de ce ne lasam?

de ce ne lasam? | Autor: danitin

Link direct la acest mesaj

Am citit astazi intr-un ziar urmatorul articol:

Se spune ca maestrul Johnny Raducanu i-ar fi spus, odata, lui Petre Roman ca cea mai mare realizare a sa a fost ca a pus mana pe Mioara Georgescu, ziarista celebra de radio cu decenii in urma. In anii ?60-?70, Mioara Georgescu era una dintre frumusetile Bucurestiului si facea furori pe la petrecerile mondene din lumea buna, la care avea acces in calitate de fiica a unui cunoscut diplomat roman. Atat de adulata era de barbati, incat si-a permis sa il ignore, ani de-a randul, pe frumuselul Petre, care ii facea o curte asidua.
Mioara mai era cunoscuta si pentru tinutele super-sexy - fuste mini sau sorturi, plus bluzite foarte decoltate - pe care le purta prin cladirea Radiodifuziunii, fiind singura angajata care indraznea sa sfideze protocolul atat de riguros. O explicatie a faptului ca nu a avut necazuri din cauza atitudinii sale a fost si protectia pe care i-o acorda sefa sa, Hortensia Roman, mama viitorului sau sot. In acea perioada, trebuie spus, Mioara Georgescu era cunoscuta in Bucuresti sub porecla de "Regina arabilor", in timp ce viitoarea sa soacra era poreclita de catre subordonati "Patroana".

Si ma uitam la poza recenta a Mioarei Roman care arata oricum, numa a actuala sau macar mare fosta frumusete, nu. De aici, o intrebare: de ce ne lasam?

Eu, spre exemplu, din momentul casatoriei si pana acum am pus pe mine vreo 15 kg, lenjeria sexy nu mai e demult o prioritate, cosmetica, machiaj, ingrijiri de genul asta le fac la limita - cat sa nu devin chiar sleampata, hinele se aleg pe criteriul ieftine si abaia apoi bune si elegate (tot asa, incerc un echilibru) ... nu stiu cum sa explic pe larg in cuvinte putine. Ideea e ca, clar, m-am lasat pe tanjeala din punctul de vedere al aspectului exterior. De ce?

- pentru ca am mult mai putin timp la dispozitie decat la 25 de ani
- pentru ca imi este lene, sunt obosita si prefer sa fur o ora de somn sau sa stau pe net decat sa muncesc la aspect
- pentru ca vesnic nu am suficienti bani ca sa incep un program serios de intretinere corporala
- pentru ca, din cauza siluetei, nu-mi mai gasesc chiar hainele pe care mi le-as dori, sau sunt ff scumpe.
- pentru ca "economisesc" exact din sectorul coafor, mani, pedi, etc pe care incerc sa le fac acasa - dar nu e acelasi lucru.
- pentru ca nu am momentele acelea de intimitate in care stai si renovezi propria persoana. Vesnic zguduie usa la baie ba coiplu, ba sotzu, asta daca nu e si mama in vizita la noi si apare si ea in zona.
- pentru ca, pentru ca....
- pentru ca al meu sotz nu pare niciodata deranjat de aspectul meu si nici mare crai nu a fost vreodata 9are o foarte sanatoasa doza de bun simt in domeniu)

E bine, e rau? E rau ... dar ce se poate face. ma uit la Mioara Roman si o condamn. Cu un sot frumos si faimos, cu suficienti bani ca sa nu se puna problema ca nu are de unde, cata persoana publica si ea ... si totusi nu a reusit sa-si conserve, atat cat te pot ajuta toate procedeele de infrumusetare, un aspect ok. O codamn pe ea, dar eu is mai breaza? NU. Voi?

Mamica de spiridus

"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel

NOI

Spiridusul meu drag

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Nici eu nu am un program foarte lejer ca cel dinainte de casatorie, dar dupa o perioada agitata (cu renovarea casei) am inceput sa imi reorganizez timpul. Si...pot sa spun ca sunt aproape de perfectiune

Ralu- mamica de fetita superba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cu un singur lucru nu sunt de acord: Mioara arata inca destul de bine la varsta ei. Nu are o silueta de balerina dar e departe de a fi numita o femeie neingrijita. Ce e mai grav este ca eu nu ma ingrijesc si nu ma imbrac nici cat ea si ne despart niste ani buni.

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Eu ma numar printre fericite. Am aceleasi kilograme (52) ca in liceu si a trecut ceva timp de atunci (vreo 13-14 ani).
Eu cum vad ca am luat un kilogram o las mai moale cu mancarea (nu prea fac sport). Parerea mea este ca dai mai usor un kilogram decat 10. Dar ma ajuta si conformatia, deci nu este numai meritul meu.
In ceea ce priveste produsele de intretinere, am remarcat ca folosesc mai mult acum decat in facultate. Haine am inceput sa-mi iau mai de calitate iar genti si pantofi doar din piele. Asta nu mai este din cauza varstei ci cred ca din cauza ca imi permit mai multe decat in studentie.
Cred ca este important si anturajul. La mine la serviciu, majoritatea fetelor sunt aranjate, asa ca vrei nu vrei faci tot posibilul sa te incadrezi.

A, si recunosc ca desi imi plac privirile admirative ale sotului meu, eu ma aranjez pentru mine. Stiu ca suna ciudat dar eu ma simt bine daca arat bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

Am citit si eu in aceasta dimineata articolul si m-a "taiat" aceeasi idee: ca nu pare a fi fost vreo diva. In cele mai multe cazuri, trasaturile se mentin. Se vede daca in trecut, acum vreo 30-40 de ani ai fost vreo frumusete, a se vedea B. Bardot al carei chip, desi smochinit maxim, arata ca posesoarea a fost pe vremuri o femeie foarte frumoasa. As vrea sa vad fotografii ale Miorei Roman din vremea cand facea furori in Bucuresti si nu baga in seama tineri frumosi cu potential de prim-ministrii.
Apoi, din ce s-a scris in presa, n-a reiesit ca motivul fugii de acasa a lui Petre Roman a fost delasarea in ceea ce priveste aspectul fizic al soatei.E drept ca ulterior a dansat cu una mult mai tanara si mai slaba intr-o emisiune dar asta iar nu confirma ca motivul despartirii a fost ca Mioara statea mai mult in biblioteca decat in sala de fitness.In sprijinul teoriei mele vin numeroasele exemple in care sotul , desi are acasa una bucata sotie dupa care saliveaza toti, el abandonaeza bunaciunea si fuge dupa o anosta mult mai putin intretinuta ca nevasta, nascand intrebarea in randul cunoscutilor: Ce-a vazut dom'le la aia? Ca e ma urata ca nevasta-sa!
Asadar, nu ii gasesc vina Mioarei ca nu statea toata ziua imapchetata in celofan la salon, pentru ca nu cred ca asta ii garanta ca Petrica nu va mai parasi domiciliul conjugal. Dincolo de faptul ca nu a ramas o subtirica( nu stiu daca o fi fost nici macar in tinerete, cand ma uit la Oana Roman cum se chinuie sa slabeasca) mi s-a parut intotdeauna ca are un aspect ingrijit, e imbracata si coafata potrivit cu varsta si statutul sau.
Au curs rauri de cerneala pe forum pe tema nevestei parasita de sot pentru ca nu mai e ce-a fost odata, sub aspect fizic.
Danitin, ai zis tu bine pomenind de acea''doza de bun simt" a sotului tau. Este absolut necesara , atat sotului cat si sotiei, poate ca si suficienta .
Doza ta de bun simt de a nu sta duminica in pijamale si cu parul valvoi, doza lui de bun simt de a intelege exact ca o tinuta de casa si o perie trecuta prin par poate ca nu te fac sa arati ca in Vogue dar nici nu iti stirbesc intr-atat exteriorul incat sa inceapa sa aiba fantezii cu colega de birou.
Doza lui de bun simt de a nu sta , sa zicem, neras doar pt ca nu pleaca azi la birou, ca doar e duminica si cu nevasta in casa poate sa stea si asa si doza ei de bun simt de a intelege exact ca, poate nu arata ca Banderas,( desi ala era macho tocmai ca era cam neras)dar nici atat de rau incat sa incepi sa te gandesti la altul cu bicepsii mai lucrati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna,

Mda, si eu cred ca Mioara Roman e cam "trecuta" sa zic asa, iar sa mi-o inchipui in fusta mini, sincer, nu prea reusesc. Poate s-o fi imbolnavit de are proportiile care le are...

Acum referitor la greutate, parerea mea este ca de multe ori e o chestiune de bun simt. Vrem pentru noi si pentru copiii nostrii ce este mai bun, haine frumoase, scoli bune, profesori excelenti, dar lasam deoparte ce e mai important, sanatatea. Parerea mea este ca ar trebui sa fim mai responsabili de felul cum aratam, si fizic vorbind, o mare contributie o are alimentatia. Eu personal incerc sa respect dictonul " excesul de sare, zahar si grasimi" la care il adaug si excesul de alcool. Si incerc sa procedez la fel cu copiii mei, sa le ofer pe cat tine de mine o alimentatie sanatoasa, aer curat cat pot de mult, si am inceput sa il canalizez, pe cel mare evident si pe alegerea unui sport.

Nu exista lipsa de timp pentru noi, ci "organizarea timpului". Timpul din pacate trece si nu se mai intoarce, e foarte important cum reusesti sa il rationalizezi. Eu imi fac timp fac si sport, sa ajung si la coafor, cosmetica, manichiura, nu pe cat as vrea, dar reusesc. Am fost si la electrostimulare si nu m-as da in laturi de a-mi face timp si pentru alte activitati pentru mine, atunci cand am nevoie. Eu una prefer sa dorm mai putin, in favoarea rasfoirii unei reviste de moda, stau pe net doar cand am "o ora pauza" sau cand imi trebuie o informatie...

Nu ies niciodata din casa fara dus facut si neparfumata, fara macar un rimel si un gloss, si de asemenea nu ies niciodata din casa cu parul neigrijit( prins aiurea sau nespalat).Nu port niciodata pantofi scalciati sau adidasi vechi, nici macar in curte la tara.
Nu stau nici macar in casa cu haine murdare, patate sau descusute, nu dorm niciodata in tricouri vechi pe principiul ca "nu port pijama". In rest port ce-mi place, nu neaparat scump, dar ce consider ca ma prinde bine, curat, calcat si cat pot de ingrijit. Consider ca e o chestie de respect fata de mine la care nu as renunta sub nici o forma si nu o asociez niciodata cu timpul pe care il am la dispozitie pentru a fi asa. E normal, si cred ca fiecare din noi ar trebui sa avem un grad de respect fata de noi insine, care evident trebuie rasfrant si in felul in care aratam.

De lasat...nu m-am lasat de nimik, dar as recomanda tuturor femeilor sa se lase de fumat, asa, nu ca asi fi antitutun, nu ma derajeaza, dar nu aduce nimik bun...DIn 5 pachete de tigari fumate intr-o saptamana iti poti lua un rimel care te tine trei luni si care nu-ti ingalbeneste dintii...ca idee.

Pupici si aveti grija de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Subscriu Carmena!

Ralu- mamica de fetita superba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Mda...am observat si eu fenomenul.
Desi sunt destul de tanara, dupa casatorie, parca am intrat in criza de timp si nu ma mai ocupam de mine ca atunci cand stateam la mama si-mi vedeam dragutul doar cateva ore pe zi.
Ei bine, pe mine el m-a adus cu picioarele pe pamant.
Intai mai in gluma apoi din ce in ce mai serios a inceput sa reclame ca nu mai sunt aranjata la fel ca inainte.
Mi-a zis clar csa nu inteleg altceva ca el nu m-ar parasi si daca as sta toata ziua in pat avand tona de kile dar ca se intristeaza sa vada ca m-am delasat.
Sa nu va inchipuiti ca umblam murdara, rupta sau mai stiu eu ce.
Nuuu...dar unghiile erau numai aranjate, curate, fara insa sa aibe tot timpul oja sau floricele pe ele, la coafor ma duceam numai la ocazii sau sa ma tund, in rest aranjandu-ma singura, machiatul deja se restransese la minim pt. ca nu-mi mai permiteam sa pierd o ora dimineata in oglinda, etc.
In momentul in care a venit foarte serios peste mine in bucatarie si mi-a luat din mana farfuria pe care tocmai o spalam declarandu-mi ca prefera sa o spele el iar eu in timpul asta sa-mi fac unghiile...am decis ca e cazul sa-mi revin.
Acum am mult mai multa grija de mine, nu exagerat dar ma prind inainte sa mi se faca iar observatie

"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
http://tt.lilypie.com/VDwvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

In principiu ai dreptate, e o mare greseala sa nu te mai ingrijesti, sa nu mai fii femeie dupa ce te casatoresti si devii mama.

Dar ai idee cati ani are Mioara Roman? Eu stiu ca vreo 70, iar la varsta asta, crede-ma, in afara de bisturiu (si nici macar ala), nici un tratament nu o sa te faca sa arati ca la 30-35 (cam atata are noua iubire a lui Petrica, nu?).

Asa ca orice am face noi, daca avem ghinionul sa fim casatorite cu un astfel de nenorocit, vom avea toate sansele sa fim parasite pentru vreo fofo mai nezbarcita.

Oricate eforturi ai face, oricate tratamente nechirurgicale si antrenamente, nu vei arata la 50 sau la 70 de ani ca la 20 sau la 30. Doar nu iti imaginezi ca Madonna sau Demi Moore sau altele si altele ca ele sunt neoperate? Ca sa nu mai zic de efectele miraculoase asupra tenului (si asupra siluetei) ale PhotoShopului.

Ca e nevoie sa ne ingrijim, asta e cu totul altceva. Mai ales sanatatea e vital sa ne-o ingrijim. Dar ca ingrijirile astea ne garanteaza ca vom fi nezbarcite si frumoase si la varsta a treia, eu zic ca e cu totul altceva. Din pacate, mostenirea genetica a fiecareia conteaza enorm. Daca ai o piele care se zbarceste sau daca esti predispusa sa faci celulita, tot o sa "te lasi" la un moment dat, asa e firesc de la mama natura.

Cred ca nefiresc e modul in care am fost noi impinse de toate reclamele din jurul nostru sa credem ca frumusetea si, mai ales, tineretea ar trebui sa fie vesnice si ca cei care imbatranesc si, inevitabil, nu mai sunt asa frumosi ca in tinerete, trebuie condamnati pentru asta.

Repet, eu zic sanatatea ar trebui sa fie prima noastra preocupare. Si daca ne ingrijim corespunzator, vom avea norocul sa ajungem urate, zbarcite si fericite alaturi de copiii si nepotii nostri .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Acum stiti cum e, nimeni si nimic nu-ti garanteaza ca cel de langa tine va ramane cu tine "pana cand moartea va va desparti". Ideea era ca multe din femeile zilelor de azi, dupa ce se casatoresc si devin mame nu mai au grija de aspectul lor exterior, sau se implica in atatea probleme cotidiene incat aspectul lor exterior cade pe ultimul loc.
Eu nu am nici o problema cu varsta Mioarei Roman cum nu am nici o problema cu varsta nici unei femei, ideea este sa te simti bine in pielea ta la orice varsta. Ori de la domnisoara care se plimba in fuste scurte in anii 60-70 cum se specifica in articol, sa ajunga la proportiile de acum e cale cam lunga. Nu judec, cum spuneam e posibil sa se fi imbolnavit intre timp sau altele sa fie cauzele transformarii ei radicale,, dar daca e lipsa de grija fata de propria persoana e grav. In rest e ok ca si persoana si ca si aparitie, pare o persoana destul de ingrijita.
Nu il indreptatesc nici pe Petre Roman si nici pe alt barbat care pleaca cu alta pentru nimik in lume, nici pentru kilograme in plus, nici pentru manichiura nefacuta sau coafura care dupa casatorie nu mai este ireprosabila. Astea sunt aspecte care nu ar trebui sa influenteze relatia intre doi oameni care au mult mai multe lucruri importante in comun dupa atatia ani de convietuire.

Dar voi invinovati intotdeauna femeile care "din cal ajung gloaba", stiti cum se spune. Poti sa fii o aparitie placuta si la 70 si la 80 ani, am exemple multimple de femei care isi poarta varsta elegant, mai ridate sau nu,mai scofalcite sau nu, dar elegant. Si ei imbatranesc si nu toti frumos, nu? Desi, trebuie sa recunosc din nou, ca Petre Roman face parte din oamenii care isi poarta varsta elegant.

Eu personal teoretic sunt pregatita ca atat in viata mea cat si a sotului oricand poate aparea altcineva care sa ne faca sa ne pierdem capul. Sper sa nu se intample niciodata, dar vreau sa cred ca daca se va intampla, nici unul din noi nu vom alega doar aspectul exterior. Acesta e o intimitate a fiecaruia, si cum spuneam si mai sus, tine foarte mult de respectul de sine pe care il avem fiecare. E ideal sa incerci sa fii o aparitie placuta la orice varsta pentru tine, nu pentru ceilalti.

M-am intins cat o zi de post(tot e miercuri azi), dar am facut-o pentru ca vad la tot pasul oameni delasati, neingrijiti si indolenti si asa nu-mi plac...

Pup toate fetele, aveti grija de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

Am intalnit femei care la 30 ani nu-si pusesera o crema pe fata,si se observa.le-am intrebat de ce? Ca nu au bani mi-au spus.Am cunoscut pensionare care dintr- o pensie de mizerie isi cumparau o crema de fata.
o crema Gerovital care toti strainii si-o cumpara costa in jur de 10 Ron,si exista si laptele Doina care cred ca este in jur de 6 Ron.O crema de 50 ml te tine o luna jumate.
Mie financiar nu mi se pare un efort f. mare sa-ti cumperi o cutie de crema si este un inceput.
Eu personal daca am de ales intre o crema buna si o haina,prefer crema.Asta m-a invatat prima mea cosmeticiana-Haina se demodeaza,dar fata iti ramane toata viata

Mergi la inceput