Prima de la stat pentru primul/al doilea copil

Prima de la stat pentru primul/al doilea copil | Autor: otiliarusu

Link direct la acest mesaj

Am citit/ auzit ca la nasterea unui copil(primul, al doilea?) se primeste din partea statului o prima. O colega imi zicea ceva de ~1000 euro pt al doilea copil?! Exista asa ceva? Ar fi foarte bine, caci suntem in asteptarea celui de-al doilea copil si ar prinde bine:)

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucia3 spune:

si eu am intrebat despre asa ceva dar nu mi-a raspuns nimeni.poate nu se prea uita lumea pe aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cred ca doar daca ai citit in Monitorul Oficial este adevarat, altfel nu.

Eu am nascut al doilea copil in iunie, si am luat ca toata lumea trusoul si indemnizatia de nastere, sau cum se cheama.
Sincer, parerea mea personala e ca nici nu se va da asa ceva vreodata, s-ar umple spitalele de copii nascuti doar pentru asta. De-abia se cacaie sa dea si cei ce se dau acum.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Eu stiu ca exista prima de nastere care se da o singura data (pt fiecare copil cred), dar e o suma mica.
Atunci cand m-am interesat pt copilul meu, am aflat ca are dreptul sa primeasca:

1. un trusou de nastere de 150 lei
2. o prima de nastere de 204 lei
3. alocatia lunara de 200 lei (pana la varsta de 2 ani, dupa care scade tare suma)

Din cate stiu, le-a obtinut pe toate, dar prima nu e nici pe departe o mie de euro . La al doilea copil nu stiu sa se dea nimic in plus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia3 spune:

multumim MUSETTO!

Mergi la inceput