Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (3)
Raspunsuri - Pagina 4
mi64 spune:
Buna tuturor,
Nu am mai scris de mult, dar intru din cand in cand si citesc tot ce apare pe forum.am vazut mesajul Toniei si nu pot sa nu o sfatuiesc la fel ca si cris:
Tonia, eritemul in forma descrisa este caracteristic bolii Lyme, mai ales daca a fost insotit de guturai. si fiului meu eritemul i-a disparut in trei zile, norocul meu e ca am ajuns la un dermatolog care a stiut sa recunoasca eritemul si boala!Nu vreau sa te alarmez , dar nici nu e bine sa stai linistita. In faza de eritem i-am facut testul Elisa fiului meu si i-a iesit pozitiv atat IgM cat si IgG -ul (probabil dupa spusele dr. Bozsik eritemul a aparut la aprox 6 saptamani de la muscatura-care nu am vazut-o!) Pentru linistea ta du-te la Cantacuzino (daca esti din Bucuresti) si fa-i testul!
Sanatate tuturor celor de pe forum!
ionescu.cris spune:
Tonnia
Copii nu pot fi tratati cu doxyciclina .
-La teste IGG este pus in evidenta intre 4-6 saptamani , iar IGM apare mai repede .
-IGG anticorpi care sunt " fabricati "de sistemul imunitar sa lupte impotriva bacteriei ;
IGM , pun in evidenta prezenta bacterei in corp.
Western blot , confirma IGM.
Atentie !!
In Franta , Belgia , Olanda , Gemania , Austria, etc !!
Prezenta eritemului migrant impune inceperea imediata , in urgenta a tratamentului ; nu se mai cere confirmarea bolii prin testele Elisa IGG , IGM sau Western Blot
INSA TREBUIE RETINUT CA TESTELE POT FI SERONEGATIVE . IN ASEMENEA SITUATIE PERSOANA RESPECTIVA PENTRU MEDICI NU ESTE CONTAMINATA CU BACTERIA DE BORRELIA .
Este unul din aspectele negative ale bolii , sau o carenta a medicinei si medicilor care se manifesta inca la ora actuala .
( exemplul nostru este revelator )
Aici ai in engleza schema de tratament , dupa DR BURRASCANO , stabilita in cadrul clinicilor specializate in tratamentul bolii Lyme.
ANTIBIOTIC CHOICES AND DOSES
ORAL THERAPY: Always check blood levels when using agents marked with an *, and adjust dose to achieve a peak level above ten and a trough greater than three.
Because of this, the doses listed below may have to be raised.
Consider Doxycycline first in early Lyme due to concern for Ehrlichia co-infections.
*Amoxicillin- Adults: 1g q8h plus probenecid 500mg q8h; doses up to 6 grams daily are
often needed
Pregnancy: 1g q6h and adjust.
Children: 50 mg/kg/day divided into q8h doses.
*Doxycycline- Adults: 200 mg bid with food; doses of up to 600 mg daily are often needed, as doxycycline is only effective at high blood levels. Not for children or in pregnancy.
If levels are too low at tolerated doses, give parenterally or change to another
drug.
*Cefuroxime axetil- Oral alternative that may be effective in amoxicillin and doxycycline
failures. Useful in EM rashes co-infected with common skin pathogens.
Adults and pregnancy: 1g q12h and adjust. Children: 125 to 500 mg q12h
based on weight.
Tetracycline- Adults only, and not in pregnancy. 500 mg tid to qid
Erythromycin- Poor response and not recommended.
Azithromycin- Adults: 500 to 1200 mg/d. Adolescents: 250 to 500 mg/d
Add hydroxychloroquine, 200-400 mg/d, or amantadine 100-200 mg/d
Cannot be used in pregnancy or in younger children.
Overall, poor results when administered orally
Clarithromycin- Adults: 250 to 500 mg q6h plus hydroxychloroquine, 200-400 mg/d,
or amantadine 100-200 mg/d.
Cannot be used in pregnancy or in youngerchildren.
Clinically more effective than azithromycin
Telithromycin- Adolescents and adults: 800 mg once daily
Do not need to use amantadine or hydroxychloroquine
So far, the most effective drug of this class, and possibly the best oral agent if tolerated. Expect strong and quite prolonged Herxheimer reactions.
Must watch for drug interactions (CYP3A-4 inhibitor), check the QTc interval, and
monitor liver enzymes.
Not to be used in pregnancy.
*Augmentin- Standard Augmentin cannot exceed three tablets daily due to the clavulanate, thus is given with amoxicillin, so that the total dose of the amoxicillin component is as listed above for amoxicillin. This combination can be effective when
Bb beta lactamase is felt to be significant.
*Augmentin XR 1000- This is a time-release formulation and thus is a better choice than standard Augmentin.
Dose- 1000 mg q 8 h, to 2000 mg q 12 h based on blood levels.
Chloramphenicol- Not recommended as not proven and potentially toxic.
Metronidazole: 500 to 1500 mg daily in divided doses. Non-pregnant
adults only.
PARENTERAL THERAPY
Ceftriaxone- Risk of biliary sludging (therefore often Actigall is co-administered- one to three tablets daily).
Adults and pregnancy: 2g q12 h, 4 days in a row each week
Children: 75 mg/kg/day up to 2g/day
Cefotaxime- Comparable efficacy to ceftriaxone; no biliary complications.
Adults and pregnancy: 6g to 12g daily. Can be given q 8 h as divided doses, but a
continuous infusion may be more efficacious. When exceeding 6 g daily, use pulsed-dose schedule
Children: 90 to 180 mg/kg/day dosed q6h (preferred) or q8h, not to exceed 12 g
daily.
*Doxycycline- Requires central line as is caustic.
Surprisingly effective, probably because blood levels are higher when given
parenterally and single large daily doses optimize kinetics of killing with this drug.
Always measure blood levels.
Adults: Start at 400 mg q24h and adjust based on levels.
Cannot be used in pregnancy or in younger children.
Azithromycin- Requires central line as is caustic.
Dose: 500 to 1000 mg daily in adolescents and adults.
Penicillin G- IV penicillin G is minimally effective and not recommended.
Benzathine penicillin- Surprisingly effective IM alternative to oral therapy. May need to begin at begin at lower doses as strong, prolonged (6 or more week) Herxheimer-like
reactions have been observed.
Adults: 1.2 million U- three to four doses weekly.
Adolescents: 1.2 to 3.6 million U weekly.
May be used in pregnancy.
Vancomycin- observed to be one of the best drugs in treating Lyme, but potential toxicity limits its use.
It is a perfect candidate for pulse therapy to minimize these concerns. Use standard doses
and confirm levels.
Primaxin and Unisyn- similar in efficacy to cefotaxime, but often work when cephalosporins have failed.
Must be given q6 to q8 hours.
Cefuroxime- useful but not demonstrably better than ceftriaxone or cefotaxime.
*Ampicillin IV- more effective than penicillin G. Must be given q6 hours.
TREATMENT CATEGORIES
PROPHYLAXIS of high risk groups- education and preventive measures. Antibiotics are not given.
TICK BITES - Embedded Deer Tick With No Signs or Symptoms of Lyme (see appendix):
Decide to treat based on the type of tick, whether it came from an endemic area, how it was removed,
and length of attachment (anecdotally, as little as four hours of attachment can transmit pathogens). The risk
of transmission is greater if the tick is engorged, or of it was removed improperly allowing the tick's contents
to spill into the bite wound. High-risk bites are treated as follows (remember the possibility of co-infection!):
1) Adults: Oral therapy for 28 days.
2) Pregnancy: Amoxicillin 1000 mg q6h for 6 weeks. Test for Babesia, Bartonella and Ehrlichia.
Alternative: Cefuroxime axetil 1000 mg q12h for 6 weeks.
3) Young Children: Oral therapy for 28 days.
EARLY LOCALIZED - Single erythema migrans with no constitutional symptoms:
1) Adults: oral therapy- must continue until symptom and sign free for at least one month,
with a 6 week minimum.
2) Pregnancy: 1st and 2nd trimesters: I.V. X 30 days then oral X 6 weeks
3rd trimester: Oral therapy X 6+ weeks as above.
Any trimester- test for Babesia and Ehrlichia
3) Children: oral therapy for 6+ weeks.
Extras dupa : DIAGNOSTIC HINTS AND TREATMENT
GUIDELINES FOR LYME AND OTHER
TICK BORNE ILLNESSES
Fifteenth Edition
September, 2005
JOSEPH J. BURRASCANO JR., M.D.
President,
East End Medical Associates, P.C.
East Hampton, NY
Board Member,
International Lyme and Associated
Diseases Society
Mariaa spune:
va citesc si eu, sunt pe aici.
multa sanatate si putere si rabdare sa aveti
looking for my sunshine
+6
www.adriatica.net/wallpapers/index.htm" target="_blank"> my love, Adriatica
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
ionescu.cris spune:
Salut din nou !!
va pun un link primit de la o prietena :
http://www.formula-as.ro/2007/793/medicina-naturii-44/scleroza-in-placi-poate-fi-vindecata-cu-tratamente-apicole-8622
Dupa ce o sa cititi , veti constata ca simtomele sunt foarte asemanatoare cu ale bolnavilor cu lyme .
Alta noutate :
La controlul de ieri la un specialit in boala Lyme ni s-a spus :
cum nu aveti IgG pozitiv nu putem avansa un diagnostic de lyme ; simptomele sunt universale si seamana cu ale multor boli;
.....Mai degraba aveti Multipla Scleroza .....
L-am intrebat de ce trebuie sa se gandesasca la MS , din momentul in care exsistat un Eritem Migrant .
Fiindca a spus el boala lyme este vindecata dupa un tratament de 4 saptamani cu doxy .... daca boala continua sa se manifeste , atunci este MS .....
in concluzie ,sa nu ne mai surprinda nimic !!!
LYME 2008 esti in zona ??
Si pentru ca suntem la capitolul albine : pentru crampele de la muschii de la picoare si la degete care sunt extrem de dureroase am folosit APIREVEN doar 3 zile , si durerile s-au estompat ;
Una dintre prietenele mele care reuseste sa gasesca tot timpul pe net alte link-uri unde bolnavii isi descriu suferinta spune :
Sigur ca Dumezeu a lasat la indemana si sub ochii nostri un tratament si pentru boala asta !!! Si care va fi gasit intr-o zi .. !!
Va doresc zile frumoase , si incercati macar cu un rand sa mentineti topicul activ .
Cris
minossota spune:
Buna seara!
Revin cu noutati! Mama soacra a incheiat tratamentul cu antibiotic recomandat de dr. Boszik. A luat in total vreo 33 de zile (minocycline, ciprobay, tinidazol +vitamine). De 2 zile are gust amar in gura, este tahicardica (puls 100-130, tensiunea este buna 12 cu 7) si febra azi de 39,5 mai tot timpul (scadea la 37,5 dupa antitermice). Aseara vorbea ca un om beat (nu stiu cum se numeste...vorbirea asta in termeni medicali, ceva cu b...) si avea limba usor umflata (simtea dumneaei), iar in exterior am vazut ca avea maxilarul usor umflat si putin pleoapele. Dupa ceva timp si-a revenit (cam 2 ore), iar azi a vazut-o o doctorita internista care a constat ca nu are nimic altceva decat pe zona abdomenului ceva pete maronii-semn al unui eritem migrator. Mi-a zis ca sa nu mai caut altceva ca dupa dumneaei crede ca este ori reactie Herx, ori vreo recidiva a bolii Lyme. Asa ca am vorbit la Tg Mures si marti ne infiintam la spital la d-na doctor Butiurca la prima ora. Nu stiu exact adresa...voi cauta prin mesajele voastre mai vechi sa vad unde era scrisa. Am fost bulversata zilele astea de aceste manifestari la mama soacra. Ieri dimineata facea sarmale si chiftelute pentru petrecerea sotului si la pranz o apucasera frisoanele. Brusc... totul!
Imi era groaza aseara...era sambata seara (de obicei in week-end in spitale, de garda, sunt doar medici rezidenti), nici un medic in care sa am incredere in preajma mea si starea dumneaei asa cum era. Va fi bine, sunt convinsa, dar uneori as vrea sa pot sa am controlul la ce se intampla....
Sanatate la voi toti!
Mamica de 2 baieti
Mihnea (20.01.2003)&Victor(10.02.2005)
ionescu.cris spune:
Minossota , mult noroc la Tg Mures .
Dupa experienta avuta de Mariaa soacra ta va beneficia de un tratament de calitate .
Si nu uita sa ne scrii despre evolutia sanatatii mamei tale .
Inca un aspect : o prietena se afla la Ausburg in Gemania pentru tratament intr-o clinica specializata in tratamentul bolii lyme .
Clinica i-a fost indicata de ILADS .
Va voi tine la curent cu tratamentul si procedurile complexe pe care le face acolo .
Cris
minossota spune:
Buna dimineata,
Am revenit printre voi dupa ce timp de o saptamna am umblat prin Targu Mures cu mama soacra. Dupa cum va spuneam in mesajul precedent era cu febra mare si tahicardica. Avusese si un edem al fetei in 8 noiembrie. Nu prea stiam ce poate fi. Am vorbit cu d-na dr. Butiurca si marti dimineata (11.11.2008) ne-am prezentat la dumneaei. Ce pot sa va spun? E o frumoasa si frumusetea vine foarte mult din interior. Pare cu mult mai tanara decat este si trateaza pacientii ca pe propria familie. Nici macar nu va imaginati un astfel de medic. Nu exista asa ceva in Romania....sau cel putin eu nu am intalnit.
Cert este ca dupa mine eu cred ca a fost o reactie Herxheimer, d-na doctor imi da dreptate in mare parte, dar vrea sa aiba toate analizele facute pentru a spune foarte clar ce anume a produs aceasta manifestare. Alte simtome nu a avut, doar febra mare, transpiratii abundente si acel edem al fetei care nu a durat mai mult de 2 ore. Tratamentul a fost doar cel antitermic si a continuat cu vitamine (milgamma N, baraka, multivitamine (Herbalife), Chlorella (recomandat de d-na doctor Butiurca). I-a facut si o radiografie si a descoperit o pneumonie determinand-o sa ne trimita la un radiolog pentru citirea ei si asa a facut si o tomografie la plamani. Nu a gasit nimic spectaculos, dar luni a facut si o bronhoscopie. Luni seara am internat-o la infectioase in Tg. Mures, pe sectia d-nei doctor si nu a trecut-o pe altceva decat nistatin si biseptol, nu i-a facut tratamentul antibiotic recomandat de pneumoloaga de la spitalul din oras. Era si foarte greu cu inca un tratament antibiotic, ficatul este destul de obosit si e necesar sa se refaca (a avut transaminazele mari,era destul de colorata-bilirubina mare).
Cert este ca e pe maini bune si astept sa vad ce-mi spune referitor la rezultatele analizelor.
Am vazut oameni acolo care erau tratati de cateva luni si unul din ei venise in coma, altul nu putea merge fara baston. Au fost tratati toti ani de zile de scleroza in placi si acum dupa tratamentul primit de la d-na doctor puteau sa mearga, fara baston si pur si simplu sa rada si sa se bucure de viata. Sunt in permanenta monitorizati. Aceasta femeie care face minuni intampina greutati pentru a le da tratamentul la pacienti. E obligata sa faca hartogarie, pierde timp pretios cu aceasta birocratie. Sunt doar 4 medici in acea clinica, ajung sa faca de garda foarte des, iar din spital nu pleaca niciodata inainte de ora 4-5 dupamiaza. Toata echipa de la infirmiere pana la sefa clinicii sunt oameni fantastici, doar spitalul ...sta sa cada pe pacienti si medici si nici nu exista interes sa se faca ceva in sensul asta. Poate ca exista doar interes in a desfiinta acel spital, sa-i scoata de acolo ca doar este cladire veche ce poate fi valorificata...Asta da!
Ma gandeam ca daca in fiecare spital am avea astfel de oameni am fi ....sanatosi, dar nu asta este interesul. A fi bolnav e profitabil pentru unii!
Ce putem face noi? S-o sprijinim pe d-na doctor cu tot ce se poate din punct de vedere medical. II este foarte greu sa se imparta intre pacienti (pe care-i trateaza exceptional), hartagoria ceruta, sedintele de control, studiu din carti si familie si ....studiu pe internet. Asa ca, orice aveti interesant ca material despre aceasta boala si nu numai (parazitologie-in general) sa-i trimitem pentru a o ajuta scutind-o de cautare, sa citeasca numai si sa ajute pe cat mai multi.
Este deschisa la orice apare nou pe piata, dornica de a se implica in proiecte de cercetare medicala, daca stiti ceva (studii clinice)....va rog din suflet s-o sprijinim. Este un inger trimis de Dumnezeu pe pamant! Trateaza pe fiecare ca un tot, trup si suflet!
Va multumesc tuturor pentru orice implicare, asta inseamna contributie si nu va ramane fara raspuns!
Va imbratisez pe toti cu drag si va urez sanatate multa!
Mamica de 2 baieti
Mihnea (20.01.2003)&Victor(10.02.2005)
Mariaa spune:
S-a terminat. Astazi la ora 12 a murit mama mea.
Aseara a fost stabila, a fost ca pana acum. Astazi dimineata nu a mancat, apoi a facut febra care nu a cedat la nimic. A intrat in stop cardiorespirator foarte rapid.
Am fost avertizata ca manifestarile vor fi in cascade. Episoare din acestea de caderi tot fiind am sperat ca trece si de acesta.
N-a trecut. Mi-a umplut viata asa de mult incat inca nu stiu cum o fi fara ea. Inca nu asociez informatia cu persoana. In sufletul meu o sa fie mereu vie si prezenta.
Odihneste-te in pace, suflet chinuit! Odihneste-te in pace, mama mea.
looking for my sunshine
+10
www.adriatica.net/wallpapers/index.htm" target="_blank"> my love, Adriatica
"The work is for people who are tired of pain. It’s an offerering.
It’s the way that I found freedom! "
byron katie
ionescu.cris spune:
Mariaa te rog , primeste condoleantele noastre .
Dumnezeu sa-i aiba sufletul in paza si sa o odihneaca in pace !
Tie si sotului tau va dorim mult curaj ; sigur ca ea va fi prezenta pentru totdeauna in inima ta .
Un gand bun din partea noastra !
Cris & Sam