atmosfera la serviciu
Raspunsuri - Pagina 3
Happy_in_TO spune:
wow... nu imi vine sa cred ceea ce citesc... Cum sa tipe cineva la tine???... Sa te faca cu ou si cu otet la sedinte... Doamne fereste! Dar au voie sa faca asa ceva?
Eu lucrez de 14 ani la aceeasi companie, in tot acest timp nu am auzit pe nimeni ca tipa la nimeni. Sintem la biroul principal, Head Office cum se spune aici, biroul nostru ocupa etajul 20 tot, sintem cam 100 de oameni in birou.
Sedintele se desfasoara intr-un fel constructiv, dupa u program dinainte stabilit cu punctele care urmeaza sa fie dezbatute. In functie de program se imparte timpul suficient ca sa nu se lalaiasca pe lucruri inutile.... Dupa sedinte se face un rezumat (de obicei cel care a invocat sedinta) si se trimite tuturor care au participat, cu ideile principale si ceea ce trebuie facut constructiv pina la sedinta urmatoare.
Eu vin la ce ora vreau si plec la ce ora vreau cu conditia sa imi fac treaba si sa fac minimul de ore. La prinz am o ora pauza, timp in care ies la cumparaturi, in centru.
Eu vinerea fac cite ceva bun, muffinsuri, prajituri si le duc la munca, le pun in sala de cafea (sortimente diferite de cafea si ceai oferite de companie) sa ia cine vrea. De multe ori lumea cumpara fel de fel de bunatati si lasa in acea sala, ca un gest frumos.
Fac parte din Comitetul de activitati sociale. Membri acestui comtet ne intilnim in fiecare luna si planuim evenimentele din companie, de distractie... O data pe luna organizam cite ceva. Luna trecuta am avut o dupa amiaza cu inghetata de toate felurile, servita de directori si de proprietarul firmei. Noi le spuneam de care inghetata vrem si ei ne puneau in cosulete... asa, de fun!
Acum doua luni am avut o dupa amiaza pe o plaja artificiala la Polson Pier unde am jucat volei in nisip si alte jocuri distractive. AM baut pina a apus soarele si am mincat frigarui si fructe asortate...
Saptamina viitoare avem un "Pot luck lunch" adica fiecare aduce cite ceva de mincare, punem la gramada si gustam din fiecare... Asta pentru ca sitnem oameni din fiecare parte a lumii si incercam ceva din alte culturi...
Organizam activitati de voluntariat de doua ori pe an unde tot office-ul mergem la construit case "Habitat for Humanity" si avem fun...
Tot timpul anului stringem bani marunti si la sfirsitul anului ii donam la shelter. Anul trecut au fost donati peste doua mii de dolari.
O data pe an se organizeaza picnicul companiei si se inchiriaza o parte din insula Torontoului. Acolo participa tot head office-ul cu familii dar si cei care lucreaza in afara. De obicei sint cam vreo 400 de insi. Mincarea toata este servita de catering si este buna rau... pina si inghetata si vata pe bat le aduce copiilor, nelimitata. Clovni, baloane, jocuri si la sfirsit o tombola cu lucruri substantiale (televizor, combina, jocuri pentru copii...etc...)
De craciun se organizeaza la Mariott hotel, masa este de obicei desavirsita, muzica si dans pina la 3 dimineata. Tombola din nou cu fel de fel de lucruri!
In fiecare Februarie se organizeaza "Ziua aprecierii lucratorilor" in care presedintele ne vorbeste foarte frumos si ne multumeste pentru munca si contributie. Tot la Mariott se desfasoara, dar la lunch... Atunci se dau citeva cadouri. Cei care au facut 5 ani primesc o vaza de cristal de la Tiffany, cei care au facut 10 ani primesc o rama de argint de la Tiffany, cei care au facut 15 ani primesc un ceas de camera tot de la Tiffany iar cei care au facut 20 de ani primesc un Rolex de aur.
Apoi iarasi tombole cu cadouri...
Fiecare copil care se naste in companie primeste o mie de dolari cadou de la director... Iar daca juri ca te lasi de fumat si te tii asa un an de zile iti da o mie de dolari cadou... asta pe cuvint de onoare, nu pe analize medicale...
Toata lumea vorbeste foarte frumos, nu am auzit birfa sau cuvinte urite... Ne salutam zimbind de citeva ori pe zi :)) Ne tinem usa de la lift, de la intrare, ne intrebam de sanatate, de copii, etc...
O sa spuneti ca fac parte dintr-o secta Dar pe cuvint ca asa este la mine la munca!!!
roxanal spune:
Happyyy, vrem si noi, vrem si noi ...nu sugerezi firmei tale sa deschida un backoffice in Romania unde sa angajeze numai forumisti?
adrianafedorca spune:
wow Happy_in_TO cred ca doar in filme am vazut asa atmosfera la servici...
Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 10+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
ingeras70 spune:
mai fratilor,dava v-as povesti de la serviciu,v-ar lua cu tremuriciul.De cind m-am angajat,ma tot minunez.Abuzuri peste abuzuri.Cu strigate,ridicat poalele in cap,ca sa domine seful striga tare,tare cit o tine gitul.Te face zob cit ai clipi.Au ai mei niste tehnici de mani****re,super puse la punct.
ingeras70 spune:
mai happy,ma bucur ca Dumnezeu se milostiveste asa de unii,da`uite ca la altii..O fi ca la yin si yang.O parte luminata,alta intunecata.La tine a picat luminata,la altii ce a mai ramas.
IonescuOana spune:
Cred ca la noi e chestie de "cei 7 ani de-acasa": directorul tipa la sefii de serviciu, sefii de serviciu, la sefii de birou, sefii de birou la salariati...si uite-asa o atmosfera de kko.
mina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IonescuOana Cred ca la noi e chestie de "cei 7 ani de-acasa": directorul tipa la sefii de serviciu, sefii de serviciu, la sefii de birou, sefii de birou la salariati...si uite-asa o atmosfera de kko. O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED S-O IA CINEVA! |
hinghereste fiecare pe cei de sub el la fel cum e si el hingherit de cei de deasupra lui.
F urat. Pt ca indiferent de nivelul de educatie al fiecarui membru al echipei (sau de cultura, sau de bun simt), cred ca atmosfera este in mare masura dictata de cei care conduc echipa. Seful (directorul, sau cum s-o numi) ar trebui sa fie preocupat de modul in care e poarta oamenii unii cu altii si sa aibe grija ca atmosfera sa fie asa cum trebuie. Bine, acum depinde cum crede el/ea ca trebuie ;)
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
IonescuOana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mina
hinghereste fiecare pe cei de sub el la fel cum e si el hingherit de cei de deasupra lui. F urat. Pt ca indiferent de nivelul de educatie al fiecarui membru al echipei (sau de cultura, sau de bun simt), cred ca atmosfera este in mare masura dictata de cei care conduc echipa. Seful (directorul, sau cum s-o numi) ar trebui sa fie preocupat de modul in care e poarta oamenii unii cu altii si sa aibe grija ca atmosfera sa fie asa cum trebuie. Bine, acum depinde cum crede el/ea ca trebuie ;) Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din:09.09.2004 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului Some people dream of success...while others wake up and work hard at it |
Pai da...si uite de-aia ne miram de ce ajungem acasa obositi psihic, mai putin fizic. Ne miram de ce suntem nervosi si regretam dupa aceea. Directoarea cred ca e genul sa-si salveze pielea ei, si sa-i bage la inaintare pe altii...ceea ce se propaga de sus in jos...si uite de-asta e asa.
Multumesc pt. intelegere oricum
cait spune:
La noi e relativ bine doar sefa e cam enervanta cand avem campanii sau vanzari de produse.In rest colegii sunt draguti dar daca pot sa-si fure unul altuia clientii nu ezita nici unul.Asa e cand ai targeturi irealizabile.
Cait
Home is where heart is...
elisor spune:
Mina sincer mi-ar place un sef ca tine !
La mine e o atmosfera in zona gri, depinde foarte mult de starea sefei, cu tot cu ea suntem 4 oameni in birou. Eu imi repet mereu chestia "am scoala exact cat ea asa ca singura diferenta intre mine si ea e norocul (ca sa nu spun pila) ce-a facut-o sefa". Fiind sefa are si privilegii, cum ar fi netul, sarcinile le-a impartit si ea sta pe net, ne mai citeste una alta de pe-acolo in timp ce noi incercam sa si gandim la sarcinile de servici. Cand e tacuta stiu ca-i in toane rele si nu-mi vine nici sa ma ridic de pe scaun ca nu cumva sa-i creez turbulente . De cele mai multe ori e inabordabila. Cand e placuta si cobori si tu zgarda o iei in freza si-ti dai seama ca "iar te-a lovit sub centura". Dar ce e mai nasol ca si colegii s-au schimbat, stau si ei botosi dupa cum e de parca si asta ar fi sarcina de serviciu. Dar se anunta zile bune, in 2 saptamani plec in alt serviciu, am reusit acest transfer dupa vreo 2 ani de incercari esuate, cand spuneam ca plec se ivea ceva sa-mi dea planuriel peste cap, cum ar fi ca mergea altcineva pe postul respectiv si ramaneam cu buza umflata. Dar acum e oficiala mutarea asa ca nu-mi fac probleme.
Ce ma deranjeaza cel mai mult la ea e faptul ca jigneste, de cel mai multe ori nu are nici un temei, dar cand greseste ea (pana la urma e uman sa mai si gresim) nici vorba sa recunoasca, eventual cauta vinovati, in nici un caz ea sau se distreaza cat de toanta e . Un mare stres, asta am simtit eu in doi ani de cand m-am intors la servici.
Cand o mai auzeam ce povestea de la fiica-sa de la servici, ce mediu relaxant este imi statea pe limba sa o intreb da' ce-o retine sa ia exemplu de la ea.
Lucrez la o firma de stat, asa ca prea multe nu se vor schimba in urmatorii ani, sefii cred ca sunt pusi acolo pe vecie si ca ei au painea si cutitul si ca nimic nu-i poate detrona.
Happy ce spui tu e ceva de vis, de film cu happy end , asa visam si eu mereu sa merg cu placere la servici si sa-mi fac treaba cu suflet, dar cand lucrurile nu merg asa ti se cam ia de tot si toate si ajungi intr-o rutina si stres de nu-ti poti imagina ca mai poate fi si altfel.
Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"