Criza financiara mondiala

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

in contul curent, pana la limita sumei garantate e ok.

dar intr-adevar e o problema ca romanii au inceput sa aiba..prea multi bani

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Pai unde naiba sa-i tii daca nu la banca? La saltea? La purtator?
Aha, ii bagi in actiuni, eventual tot la o banca

Deh, nu-i de ras. Maine-poimaine ne trezim ca o sa revenim in situatia sa ne luam salariile in mana. Dar de fapt oricum n-o sa mai valoreze nimic si abia de-om lua o paine pe ei, asa ca ce mare lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

ilse, pt ca daca nu vrei din taxe, platesti din buzunarul propriu, si poate vor plati si copiii tai pt asta...

cred ca nu s-a inteles ca suntem intr-o no win-no win situation ..e de ales intre 2 rele...acu', fiecare trage spuza pe turta lui , in functie de cum il prinde criza...dar oricum o trage, tot ramane descoperit pe ici pe colo...mai bine de Guestus, ca cica el e uber alles, traieste in Cosmos si ne priveste de sus prapadindu-se de ras ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

asta da ratiune...asa s-o vedea de la tine de acolo de sub clopotul de sticla. fa un pas inapoi si ia vezi, poti vedea lucrurile la nivel macro ..in perspectiva ?

si nu ma fa pe mine autoarea planului ...apleaca un pic capul spre genunchii tai si apoi vorbeste de ai altora !..vad ca te cam umfla rasul la orice si vezi numai cascadorii rasului...asta ti-e reperul ?? ..face bine la ten, dar cam atat in situatia actuala.
sa vedem cine rade la urma..

si acum ce vrei...sa stam toti smeriti ca aia in US ..capeteniile la 50% banci au furat si acum ii cauta politia ....normal ca ma amuz ...nu e voie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:

dar intr-adevar e o problema ca romanii au inceput sa aiba..prea multi bani

Da, vezi, cu criza asta nu mai asteptam vreun un haiduc sa vina sa-i imparta civilizat, la toti, se rezolva de la sine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:

asta da ratiune...asa s-o vedea de la tine de acolo de sub clopotul de sticla. fa un pas inapoi si ia vezi, poti vedea lucrurile la nivel macro ..in perspectiva ?

si nu ma fa pe mine autoarea planului ...apleaca un pic capul spre genunchii tai si apoi vorbeste de ai altora !..vad ca te cam umfla rasul la orice si vezi numai cascadorii rasului...asta ti-e reperul ?? ..face bine la ten, dar cam atat in situatia actuala.
sa vedem cine rade la urma..

si acum ce vrei...sa stam toti smeriti ca aia in US ..capeteniile la 50% banci au furat si acum ii cauta politia ....normal ca ma amuz ...nu e voie?

Serios ca ar fi bine daca s-ar opri aici, 50%, US... Dar dupa cum vezi, cad toate in lant. Mai dureaza un pic si o sa simtim in direct efectele. trage aer in piept

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie
Atunci raspunde-mi tu la urmatoarea intrebare: daca bancile dau faliment si nu mai sint bani/investitori (in versiunea apocaliptica o sa arunce laptele pe cimp ca in '29 pentru ca nu il cumpara nimeni) tu ce cistigi din chestia asta?

daca toate bancile dau faliment si daca si parca...si se da liber la arme si scapa si leii de la zoo.
pai nu-ti dai seama ca asa ceva nu se intimpla..si banca falita o sa apara sub o alta denumire...
zvonurile astea apocaliptice sint scoase de aia care din hraparosenie pierd din ciolan..si vor si ei sa mai salveze ceva..

iti spun yo relax...viata o sa mearga inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Voi nu intelegeti regulile capitalismului?
Inseamna neinterventia statului in proprietatea privata...cand ai pus banii la o banca, te-ai riscat deja, sau voi nu cititi contractele alea de depozite, asigurari si asa mai departe...ce se intampla acum se cheama nationalizare, o banca functioneaza ca oricare dintre alte companii, adica se poate sa dea si faliment...iarasi riscuri si castiguri, asa functioneaza capitalismul, daca nu ne intoarcem la comunism si asta e...

Iarasi nu intelegeti, banii aia 700 de miliarde, se intind ca o placinta pe zeci de ani de-acum incolo ca se crediteaza nu se debiteaza, adica nu apar hocus-pocus de undeva din univers, pe care iarasi ii vor plati cine, ghici ghicitoare mea, nu noi, ca ne facem oale si surcele, ci copiii nostri.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Oricum increderea e 0...asa ca de azi nu cred ca o sa mai auziti ca vreo banca din EU o sa fie expusa la cele din US

macar sa aiba cele 700 miliarde ..dar ei vind pielea ursului...se bazeaza ca baga pe X in nato si mai scot XX miliarde..si alte smecherii de genu asta...care in anul 2008 nu mai merg ca inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Pai din simplul motiv ca scot banii aia din buzunarele platitorilor de taxe, tu din ce crezi ca se face bugetul unei tari, au ei niste saci cu zeci de miliarde de dolari sau euro (ca nici Europa nu-i mai breaza) prin sertare la casa alba sau la bruxelles??
Si de ce sa plateasca tot oamenii obisnuiti toate "nenorocirile" astea facute prin prisma politicii lor de kakao financiare...adica tu spargi paharul de cristal(las ca mai ai altele) si vin eu ala de beau din pahar de plastic sa-l platesc...no, thank you.

Atunci raspunde-mi tu la urmatoarea intrebare: daca bancile dau faliment si nu mai sint bani/investitori (in versiunea apocaliptica o sa arunce laptele pe cimp ca in '29 pentru ca nu il cumpara nimeni) tu ce cistigi din chestia asta?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Investitori vor fi mereu si banci care sunt mai putin afectate, dar faptul ca se vor injecta artificial bani ca sa se salveze nu una-doua-ci doua sute de banci nu se poate...asta cred ca e clar petru toata lumea.
Astazi de exemplu Fortis salvat de benelux deja s-a ridicat la bursa, si chiar daca omu de rand vede numai faptul ca si-a salvat economia, aia de 10.000 sa zicem, nu-si da seama ca per total deja pierde...toata plaga asta deja s-a intins la toate bancile, si cineva e vinovat de asta, nu ca vad in banca unealta diavolului...chiar aici pe forum au fost nspe subiecte cu plangeri referitoare la banci care ridica rata dobanzii la credite, de practici care de mai care necurate, dar nimeni nu se intreaba cum de tote sediile bancilor sunt groaznic de hi-tech, futuriste, facute din niste bani care sper ca orice om normal la creier nu o sa puna botul sa creada ca sunt cumva ridicate din banii de cola ai bossilor, shareholders-ilor si asa mai departe...nu,sunt din banii omului care vrea o casa si ia credit ipotecar, care tranzactioneaza toul printr-o carte de debit, care si-a facut o carte de credit si asa mai departe.

Sa fim intelesi, fara banci nu se poate...dar trebuie reguli nene de fier, controale si o curatenie generala, trebuie investigatii care nu stiu cand vor deveni realitate ca si politicienii din toata Europa sa fim clari, nu prea au ei chef d-astea

Deci pana atunci baga repede niste bani acu in Fortis, maine in alta, si uite asa nu se va termina niciodata, ca deja s-a creat un precedent.

Mergi la inceput
Mergi la inceput