fructe si legume bogate in fier
exista o astfel de lista? sau aveti idee unde as putea gasi?
ultimele analize arata ca is cam anemica si as vrea sa ma axez pe legume si fructe bogate in fier
Raspunsuri
geanina-nica spune:
porumbita-intelegi spaniola,am gasit o lista cu multe alimente,dar e in spaniola
AM sa incerc sa o tarduc.
geanina-nica spune:
PORUMBITZA-UITE CE AM GASIT POATE TE INTERESEAZA SI TE AJUTA
http://www.reclama/Fierul_si_alimentele_care_il_contin-articol-947.html
MULTA SANATATE
micola spune:
Alimentele bogate in Fier :
spanac
galbenus
cacao
stafide
Carne rosie
fasole proaspata si uscata
mazare
Nuci
Organe - rinichii
paine si cereale cu adaos de fier.
gref rosu
rosiile
cirese
ridichi rosii
capsuni
afine
Unele alimente pot influenta absorbtia fierului
Unele alimente, precum ceaiul, spanacul, cerealele si alimentele bogate in calciu, pot influenta absorbtia fierului in organism. Partea buna este ca vitamina C ajuta la asimilarea fierului in organism. Asa ca, pentru a ajuta organismul sa asimileze cit mai mult fier, trebuie sa se consume cit mai multe alimente bogate in vitamina C (cum ar fi o mare varietate de fructe si legume, in special ardeiul gras, rosiile si sucul de portocale) la fiecare masa si sa se renunte la consumul de ceai sau lapte intre mese.
asta e ce am gasit eu pe internet + ce mai stiam si eu. Eu am fost dintotdeauna anemica, si am avut lipsa de fier si retin ca fructele si legumele rosii contin fier, ca si carnea rosie. Acum, nu prea ai de unde lua capsuni si cirese, dar eu am scris tot ce stiam si ce am gasit. :)
21 + cu ! !
litlelight spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbita exista o astfel de lista? sau aveti idee unde as putea gasi? ultimele analize arata ca is cam anemica si as vrea sa ma axez pe legume si fructe bogate in fier |
ananasul e bogat in fier: 100g de ananas proaspat contine 145mg fier
12+ de brotacel
Tala spune:
Ficatul si fructele si legumele foarte verzi (de ex patrunjelul). Am o banuiala ca si avocado contine mult fier (dupa cum reactioneaza copilul meu la el, pt ca nici un dr nu a stiut sa-mi spuna cu siguranta)
Bucurie!
BiancaM spune:
Uite aici http://en.wikipedia.org/wiki/Avocado mai multe despre avocado
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007) si
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BiancaM Uite aici http://en.wikipedia.org/wiki/Avocado mai multe despre avocado Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007) si |
multumesc, nu stiu cum nu mi-am facut timp pana acum sa caut informatiile acestea avand in vedere ca puiul mau mananca zilnic 1/3 de avocado. Rezulta ca nu prea are fier, dar are multe B-uri, si cum el nu prea agreeaza carnea, e un inlocuitor perfect.
Bucurie!
gogosel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui litlelight
ananasul e bogat in fier: 100g de ananas proaspat contine 145mg fier 12+ de brotacel |
ce bine! piticul meu mananca un ananas mare/ saptamana. offfff !!! ce bine!
mami & bubu, foarte specialul meu
NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar