Gravidute si mamici de Constanta (31)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

PENTRU ANDICU
Art. 17. - (1) Angajatorii sunt obliga#355;i s#259; acorde salariatelor care al#259;pteaz#259;, īn cursul programului de lucru, dou#259; pauze pentru al#259;ptare de cāte o or#259; fiecare, pān#259; la īmplinirea vārstei de un an a copilului. Īn aceste pauze se include #351;i timpul necesar deplas#259;rii dus-īntors de la locul īn care se g#259;se#351;te copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru al#259;ptare vor fi īnlocuite cu reducerea duratei normale a timpului s#259;u de munc#259; cu dou#259; ore zilnic.
(3) Pauzele #351;i reducerea duratei normale a timpului de munc#259;, acordate pentru al#259;ptare, se includ īn timpul de munc#259; #351;i nu diminueaz#259; veniturile salariale #351;i sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4) Īn cazul īn care angajatorul asigur#259; īn cadrul unit#259;#355;ii īnc#259;peri speciale pentru al#259;ptat, acestea vor īndeplini condi#355;iile de igien#259; corespunz#259;toare normelor sanitare īn vigoare.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Scuze ,ptr cum apare mesajul ,ideea este ca pana la varsta de un an este programul redus! Pana la varsta de doi an se primeste un stimulent de la stat (100 ron ) si cam atat ...sprijina statul tinerele mamici .

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adryana_4u spune:

Fetelor, eu am o ... problema (sa zic), pe care vreau sa o discut cu voi, poate ma puteti ajuta:
Bianca mea nu mananca nimic daca nu este PASAT foarte bine, sa fie crema....fructele i le dau pe razatoarea de sticla si le mananca asa, dar supa trebuie musai sa i-o fac la robot (blender), ca altfel nu inghite....
Ieri am vrut de exemplu sa-i dau mamaliguta cu branza si smantana, dar de la prima lingurita s-a inecat, a bulbucat ochii si statea cu gura cascata ca si cum ar vomita, dar nu avea nici aer sa respire, asa rau m-am speriat, am intors-o imediat cu picioarele in sus si si-a revenit, ca i-a cazut jos tot ce avea in gura....asa patesc si cu biscuitii de la nestle, care cica sunt speciali pt bebelusi peste 8 luni....ii molfaie, si cand ii simte in cerul gurii, se ineaca....nu stiu cum s-o fac sa manance si ea mai solid, nu numai zeama.....
Doctora mi-a zis ca la 8 luni ar trebui sa manance bine pisat cu furculita....ehehee...da de unde!

Adriana S. - mami de puiut BIANCA(02.02.2008)
Bianca creste
de toate
www.flickr.com/photos/adryana_4u/2630933956/in/photostream/" target="_blank">Eu sunt Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

eheee, lume noua!! adiva veche, da' revenita!

adica lulu, care nu mai are bb, de cand nu am mai vazut eu pozele, are ditamai baietelul (ma gandeam daca mai seamana cu Luca cel mic si cu par negru si sculat din maternitate... nope!)

si rozalia, pe cre banuiesc ca o alearga veverita prin casa de numa' numa'

adriana, nu stiu ce sa-ti spun, pana acum o luna daca al meu simtea bucatica mica deschidea gura mare parca vomita, sa i-o scot eu imediat. mica adica mica-mica, nu asa.
nu stiu de la ce i-a trecut, i-am dat o data sa molfaie dintr-o banana tinandu-l la mine in brate, parca il prinsese pe Dzeu d eun picior, desi lui nu-i placea in mod deosebit banana. si tot asa, dandu-i mancare in afara programului, deci cu atat mai interesanta, acuma nu mai vrea pasat, vrea conopida si dovlecelul bucatele, doar carnea i-o fac pasta.
incearca sa-i dai chestii moi din care poate sa muste. biscuitii aia la noi au avut mare succes, dar cred ca pentru ca ii si ieseau dintii si tare buni mai erau la scarpinat. plus ca ii inmuia, si la inceput lasa centrul tare si nemancat, nu musca din ei, doar inmuia in saliva il molfaia pe acolo. acuma nu spun ca musca niste bucatoaie de trebuie sa stau sa pescuiesc de prin gura lui, ca vrea sa le inghite si se ineaca.
si oricum, nu e inca tarziu sa manance doar pasat. cati dinti avem?

andicu, angi, eu incep munca mea -asa, program mai haotic- intr-o luna, sper eu. oricum caut bona, pentru psihicul meu, una la mana nu mai apuc sa fac nimic pe langa, si a doua mai am zile cand sunt bolnava, sau la ciclu, si chiar nu ma pot descurca. la ultima raceala am avut noroc ca era mama libera, dar asta nu e o regula. banii de mi-i da statul, o sa-i dau la o bona, ca ii am pusi acolo gramada pe card.
iar apropo de ramas o zi cu bb, la noi intru in fibrilatii cand se face 8 seara si tat-su inca n-a venit, desi ce mai conteaza, la 9 oricum a inceput sa doarma... mi-e ciuda ca nu vine si el la 6, cand se termina programul. asa ca pentru a evita nervii incerc pe la ora aia sa fim plecati, in parc, in mall, etc etc. din fericire inca e mic si sta in carucior, nu ma trage pe peste tot, da' si cand o veni vremea aia, ce o sa-si auda tat-su... ma fac nevasta

miha, eu detest politica de preturi pt. hjaine de copiii, adica costa exact cat pentru aia mari, ceea ce ma face sa cred ca noi de fapt platim orice altceva in afara de materia prima.
asa ca politica mea pana una alta e de hainute fara mari pretentii, pentru ca el inca nu are, iar eu cand stiu ca le va purta un sezon maxim... imi trece orice avant. de altfel si mie imi iau haine mai degraba multe si ieftine, mai de consum, ca ma plictisesc altfel de ele si ce folos ca sunt sa te tina 5 ani la purtat? daca ma indragostesc de vreo chestie zic da, asta e pentru mai multa vreme, regandesc. dar pentru astia micii nu e cazul...

despre noi: am facut urocultura si la synevo, am dus ieri proba, e gata pe 10, sa vad ce spun ei. ma apuca toate alea, da' ma tin tare. ma enerveaza c anu stiu ce are, sau mai bine zis daca are ceva, seara tot in 37,9 38.0 grade ma tine, dinti nu-i ies aparent... ma declar depasita.

Mami de dom' inginer (15.01.2008)
paralelipipedic -eine kleine blog
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput

avem abia un dinte si jumatate
abia i-a iesit cel de-al doilea...e mic-mic

Bianca creste
de toate
www.flickr.com/photos/adryana_4u/2630933956/in/photostream/" target="_blank">Eu sunt Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

andicu ,criss: va inteleg foarte bine si nu va condamn deloc... uneori simteam si eu asta, dar singura m-am imbarbatat cu ideea k nu am ce face...efectiv nu am solutie, caci si daca as pune bona, cu doi copii s-ar descurca f greu + k mi-ar cere un pret f mare care ar depasi salariul meu din invatamant...Asa k un an jumate de-acum inainte tot asta imi va fi soarta...Da n-ar trebui sa ma plang nici sa consider asta o frustrare pentru k mi-am dorit din inima copiiiastia...
Andicueu stiam k pe langa milionul acela adaugat la sbalariu, ar mai fi si alte 3 milioane sub forma de bonuri de cresa. da o cautare pe google si vezi ce gasesti k eu nu am timp sa ma iuit sa-ti dau exact legea. sau intra la Juridice si vezi k e subiect deschis

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

inca o intrebare, pentru cele care le au cu FORMULA(eu o alaptez inca, dar vreau sa-i dau completare, nu ma pricep si nu vreau sa fac prostii...):
daca pe cutie scrie ca se pun 7 masuri la 210 ml apa, inseamna ca vine o masura la 30 ml, corect? Bun! Este OK daca ii fac 60 ml cu 2 masuri? sau trebuie sa fac musai 210 si mananca ea cat are chef si restul arunc????
Si cat agit sticluta? De unde stiu cand s-a dizolvat complet tot laptele praf?

Bianca creste
de toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Neatza!
Inca suntem 2x1. Ieri a fost oficial ultima zi de mers la munca. In sfarsit am reusit sa predau tot ce trebuia. Aseara am avut niste contractii dureroase si dureri de bazin & spate... de m-am rugat... sa nu nasc in noaptea urmatoare (doar ce scapasem de stresul cu serviciul, puteam sa nasc acum, nu?!). Pana la urma am scapat.... cu No-spa, masaj si... nani (chiar am reusit sa merg la buda doar o data in toata noaptea desi cu o noapte inainte... am dormit doar o ora, in rest... am avut insomnie si m-am foit de pe-o parte pe alta... aveam niste cearcane dimineata...). Vreau si eu macar cateva zile fara stres si fara griji...

Fisun, da, ideea e ca o sa nasc normal. Da' vom vedea ce va fi... Ma bucur ca v-ati intors cu bine! Tu cum te simti? Ai vreun semn ca se apropie nasterea? Dr tau ce zice (cand mai mergi la control?)? Ege cum e?

Adriana, Sebi a mancat asa, pasat, pana la 2 ani si tu iti faci griji pt asta la 8 luni?! Bine ca-ti mananca tot ce-i dai! Pai... voi poate sunteti mai avansate cu dintisorii, dar lui Seb i-a iesit primul dinte la 10 luni jumate. Pana a avut si masele... jale... Si acum, la aproape 5 ani, cand mananca de toate, cateodata, refuza sa mestece carnea (cand e mai obosit, face mofturi)...

Jojo, Crisis...

Florina Sa stii ca nu am reusit sa mai ajung la tara... Am avut un program incarcat.... Vine iarna si nu am apucat sa ma tin de cuvant...

Angi, ce s-a dolofanit Pupi!!!

Andicu... Te inteleg, DAR.... Nu vreau sa zici ca-s lupu moralist, nu te judec, da'... zic si eu... Incearca sa te bucuri mai mult de ceea ce ai in prezent! Timpul trece repede, copilul creste ca din apa... si dupa orele de serviciu... treburile casnice sunt aceleasi... si nu va fi asa cum visezi acum, doar sa-ti petreci timpul "liber" cu Filip, pt tine sau cu tati... De ce nu faci ceva numai pt tine acum?! Te rog, nu te supara!

Ela, Irina, felicitari, bine ati venit si sarcini frumoase sa aveti! Nasteri usoare, la termen si bebici sanatosi!

Ellen si Lulu, bine ati revenit!

Andreb, mai e putin-putin si-l demotzatzi pe Mateiut zambaretul! Vreau sa fiu si eu pe faza, sa va vaz, sa-l gadil nitel, dar... cine stie pana la urma care va fi programul nostru in urmatoarele saptamani...?

Edit: Uitai sa pun semnatura de burtoasa.

37+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

DA docdecap,LUCA deja e barbatel , nu mai am bebelus.
Revenita...din lipsa de timp ...serviciu,copil pus pe sotii si prostioare non stop, invatat la plimbareala zilnic, deci cam putin timp liber.

Si Serban a crescut, am urmait evolutia lui .

Mergi la inceput

Adriana, despre lapte, e corect o masura d elapte la 30 ml apa.Si e normal sa ii faci s apape cat vrea ,ce apetit are .Chiar daca pe cutie scrie ca la o anumita varsta ..ar trebui sa manance 210 ml d eex. asta nu inseaman ca trebuie sa faci musai 210 ml ,sau sa pape atat .Poate papa mai mult sau mai putin, ii vei observa in timp apetitul ,depinde de copil.
Luca a avut perioade cand seara ,la culcare papa si 300-330 ml, acum papa cam 240ml.
Si poti face linistita doar 60 ml.
Daca mai vrea mai poti face inca 30ml ..sau 60 ml.
Ii faci la inceput o cantitate ,daca pe parcursul a 2-3 mese vezi ca termina cantitatea respectitava, si da semne ca ar mai vrea,suplimentezi cu inca 30 ml si tot asa.

Despre mancare,Luca nu a mai vrut mancare pasata sub nici o forma de la 7 luni si ceva( si avea doar dintii de jos ,doi la numar),a fost greu o spatamana pana mi-am dat seama,ptr ca 3-4 zile refuza orice fel de mancare ,eram disperata ,nu stiam ce are ,pana am vb cu o pediatra din Bucuresti care mi-a recomnadat sa trec la mancarea cu bucatele ....de atunci mananca extraordinar .
Din acest motiv nu a avrut bananele pana pe la 12 luni ,nu ii placea textura, nici acum nu mananca piureuri .
depinde de fiecare copil, nu poti sa il fortezi daca nu este pregatit, odata am citit undeva ,nu mai retin unde, ca si chestia asta cu masticatia la bebelusi vine ca un impuls din creier ,nu stiu cum s ama exprim ami bine s aintelegi .....sa ma fac inteleasa.
Nu te ingrijora ,incet ,incet si cu rabdare ,mare rabdare va papa si bucatele .
Am avut enorm de mult noroc cu LUCA ,niciodata nu s-a inecat cu absolut nimik ,acum mananca deja ff bine ,copanul de pui il tine in mana si roade la el( cu scos de zgarci si alte cele de mine inainte), ciorbele sunt facute normal ,ptr toata casa ,chiftelute ,etc ,dar ...vezi ,exact cum spuneam depind e decopil.El nu mai vrea nimik din biberon dela 8 luni a baut cu canita cu supapa antiscurgere si apoi cu paiul ..acum uneori din paharelul lui direct( dar e jale cum arata el si bucataria dupa....)
E adevarat ,noi l-am pus mereu cu noi la masa ,i-am dat sa guste ,sa simte toate alimentele(bineintels cele permise ) i-am dat sa se joace cu canita cu pai ,cu lingurite ,cu furculite ,cu bobite de cereale, sau bobite mici de struguri.......
Incearca asa ,ce pe o joaca ,cu multa rabdare si dragote........

SUCCES!

Mergi la inceput