Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (3)
Raspunsuri - Pagina 19
NICA_MIHAELA spune:
a si inca ceva ,ziceai de cei de la sat care dupa parerea mea sunt cei mai expusi.Stii am o idee si anume sa trimitem cu totii o scurta prezentare pe mailurile primariilor (cate putem) -poate fi munca in zadar- poate nu toti sunt o apa si-un pamant.Uite pediatra fetitei lui Dragos este un exemplu.Nu s-a amuzat sau nu a zambit pe ascuns in coltul gurii.
Dragosvlasus spune:
Buna seara tuturor.
Stiti ce tot caut eu si nu gasesc, si nici nu cred ca o sa gasesc vreodata in tara asta din lumea a-IV-a...statistici fratilor.
M-ar interesa urmatoarele informatii:
Nr de imbolanviri pe tipuri de infectii la 1000 de muscaturi
raspindirea pe zone geografice, cu ponderi pe total si valori zonale
Forme de manifestare procentual din total contaminari pe zone
etc.
Stiu ca e imposibil intr-o tara unde computerele sunt f rare si nici administratia financiara nu are o retea nationala...dar totusi fratilor e secolul 21...
Cand aveam eu vreo 7-8 ani ne spunea la scoala oameni vor putea locui pe Luna dupa anul 2000 si ca vom avea roboti care sa faca curatenie, cumaraturi si sa spele rufele....
ce tampenii..
Ma intriga ignoranta factorilor de decizie...si bani sunt ...multi..dar nu exista interes sa acceseze fonduri europene si nici oameni sufient de inteigenti si suficient de interesati sa dezvolte astfel de proiecte..habar nu am de ce. Pentru ca sunt sigur ca s-ar putea face si bani frumosi cu un pic de atentie si de implicare.
orice om ar platii fara sa zica pas niste servicii de calitate si executate cu profesionalism....in schim noi platim la buget si nu vedem nimic de banii aia...aici e problema..nici macar nu stim daca ajung acolo unde trebuie.
azi am avut o zi proasta la munca...e criza si totul merge din rau in mai rau...bine ca doar ma munca.
Pitica e bine, fara manifestari..doar acei ganglioni seara sunt f inflamati...si ca atare extrem de stresanti. Maine vin si analizele si sunt extrem de nerabdator sa vad ce iese
Dragos
Mariaa spune:
Dragosvlasus, simptomele despre care ai citit in paginile subiectului apar mult mai tarziu, daca e sa apara. In prima faza doar pseudoraceala si eritemul apare de obicei.
Inafara de filmele cu Dr. House unde am mai vazut cazuri asemanatoare, stiu doua cazuri in care imediat dupa muscatura a survenit semipareza si internare de urgenta, in rest din ce cunosc, evolutia este in timp, foarte lung timp.
Iti zic asta nu sa te stresez mai tare ci din contra, sa incerc cumva sa te linistesc ca e normal ca fetita sa functioneze la fel ca si pana acum la scoala si in rest. Sa fie de bine azi vestile Ce test ati facut in final?!
Cat despre statistici...Pai ce statistici cand exista capuse in cam toata tara (dar si cazuri de Lyme) si dupa ei zonele de raspandire sunt inca cele semnalate de acum 40 de ani?!
sa aveti o zi linistita, sunt in zona.
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor
Dragosvlasus spune:
N-am facut nimic edificator, analizele normale,
hemoleucograma completa, sumar de urina, PCR, si mai erau cateva care nu le mai stiu pe dinafara. O sa postez cand pun mana pe rezultate
Dragosvlasus spune:
Au iesit analizele ....
Nu ne-a spus prea mult pediatra dar ne-a dat trimitere la boli infectioase cu suspect de Lyme.
Nevasta-mea e terminata..am fugit de la serviciu si acum am intrat si eu in casa..
Dragosvlasus spune:
Hai sa imi fac curaj sa pun analizele aici, poate e vreu medic care poate sa le interpreteze..asa ca second opinion. Eu , cu mintea si cunoasterea mea limitata nu vad nimic f grav, dar eu nu sunt medic...
HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA
WBC# - Nr leucocite 4.48 valori normale 4.00 -- 11.00
# - Nr neutrofile 1.592 valori normale 2.00 -- 8.00
LYM# - Nr limfocite 2.36 valori normale 1.50 -- 4.50
MONO#- Nr monocite 0.36 valori normale 0.20 -- 1.00
EOS# - Nr eozinofile 0.16 valori normale 0.00 -- 0.70
BAS# - Nr bazofile 0.012 valori normale 0.00 -- 0.20
NEU% - Neutrofile % 35.52 valori normale 50.00 -- 75.00
LYM% - Limfocite % 52.71 valori normale 20.00 -- 45.00
MONO% - Monocite % 8.00 valori normale 2.00 -- 10.00
EOS% - Eozinofile % 3.60 valori normale 0.00 -- 6.00
BAS% - bazofile % 0.22 valori normale 0.00 -- 2.00
RBC - Numar Hematii 4.47 valori normale 4.20 -- 5.60
HGB - Hemoglobina 12.3 valori normale 11.7 -- 15.00
HCT - Numar Hematii 37.10 valori normale 35.00 -- 48.00
MCV - Volumul mediu al hematiei 83.00 v.n. 80.00 -- 100.00
MCH - Hemoglobina eritrocitara medie 27.5 v.n. 27.00 -- 32.00
MCHC- Conc medie de hbg eritrocitara 33.2 v.n. 31.70 -- 36.00
RDW - Distributia hemat.dupa volum 13.00 v.n. 11.50 -- 14.50
PLT - Numar trobocite 226 v.n. 150.00 -- 450.00
MPV - Volum mediu plachetar 10.81 v.n. 7.40 -- 10.4
PCT - Plachetocrit 0.24 v.n. 0.10 -- 0.30
PDW - Distributia plachetelor dupa volum 12.8 v.n. 11.50 - 16.50
VHS 8.00 v.n. 2.00 - 12.00
Analizor Monitor A 100
BIOCHIMIE
TGO (AST) 25.00 v.n. 10.00 - 31.00
TGP (ALT) 17.00 v.n. 10.00 - 31.00
Analizor MODULAR
PROTEINA C reactiva calitativa ABSENTA v.n. ABSENTA
Reactia ASLO 200.00 v.n. <=200.00
BIOCHIMIA URINI
Analizor Max
GLU - Glucoza NORMAL v.n. NORMAL
PRO - Proteina 10 v.n. NEGATIV
PIB - Pigmenti biliari NEGATIV v.n. NEGATIV
URO - Urobilinogen NORMAL v.n. NORMAL
PH - Ph 6.00 v.n. 4.80 -- 7.50
SG - Densitate 1022.00 v.n. 1010.00 -- 1030.00
NIT - Nitriti NEGATIV v.n. NEGATIV
KET - Corpi cetonici NEGATIV v.n. NEGATIV
Epitelii plate REL FRECV
Leucocite RARE
Oxalat de calciu ( aca cred ca aici nu se vede bine ) REL FRECV
Poate cineva care isi da cu parerea,
Multumesc anticipat si multa sanatate tuturor
Dragosvlasus spune:
Am dat mail la institulul Cantacuzino sa vad daca pot sa ma duc cu capusa la ei, si la Synevo sa vad cand pot sa ii faca CPR - Anti borelia
Cum pot sa trimit o proba si pentru Microscopie Pe Camp Intunecat?
Mariaa spune:
scuze, abia acuma am intrat si am citit..Dragosvlasus, sa tii cont ca si parerile noastre nu sunt ale unor medici, totusi.
ca vor urma diferite pareri de acu incolo...
as zice mai degraba ca se 'vede' prezenta unei (usoare) infectii in organism insa de aici pana la Lyme e cale lunga.
ar fi ok un PCR antiborelia si daca ala iasa pozitiv, iti dau o directie la Bucuresti unde poti ajunge la un medic care stie cu ce se maninca Lyme.
da-mi te rog un PM cu un numar de telefon unde te pot contacta.
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor
Dragosvlasus spune:
Se vede ceva foarte usor, dar CPR este ABSENT...
ma gandesc ca ar fi avut un nivel ridicat in caz de infectie..si chiar si celelalte analize ar fi fost mai "praf"...Eu cred ca se va termina cu bine..sotia e f panicata eu ma tin destul de bine iar pitica e bine si vesela. Nici o manifestare pana acum. Am mai controlat locu muscaturii si de abia l-am mai gasit, e un pic tare la apasare, se simte ceva intre piele si scalp dar nu e rosu deloc.
Chiar si ganglionii din spatele urechii s-au mai desumflat..nu mai sunt asa iritati
Dragosvlasus spune:
Am trimis analizele si unei alte doctorite Pediatra f buna si mi-a spus ca nu e absolut nimic in neregula...mai rau ma incurca lipsa simptomelor..de fapt ma inspaimanta