Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (3)
Raspunsuri - Pagina 14
ionescu.cris spune:
IgM pot fi pusi in evidenta la aproximativ 4 saptamani de la muscatura ,IgG in jur de 6 .
Dungile rosii pe capul copilului nu au aparut fara motiv .
Pot fi o manifestare a eritemului migrant .
Poate ca medicul pediatru accepta un tratament preventiv ?
Exista un protocol in acest sens pentru copiii care au fost expusi muscaturii de capusa .
Cu stima
Cris
ionescu.cris spune:
Mesajul tau a fost mutat in cadrul acestui topic
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136273
riloasa spune:
Va rog din suflet sa imi spuneti si mie daca puiul meu Mihai de 2 ani poate sa fi luat ceva de la capusa. Am crezut ca are pe gat o alunita. A stat acolo vreo saptamana, pana azi dimineata cand am dat cu mana si am vazut ca se misca. Am scos-o cu unghiile si am vazut ca este capusa. De dimineata sunt inebunita, ma gandesc sa nu faca ceva.Nu s-a inrosit, nu se vede nimic. Eu cred ca era capusa, ca altceva ce ar fi stat infipt atata timp? Nu am vazut niciodata, nu stiu cum arata. Ma duc maine cu el sa vedem daca ii da tratament. Sunt inebunita, mai ales ca mai am putin si nasc pe cel de al doilea. Cum putem sa aflam ce fel de capuse sunt? Am inteles ca nu toate transmit boala Lyme. Sunt ingrozita. Eu stau numai in Gradina Botanica unde nici macar nu sunt multi caini.Ar trebui sa apara ceva la locul piscaturii? Va rog sa imi spuneti si mie care stiti mai multe.
Mariaa spune:
N-au nici o treaba cainii cu capusele, chiar si ei sunt victimele acestora. Eu am scos una din botul catelusei mele duminica, in propria curte. Daca ai reusit s-o scoti cu unghiile cred ca nu a apucat sa se fixeze prea bine ca altfel cu penseta abia o scoti, atat de bine se fixeaza.
Nu exista un anumit fel de capuse care trasmit boala ci cele care sunt infestate sau nu.
Pana in 7 zile se pot face la un laborator analizele necesare IgM si IgG pentru Borrelia.
Da, ar trebui sa apara un eritem asemanator in locul muscaturii (sau in alta parte). Urmareste daca apar simptone de 'raceala' zilele astea.
Discuta cu medicul copilului, anunta-l si cere-i indrumari si incearca sa te linistesti pana afli ceva concret, ca nu toate capusele sunt infestate.
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor
ionescu.cris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui riloasa Va rog din suflet sa imi spuneti si mie daca puiul meu Mihai de 2 ani poate sa fi luat ceva de la capusa. Am crezut ca are pe gat o alunita. A stat acolo vreo saptamana, pana azi dimineata cand am dat cu mana si am vazut ca se misca. Am scos-o cu unghiile si am vazut ca este capusa. De dimineata sunt inebunita, ma gandesc sa nu faca ceva.Nu s-a inrosit, nu se vede nimic. Eu cred ca era capusa, ca altceva ce ar fi stat infipt atata timp? Nu am vazut niciodata, nu stiu cum arata. Ma duc maine cu el sa vedem daca ii da tratament. Sunt inebunita, mai ales ca mai am putin si nasc pe cel de al doilea. Cum putem sa aflam ce fel de capuse sunt? Am inteles ca nu toate transmit boala Lyme. Sunt ingrozita. Eu stau numai in Gradina Botanica unde nici macar nu sunt multi caini.Ar trebui sa apara ceva la locul piscaturii? Va rog sa imi spuneti si mie care stiti mai multe. |
-Daca ai pastrat capusa o poti duce la Cantacuzino pt analize . Se poate afla daca a fost infestata cu bacteria sau nu ;
-Din cate scrii capusa a stat agatata in pielea copilului in jur de o saptamana si daca s-a desprins usor , inseamna ca era deja umpluta cu sange . Numai cand este satula se desprinde cu usurinta .
Urmareste cel mai usor semn de pseudo-gripa , aparitia eritemului , orice schimbare in starea de sanatate a copilului .
In faza actuala sunt inutile testele , dupa cum am scris mai inainte anticorpii IgG si IgM apar numai intre 4 -6 saptamani .
Eritemul migrant apare in general intr-o proportie de 40 % . Cea mai mica roseata in zona muscaturii este semn ca a fost infestat cu bacteria de borrelia si se impune tratament in urgenta . Restul cazurilor , fara eritem migrant sunt foarte greu de depistat si diagnosticat intrucat boala se instaleaza dupa perioade mai scurte sau mai lungi de timp.
ionescu.cris spune:
Pentru cei interesati de boala lyme : astazi la ora 15 ora Romaniei a fost prezentata o emisiune pe tema bolii Lyme.
Dna Dr. Cretu a fost invitata in cadrul emisiunii "Traieste sanatos " prezentata de Simona Balanescu .
Emisiunea poate fi vizionata din arhiva incepand de maine . Am inteles ca emisiunea va fi data in reluare maine dimineata la ora 5 .
Cris
riloasa spune:
Fetelor, am descoperit exact de cand s-a pus capusa pe baiatul meu. Luni seara a stat pe el si marti dimineata i-am scos-o. Am inteles ca ii trebuie un timp de nu stiu cate ore sa secrete ea substanta aceea toxica. Cat timp? Si a mai inteles ca trebuie sa fie mare si grasa cand suge sange. Era mica si slaba. La Cantacuzino se fac analize din ea? Va rog mult sa imi raspundeti, ca nu stiu daca e cazul sa ii dau sau nu antibiotic.
riloasa spune:
Am uitat sa va spun ca am scapat-o in casa si este vie. Ce se intampla? Moare sau face oua? Si cu ce pot sa dau? Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
ionescu.cris spune:
Sincer nu stiu care este solutia .
Daca este mica , va cauta sa se agate de ceva si va fi numai de o fiinta vie ca sa se hraneasca .
Nu poate depune oua ; pt asta trebuie sa aiba o anumita talie , sa fie destul de rotunda .
Controlati-va cu atentie sa nu se agate din nou !
In farmacii exsita un spray , Autan destinat capuselor si un produs care contine DEET.
Se aplica numai pe haine. Cauta pt copil sa folosesti numai culori deschise ca alb de exemplu ca sa o vezi mai repede .
Anca.Chirila spune:
Am o mare rugaminte.
Adresata in special celor care au fost/sunt pacienti ai d-lui Dr Bozsik (Budapesta)sau oricui poate sa imi furnizeze informatii pe aceasta tema.
De unde se poate cumpara in Romania Vitanax PX4 ?! De unde as putea cumpara si cum daca nu se gaseste in Romania?!
Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta cu niste informatii!