pt speculatiile imobiliare.
A_Iulia spune:
Preturile apartamentelor au crescut pentru ca bancile au inceput sa acorde imprumuturi ipotecare persoanelor fizice (cu 10 ani in urma nici nu se auzise de asa ceva in RO).
Si a tot crescut, a tot crescut, pe masura ce o categorie tot mai mare de populatie a avut acces la aceste credite, oferta fiind relativ limitata (constructiile noi de locuinte de care se tot vorbeste au 2, maxim 3 ani vechime).
Foarte putine apartamente sunt luate cu banul jos, si in orice caz, nu acestea au determinat cresterea preturilor.
capcaunul spune:
Asadar, sa reluam firul (rosu ) al topicului.
Taman cand Romania, iesita de sub cel mai oprimant papuc etatist din lagarul comunist est-european, isi incheia cu succesuri Marea Privatizare (inceputa, sic, cu o banca, BRD - mai tineti minte ciorbea si tacamul de la nunta ei? - si terminata tot cu o banca, sic, BCR), US, iesita din manualele clasicilor Adams, Keynes si Friedman, incepe Marea Nationalizare a bancilor!
Edip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Asadar, sa reluam firul (rosu ) al topicului. Taman cand Romania, iesita de sub cel mai oprimant papuc etatist din lagarul comunist est-european, isi incheia cu succesuri Marea Privatizare (inceputa, sic, cu o banca, BRD - mai tineti minte ciorbea si tacamul de la nunta ei? - si terminata tot cu o banca, sic, BCR), US, iesita din manualele clasicilor Adams, Keynes si Friedman, incepe Marea Nationalizare a bancilor! |
Pai si nu te bucura? Daca privatizeaza austriecii Raiffeisenul ne facem si noi Austrieci. Daca nationaliza Romania Banca Agricola ce faceam:)